| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#361 | ||
|
Guest
|
Bir arap sitesinde Al-i İmran-Tarık-Kuveyt kaydı verilmiş ama link ölmüş, elinde bu kayıt olan var mı?
Alıntı:
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 07:02 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
#362 |
|
Erkek Üye
|
şeyh baya yaşlanmış yaav..
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Bildiğim kadarıyla Kamil Yusuf'la aralarında fazla bir yaş farkı yok.
Allah uzun ömürler versin.
|
|
|
#364 |
|
Erkek Üye
|
Amin.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
Alıntı:
buyurun: al-i imran 189-200_tarık (kuveyt stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] yaşlılık dönemi kayıtların'dan fakat olağanüstü bir okuyuş. al-i imran tüm kayıtlarının olduğu 17. sahife'deki yere de ekledim. bahsettiğiniz (hüseyin mescid) al-i imran okuyuşunu dinledim, dediğiniz gibi sadakallahulazim'le bitmiyor. galiba haklısınız. site kurmakla ilgili fikirlerinizi okudum çok güzel düşünceler inşaallah hayata geçer, üzerimize düşen ne varsa amade oluruz, allah kolaylık versin.
|
|
|
|
#366 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
ALLAH kolaylık versin... |
|
|
|
|
|
|
#367 |
|
Guest
|
2 adet dimeşk radyosu okuyuşu:
- البقرة [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 2-يوسف [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#368 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
arşiv'imdeki araf suresi kaydı sadece bir tane, buyurun; 156-161 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#370 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Bende Enfal Suresi yok....Tevbe Suresi kayıtları: 1-Tevbe(13-22) 2-Tevbe(19-34) 3-Tevbe(23-29) 4-Tevbe nadir makta(114-115) Elinizde bulunan başka Tevbe yada Enfal var ise bekleriz inşallah...Benden istedikleriniz olursa eklerim inşallah... Evet ben de tasdik ediyorum...Aslında Rakım abi bir reçete yazsa...Yeni başlayanlara yarım, müdavimlerine tam doz olarak...Yoksa aşırı dozun yıkımı fazla oluyor...Hele Şu Kasas-Şems'i bir dinleyin...Fakat başlamadan sakinleştirici falan alan... Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 07:04 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#371 | ||
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
dua edelim inşaallah şeyh'in yeni yeni kayıtlarına ulaşalım da önemli değil, birkaç gün komada kalırız. selamun aleykum Alıntı:
ayrıca alpparslan hocam sanıyorum bir reçete buldum. şeyh şaişa dinlemeye yeni başlayan hocalarımız en azından belli bir süre dinlerken meal'den ayetleri takib etmesinler. belki böylece bir miktar da olsa etkiyi azaltabilirler ve yara kangrene dönüşmez. buyurun bütün tevbe kayıtları; 13-22 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 23-29 (hatim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 19-34 (stüdyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 38-48 (müşerref kasrı kuveyt, cemaatli) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] bu gün birbirinden kıymetli dört tane altın gönderiyorum. çekinmeden hepsini indirin. neredeyse şeyh türkçe okuyor dedirtecek kadar manayla bütünleşmiş okuyuşlar. hayırlı cumalar
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 07:04 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#372 |
|
Guest
|
Müjde! Suriye radyosunun kapıları aralandı biraz, bazı nadir kayıtlar eklemişler arap forumuna...
