İstek ve Öneriler Forumda olmasını istediğiniz değişiklikleri bizimle paylaşın.

Seçenekler
Okunmamış 08.09.10, 02:14 AM   #21
Jerusalem

Jerusalem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 619
394 Mesajına 777 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 2
Jerusalem is on a distinguished road
Standart Cevap: eski demirbaş üyeler neden yok

Konu kapatıldığı için buraya yazmak istiyorum...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]

Bakın eğer "bu site benim, istediğimi yaparım" düşüncesinde iseniz size söyleyecek lafım yok...Ve niyetiniz de bu ise insanların neden forumdan kaçtığını özetler...

Yine linkini verdiğim konun son mesajında yazdığınız gibi eğer siz üyelerinizin yapmış olduğu ikazlara veya yapmış oldukları tavsiyelere kulak vermeyip "üyeler sorumluları yargılayamaz" mantığıyla yaklaşıp, üyelerinize bir tür "haddini" bildirme ve kast sistemi oluşturmaksa amacınız, bizim diyecek hiçbir şeyimiz olmaz olamaz...Ve bir tavsiye daha: İstekler ve öneriler bölümünü kapatın gitsin, nasıl olsa sorumlular bölümünüz var...

Fakat biz forumankebut u böyle görmedik ve görmüyoruz...Zaten görseydik 50 kere gidip 51 kere gelmezdik...Buradaki kardeşliği ve arkadaşlığı hep takdir etmişimdir...Hep bir aile gibi oldu forumankebut bize...2006 yılı Ekim ayından beridir bu siteye üyeyim...Ama şu an bakıyorum iraz abiden başka kim kaldı diye düşünüyorum...

Ama lütfen eğri oturup doğru konuşalım, neden bir çaresini bulmaya çalışmıyoruz küskün arkadaşlarımız için? Neden sorunun kaynağına inmiyoruz? Bakın ben diyorum ki 1 hafta habersiz foruma uğramayan sorumlu veya genel sorumlunun yetkileri alınsın diyorum, siz bunu yönetimi yargılamak olarak yada yönetime hesap sorma olarak anlıyorsunuz...Kusura bakmayın ama siz sitenin sahibi olabilirsiniz ama biz sizden daha çok forumankebut çuyuz...Ve bu forumun sorunlarına kulak kapıyamıyoruz...Ortada bariz meseleler var ve buna kimse dur diyemediği gibi hemen "güle güle" deniyor...Bakın benim çok sevdiğim bir kardeşim var burada adı: "Sipahi"...Askerde şua an...Ya arkadaş adamın askerliği bitecek neredeyse 100 günü kadar kaldı ama bu kardeşimiz hala sorumlu...450 gündür neredeyse forumda yok...Kur'an bölümüne sorumlu olarak en çok yakışan bir kardeşimiz ama forumda yok...Askerden geldiğinde tekrar sorumlu yapılabilir ama herkesin dediği gibi Kur'an bölümü sorumsuz kaldı...550 gün bu bölüm sorumsuz kaldı, kalacak...Şimdi buraya bir kardeşimiz baksa çekip çevirse kötü mü olur?(Yanlış anlamayın ben sorumluluk istemem, istemiyorum, sadece bu forumu düşünüyorum)

Daha bazı kişilerle ilgili yazmak istemiyorum ama baktım ki bazıları benim yazım üzerine hemen zıplamış, foruma girmiş, tuhaf değil mi? Neredeydiniz?

Ha tabi yönetici arkadaşlar bizim fikirlerimize ihtiyaç duymuyorlar ve bunu hesap sorma olarak görüyorlarsa devam etsinler o zaman yapacak bir şey yok...
&LAL& (11.09.10), Allahın nuru (08.09.10), Belinay (08.09.10), ELSEM (09.09.10), nacizane (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 02:36 AM   #22
Belinay
Kardeş

Belinay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 183
31 Mesajına 83 Teşekkür Aldı
Belinay is on a distinguished road

Abi sizin lafınız üstüne laf söylemek haddim değil, fakat birkaç kelamda ben yazayım...

Bölüm sorumluları ve sorumlu oldukları bölümlerdeki ilgisizlikler vs konusundaki eksiklerde size katılıyorum.. Çünkü sizin zamanınızda Kur'an bölümünde ki hizmetler takdire şayandı.. Şimdi ise çok durgun malesef..

