| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#221 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
murat hocam burada tatlı tatlı konuşuyoruz birbirimizi kırmak kafamızı kırmak nereden çıktı. herkes görüşünü olanca açıklığıyla söylesin ki bizim gibi cehaller de birşeyler öğrensin.efendim bendeniz'in acizane kanaati üstad ebulayneyn şaişa'nın okuyuş tarzıyla rıfat'ın tarzı birçok farklı. bunu kıyaslamak maksadıyla söylemiyorum. zaten ebulayneyn şaişa da her zaman hocası olan muhammed rıfat'ı tevazuyla anmaktadır. eğer ekol olmamışsa ki bu konuda bilgim yok; bu muhammed rıfat'ın izinden gittiğinden değil de, onu izlemenin imkansız'a yakın derecede zor olmasından kaynaklanabilir. bunu onun ses gücüne ve ses özelliğine binaen söylemiyorum. ebulayneyn şaişa tamamen tefsire yönelik okuduğu için dolayısıyla anlam değiştiğinde okuyuş özelliği de değişiyor tabiatiyle; işte bu yüzden çok fazla ipucu bulmak zorlaşıyor. ancak kendisinden dinlediğiniz yerleri taklit edebilirsiniz. tabi bunları söylerken muhammed rıfat dinleyen biriyim ancak çok fazla değil. kendileri muhammed rıfat aşığı ve uzmanı mesela bir aşık-ı rıfat hocamın bir ensar demirkan'ın... da söyleyecekleri vardır. selamlar saygılar...
|
|
|
#223 | |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
kırılmak incinmek olmaz bizde. bu benim fikriyatımdı tabiiki mutlak doğru değil. ekol konusuna gelince. ekol bir okuldur. bir yoldur. farklı bir yöntemi ve tarzı olan bir mektebdir. peki ekol olmanın şartı sadece farklılık ortaya koymak mıdır? tabiiki değil. bir okulun sistemi sağlam kurulacak yani ayakları sağlam yere basacak. özgünlüğü ortaya koyulacak.bu birinci şartı bundan sonra o ekolun izleyicileride olacak. ona tabii olanlar olacak. ekol bir takım kişileri sürükleyebilecek ki bir mektep olsun ekol olsun. şun karıştırmayalım . tarz ekolden çok farklı ve dar bir tanımdır. bu pencereden bakarsak ben mustafa ismail ekolu abdussamed ekolu tanta ekolu rifat ekolu diye ekoller sayabilirim. isimlerini siz farklı koyabilirsiniz. ama içerik önemli. Şaişa ekolu diyemiyoruz çünkü bir tane bile onun izleyicisi ve takipçisine rastlamadım. Rakım hocamda belirtmiş. ekoleller arasında ortak noktalar olabilir. benzeyen noktalar olabilir. bu çok normaldir. çünkü kimse ben çıkayım sıfırdan tamamen farklı bir yol açayım demez. büyük ekollerin içinde pişer sonra kendi mektebini kurar , yada kuramaz. selamlar
|
|
|
|
#224 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Erkek Üye
ve aleykumusselam
Alıntı:
efendim şeyh-ul mukriin'den bir kayıt daha; parçalı hatimlerden olup, a'raf suresi 156-161'nci ayetler. hatim dedikse yanlış anlaşılmasın, zaten sizde biliyorsunuz ki şaişa öksürse bile şaişa'dır. kur'an dinlemek isteyenler buyursun: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:38 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Tesekkür: 99
298 Mesajına 638 Teşekkür Aldı
aliimran-rahman-cemaatli:
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) 1995-nahl-dimyat-nadir: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:39 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
bugün cuma hediyesi göndermeyi tasarlıyordum, malesef geç kaldım. fakat bir hafta sonu hediyesi sunmadan geçemiyeceğim. şimdi şeyh-ul mukriin'e kulak verelim; fussilet 51- şura LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) selametle kalınız....