Meryem [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İsra [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Taha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Tevbe [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kehf [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#373 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
hocam emeğine sağlık, allah razı olsun. varsın temizlenmesin buna da razıyız. henüz bakamadım ama inşaallah suriye radyosu derdimize dermen olur şimdi ve bundan sonra mubarek kadir gecesi hürmetine asrın mucizesi, melaike sesli şeyh ebulayneyn şaişa'dan kadr okuyuşu; [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] bütün kardeşlerimizin kadir gecesini tebrik ederim
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 07:08 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Guest
|
kuveyt vatan gazetesi muhabiri'nin şüeyşa ile yaptığı röportaj:
84 yaşında, mescid-i aksada ilk kuran okuyan mısırlı kari'dir. Kuranla yolculuğunuz nasıl başladı? Ailemin 12. çocuğu olarak doğdum.En büyük ağabeyim ahmed şüeyşa da kari idi.5 yaşımda bile çocuklarla oyun oynamaz, karileri dinlemeye giderdim.Oralarda uyur kalırdım.merasim sonunda beni uyandırırlardı.Bu vesileyle beni herkes tanırdı.Yusuf şetta'dan 12 yaşımda hıfzımı tamamladım.İsmim civarda yayıldı.1936 da 13 yaşımda dekhaliyye'ye resmi bir merasim için çağrıldım.Halk beni görünce alay ettiler.Ben okuyunca "Allah Allah" sesleriyle yer sarsıldı.Beni omuzlarında taşıdılar.17 yaşımda radyoya girdim.Şöhretim yayıldı ve çok ülkelere gittim.Halen kurandan günlük virdimi okurum.Babam polis olmamı istiyordu.Ben kari olmayı istiyordum ve babam bana yardımcı oldu. Hangi ekolü temenni ettin? Kuranın manasını hissettiren Muhammed Rifat. muhamed sıddık minşevi, ali hazin ve abdülfettah şaşainin ekolüne mensubum. Radyoya nasıl girdin? 1939 yılında 17 yaşımda girdim.Kral Faruk'un imamının taziyesinde okuduğm zaman kral, "köyüne geri dönmesin" demiş.Ayda 12 cüneyh karşılığı 6 radyoda okumak üzere sözleşme yapıldı.İmtihanım yarım saat sürdü.Muhammed rifat ve Abdülfettah şaşai ile beraber okudum. Kral Faruk ile münasebetin nasıl oldu? 1939 da radyoya girince Kral kıraatımı beğenmiş.Ramazanda kasrı abidinde okumak için beni köyümden çağırttı.Melik Fuad yanımıza oturur, huşu ile bizi dinlerdi.Birgün biz okurken saki su dolu bardakları kralın üzerine döktü.Kral gazabını dışarıya vurmadı.Başka yerde olsa sakiyi idam ettirirdi. cemal Abdünnasır ve Sedat'la hatıraların nedir? Cemal Abdünnasır evime yakın oturur ve özel günlerde ona kuran okurdum.Karileri takdir ederdi.Sedat benim okuyuşumu çok severdi.Kendi sesi de güzeldi.Çok defa kuran okuduğunu duydum. Dini geceleri ihyaya devam ediyormusun? Yaşım 84.Resmi görevlerim var.Humeyninin anma yılı için bir aylığına gittim. Kariler için vakıflardan yıllık 100 bin cüneyh çıkarttım.Karilerin adedi 6 bini aştı. Önceleri bazı radyo ve televizyonlarda ismin niçin "merhum" diye söyleniyordu? Bundan çok üzüntü duydum.Güya ben kralın kari'siyim diye beni radyodan uzaklaştırmak isteyen biri bunu yaptı.Halbuki kral da diğer insanlar gibi kuran dinlemek için beni çağırdı.Ben de icabet ettim.Bana merhum diyenleri ikaz ettim.Yine söylemeye devam ettiler.mahkemeye verdim ve kazandım. Niçin oğuların kıraata yönelmedi? Onları zorlamadım.Herbirinin ayrı bir meyli ve düşüncesi var.Büyük oğlum mahmud ziraat bankasında mühendis.İkincisi muhammed Los ancılıs üniversitesinde 15 yıldır hocalık yapıyor.Kızım mina ezher mezunu.