Yönetimde aksaklıklar mutlaka olabilir, binlerce üyenin ortak paylaşım alanı sonuçta.. ve her bir insanı memnun etmek oldukça zor..

Herkes kendi evinin önünü temiz tutsa, hiçbir sorun kalmayacağı kanaatindeyim.. Eksiklikler bildirilir ise yönetim kayıtsız kalmaz düşüncesindeyim (inş)..

Konu Belinay tarafından (08.09.10 Saat 02:44 AM ) değiştirilmiştir.
Belinay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Belinay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Jerusalem (08.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 10:19 AM   #23
Hizülzeyat
Teknik Sorumlu

Hizülzeyat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 110
171 Mesajına 341 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10
Hizülzeyat is on a distinguished road

eski demirbaşlar biz foruma geldiğimizde zaten gitmişlerdi, bizimle alakası yoktur..

Bir üyenin üslubuna dikkat etmesi gerekir..siz oraya "isteyen okuyabilir". normal
üslupla yazmadınız, hesap sorar gibi yazdınız..
bizim kızdığımız nokta bu, devamlı forumda sert üslupla yazıyorsunuz, tartışma başlatıyorsunuz..

İstek ve Öneriler bölümüne bakınız, kime karşı öyle davranmışız..

Sipahi kardeşimizi ben tanımıyrum benden önce askere gitmiş..
ancak askere gitti diye elinden sorumluluğu alınmasını doğru bulmuyorum.
Sorumluluğu durmasında bir sakınca da yoktur...

defalarca dile getirdik, şu an bir takım sorunlar var ve yönetim kadrosunu güçlendirmek için uğraşıyoruz..
sizlerin bilmediğiniz büyük sorunlar var, onlarla boğuşuyoruz, forumun geleceği için.

Üyelerden anlayış bekliyoruz.

Saygılarımla
Hizülzeyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Hizülzeyat Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Allahın nuru (08.09.10), Bed_ra_ka (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 11:40 AM   #24
hakancayir
Erkek Üye

hakancayir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 0
618 Mesajına 922 Teşekkür Aldı
hakancayir is on a distinguished road

Sipahi, Jerusalem'le beraber çok ciddi iş çıkarmış bir arkadaş. Birbirlerini de çok severler. Herhalde misali sorumlular içinde bu işi hakkıyla yapmış kişi en sevdiğim arkadaşım da olsa manasında yazılmıştır. Biz o konuda arkadaşın sorumluluğunun silinmesi yerine -zira mazereti vardır ve işi hakkıyla yapmaktadır- yanına en azından bir arkadaş daha verilmesinin iyi olacağını düşünüyoruz.

Gene forumda daha önce sorumluluğu bulunan arkadaşlardan mazeret sebebiyle ayrılıp dönen arkadaşlar -Mustafa gibi- değerlendirilebilir. Bunları Allahın Nuru (Nurullah) kardeşimiz herhalde tanıyordur.

Problemlerden bir tanesi de mesala benim Kur'an bölümünde sorumlu olmasını çok istediğim -ki orada görevini çok güzel ve uyumlu şekilde yapıyordu ve oradaki kadro sitenin değerini en az 5 kat artırıyordu- Jerusalem gibi kardeşlerimizin tekrar elini taşın altına koymaya yanaşmaması. Problem varsa çözecek ekipte bulunan ve forumun en önemli bölümünü en iyi tanıyanlardan birisinin eleştiriden ziyade bunu yapmasını isterdim.

Kur'an bölümü için sorumlulukların ayrı kategoride değerlendirilmesi ve sorumlu sayısının artmasını isterdim. musvir, Sebatkar, Tesbihhan gibi Türk Karilerde uzman, diğerlerinde yetkin arkadaşların ve gene Mısırlı Hafızlar bölümünde sesi duyduğu anda bu şu hafız diyebilecek ve kırk aynı renk arasında farklı tonu seçme becerisinde birbirine benzeyen sesler arasında uzmanı olduğu kariyi tanıyabilecek arkadaşların sorumluluk alması; en azından ilgili olduğu kari ile ilgili bölümü düzenleme adına geçici de olsa bunu alması, forumun kısa sürede kırık linklerden temizlenip yeni bir şekil almasını sağlayacak, bu sırada tecrübe kazanarak ileride oluşabilecek boşlukların dolmasında yardımcı olacaktır.

abdulkadir, Ensar arkadaşlarımız da Haberler kısmını vb.. konularda isteğinizi eski tecrübeleriyle kısa sürede sağlayacaktır.

