| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#261 | |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
Katılaşmış kalbimize te'siri sizin kadar olmaz bunların. Ame yine de dinleyelim biz... Belli mi olur... Enfal-2 Mü'minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun âyetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler. Zümer-23 Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur'an Allah'ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur. Yunus-57 Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur'an) geldi. Bakara-74. ayetin şümulune dahil olmak...Maazallah! Sonra bunun ardından kalpleriniz yine katılaştı, taş gibi; hatta daha katı oldu. Çünkü taş vardır ki, içinden ırmaklar fışkırır. Taş vardır ki yarılır da içinden sular çıkar. Taş da vardır ki, Allah korkusuyla (yerinden kopup) düşer. Allah yaptıklarınızdan hiçbir zaman habersiz değildir.
|
|
|
|
#262 |
|
Guest
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Nadir bir sure...Meryem-Taha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Ebuayneyn Şaişa,Abdulbaset,Abdulfettah Şaşai [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şaişa madalya almış... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şaişa Kuveyt'te... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:24 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#263 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
selamun aleykum
Alıntı:
müştak-ı nur hocam sen adamı yerden yere çalarsın, sen'le güreş tutulmaz kuveyt fotoığraf'ı için çok teşekkürler alpparslan hocam. selamun aleykum belki daha önce gönderilmiş olabilir bilemiyorum. ama dinlemeyenler mutlaka dinlesinler. dinleyenler tekrar tekrar dinlesinler. stüdyo'da okurken böyle kendinden geçen bir kari varmıdır acaba fazla söze gerek asr'ın mucizesi şeyh ebulayneyn şaişa'ya kulak verelim; rad 1-19 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) allah'a emanet olun
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Guest
|
Rad suresi için sağol Rakım abi...
Bir Rad suresi de burada...fakat evde olmadığımdan bakamadım varmıydı yokmuydu diye... Rad-İbrahim LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:29 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#265 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
hani malumunuz mısır'da şeyh ebulayneyn şaişa'ya elmas sesli diyorlarmış ya belki de bu okuyuşundan dolayı söylemiş olabilirler.
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:29 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Guest
|
1956 mescid-i hüseyin-kamer-rahman-kadr:
1959 mescid-i hüseyin-kasas-şems: 1952 bağdad-meryem ve 1959 suriye-kısar: 1950 bağdad-necm-kamer-tin: 1950-bağdad-nisa-melik faysalın huzurunda: 1953-kasas-şems-tin: 1950-ırak-isra: LİNKLER ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:30 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#267 |
|
Erkek Üye
esselamu aleykum ve rahmetullah
asrın mucizesi, elmas sesli kari'den 40 dakikalık fevkalede bir stüdyo okuyuşu; makamat analizcilerini uğraştıracak cinsten. tahmin ediyorum olgunluk dönemi okuyuşlarından olsa gerek. enderun hoca'ya duyurulur. daha önce verildiğini hatırlamıyorum, siz genede arşivinizle kontrol edersiniz. buyurun; fetih 27-29_ hakka_ kadr LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) cumanız mubarek olsun
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:31 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#268 |
|
Guest
|
Allah razı olsun abi...
|
|
|
|
#269 | |
|
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
Allah Allah maşallah. ilk defa Şeyh Şaişa yı taklid eden birine tesadüf ediyorum. Şeyhi taklid edilmesi pek kolay bir qari değil. ancak Muhammed Cezairi de ses var. maşallah. Allah razı olsun muhibbirifat. Hocam nereli bu zat ?? Rakım hoca bu kaydı dinle bakalım ne diyeceksin. Öyle ki biz senin kadar ŞEyhi bilemeyiz.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:35 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Guest
|
Enderun hocam dediğiniz gibi Muhammed Cezairi yeni parlayan yıldızlardan...Muhteşem bir sesi var...Bende bir videosu var İran'da okuduğu, galiba bir Kuran yarışması gibi bir şey orada harika okuyor...Jüri heyetinde Ahmed Amir de var baya şaşırdığı yüz ifadesinden belli...
|
|
|
|
#271 |
|
aman hocam ne güzel videosu bulunması.
bizimle paylaşırsan çok memnun olurum. çünkü ben cezairi ye bayıldım. ayrıca kayıtta tertemiz. isminden cezayirli olduğu çıkıyor acaba doğrumudur? bu kaydın sonunda bir ezan okumuş ki olağanüstü. dostlar bu kaydı kaçırmayayın.kalbur üstüdür. buradan şu çıkıyor . yeni nesil çok parlak okuyucular var. talawi cezairi şarkawi hındewi taruti tusi aklıma ilk etapda gelenlerden bir kaçı.
|
|
|
#272 |
|
Guest
|
qquran.com'da biri şüeyşayı evinde ziyaret etmiş ve huzurunda abdüssamedi taklid etmiş.Şeyh beni taklid edebilirmisin Deyince menfi cevab vermiş.Şüeyşayı taklid eden en iyi kayıt bendeki diyor.Cevab verenlerden biri de cezairinin bu kaydını koydu.
