![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Selamun aleykum abilerim Ramazan münasebetiyle Mısır'dan hafızlar geliyor onları dinlerken boş boş durmak olmuyor bazen öyle coşuyoruz ki ama coşkumuz içimizde kalıyor.
forumankebut.net - Mısır'lı cemaatin coşarken söyledikleri sözler Acaba Mısır'lı cemaatin coşarken söyledikleri sözler nelerdir? Şöyle bizde bağıralım onlara memleketlerini aratmıyalım Mısır havasını Ülkemizde de yaşatalım değilmi? Sanki daha önce forumda görmüş gibiydim ama epey aramama rağmen yerini bulamdım yada ben yanlış hatırlıyorum. Selametle.
|
|
| leyl88 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | Allahın nuru (22.08.10), kenan186 (07.05.11) |
|
|
#2 |
|
Kardeş
Tesekkür: 77
13 Mesajına 17 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
Belki yeri değil ama ne zaman ve nereye geldikleri hususunda bilgi paylaşımı olursa çok seviniriz...Bu konuda yardım talep ediyorum....Hayırlı ramazanlar
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Abi şu anda bana en yakın İzmir Karşıyaka civarında Hüseyin Hani Rıdvan var Ramazan boyunca yurdun birisinde teravih kıldırıyor.
|
|
| leyl88 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | Allahın nuru (22.08.10), müteallib (22.08.10) |
|
|
#4 |
|
Sorumlu
|
Bu mebhasda daha önce konu açılmıştı ama sizin için ve de kendim için aradım bulamadım. Silinmiş olsa gerek.
Ne yazık ki eskiden forumumuzda Kur'an kayıtları hakkında çok yorum yapılırdı yazılar yazılırdı ama şimdi yok artık. O kişiler gitti... Allahu ikrimık... Allahu ekber. Misalen..
Kalp kırılsada sever dedim, -Sen hic kırık bardaktan su içtin mi? dediler. Benim de onlara cevabım: -Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?... Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Tesekkür: 10
15 Mesajına 19 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Valla genel olarak arkadaşımızın dediği gibi Allah ikrimek,Allahu ekber,Allah izidek vb sözlerle tepki veriyorlar ama yerine göre subhanallah,sallahualeyhi ve sellem,ya selam,helva hatta bir keresinde Mustafa İsmail okurken ''Ya bulbulul Kur'an Ya Mustafa'' dedikleri bile olmuştu
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Sorumlu
|
Alıntı:
Tabikide sizin söylediğiniz ve benm söylediğim bu sözler kaariye has sizin söylediğiniz M.ismaile, benm dediğim Şeyh Antariye ![]()
Kalp kırılsada sever dedim, -Sen hic kırık bardaktan su içtin mi? dediler. Benim de onlara cevabım: -Sen bardak kırık diye, sudan vazgectin mi?... Sana Yolculuk Yapmak Ístiyorum.!. Kes Yüregine Giden Bir Bilet; ‘Can’ Kenari Olsun
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Mısırlı cemaatin Kuran dinlerken en çok hoşuma giden yanı dua etmeleri.Misal:Hafız,Haşr Suresinden "La yestevi..." ayetini okuyor.Ayet bitince cemaatten biri dua adap ve erkanıyla "Allahummecalna minel faizin ya rab" diye niyaz ediyor...
Örnekleri çoğaltılabilir. Bir diğer önemli husus Kuran dinlediklerinin şuurunda, okunanın ALLAH'ın ayetleri olduğu hissiyatıyla "Haza kelamullah" diyorlar ki hafızı takdir ve teşvik etmenin yanında bir farkındalık atmosferi oluşturuyorlar. Bu durum şu açıdan önemli:Maalesef kimi zamanlar Kuran dinlerken ses,makam ve musıki anlamın önüne geçebiliyor.Özellikle okunan ayetlerin anlamları bilinmiyor ve takibi yapılmıyorsa maazallah dinlemelerimiz nefis ve şeytanın ayartılarıyla kirlenebiliyor... |
|
|
|
| Rahmi Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 4 Kisi: |
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 |
|
Sorumlu
|
Rahmi Hocam o kayydı biliyorum ama onu bulamıyorum.
Tablavi Haşr suresi kaydı o eminim. O kayıt çok net ve cemaat çok duada bulunuyor. O kayıt elinizde mi acaba? Buyrun indirebilirsiniz [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Buradaki kayıttan cemaatin ne dediklerini anlayabilirsiniz gerçekten net anlaşılıyor ve çok dua ediyorlar
Konu Allahın nuru tarafından (02.09.10 Saat 01:58 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| Allahın nuru Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | leyl88 (03.09.10) |
|
|
#11 |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
ALLAH razı olsun Kardeş.
Mezkur kayıt bende mevcut.Yıllar önce, sanırım herkul.org dan almıştım.Şeyh Tablavi'yi bu kaydıyla tanımış ve sevmiştim.Özellikle girişte okuduğu " ya eyyuhellezine amenuttekullahe veltanzur nefsun ma gaddemet liğad..." ayeti beni sarsmıştır.Dinledikçe tazelendiğimi hissederim... اللهم اجعلنا من الفائزين |
|
|
|
| Rahmi Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | Allahın nuru (02.09.10), leyl88 (03.09.10) |
![]() |
| Tags |
| cemaatin, coşarken, mısırlı, söyledikleri, sÖzler |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|