![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#21 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Tesekkür: 19
24 Mesajına 41 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Sağolun .teşekkür ederim
|
|
|
|
#22 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Teşekkür ederim Enes abi...Allah razı olsun
|
|
|
|
#23 | |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Alıntı:
beğeniniz bizleri mesrur etmiştir.Ayrıca başka yerde eklediğinizi gördüm ve inanınki çok mutlu oldum.Aciz şahsiyetimile millete bir nebzeci,k de olsa istidafadeli olabilmiş isem kendimi bahtiyar addediyorum
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Vucuda getirdiğiniz bu hizmet takdire şayan bir hizmettir ağabey.. Misal kendimden örnek vereyim Minşaviyi büyük bir aşkla dinliyordum, sonradan sonraya hayatını merak edip araştırdığımda bu hizmetiniz sayesinde, malumat sahibi olduktan sonra Muhabbetim misli arttı.. Bunda vesile sizsiniz. Tekrar teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Alıntı:
Elh.Arapçayı bilmemiz bizlere bu konuda pek yardım etti.Özellikle şeyh adına özel hazırlanan alminshawy.com sitesinden pek yaralanmıştım o zaman. tabii ki henüz oraya üye değil idim..Tarihçeyi bitirdikten sonra oraya üye olduk elh.Ve dahası benim için en büyük şeref şu oldu: şu an o kıymetli sitenin admini olarak görev yapmam benim için en büyük şereflerden biri olsa gerektir. orada Arap dünyası içinde Türk Minşavi hayranlarını temsil ediyoruz. İnşaallah yakında Minşavinin hayatı ile ilgili kronolojik bir çalışmam var. Bitirdiğimde eklerim inş. Dualarınızı intizar ederiz
|
|
|
|
|
#26 |
|
Guest
|
Rabbim emeklerinizi kat kat versin muhterem abim.Çok güzel bi çalışma olmus.ilk satırları özelliklle çok güzel seçilmiş.Allah razı olsun
|
|
|
|
#27 | |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Alıntı:
Elh Nur talebesi olduğumuz için Nur tarzında , onun üslubunda gitmeye çalıştık. evet baş kısımları güzel.Zira Bediüzzaman için yazılan bir önsözü Bediülkurra için de yazmak benim için medar-ı zevkti. Hayırlı istifadeler temenni ediyorum Bu arada şunu diyeyim inş. bundan sonra yeni ve aktif konularla Minşavi bölümünde beraberiz özellikle Minşavi hayranları ağabey ve ablalarımdan ricam iştiraklerin ziyade olması.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 0
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Maşallah.
Allah kronoloji çalışmanızda da muvaffak etsin. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Amin amin..bundan sonra inanıyorum ki minşavi bölümü pek aktif olacak ve renkli paylaşımlara sahne olacak inşaallah.
tabii siz değerli kardeş ve ağabeylerin desteği ile
|
|
|
|
#30 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
20 Haziran 2008 de Vakit gazetesinde yayınlanan özet şeklindeki hayatı
39.Ölüm yıldönümü münasebetiyle hayatının gazetede yayınlanmasını arzu etmiştim.Bu vesile ile Vakit gaztesi Müdürü Muharrem Beyden rica etmiştim.Sağolsunlar bizleri kırmadılar [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu İhsan Sıddık tarafından (10.12.09 Saat 11:29 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#31 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