Mümkünse geçici sorumluluk sistemi ile bölümler tekrar düzenlenebilir. vs. vs.
hakancayir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hakancayir Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Allahın nuru (08.09.10), Hizülzeyat (08.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 12:42 PM   #25
Allahın nuru
Sorumlu

Allahın nuru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.109
380 Mesajına 559 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8
Allahın nuru is on a distinguished road
Allahın nuru - MSN üzeri Mesaj gönder

Burada yazı yazan 3 ağabeyimde(Hizülzeyat, Hakançayır, Jerusalem) haklı görüyorum ki kendi açılarından haklılar. Hepsine katılıyorum. Katılmamın sebebi benim istediğim bir şeyi 3 abiminde söylemesi dile getirmesi

Hakançayır abi mustafa abi yi tanıyorum ve biliyorum. Mazeretini bilmiyorum ama ayrılıp tekrar gelmişdi.

Kuran bölümü beni bu FORUMA üye yapan vesile olmuştur. Googleye tablavi yazıyordum ve Antari Tuhi kayıtlarını inceliyordum 1 sene ne tanışma nede başka bölümün varlığından haberim yoktu sürekli kuran bölümündeydim.

Velhasıl demek istediğim Forumun can damarı olan bu bölüm yaşatılmalı daha güzel. Şunu söylemek gerekirse ben o bölüme sorumlu olmak istedim bu nu yöneticiye belirttim olmak istediğimi ama bölüm ağır bir bölüm ben her ne kadar bu bölümle yakından ilgilensemde benden daha iyi abiler var. O bölüme layık bilgi olarak kast ediyorum. Ve verilmediği için hiç bir zaman üzülmedim ki gereksiz üzülmem çünki yaşatılması için bilgi sahibi abiler olması lazım. Ve benim mazeretim yöneticiye sipahinin forumda olmaması ydı lakin o foruma ne zamndır girmiyor kıraat bölmü olsun kariler bölmü olsun hep eski linkler duruyor. Onların düzenlenmesi lazım. Ve ben bu işi pek yapamam bilgiden dolayı. Her ne kadar acizane kaariler hakıında bilgim olsada

Bahusus feylerim bunlardan müteşekkil. Abilerime katılıyorum. Kuran bölümünde sorumlu sipahi sadce olmasına karşıyım ki zayen çoktandır girmiyor ve de daha sürekli girmesine çok var. Hadi askerden geldi diyelim işleri olabilir giremeyebilir.

O yüzden sorumlu olması lazım. Bilgi yüklü abilerden. Visalinur, Rakım gerçi şaişa ile özdeşleşmiş Alparslan abi, v..s
-Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?...

Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun

Konu Allahın nuru tarafından (08.09.10 Saat 12:47 PM ) değiştirilmiştir.
Allahın nuru isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Allahın nuru Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Hizülzeyat (08.09.10), nacizane (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 01:53 PM   #26
hakancayir
Erkek Üye

Evet, bu bölüm cidden ağır bir bölüm. Başlı başına bir forum gibi...

Forumankebut çok geniş bir ülke. Devlet gibi düşünmeli. Eyalet sistemi uygulanabilir. Bununla beraber merkeziyetçi yapıyı daha çok benimseyen birisi olarak adem-i merkeziyetçilik şeklinde uygulanmamalı bu. Devlet-Eyalet-Sancak-Kaza-Köy; Yönetici ve Divan-Beylerbeyi-Sancak Beyi-... Selçuklularda divan teşkilatı hemen her kurumda vardı. Onların işleri şura iledir...

Forumun teknik sorunları olduğunu zannediyorum. Bu konuda da tecrübeli olan arkadaşlar yetkililere yardım etse herhalde sorunlar daha kısa sürede hallolur. Yedekleme ise yapılıyordur.
Hizülzeyat (08.09.10), nacizane (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 02:42 PM   #27
Hizülzeyat
Teknik Sorumlu

Hizülzeyat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 110
171 Mesajına 341 Teşekkür Aldı
Hizülzeyat is on a distinguished road

Alıntı:
hakancayir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, bu bölüm cidden ağır bir bölüm. Başlı başına bir forum gibi...