Konu muhibbirifat tarafından (15.06.07 Saat 04:52 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#273 |
|
eyvallah alparslan Allah razı olsun.
hızır gibisin maşallah.
|
|
|
#274 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
muhibbirıfat hocam ne deyim allah tuttuğunu altın etsin. allah ecrini kat be kat versin. geçenlerde bu efendinin iran'daki okuyuşunu enderun hocam'la izlerken türkiye'deki yarışmalara geldi söz. o zaman dedim ki; arabi okuyanların yakınmaları haklı olabilir ama bu adam gibi birisi çıkıp okusun bakalım o zaman hakkını yemeye güçleri yetermi? çok tatlı bir sesi var; hani yazın sıcağında iyice kavrulursun, sonra bir pınar başına varıp avuçlarınla su içersin, o su nasıl tatlı gelir sana işte öyle. bu adam gelsin kur'an ziyafetlerinde okusun; ta elazığ'a giderim dinlemeye. her türlü övgüyü on'la çarparak bu efendi'ye söyleyelim fakat şunuda söyleyelim ki şaişa okuyuşuna sesi zayıf kalmış. özellikle peslerde daha çok hissediliyor bu. hatta tizleri silip pesler'i bıraksak birçoğumuz bunun şaişa'dan olduğunu anlamayabilir. çünkü şaişa'nın sesi çok kalın. fakat tiz'e çıktımı var ya! insanı iç organlarını da boşaltıyor. dinlemeyen varsa orjinal'ini dinlesin, ne demek istediğim anlaşılır; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) haşa! amacım bu muhtrem'in hakkın'a girmek değil. zaten üzerimizde bir sürü kul hakkı var birde kur'an ehlinin hakkını alarak iflas etmeyelim allah korusun. fakat gerçeği de teyid etmeliyiz. şaişa'nın hayırsız bir öğrencisi var başka vadiler'de dolaşıyor. kimden bahsediyorum; abdurrahman sadien hocaefendi'den tabiki. şaişa kadar sesi kalın ve güçlü olmasada hem peslerde hem tizlerde fevkalade başarılı. asıl onun varsa şaişa taklidi'ni çok merak ediyorum. bu cezairi efendi çok akıllı birisi şaişa'yı taklid ediyor ama kendi ses aralığının dışına çıkıp ne kendini, nede bizi üzüyor. belli ki çok iyi eğitim almış, belki de şaişa'dan almıştır. ortaya çok enfes bir okuyuş çıkmış. ezan'da da şaişa'yı taklid etmiş ve çok başarılı. allah okuyandan da gönderenden de razı olsun. bu cevheri takip edelim inşaallah.
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Guest
|
Mesrur ettiniz memnun ettiniz.Rakım hocam.Allah da sizi mesrur ve me'cur etsin.Kitabın tam ortasından bir değerlendirme olmuş.Allah Allah!Maşaallah!İki yiğit çıktı meydane.İkisi de birbirinden merdane!Pirimiz Hz Hamza.(yendim diye sevinme.Yenildim diye yerinme)İkisine de diyelim Maşaallah!Haydi Ya Allah!Ayrıca şu mukallide de bakalım.Nasıl pehlivan imiş görelim ermeydanında:
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:44 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#276 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
bize düşmez ama, abi bu pehlivan yaman birine benziyor. yalnız galiba kayıtta bazı teknik problemler var, bazı nuanslar tam anlaşılmıyor. birde şöyle en az üç beş dakikalık bir okuyuş olacak ki tadına varalım. bende biraz önce süleyman talavi hazretlerini dinliyordum; be mubarek o kadar mı olur? fesubhanallah. artık ona taklid diyemeyiz adeta rıfat'ın ruhuyla bütünleşmiş, fena fi-rrifat olmuş. arkadaşlar bazen haddimizi aşıp böyle yorumlar yazıyoruz affınıza sığınarak, vesselam ![]() selamun aleykum kabul buyurursanız cuma hediyesini takdim edeyim. daha önce verilmedi diye biliyorum eğer yanılıyorsam affedin. nerede okuduğunu ve tarihini bilmiyorum fakat mescid kaydı ve olgunluk dönemi okuyuşlarından olsa gerek. herzaman olduğu gibi cemaat canhıraş bir halde. rad ve şems'ten; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) 2-Allah O'dur ki görüyorsunuz gökleri direksiz yükseltti, sonra Arş üzerine hükümranlığım kurdu, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi; herbiri belirti bir vakte kadar akıp gidiyor; herşeyi yönetiyor ve ayetleri açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınıza kesin olarak inanasınız.
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:47 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#277 |
|
Guest
|
Meryem-stüdyo:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] isra: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kasas: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] aliimran: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] necm-kamer-rahman: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
| Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | abdussamed (07.12.10) |
|
|
#278 | |
|
Alıntı:
Ben iyi kıraati besmelesinden yakalarım Riyad yine iyi bir okuyuş yapmış maşallah. Yanlız , Riyad Necm suresinde Şaişayı taklit etmeye çalışmışdı. Bunun haricinde dinlediğim okuyuşlarıın hiçbiri Şaişa taklidi değil. Bu kayıtta değil. Riyad her kariden etkilenmiş. Mustafa İsmail İzleri görülüyor. Değişik karilerden de izler var. Çok güzel okuyor. Ama büyük bir kari olacak kadar tarzını oturtamamış. Ama gelecek parlak.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:54 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
şeyh cezairi gene güzel bir okuyuş yapmış. fakat israrla ve heyecanımı muhafaza ederek sonuna kadar ümitle dinledim. ne yazık ki şeyh şaişa'dan en küçük bir iz'e rastlamadım. acaba dosyalar karıştı'da şaişa başlığına koyacağın dosyayı başka başlığa mı? koydun bi bakıver üstadım. anti parantez şunu söyleyeyim bugün'e kadar şaişa taklidi konusunda cihan kodal'dan iyisini görmedim.
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 05:54 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Guest
|
Bu linki veren kardeş (qquran.com'da) riyaz cezairi özel bir oturumda lokman suresinde minşeviyi ,zümer suresinde şüeyşayı taklid etti diyor ve cezairinin minşeviden etkilendiğini yazıyor.Bu linki veriyor.Zümer suresi olduğuna göre sure doğru, fakat şüeyşadan bir eser bende bulamadım.
|
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|