Çalışmıyor. Kuran okuma ücretin nedir.Bunu iş veya ticaret olarak görüyormusun? Bu bir ticaret veya satılan bir fen değildir.Kari vaktini tilavete ayırdığı için ücret alır.Kuran okumak için ücret almaz.Kari de insandır.kendi ve ailesi ile insanca ve güzel bir şekilde yaşaması gerekir.Şimdiki kari'ler bu işe ticaret olarak bakıyorlar.Aralarında maddi kazançtan dolayı çekişme oluyor.Eski karilerdeki tilavetin hüviyeti kayboluyor. Karilerden kuvvetli sesler niçin gizlendi? Kariler şöhret ve maddi kazanca koşuyorlar.Para kazanacağız diye seslerini dinlendirmeye fırsat bulamıyorlar.Hüsnü Mübarek iyi karilere kadir gecesinde, mevlid-i nebevide ve ihtifalde özel önem veriyor. Konu mecnunurifat tarafından (08.10.07 Saat 01:52 PM ) değiştirilmiştir. |
|
| Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | abdussamed (07.12.10) |
|
|
#375 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
|
|
|
#376 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
çok aydınlatıcı, tarihe tanıklık eden bir roportaj ve buraya taşımanız güzel bir hizmet oldu inşaallah. allah mubarek yapsın, ameliniz inşaallah kabul olan ibadetler zümresine dahil olur. bizleri de dualarınızdan eksik etmeyin. saygılar, hürmetler...
|
|
|
|
#378 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Allah ebeden razi olsun hocam "5 yaşımda bile çocuklarla oyun oynamaz, karileri dinlemeye giderdim.Oralarda uyur kalırdım.merasim sonunda beni uyandırırlardı.Bu vesileyle beni herkes tanırdı.Yusuf şetta'dan 12 yaşımda hıfzımı tamamladım.İsmim civarda yayıldı.1936 da 13 yaşımda dekhaliyye'ye resmi bir merasim için çağrıldım.Halk beni görünce alay ettiler.Ben okuyunca "Allah Allah" sesleriyle yer sarsıldı.Beni omuzlarında taşıdılar.17 yaşımda radyoya girdim....................Muhammed rifat ve Abdülfettah şaşai ile beraber okudum..................." Iste bu mucize gibi birsey... "Şimdiki kari'ler bu işe ticaret olarak bakıyorlar.Aralarında maddi kazançtan dolayı çekişme oluyor.Eski karilerdeki tilavetin hüviyeti kayboluyor." Gunluk okuyuslarina rayic belirleyen, Misirda 500 USD den yurt disinda gunlugu 1000 Euro dan asagi okumayan... gunumuzun BUYUK Hodri meydan... bu gun hayatta olan en onemli 5-6 kariye Turkiyeye veya USD ye davet edelim.. Ilk olarak "Kac para vereceksiniz" sorusunu sormayanin gidip elini operim ben.. "Hangi ekolü temenni ettin? Kuranın manasını hissettiren Muhammed Rifat. muhamed sıddık minşevi, ali hazin ve abdülfettah şaşainin ekolüne mensubum." Ali Hazin(veya Huzayyin) e biraz daha yogunlasmak boynumuza borc oldu.. Tekrar cok tesekkurler hocam... |
|
|
|
|
|
#379 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
buyur üstad'ım aralardaki sesleri temizledim fakat okuyuşa sinmiş olanlara birşey yapamam. zaten onlar o kadar da rahatsız edici değil. fakat okuyuş muhteşemmiş yahu [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 07:06 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Guest
|
lübnan ve malezyada kuran yarışmalarına katılan kuveytli ebunuh finale kalmış.Komisyon başkanı Şüeyşa hocamla ve lübnan müftüsüyle çekildiği fotoğrafını göndermiş.Kayıdları da ekleyecek.Muhammed nebil abdülhadi'nin yakında radyoya gireceğini, çok güzel sesi olduğunu, tilavette kendine has bir üslubu olduğunu bahsediyor:
![]() Loading image (2,287 KB). Please wait. Konu mecnunurifat tarafından (09.10.07 Saat 04:32 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|