Forumankebut çok geniş bir ülke. Devlet gibi düşünmeli. Eyalet sistemi uygulanabilir. Bununla beraber merkeziyetçi yapıyı daha çok benimseyen birisi olarak adem-i merkeziyetçilik şeklinde uygulanmamalı bu. Devlet-Eyalet-Sancak-Kaza-Köy; Yönetici ve Divan-Beylerbeyi-Sancak Beyi-... Selçuklularda divan teşkilatı hemen her kurumda vardı. Onların işleri şura iledir...

Forumun teknik sorunları olduğunu zannediyorum. Bu konuda da tecrübeli olan arkadaşlar yetkililere yardım etse herhalde sorunlar daha kısa sürede hallolur. Yedekleme ise yapılıyordur.
Teknik sorunu yoktur. teknik ile ilgili her problemi çözüyoruz Allah'ın izniyle..
Yedekleme de haftada 3 defa yapılıyor..
Başka sorunlar vardır. yakında forumda açıklama yapılacaktır...

Kuran-ı Kerim Bölümü içinde yönetim olarak görüşüyoruz..
Projelerimiz var, bu projeler sizlerle paylaşılacaktır yakın zamanda..

Dediğiniz gibi Kuran Bölümü çok önemli bir konudur..
Orayı daha kullanışlı ve daha geniş arşiv haline getirmek için çalışıyoruz..

Yakında Bizlere hak vereceksiniz..

Jerusalem Kardeşimizden bunu bekliyoruz..Eleştiriden ziyade önerilerinizi belirtmeniz daha yararlı olacaktır..
Hizülzeyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Hizülzeyat Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
nacizane (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 08:21 PM   #28
ÜSTAD
Genel Sorumlu

ÜSTAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 712
433 Mesajına 724 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 9
ÜSTAD is on a distinguished road

Jeusalem(Alparslan) ve Mecnunurifat veya visalenur kendisi ayni zamanda müftüdür ve hakancayir bu üc degerli kardeslerimi,özelden sorumluluk almalari icin msj lar yazdim,maalasef sorumluluk almayi kabul etmediler.Ve yine tekrar ediyorum ,lütfen Jerusalem ve Mecnunurifat kardeslerim sizler birbirinizden ayrimazsiniz bunu cok iyi biliyorum ve hakancayir kardesim,lütfen sizlerde Hizülheyat kardesimizin söyledigi gibi elinizi bu agir yükün altini tutmanizi istirham ediyorum.
Hz. Mevlânâ, bir ara güzel sesli hafızın okuduğu ayetleri dinlerken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başlar ve neden ağladığını soruyorlar ve cevabı ise:-Güzel sesli hafızların okuduğu Kur'an sesi bana Cennet kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ağlıyorum, der...
ÜSTAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ÜSTAD Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
iraz (14.09.10), Kebudî (10.09.10), nacizane (09.09.10)
Okunmamış 08.09.10, 11:23 PM   #29
hakancayir
Erkek Üye

Eli taşın altına koymak tabiri bize ait olmakla beraber daha önce görev almama nedenlerimi beyan etmiştim. Herhalde mazur görülebilirim. Bununla beraber özellikle visalinur ve Jerusalem Hocam gibi arkadaşlarla istişarelerle çok faydalı işler yapılacağına inanıyorum.
nacizane (09.09.10), ÜSTAD (09.09.10)
Okunmamış 09.09.10, 12:22 AM   #30
Demirci Mustafa
Kardeş

Demirci Mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 42
10 Mesajına 16 Teşekkür Aldı
Demirci Mustafa is on a distinguished road

