![]() |
| Seçenekler |
|
|
#81 |
|
Guest
|
Rabbim tüm hafız kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah kardeşlerim (amin)
![]() değerli kardeşlerim [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sitemizde hafızlıkla ilgili her türlü bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. selam ve dua ile |
|
|
|
#82 |
|
Kardeş
Tesekkür: 47
7 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
[quote=HAFIZZ;236505]
ONLARA SAYGI GÖSTERİP DUA EDENLERDEN ÇOK GÜZELDİ O GÜNLERİM ÇOCUKLUĞUM HEP SABREDEREK VE KUR-AN OKUYARAK GEÇTİ![]() ŞUAN İSE EVLİYİM, VE ÇOK SORUNLARIM OLDU HEMDE ÇOK ŞÜKÜR ONLARIDA ATLATTIM AMA HEEP SABREDEREK !!!... ŞİMDİ ANLIYORUM Kİ BENİM DÜNYA SINAVIM SABRETMEYLE İLGİLİ... EVLİLİĞİM DEKİ SIKINTILAR AŞILAMAYACAK BOYUTTAYDI HER GÜN ÜZÜLÜYOR HERGÜNN ALLAHIMA DUA EDİYORDUMM... BU SEFERDE KAYIN VALİDEM BENİ KABUL ETMİYOR VE BUNU EŞİMEDE ÇAKTIRMADAN YAPIYORDU HİİÇ SESİMİ ÇIKARMADIM HEP ALTTAN ALDIMM AMA OLMADI TAM HERŞEY BİTTİ DEDİĞİMDE BEN DAHA 8 AYLIK EVLİYDİM ÇOK ZORDU BENİMM İÇİNN,DERDİM HEP HAFIZ OLURKEN ALLAHIM NE KADAR ZOR MUŞ DİYE DEMEKKİ DAHA ZOR İMTİHANLARDA VARMIŞ... HER İŞİ KENDİM BECERDİM,HAYATTAN HİÇ KOPMADIM YİNE Bİ İMTİHAN VE HİÇ DİNMEYEN GÖZ YAŞLARIM:'( EŞİM ARTIK DAHA İYİ ANLIYOR VE BENDE ONA HERŞEYİ ANLATIYORDUM. ASLA İSTEMEZDİM BÖYLE OLMASINI.. AMA OLDU,OLABİLİRDE ŞİMDİ İSE Bİ BEBEĞİMİZ OLSUN İSTİYORUZ AMA YİNE İMTİHAN VE YİNE SABIR ![]() DR.SİTRESDEN UZAK KALMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR EVET TAM BİR BUÇUK YILDAN BERİDİR DE HAYIRLI BİR EVLADIMIZ OLSUN DİYE ÇABALIYIP DURUYORUZ,TÜP BEBK BİLE DENENDİ AMA OLMADI ![]() ARTIK ÇOK YORULDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM,ÜZÜLÜYORUMM AMA HERŞEYE RAĞMEN SABREDİYORUMMM!!!!... VE HERZAMAN DA SABREDECEĞİM ÇOK UZATTIM bilmiyorum kaç senelik evlisin ama bende seninle aynı durumdayım belki daha vahim bu imtihanların karşısında bilemiyorum hakkıyla sabredebilmişmiyim.hep sustum sabır dedim üzüntüden birçok hastalığa düştüm.on senedir sabırdayım.inşallah kazanalardan oluruz.
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Guest
|
'HAFIZZ' VE 'GEYLANİNİN GÜLÜ' KARDEŞLERİM MEVLAM SİZLERE İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZDAN DAHA FAZLA SABIR İHSAN ETSİN,DİLERİM KURTULUŞA ERENLERDEN OLURSUNUZ...YUVANIZA HUZUR NASİP ETSİN,HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN...DUALARIMIZ SİZİNLE...
VE TÜM HAFIZ KARDEŞLERİMİN YÜREĞİNE SAĞLIK,ALLAH BU GÜZEL SORUMLULUĞU HAKKIYLA TAŞIYANLARDAN OLMANIZI NASİP ETSİN...BU ACİZ KARDEŞİNİZE DE DUALARINIZI ESRİGEMEYİN...MALUM SİZLERİN DUASI MAKBULDUR... SELAMETLE... |
|
|
|
#84 |
|
Tesekkür: 18
17 Mesajına 31 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Duanız ve hüsn-ü zannınız (ki onu da dua niyetine kabul ediyoruz) için teşekkür ederim.
Kuran’ı talim eden dil, dudak ve ağız elbette kelamullah ile hem hal olduğu için Fem-i Muhsin olmaya hak kazanır, ancak mühim olan Kuran’ın mana ve hikmetini anlayarak Fem-i Muhsin’den Kalb-i Muhsin’e ve Aklı Muhsin’e terfi etmektir” Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Alıntı:
Örnek mi istersin? HAFIZZ(E) kardeşimiz bir hüsn-i misal.
