| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#321 |
|
Guest
|
Şeyhin Telefonu:
0020226338000 |
|
|
|
#322 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
alpparslan hocam hoş geldiniz, sizi özlemiştik bahsettiğimiz çalışmaya inşaallah mümkün olan en kısa zamanda başlarız. malesef henüz birşeyler yapma fırsat'ım olmadı.
|
|
|
#323 |
|
Guest
|
Hoşbulduk Rakım abi...İsterseniz başlayalım abi...Bakara Suresinden itibaren başlayalım...Elimizdeki Bakara'ları ayet, yer ve yıl olarak(mevcutsa) belirtirsek daha güzel olur...Benim kayıtlar evdeki bilgisayarda...Akşam bakıp tekrar döneceğim inşallah..
Arkadaşlar bendeki Bakara kayıtları şunlar: 1-Bakara(34-46)-Studyo 2-Bakara(47-58)-Studyo 3-Bakara(60-77)-Studyo 4-Bakara(177-184)-Studyo 5-Bakara(183-187)-Studyo 6-Bakara(183-195)-Cemaatli-Bağdad 7-Bakara(276-282)-Studyo 8-Bakara(282-286)-Al-i İmran(1-4)-Studyo 9-Bakara'dan nadir makta bağdad diye kaydetmişim ama hangi ayeti okuduğunu çözemedim, çok yankılı.. Bendeki Bakara'lar bunlar...İstediğinizi upload edebilirim...Sizde farklı Bakara'lar varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz... Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:20 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#324 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
alpparslan hocam bahsettiğğin makta bakara 186'ncı ayet olabilirmi? bendeki bakara kayıtlarını her ihtimale karşı yükledim. sen'de olmayan bir kayıt mevcut(158-174). bakara kayıtları buyurun; 34-46 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 47-58 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 60-77 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 158-174 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 177-184 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 183-187 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 183-195 (bağdat/cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 276-282 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 282-al-imran 1-3 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]bakara suresi kayıtların'dan "stüdyo" yazılı olanlar gerek kayıt kalitesi ve gerekse tahmin ediyorum; şeyh'in daha genç olduğu yıllar'dan olduğu için daha iyi durumda. özellikle 183-187 fevkalade. cuma'nız mubarek olsun vesselam...
filistin kanıyor!!! Konu RAKIM tarafından (07.09.07 Saat 11:02 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#325 |
|
Guest
|
Allah razı olsun Rakım abi...Hayırlı Cumalar...
Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:23 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#326 | ||
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
adeta ku'ran kendini şaişa'ya okutmuş. Alıntı:
bu güller muhammed rıfat'a, şaişa'ya ve bize inci mercan çıkarmak için okyanuslar'a dalan;mecnunurifat hocam'a
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:26 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#327 |
|
Guest
|
Şaişa değil de Abdulfettah Şa'şai galiba. Bildiğim kadarıyla Şaişa'nın İnsan suresi kaydı yok. Yine de teşekkürler.
Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:31 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#328 |
|
Guest
|
Rakım Hocamın gönderdiği güllere karşılık olarak hassaten Ona ve Kuran aşıklarına Ramazan-ı Şerifin ilk cuma'sının hediyesi:seb'ıniyat ihtifalinde Muhammed Rifat'ın halifesi Şeyhül- mukriin Ebül-ayneyn Şüeyşa hocam Mescid-i Hüseyinde Kur'an-el-fecr'i (sabah kuranı) okuyor.Hem de kamer-rahman-infitar video:
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:32 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#329 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
sizin ve bütün ankebut ailesi'nin ramazan-ı şerif'iniz ve cuma'nız mubarek olsun muhterem hocam. bu en güzel hediyeyi alıp başı'mın üzerine koyuyorum. vesselam...
|
|
|
#330 |
|
Guest
|
Bende bulunan Al-i İmran Sureleri:
1-Al-i İmran(33-47)-Mescid-i Hüseyin-1959-Cemaatli 2-Al-i İmran(33-47)-Rahman(1-29)-Cemaatli 3-Al-i İmran(130-144)-Studyo Bakara-Suriye Radyosu(henüz dinlemedim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:32 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#331 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
bendekileri inşaallah bugün "upload" etmeyi düşünüyorum. birde yukarıdaki kaydı mp3 olduğu için indiremedim
|
|
|
|
#332 |
|
Guest
|
Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:33 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#333 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
bendenizdeki al-imran kayıtları buyurun; 33-47 (mescid-i hüseyin1959/şaişa'yla özdeşleşmiş olan meşhur okuyuş) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 33-49 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 128-141 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 142-151 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 130-144 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 189-200_tarık (kuveyt stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] allah'a emanet olun...
filistin kanıyor!!! Konu RAKIM tarafından (01.10.07 Saat 11:51 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Aleykum selam abi... Abi dediğiniz doğru Hüseyin camisindeki Al-i İmran ile bitiştirmişler... mp3 uzantılı radyo kaydını yarın ekleyeceğim inşallah abi...Sizin eklediklerinizi de yarın indiririm inşallah... Bendeki Nisa kayıtları: 1-Nisa(63-73)-Studyo 2-Nisa(150-162)-Studyo 3-Nisa(76-81)-1989-Cemaatli 4-Nisa(77-87)-1950-Bağdad-Cemaatli 5-Nisa(77-87)-1970-Cemaatli Konu Jerusalem tarafından (19.09.07 Saat 11:32 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#335 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Alparslan kardesim... Rakim hocam... Allah ikinizden de razi olsun.. Bu arsiv calismasi ile bana cok zaman kazandiriyorsunuz... Bu mubaregin yadigarini en iyi sekilde toplamamiz lazim.. Basini 21. asra uzatmis 20. asrin muthis bir yildizi kendisi.. |
|
|
|
|
|
#336 |
|
Guest
|
Allah sizden de razı olsun Ensar abi...