Ben acizane aranızda yeni sayılırım ama çok sitelerde üyeliklerim var,ve bu üyeliklerimin bazılarını,kendi irademle bıraktım silinen yerlerden silinmemi,silinmeyen yerlerdende,kendi irademle istifamı verdim.
Bu ayrılma veya silinme isteklerim acizane benim oradaki gördüğüm olumsuzluklar karşısında aldığım tavırlardır.
Şimdi bir üye bir siteden neden ayrılmak ister ben bunu daha çok önemsiyorum,hele bu site İslami kimlik taşıyan,aynı duyguları paylaşan kişilerin olduğu bir site ise,bu durumu daha önemli hale getirir.
Bizim ayrılma sebeblerimiz arasında,İslama uymayan uygun olmayan davranışlar olduğu ve yönetimi bunlardan haberdar edip olumsuz cevap almamızdan kaynaklandı.
Buradaki kardeşlerimiz neden ayrıldı veya ayrılıyor,bunu iyi düşünmek ve ayrılma sebeblerini bilmeden yorum yapmamak daha uygun olur.
Acizane üye olduğum Ankebutu inceledim şimdiye kadar fazlada olmasa bile zamanın elverdiği ölçüde giriyor ve istifade ediyorum ve gördüğüm kadarı ile seviyeli ve İslama hizmet eden bir site gördüm.
Ama ayrılan kardeşlerimiz eğer bu siteden İslama aykırı hareketler oldu ve bunun için bu siteden ayrıldı ise,gitmeleri hayırlarına olmuştur diye düşünürüm,eğer böyle hatalar varsa ayrılmadan bu hatalara göz yumanların esas kaybettiklerini düşünüyorum.
Tabiki bunlar varsayım olarak düşündüklerim,görüşlerimi bildirmeyi uygun gördüm.
Allah cc. cümlemizede rızası doğrultusunda hizmet etmeyi nasip etsin.
Hatamız kusurumuz,bu yazımızda yanlış anlaşılmalara sebebimiz var ise özürde dileriz.
Allah cc. emanet olunuz selam ve dua ile.
Demirci Mustafa Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
nacizane (09.09.10)
Okunmamış 09.09.10, 06:36 AM   #31
nacizane
Kardeş

nacizane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 89
25 Mesajına 31 Teşekkür Aldı
nacizane is on a distinguished road

Alıntı:
Demirci Mustafa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben acizane aranızda yeni sayılırım ama çok sitelerde üyeliklerim var,ve bu üyeliklerimin bazılarını,kendi irademle bıraktım silinen yerlerden silinmemi,silinmeyen yerlerdende,kendi irademle istifamı verdim.

Bu ayrılma veya silinme isteklerim acizane benim oradaki gördüğüm olumsuzluklar karşısında aldığım tavırlardır.
Şimdi bir üye bir siteden neden ayrılmak ister ben bunu daha çok önemsiyorum,hele bu site İslami kimlik taşıyan,aynı duyguları paylaşan kişilerin olduğu bir site ise,bu durumu daha önemli hale getirir.

Bizim ayrılma sebeblerimiz arasında,İslama uymayan uygun olmayan davranışlar olduğu ve yönetimi bunlardan haberdar edip olumsuz cevap almamızdan kaynaklandı.

Abi ben forum meraklısı olduğum için biçok dini sitelere uğruyordum ve sizin isminize çok rastladım,siz aynı zamanda,, benim daha önce sorumlu olduğum ve radyosunda dj lik yaptığım ve yayında yaptığım ona göre emre itaatsizlik,bana göre kul hakkına girmemek için olan bir hatam sebebiyle radyoda dj lik görevimden alındığım an forumdaki görevimden de alınmam ve başka radyolardan teklif aldığım için başka bir kardeş radyoda yayın yaptığımı öğrendiği gün beni sorumluluk görevimdende alan banlandığım tabiri caizse kovulduğum sitede de sorumlusunuz ve sizde kendi isteğinizle bazı sitelerden olumsuz davranışları yüzünden ayrıldığınızı belirtmişsiniz,ama benim ayrıldığım sitede şiir bölümünden sorumlusunuz uzun zamandır,benim anlamadığım siz orda ya kendi bölümünüzden başka bölümlerde faal değilsiniz yada haksızlıklara göz yumuyorsunuz,çünkü orda bir kaç emekçi üye site sahibinin üyelerinin emeklerini hiçe sayıp değer vermemesinden dolayı haksız yere banlanmıştır ve en benden önce de sitenin can damarı olan emekçi bir kardeşim banlanmıştır sebep se dini bir sitede adminin kendi ticari sitelerini yükseltmek için kodlayarak linkini eklediği için o linklerin siteden kaldırılması için uğraşmasıydı ve siz hala ordasınız belliki bunlardan haberiniz yok,sitenin en altında bulunan dizi film ve müzik sitelerinin kime ait olduğunu belliki raştırmamışsınız

Alıntı:
Demirci Mustafa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buradaki kardeşlerimiz neden ayrıldı veya ayrılıyor,bunu iyi düşünmek ve ayrılma sebeblerini bilmeden yorum yapmamak daha uygun olur.