Kuran’ı talim eden dil, dudak ve ağız elbette kelamullah ile hem hal olduğu için Fem-i Muhsin olmaya hak kazanır, ancak mühim olan Kuran’ın mana ve hikmetini anlayarak Fem-i Muhsin’den Kalb-i Muhsin’e ve Aklı Muhsin’e terfi etmektir” Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ
|
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Kardeş
Tesekkür: 0
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Benim sevdigimde hafızlık yapıyor şuan yarı hafize bu sene inşaALLAH bitirecek
bazen bitiremiyecem bu sene diye aglamasına dayanamam ben peltektim diye hafızlıgı bıraktım en çok bu yaralar beni Hafızz kardeşimi tebrik ediyorum |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Kardeş
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Kardeş
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
ben de 2006 yılıda başladım hfızlığa..süper ders çalışıodum ama hocamla anlaşamıodum bana darılıp derslermi almıodu doğal olarak açık yapıodum ve bize 21 nci cüzden 30a kadar olan yerde başlattılar hfzlğa yaptım 10 cüzü ama dayanamdım hocamın kaprislerine çıktm kurstan ve çok lazımmş gibi hazırlık okudğm kursa geri döndm hafızlk için ordada az çileler çkmemştm...neyseki burdki hocam SÜPER ötesiydi hüsna hocam!!!ama idarecimz hocamızı çok kıskanıodu onu sevmemzi istemiodu konuşmamızı kaldıramıodu ama ne aptallık dimi yaaaaa..ama biz herşeye rağmen hocamızı ÇOOOOOOOK seviodk grupça bağlıydk neyse 7 dönüş yaptm bu hocamda ve harika ders çalışıodm fakat bize atılmayan iftralar kalmamştı çıkmak istiodm hep kurstan ama hocamıda baırakmak istemiodm hakkmda çıkan lafları duyunca bastm tekmeyi kursa çıktm herşeymi toplayıp hemen ardmdan kursumu polis bastı ve kapandı....snra yeni bi kursa gtdm diyanet zor gldi önce alışamm sandım ama zamnla alıştm şmdi 14le gdiorm inş en kısa zamanda biter artk çok yorldum çnkü....
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Tesekkür: 304
434 Mesajına 727 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8 ![]() |
başlıgı inceledim de baya hafız varmş
ama garipdir ki hafızlar siteye ugramaz olmuş
|
|
|
#90 |
|
Kardeş
nsıl ulaşcam sana
|
|
|
|
|
|
#91 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#92 |
|
Kardeş
ben kişilere takılmıyorum ateş düştüğü yeri yakar tabi sağolun dualarınız için ama ben yaptığım işin ne kadar ciddi bi iş olduğunu biliyorum zaten...
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Kardeş
hafızlık bittikten sonra en az 7 has yapılması önerilio ama bazı kurslar 40 has yaptırıyo böylelikle daha kuvvatli olur..
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Kardeş
Tesekkür: 19
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
bana da dua edermisiniz
henüz ikinci dönüşlerdeyim ama emekleyerek ilerliyorum desem yeridir
|
|
|
|
#95 |
|
Kardeş
Tesekkür: 157
172 Mesajına 312 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Allah (c.c.) cümlenizin hıfzını kavi eylesin. Kur'an kursu , hafızlık kursuna felan gitmediğim için bazı şeyler yabancı geliyor. Şimdi mesela 7 ile gidiyorum demek günde 7 sayfa anlamına mı gelir? Has ne demektir? Ezcümle hafızlık nasıl yapılıyor? Şöyle etraflıca bir arkadaşım anlatırsa memnun olurum. Bu yaştan sonra biraz zor ama acaba kursa gitseydik olur muydu? bunları anlamam açısından detaylıca açıklarsanız sevinirim. Allah'a (c.c.) emanet olun..!
İnsan hiçbir söz söylemez ki, yanında gözetleyen yazmaya hazır bir melek bulunmasın. (Kaf Suresi - 18) ![]() ![]() ![]() ![]() Söz ağızdan çıkana kadar senin esirindir. Ağızdan çıktıktan sonra sen onun esiri olursun. [Hz. Ali (k.v.)] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Kardeş
1 Mesaja Tesekkür Edildi
selam kardeşler
Mevla bizi de meclisinize kabul buyurursa yaşayanlardan olalım inş... hafızlık serüvenimiz "yalnız senin için Ya Rasulallah" diye başladı ve hamdolsun... dua inş devam eden kardeşlerimiz için... Rabbim gönüllerini zihinlerini sadırlarını açsın genişletsin... selametle |
|
|
|
| ashabı suffa Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | plt16 (05.03.10) |
|
|
#97 | |
|
Alıntı:
Bir önceki hatim ezberlenmiş sayfalar için kullanılır. Bir öğrencinin 7 sayfa yaptığını farz edelim. Ve bu öğrencinin bir ham/çiğ sayfa ile gittiğini düşünelim. Bu öğrencinin ders açılımı şöyle olur: 5+1+1= Beş has sayfa+ 1 ham has sayfa+1 ham/çiğ sayfa Ham: Yeni ezberlen sayfa Ham Has: Geçen hatim ezberlenmiş fakat has kadar hafızada kalıcığı yerleşmemiş sayfa Has: En az iki hatim önce ezberlenmiş sayfa/lar
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Kardeş
Tesekkür: 1
17 Mesajına 22 Teşekkür Aldı
hafız canlar inşanlah hafız kalnalardan olacaksınız hani hafız olmak kolay kalmak zordur derler. Bende çok istiyorum ama korkuyorum ya yapip unutursam diye bu bitarafa hevesliyim ama hafızam yok hemen unutuyorum avaba nasill yapabilirm hafızlık
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Alıntı:
Bir şey bütün bütün yapılmazsa bütün bütün de terk edilmez. Hafızlık zor, yorucu ve sabır isteyen bir uğraştır. Hepsini ezberlemek için zamanınız ve sabrınız yetmese de bir kısmını pekala ezberleyebilirsiniz. Medeni sureler, Mekki surelere göre daha kolay ezberlenir. Kuranı yüzünden okuyuşum iyidir diyorsanız, orta uzunlukta bir medeni sureden ezber yapmaya başlayabilirsiniz.
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| forumdaki, hafızlar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|