Bu Bakara -Suriye radyosunun rarlı hali: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Al-i İmran(189-sona kadar)-Alak-cemaatli [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Al-i İmran(142-151)-stüdyo [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:41 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#337 |
|
Erkek Üye
ve aleykumusselam
bendeniz'i kayırdığın için çok teşekkür ederim, allah razı olsun. sanıyorum bir yanlış anlaşılma olmuş, ama iyi oldu. çünkü ashab-ı kehf'e aynı zamanda ashab-ı rakîm denildiğini bilmiyordum, sayende araştırıp öğrenme imkanına kavuştum; "Ashab-ı Kehf’e, Ashab-ı Rakîm de denildiğini yukarıda söylemiştik. Bunlara Rakîm Ashabı denmesinin hikmeti tefsircilere göre şöyle bir mülahazaya dayanmaktadır: Rakîm, kitâbe demektir. Ashab-ı Kehf’in içinde bulundukları mağarada onların durumlarının ve isimlerinin kaydedildiği bir levha vardır. Bu levhaya işaret edilerek onlara Ashab-ı Rakîm denilmiştir. Bazıları bu ismin, mağaranın bizzat kendi adı olduğunu söylemişlerdir. Diğer bir rivayet de, mağaranın bulunduğu dağın adı olması şeklindedir. Netice olarak, Rakîm’in ne olduğu kesin ve net değildir. Bu mütalaalar Ashab-ı Kehf’le Rakîm’in ayrı ayrı şeyler olduğunu söyleyenlere göredir." muhterem abim dikkat ederseniz benim avatarım olan rakım kelimesindeki "ı" harfi uzatmasız olarak kullanılmakta ve bildiğim kadarıyla yazı yazan anlamına geliyor. bu isim hüsn-i hat tarihimiz'deki dahi hattat/sanatçı mustafa rakım efendi'den alınmıştır. kendisi de yazılarının altına çoğu zaman kısaca rakım diye imza atmıştır. mustafa rakım efendi tek başına bir millet'e şeref verecek çapta büyük bir sanatçı ve aynı zamanda kazasker payesine yükselmiş ulema ve devlet adamıdır. (bu yönüyle nakib-ul kurra olan şeyh ebulayneyn şaişa'ya benzemektedir.) neredeyse beşikteki çocuklarımız tarafından bile tanınan mesela ünlü italyan rönesans sanatçıları leonardo, mikelanjelo, rafael vs gibi batılı değerleri ezbere bilen bir millet olarak ne yazık ki birçoğumuz; onların resim, heykel gibi sanatlarda gerçekleştirdikleri devrimler'den daha fazlasını hat sanat'nda yapmaya muvaffak olmuş olan rakım dehasından habersiz yaşıyoruz. herşeyde bir hayır vardır, belki mubarek'in canı rahmet istemiştir allah gani gani rahmet eylesin ve bizleri de şefaat'ına ulaştırsın inşaallah vesselam... ve aleykumusselam [quote=ensar demirkan;155608]SLM ALKM Alparslan kardesim... Rakim hocam... Allah ikinizden de razi olsun.. Bu arsiv calismasi ile bana cok zaman kazandiriyorsunuz... Bu mubaregin yadigarini en iyi sekilde toplamamiz lazim.. Basini 21. asra uzatmis 20. asrin muthis bir yildizi kendisi..[/quote] cümlemizden allah razı olsun muhterem hocam. sizin gibi ağzının tadını bilen dinleyicilere hizmet etmek en büyük mutluluktur. çok güzel tabirler kullanıyorsunuz maşaallah, zevkle okuyoruz
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:39 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Guest
|
Alıntı:
şeyhin hayatı: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:38 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#339 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
efendim buyurun bendeki bütün nisa kayıtları; 63-73 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 76-81 (1989 londra cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 76-87 (cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 77-87 (ensar demirkan tarafın'dan eklendiği vakit büyük infial uyandırmıştı. tarih ve yer bilinmiyor, cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 77-87 (1953 bağdat cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 150-162 (stidyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] alpparslan hocam biraz gecikti kusura bakmazsın inşaallah...
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:42 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Guest
|
22 MAKTA LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)
hayatından malumat: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] nakıb-ül-kurra,savt-ül-melaiki,en güzel sesin sahibi ve altın hançere sahibi,asrın mucizesi ve Şeyh Muhammed Rifat'ın halifesi, imam-ül-kurra, şeyh-ül-mukriin,elmas ses Ebü-l-ayneyn Eş-Şüeyşa'yı tanımak için yukarıdaki 22 makta kafidir. Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 06:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|