Acizane üye olduğum Ankebutu inceledim şimdiye kadar fazlada olmasa bile zamanın elverdiği ölçüde giriyor ve istifade ediyorum ve gördüğüm kadarı ile seviyeli ve İslama hizmet eden bir site gördüm.

Ama ayrılan kardeşlerimiz eğer bu siteden İslama aykırı hareketler oldu ve bunun için bu siteden ayrıldı ise,gitmeleri hayırlarına olmuştur diye düşünürüm,eğer böyle hatalar varsa ayrılmadan bu hatalara göz yumanların esas kaybettiklerini düşünüyorum.

Tabiki bunlar varsayım olarak düşündüklerim,görüşlerimi bildirmeyi uygun gördüm.
Allah cc. cümlemizede rızası doğrultusunda hizmet etmeyi nasip etsin.
Hatamız kusurumuz,bu yazımızda yanlış anlaşılmalara sebebimiz var ise özürde dileriz.

Allah cc. emanet olunuz selam ve dua ile.

Bu görüşlerinize ben de katılıyorum..Surçülisan ettiysem affola.Allah'a emanet olun selam ve dua ile.

Konu nacizane tarafından (09.09.10 Saat 06:44 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım hatası
nacizane isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09.09.10, 09:20 AM   #32
fatihhh
Kardeş

fatihhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 191
174 Mesajına 308 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7
fatihhh is on a distinguished road

Burada nefsimiz hoşlanmadığı haklı veya haksız sözler işitebiliriz,haklı veya haksız uygulamlarda olabilir...Kimse hatasız olamayacağı gibi her fikirdede ittifak halinde olacağız diye bir kayde yok,zaten bu mümkünde değil...

Bizlerin müslümana yaraşır bir şekilde,medeni bir şekilde fikirleri münazara edip ona göre davranmak durumundayız..Müslüman(fikrini) zorlayıcı bir zorba değildir,ancak beyan/tebliğ edicidir.
Ters bir sözün veya tavrın etkisi muhattabımızda onarılması güç derin yaralar oluşturabiliriyor,dikkatli olmak zorundayız yeri geldiğinde bin düşünüp bir konuşmamız gerekir...

Bazen rıza-i ilahiye ulaşmak,erdemlilik haklıda olsak nefsimizden ödün vermekten geçer...Kalbimiz sev(e)mesede aklen sevmeye zorlayalım(şeytana inat), umulur ki Rahman kalpleri birleştirir...Bugün bayram!
Ümmeti muhammedin bayramı mübarek olsun...

Öyleyse sen, sana vahyedilen Kur'an'a sarıl. Şüphesiz ki sen doğru bir yol üzerindesin......Siz ondan sorguya çekileceksiniz.ZUHRUF-43-44

الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
fatihhh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
fatihhh Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 5 Kisi:
&LAL& (11.09.10), Belinay (09.09.10), iraz (14.09.10), Kebudî (10.09.10), nacizane (09.09.10)
Okunmamış 09.09.10, 09:44 PM   #33
nacizane
Kardeş

nacizane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 89
25 Mesajına 31 Teşekkür Aldı
nacizane is on a distinguished road

Alıntı:
fatihhh´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada nefsimiz hoşlanmadığı haklı veya haksız sözler işitebiliriz,haklı veya haksız uygulamlarda olabilir...Kimse hatasız olamayacağı gibi her fikirdede ittifak halinde olacağız diye bir kayde yok,zaten bu mümkünde değil...

Bizlerin müslümana yaraşır bir şekilde,medeni bir şekilde fikirleri münazara edip ona göre davranmak durumundayız..Müslüman(fikrini) zorlayıcı bir zorba değildir,ancak beyan/tebliğ edicidir.
Ters bir sözün veya tavrın etkisi muhattabımızda onarılması güç derin yaralar oluşturabiliriyor,dikkatli olmak zorundayız yeri geldiğinde bin düşünüp bir konuşmamız gerekir...