![]() القاهرة 4/10/65 السيد / الأخ المحترم خلوق ياسين السلام عليكم ورحمة الله وبركاته أتمنى أن تكونوا والأخوان على أتم صحة وسعادة وبعد للعلم أن عدد التسجيلات بالإذاعة والتليفزيون 15 خمسة عشر تسجيلا وكذلك سورة غافر فهي أيضا مسجلة بالإذاعة والتليفزيون أما عن عدم القراءات بالإذاعة بالجمهورية العربية المتحدة فإن إذاعتنا قد منعت إذاعة القراءة بغير رواية حفص في القراءة الأسبوعية وذلك لان المسئول الذي يحضر التسجيلات ليس بقارئ يحفظ القراءات وأما عن تلاواتي للقرآن الكريم في هذا العام في أي بلد فإنه لم يتعين إلى الآن وأملى أن أراكم وأنتم على أحسن حال ومنا وافر التحية والاحترام محمد صديق المنشاوي Şeyh Minşavi'nin bağdatta samimi dostu olan Üstad Huluk Yasin'e gönderdiği bir mektup Tercümesi: Muhterem kardeşim Huluk Yasin'e; Esselamu Aleykum Temnni ederim ki siz ve oradaki kardeşler sıhhat ,selamet ve mutluluk içinde olasınız Bilinmesi gerekir ki radyo ve televizyondaki kayıtlı tilavetler 15 tanedir. Aynı zamanda gafir suresi de radyo da kayıt edilen surelerden biridir. Amma Birleşik Arap Cumhuriyeti radyosunda haftalık okunan tilavetlerde kıraat-ı seb'a ile okumayışımızın sebebi orada tilavetleri kayıt etmekle görevli olan kişinin kıraat bilmemesidir.Bu yüzden radyoda kıraatlarla okumak yasaklandı.Sadece umumi olan hafs kıraati ile okuyoruz. Amma Bağdatta okuyacağım tilavetlerim için sorarsanız daha şimdiye kadar belli değildi. Sizleri en iyi şekilde görmek emelimdir.Sizlere selamların en güzelini gönderir hürmetlerimi takdim ederim. Muhammed Sıddık Minşâvi
|
|
|
|
#32 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
![]() {تحياتي واحترامي راجيا لكم كل صحة وسعادة ... وبعد وصلني خطابكم الكريم واشكر للأخ ابازيد شعوره النبيل سائلا الله أن يجمعني في القريب العاجل وأنتم في أشد حال اخي اما عن سبب العراق فإنني كل عام تحيرنيوزارة أوقاف الجمهورية العربية المتحدة في اختيار اي بلد اسلامي وعربي فأختار لنفسي في كل عام قطر وفي العام الماضي قد اخترت زياة العراق وبأي حال بيني وبين تحقيق هذه الأمنية ظروف منعتني وإن شاء الله ثريبا ازوركم في بلدككم الشقيق أما عن سني فأنا من مواليد 20 يناير 1920 وبدأت القران في المحافل في سن الحادية عشرة من عمري وأول سورة قرأتها في الإذاعة هي سورة لقمان ،،، وصورتي مرفقة بهذا الخطاب وختاما تقبلوا شكري واحترامي وخالص تحياتي محمد صديق المنشاوي 8/5/64 } Şeyh Minşavi'nin Bağdatta Üstad Huluk Yasin'e gönderdiği bir başka mektup En iyi tahiyye ve hürmetlerimle sizi selamlar,sıhhat ve selamet içinde olmanızı rica ederim Kerim olan hitabınız bana ulaşmış bulunmaktadır.Ebu Yezid kardeşimize( Kendileri Mısırda Şeyhin en samimi dostudur) bize karşı olan yüksek hissiyat ve duyguları için teşekkür ediyorum. Mevlay-ı kerimden temennim bizleri en yakın zamanda buluşturmasıdır. Değerli kardeşim Irak ziyaretine ilişkin konuya gelince ben çok tahayyürde kaldım. Çünkü Birleşik Arab Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ziyaret için hangi İslami ve Arabi devleti seçeceğim konusunu bana bırakmış. Ben de her yıl seçimimi Katar'a yaparım.Geçen sene de Irak'a ziyareti seçtim.Ama malesef bazı nedenlerden dolayı bu ziyaretimi gerçekleştiremedim.Ama inşaalah en yakın fırsatta kardeş ülke olan memleketinizi ziyaret edeceğim. Amma eğer yaşımı soruyorsanız ben 20 Ocak 1920 yılında doğdum. Cemaatle Kur'an okumaya 11 yaşında başladım.Ve radyoda okuduğum ilk sure "Lokman " suresidir. Fotoğrafımı da bu mektupta gönderiyorum. Mektubumu sona erdiriken sizlere teşekkür ,tahiyye ve hürmetlerimi takdim ederim. Muhammed Sıddık Minşavi 08*05*1964
|
|
|
|
#33 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Her iki mektubun üst (sağ ve sol) köşelerindeki yazıya baktığımızda şunu görürüz:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] محمد صديق المنشاوي خادم القرآن الكريم Burada Şeyh Minşavi (Rahmetullahi Aleyh) kendini " Hâdimu'l Kur'ân " Yani Kurân-ı Kerim'in hizmetkârı olarak tanıtmış. Bizler de Barekallah diyoruz.Ne güzel bir sıfat ve lakab...
|
|
|
|
#34 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Kur'ân Hâdimi Şeyh Muhammed Sıddık Minşâvi hakkında elimize yeni ulaşan ve şeyh'in ne kadar mütavazı ve Ahlak-ı hasene ile muttasıf olduğunu gösterir bir hatıra...