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:40 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#228 |
|
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Bu linkler daha önce verilmişmiydi
Kasas şems tin LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Kasas şems mısır 1959 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)
ALLAH CC EZEL VE EBEDEN RAZI OLSUN !!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:41 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#229 |
|
muhammed suresi:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] infitar video: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) nadir kıraatları: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] isra: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) enbiya-30 dakika-güzel ve nadir: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) tevbe: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) hicr-nahl: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) necm-kamer-suriye: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#230 |
|
Bütün kayıtlarının toplanacağı Kervan Şüeyşa forumu:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] yusuf-1987 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:44 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| visalinur Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | abdussamed (05.12.10) |
|
|
#231 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
efendim şah ebulayneyn şaişa'dan minik bir aşir; isra 23-27 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) bir şey dikkatimi çekiyor; şeyh ebulayneyn şaişa'nın sesi aslında bayağı kalın çıkıyor. insan okuyuşa başlarken eğer tanımıyorsa bu adam tiz yapar diye birşey aklın'a gelmez. fakat mubarek tize çıktığında tabir-i caiz'se adeta turbo motor açılıyor duyduklarımıza inanamıyoruz. adam en kalından en inceye bütün sesleri çıkarabiliyor. galiba şaişa'yı özel kılan nedenlerden biri de bu. yoksa zaman zaman olağanüstü tizleri olan veya bası müthiş kariler dinliyoruz. allah teala'yı bütün eksikliklerden tenzih ederek, cumanız mubarek olsun, hayırla kalın
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Guest
|
Kamer-Rahman-Kadir Suriye
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) İran'da çekilen nadir bir resmi...Şeyh Şaişa Ragıb Mustafa Galveş'in tilavetini dinlerken... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bir başka nadir resmi... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:47 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#233 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
selamun aleykum muhterem arkadaşlar bu mubarek cuma günü zulüm altındaki bütün müslüman kardeşlerimiz'in necat'ına ve gerçek bayramların idrak edilmesine vesile olsun inşaallah. cumanız hayırlı ve mubarek olsun. buyurun cuma günü hediyemiz; maide 1-11 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) bu kayıt daha önce verilmişti fakat tahmin ediyorum birçok kardeşimiz dinlememiştir. dinlerken allah allaaaah diye inlemekten ve sallanmaktan koltuğunuz'un sırtlığını eskiteceğinizi garanti ederim. allah'a emanet olun
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:48 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#234 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Aldık. kabul ettik abi...
Kaynak azaldı diyordun. Ondan böyle katre katre gönderiyorsun herhalde. Biz buna da razıyız. Allah da senden razı olsun.
|
|
|
#235 |
|
Guest
|
Meryem-Şems-Tin-Alak-50ler
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:49 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#236 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
hocam hani bir söz var; vermeyince ma'bud ne yapsın sultan mahmud. dolu dolu kayıtlar olsa da bizde mesai'mizi paylaşmaya versek. inşaallah o da olur yeter ki mısır'a gidip nakib-ul kurra şaişa hazretleriyle görüşebilsek zannediyorum gün yüzüne çıkmamış şeyler getirme imkanımız olur.
|
|
|
|
#237 |
|
Nakibül-kurra Şeyhü-l-mukriin Kervan şüeyşadan irandan güzel kamer-rahman video:
kasas-enbiya: aliimran-başı bayat: LİNKLER ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:50 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
sanıyorum bu kayıt daha önce verilmedi. cemaatin aklını başından almış gibi görünüyor. daha üçüncü ayetten itibaren insanı dumura uğratıyor. dinleyince cuma gününü bekleyemedim. gerçek bir şaişa dinlemek isteyenler için hediyemdir, bilhassa müştak-ı nur hocam buyursun; ibrahim (12-17/23-27/31-37) LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) allah'a emanet olun
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:50 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#239 |
|
Guest
|
Rakım abi Allah razı olsun...
Bu linki bir arkadaş dün vermişti...Okuyan şaişa herhalde...hangi suresi abi bu: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:51 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#240 | |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Şu an okuldayım ve indirip dinleyemiyorum abi... Böyle olunca da sabırsızlanıp, huzursuz oluyorum. En kısa zamanda dinleyeceğim inşaallah... Görelim bakalım yine neler yapmış "yaşayan efsane"
NEFİS CÜMLEDEN EDNÂ, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ... Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 04:52 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|