Bazen rıza-i ilahiye ulaşmak,erdemlilik haklıda olsak nefsimizden ödün vermekten geçer...Kalbimiz sev(e)mesede aklen sevmeye zorlayalım(şeytana inat), umulur ki Rahman kalpleri birleştirir...Bugün bayram!
Ümmeti muhammedin bayramı mübarek olsun...
nacizane isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nacizane Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
fatihhh (10.09.10)
Okunmamış 10.09.10, 02:16 PM   #34
Kebudî
Yetkili

Kebudî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.761
696 Mesajına 997 Teşekkür Aldı
Kebudî will become famous soon enough

Alıntı:
ÜSTAD´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Jeusalem(Alparslan) ve Mecnunurifat veya visalenur kendisi ayni zamanda müftüdür ve hakancayir bu üc degerli kardeslerimi,özelden sorumluluk almalari icin msj lar yazdim,maalasef sorumluluk almayi kabul etmediler.Ve yine tekrar ediyorum ,lütfen Jerusalem ve Mecnunurifat kardeslerim sizler birbirinizden ayrimazsiniz bunu cok iyi biliyorum ve hakancayir kardesim,lütfen sizlerde Hizülheyat kardesimizin söyledigi gibi elinizi bu agir yükün altini tutmanizi istirham ediyorum.
ÜSTAD abi gibi, sizlerin de önerdiginiz isimlerle bizzat irtibata bende geçtim, fakat henüz olumlu cevap alamadik.
Bu bölüme sahip çikabilecek biri çikana kadar devam ediyoruz maalesef bölümde sorumlu birisi yok.
Allah'inNuru kardesimiz, Allah razi olsun yardim etmek istedi, fakat kendiside yukarda açikladigi gibi bize anlayis gösterdi.
Tabi burada onun bu konuda bilgisi yok demeye benim haddim, hakkim yoktur, bu konuda hüküm de veremem.
Fakat herkesin hassas oldugu Kuran bölümümüzde herkesin yüzünü güldürecek bir isme hala kavusamadigimiz ortada.
Sipahi kardesimize gelince: onun sorumlulugunu almayi bende uygun görmedim sirf askere gittigi icin.
Farkindaysaniz kuran bölümünü yonetme konusu askiya alindi gibi yukardaki sebeplerden dolayi.

Sunu da bilmenizi isterimki, forumun yetkilisi olmadan önce, forum devredilmeden önceki çogu gidis gelisler le belki alakam yoktu.
Ama bu "milattan öncesiydi" deyip kulak asmamak ta yakismaz bize.

O devirden kalma kirginliklari göz önünde tutmam gerektigini düsünüyorum, madem bende buranin üyesiyim 2006 dan beri.

Fakat Hizülzeyat abiyi bunlardan dolayi sorumlu tutmamiz bana göre çok yanlis.
Kendisi giden/gelenlere tamamen yabanci olmasina ragmen bizimle hep istisare geregi duymustur, ve foruma alisma asamasindadir.

Diger taraftanda forumda üyelerin arasindaki uhuvvet ve kardesligi bozabilecek davranislara karsi tedbirli davranmasinada anlayis göstermeliyiz diye düsünüyorum.

Bunlari arz etmek istedim. Anlayisiniza siginirim.

Hayirli bayramlar.

Kebudî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kebudî Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Allahın nuru (10.09.10), Belinay (10.09.10)
Okunmamış 10.09.10, 06:09 PM   #35
hakancayir
Erkek Üye

Kur'an bölümü tek kişinin altından kalkamayacağı büyüklükte, yardımını istediğimiz arkadaşlara daha önceden (onlar sorumluyken) de bu konuda mesaj yazmıştım. Yeni bir istek değil bizimkisi.. O zamanlar 2-3 kişi vardı. Şimdi 1 meselenin ağırlığı meydanda..
Okunmamış 10.09.10, 07:16 PM   #36
Allahın nuru
Sorumlu

Allahın nuru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.109
380 Mesajına 559 Teşekkür Aldı
Allahın nuru is on a distinguished road
Allahın nuru - MSN üzeri Mesaj gönder

Bende dahil herkes Kuran bölmü için çabalıyor ama görünen o ki Sipahinin gelmesini beklicez.