Günlerden bir gün adamın biri bir ev yaptırıyormuş.lakin parası yetmediği için henüz kapılarını daha yaptıramamış.Hırsızların girmesinden korktuğu için yaptırmak zorunda imiş.Bu yüzden yeğenini Muhammed Sıddık Minşavinin yanına yollar ve borç para istettirir.Parayı geri verene kadar da evin tapusunu rehin olarak gönderir. Bu arada bir adam şayh Minşavi'ye gelir ve der ki: Ya Şeyh! Bu çocuk seni kandırmak ister.Parayı alıp kaçacak ve sana geri vermeyecek.Çocuk ise Vallahi beni dayım gönderdi diyerek evin tapusunu uzatır rehine olarak. Şeyh Minşavi ise çocuğa dönerek." Tamam ben sana inanıyorum. Al şu parayı ve dayına selam söyle benden.. Ne zaman eli sıkışırsa ona para vermeye hazırım.Ve evin tapusunu da almayarak iade eder ve çocuğu arabasına dahi bindirerek dayısının evinin önüne kadar getirir. Evet bizler dahi bu insanlık örneği davranış karşısında Şeyh Minşavi'yi manen tebrik ediyoruz.Barekallah diyoruz. Hadimu'l Kuran bir zattan ancak bu beklenirdi.
|
|
|
|
#35 |
|
Kardeş
Tesekkür: 1
6 Mesajına 7 Teşekkür Aldı
ALLAH (AZZE VE CELLE) Ebeden Razi-Memnun ve Hosnut olsun efendim, Rabbim emeginize bereket versin, Kur'ân Nuruyla Nurlandirsin insellah ... Rabbim Ayaklarinizi Sirat-i Müstakim'e daim kilsin insellah ... Cok tesekkürler, paylasiminiz icin cok tesekkürler ...
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Alıntı:
deriz. Dualarınızla bizleri ihya ettiniz muhterem kardeşim
|
|
|
|
|
#37 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Değerli Minşavi hayranları dostlarım Allahın tevfiki ile şeyh ile beraber hayatını geçirip aynı evde büyüyen amcası oğlu ile görüşüyoruz.Kendileri şeyh ile ilgili çok şey biliyor.İnşaallah en doğru kaynaktan sizlere hiç duyulmamış hatıralar ve orjinal bilgiler nakledeceğiz....
Rabbim muvaffak etsin...
|
|
|
|
#38 |
|
Tesekkür: 17
7 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Şu okuyuşundaki temizliğe berraklığa ve samimiyete bakar mısınız!!!
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İşte Hadr'da bile Şeyh kendini ispatlıyor. Bu nedenle Şeyh'i sizin veya benim övmemize gerek yok. Onun okuyuşu zaten dikkate ve takdire şayadır. Sadece OKuyuşu onun mütevazi ve samimi olduğunu gösteriyor... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Tesekkür: 26
8 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Allah ebeden razı olsun. Yanık sesli bu zatı bize tanıttığın için.20 asırda bir sahabinin nasıl kur'an okuduğunu merak edenler için Allah'ın bir lutfudur bu zat.Allah rahmet eylesin şefaatine erdirsin.
Bu zat yazdığı mektupta ırak televizyonunda 15 video kaydı olduğundan bahsediyor. Bu videoların hiçbirine ulaşamadık şu ana kadar değilmi?
Geleceğin Kur’ân devri olmasını çok görmemek lâzım! Zirâ Kur’ân, geçmişi bugünle, bugünü de yarınla bir arada görüp bilen bir Zât’ın kelâmıdır..! (Ölçüler) Konu cengizsadikli tarafından (17.01.10 Saat 03:07 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 14
8 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
Alıntı: