![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Tesekkür: 121
36 Mesajına 56 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Selamun Aleykum,
forumankebut.net - Dunyanin en guzel ezani Kaydi elimizde mevcut, dunyanin en guzel ezanini ariyorum... Insanlara, sehir ve ulke halkina gore degisebilir, fakat meselenin sizcesini merak ediyorum. Sahsen, su ezan kadar insani mest edeni henuz duymadim (Taha El Faşni): [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
| pion Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 5 Kisi: | Hizülzeyat (08.09.10), infitar (04.09.10), iskoc55 (10.11.10), muhendisismail (05.11.10), ÜSTAD (09.09.11) |
|
|
#2 |
|
Sorumlu
|
Yahu bu şelikde video ekliyorsunuz ben izleyemiyorum ne yapmam gerekiyor?
Kalp kırılsada sever dedim, -Sen hic kırık bardaktan su içtin mi? dediler. Benim de onlara cevabım: -Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?... Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Peki suradan[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu pion tarafından (31.08.10 Saat 10:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| pion Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Jerusalem (01.09.10) |
|
|
#4 |
|
Sorumlu
|
Allah razı olsun bu kayıt eskiden bende vardı. Çok severdim lakin bende Abdussamed olarak kayıtlıydı.
Acaba yanlışlık sizde mi bende mi? Kimin bu kayıt? Sizin verdiğiniz kayıtta taha el feşni yazıyor
Kalp kırılsada sever dedim, -Sen hic kırık bardaktan su içtin mi? dediler. Benim de onlara cevabım: -Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?... Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun
Konu Allahın nuru tarafından (31.08.10 Saat 10:03 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bu kayit kesinlikle Taha el-Fishniye aittir.
---------- Sizdeki kaydi rica edebilir miyim, belki daha kaliteli cekilmis.. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Sorumlu
|
Alıntı:
Bilmiyorum ama ben bu forumdan indirmiştim arşive bakıyım forum orda Abdussamed diye kayıt edilmişti o yüzden söyledim. Sabah ezanı dimi bu? Çok güzel okuyor mübarek
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 0
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] şuraya da bir bakınız.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Abiler bu kardeşimizinde dediği gibi Taha El fesnin yanılmıyorsan bayti makamında okuduğu sabah ezanı. Yıllar önce forumu tanımazdan evvel bulmuştum bu ezanın ard arda defalarca dinlerdik hey gidi günler hey özellikle hayyalelfelah kısmı insanın içini eritiyor.
|
|
|
|
#9 |
|
64 Mesajına 121 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
bence ezan noktasında araplardan ziyade türklere bak
Kur'anda Arapların bir cihette rüçhaniyeti var Ama ezanda ben türklerin daha iyi olduğu kanaatındayım. Geçişler usul falan türk usulu bence daha üstün Arap ezanları çok sade kalıyor mesela benim eklediğim kerim hocaya bir göz at bekir büyükbaş ın rast ve hicaz ını dinle aziz hardal a bakabilirsin bekir hoca ile çift ezanlarına
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kardeş
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 2 ![]() |
Alıntı:
bu okuyanın da hakkını vermek lazım..güzel okuyor. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Sorumlu
|
Herkes hoşuna gideni yazmış buraya, ne hikmetse bende Türk ezanlarını istihsan etmiyorum, zevk değil mi işte, Arap ezanları kulağa hoş geliyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Araplar rast veya hicaz başlar hicaz öyle bitirir.
mesela saba makamında bir sabah ezanı ben araplardan hiç duymadım. değişik bir şekilde okuyorar bizim sabah ezanının estetiği yok hele bizdeki essalatü deki hüseyniler var ya... bizde uşşakda hüseyni karcigar nadiren acemaşiran geçişler vardır. hicazda hicazkar kürdili hicaz vs geçişler rastta suzinak nameler vardır. ezana ayrı bir tat katar. Önceden perşembe ikindi nihavent okurlarmış. Değişik bir ezan. konyada halen okunur. bazen acemkürdi, suzinak falan da okunur. arapların ezanları sade kalıyor bence ama mustafa ismail in bir hicz eanı var sadelikteki güzellik. ikinci felah müthişti. bir de türkiyede rast okuyup son Allahuekber leri hicaz çektiği sonra yine rast bitirdiği bir ezan var. bunlar araplardan dinlediğim en güzel ezanlar. taha el feshni yi de dinleyeceğim bakalım nasıl
Zeminin bütün takdisat ve tesbihatıyla, Seni kusurdan, aczden, şerikten takdis ve bütün tahmidat ve senâlarıyla Sana hamd ve şükrederim. Konu Tesbihhan tarafından (04.09.10 Saat 06:29 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Sorumlu
|
Son derece güzel okuyor...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
güzel bir arap tarzı ezan ama...
sabah vaktinde hiç olmuş mu? vaktin fıtratına uymamış.. forumda verdiğim kerim hocanın sabah ezanıyla uyanmak bana daha ziyade zevk verir hele hüseyni essalatü hayrumminennevm ler... yatsıda olsa güzel olurdu ---------- Taha el feshni fraklı ezan diye bir başlık var oradaki ezan daha güzel rast bir ezan nameler çeşitli ve güzel zaten rast arap makamıdır benim gördüğüm türklerden rastı güzel okuyanlar da arap namelerinden karıştırırlar benim sevdiğim en güzel iki arap ezanı üstad- ı Kur'an Mustafa İsmail [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sadelikteki güzellik.ikinci felah adamın iliklerine işliyor.-Hicaz- Ve bihakkın üstadsın efendim dedirten bir ezan hiç beklenmediği yapıyor yine üstad. rst okurken birden müthiş insanın içine işleyen bir hicaz. ve üstad yine rast bitiriyor.. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
#16 |
|
Erkek Üye
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Güzel tespitler. Tamamen katılıyorum.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Genel Sorumlu
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 712
434 Mesajına 725 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 9 ![]() |
Ezan okuyan ne güzel insandir,ama onu kendi has yanik sesine makam verince dinlenilmesi doyumsuz olur,adeta bitmesin ve birdaha birdaha diyesi gelir.Öyle ezan okuyanlar vardirki,insan kulagini duymamak icin adeta kapatir ne makam vardir nede ses.insanin elindedir makamini ve sesini düzeltmesi.Gavur izmir diye bilinir izmir sehrimiz,ama öyle muhtesem ezanlar okunurki tesettürlü ve tesettürsüzü adeta kulak kesilir,icki icen tam agzina götürdügü bardagini yudumlamadan kalakalir adeta eli beton kesilir,masaya birakir kendinden gecer ama ezan bittigi an seytanin fisiltisini kulak kabartir icmeye devam eder,iste duydugumuz dinledigimiz bu lahuti makam insani celbetmeye kiyamete kadar devam edecek.
Hz. Mevlânâ, bir ara güzel sesli hafızın okuduğu ayetleri dinlerken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başlar ve neden ağladığını soruyorlar ve cevabı ise:-Güzel sesli hafızların okuduğu Kur'an sesi bana Cennet kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ağlıyorum, der...
|
|
|
|
| ÜSTAD Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Allahın nuru (10.09.11) |
|
|
#20 | |
|
5 Mesajına 5 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
Kardeş kusura bakma ama türklerin okuduğu ezan eğer arap makamı değilse uzun hava makamındadır. Ezanı kuranı da mısırlılar okuyor. Biz sadece güzelce dinleriz.
|
|
![]() |
| Tags |
| dunyanin, ezani, guzel |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|