Hem zati 200 küsur gün boş kaldı 90 küsur gün kaldı gelmesine az kalmış.
-Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?...

Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun

Konu Allahın nuru tarafından (10.09.10 Saat 07:24 PM ) değiştirilmiştir.
Allahın nuru isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 30.03.11, 09:46 AM   #37
Sipahi
Erkek Üye

Sipahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 109
90 Mesajına 141 Teşekkür Aldı
Sipahi is on a distinguished road
Sipahi - MSN üzeri Mesaj gönder

selamun aleykum..

ilk olarak uzun zamandır foruma gırılmıyordu nedendır bılmıyorum heralde forumda sorun vardı...

Onun dısında forum yetkılısı ablamla konusmusdum cıddı problemler var halledılmesı gereken malum hayat kosturmacası...

Askerden once ne guzeldı okul yada masa bası ıs devamlı forum oh neguzeldı..

Keske gene ole olsamda forumdan ayrılmasam 7-24 forumda olsam gercekten bunu cok ıstıyorum ama abılerım ablalarım elımden gelmıyor...

Ayrıca bı husus daha sorumlusu oldugum muddet boyunca zaten elımden bısey gelmıyordukı...Isın ılmını bılen abılerım ve foruma herzaman gırebılen abılerım bu gorevı alsalar en uygunu tabı...

****Net'teki Kur'an Arşivim****

Sipahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 30.03.11, 11:43 AM   #38
Bed_ra_ka

Bed_ra_ka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 304
434 Mesajına 727 Teşekkür Aldı
Bed_ra_ka is on a distinguished road

ve as sipahi bey kardeşim
ilk fırsatta buraya ugradıgınızı tahmin ediyorum
inş
Rabbim fırsat verir de faideli olursunuz
selametle kalınız

N.F.K

Bed_ra_ka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bed_ra_ka Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
Sipahi (30.03.11)
Okunmamış 30.03.11, 01:12 PM   #39
Sipahi
Erkek Üye

Sipahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 109
90 Mesajına 141 Teşekkür Aldı
Sipahi is on a distinguished road
Sipahi - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Bed_ra_ka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ve as sipahi bey kardeşim
ilk fırsatta buraya ugradıgınızı tahmin ediyorum
inş
Rabbim fırsat verir de faideli olursunuz
selametle kalınız

Tahmininde yanılmıyosun kardesım

Estf..İnşaallah bende cok ıstıyorum hep forumda olmayı ama bakalım hayat sartları aah ah..

****Net'teki Kur'an Arşivim****

Sipahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 30.03.11, 01:39 PM   #40
Kebudî
Yetkili

Kebudî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.761
696 Mesajına 997 Teşekkür Aldı
Kebudî will become famous soon enough

Alıntı:
Sipahi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selamun aleykum..

ilk olarak uzun zamandır foruma gırılmıyordu nedendır bılmıyorum heralde forumda sorun vardı...

Onun dısında forum yetkılısı ablamla konusmusdum cıddı problemler var halledılmesı gereken malum hayat kosturmacası...

Askerden once ne guzeldı okul yada masa bası ıs devamlı forum oh neguzeldı..

Keske gene ole olsamda forumdan ayrılmasam 7-24 forumda olsam gercekten bunu cok ıstıyorum ama abılerım ablalarım elımden gelmıyor...

Ayrıca bı husus daha sorumlusu oldugum muddet boyunca zaten elımden bısey gelmıyordukı...Isın ılmını bılen abılerım ve foruma herzaman gırebılen abılerım bu gorevı alsalar en uygunu tabı...
Aleyküm selam degerli kardesim,

Sizden bir haber almak ne güzel. iyisinizdir insaAllah. Anliyorum hayat sartlari maalesef herzaman aynisi olmuyor.
siz iyi olun bu bizim için yeter. bugün buradayiz belki ama yarin yine ayni sekilde ugrayabilirmiyiz? Allah bilir.
Herzaman dualarimizdasiniz kardesim. Arada bir ugrayin burada bir aileniz var.
Forum bir süre çevrimdisi kaldi teknik bir hatadan olsa gerek, o siralar izzet abimiz umreye gitmisti gelir gelmez düzeltti insaAllah.

Kebudî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
demirbaş, eski, neden, yok, üyeler

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler