![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#21 |
|
muhterem Rakim Kardesim,
önerdigini denedim.CD bir süre kopyalaniyor fakat daha sonra almanca olarak "diese CD kann nicht kopiert werden.ungültige MS-DOS Funktion"uyarisinda bulunuyor,yani türkcesi"bu CD kopyalanamaz ,gecersiz MS-DOS fonksiyonu ".insaallah verdigim bilgiler bir ise yarar. selamlar... adil |
|
|
|
|
|
|
#22 | ||||||||||
|
Erkek Üye
Üye No: 4962
Tesekkür: 1 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 23 [ ]Aktiflik: 0 / 567 Tesekkür: 1
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
ve aleykumusselam
Alıntı:
aziz kardeşim gönderdiğin kayıtla bizi mutlu , mesrur ettin allah (c.c) hazretleri razı osun. cd'deki sorunu çözmek için araştıracağım, bu forumdaki arkadaşlardan bu konuda fikri olan varsada lütfen buyurup çözsünler, sizde inşaallah bu işin peşini bırakmayın adil kardeşim. elinizdeki cd çok kıymetli çünkü şaişa üstadımızın özellikle gençlik devresine ait videosu yok gibi birşey. allah'a emanet olun |
||||||||||
|
|
|
|
|
#23 | |||||||||
|
Üye No: 1296
Tesekkür: 0 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 22 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 538 Tesekkür: 0
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Ebulayneyn bu okuyuşta 70 li yaşlarda ise bu inanılmaz birşey .
Bu yaşta böyle bir okuyuş. İnsan hayretten hayrete düşüyor. Şeyh Şaişanın bu okuyuşunu dinleyipte gözleri dolmayacak insan zor bulunur. Güzel tilavetin , huşu ile yoğrulmuş bir tilavetin , kalpten çıkan bir sesin lafzı Kuran ise tesir etmeyeceği insan varmdır. Bu okuyuş bunu bir kere daha ispatlıyor. Kayıt için Teşekkür ederim.
|
|
|
|
#24 | |||||||||
|
Tesekkür: 0 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 22 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 538 Tesekkür: 0
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
أَفَلاَ يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِندِ غَيْرِ اللّهِ لَوَجَدُواْ فِيهِ اخْتِلاَفًا كَثِيرًا
Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı. NISA 82 bu ayete dikkat edin...
|
|
|
|
#25 | ||||||||||
|
Erkek Üye
Tesekkür: 1 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 23 [ ]Aktiflik: 0 / 567 Tesekkür: 1
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
ve aleykumselam
Alıntı:
muhabbet bizden efendim... Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 01:53 PM ) değiştirilmiştir.. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#26 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Bu mubarek karinin 17 yasinda(1939 da) Iza'atul Qur'an (misirin Kur'an radyosu) imtihanlarini kazandigini ve bunun bu gune kadar kirilamayan bir rekor oldugunu.... O zamanlar yapilan bir ankette Misirin en guzel sesli 10 kisisi icerisine girdigini (Ummu gulsum, Muhammed Rifat ile birlikte).. 1940 larin basindan itibaren o zamanin Melik'inin en gozde karisi oldugunu ve "Qariul Melik" lakabi ile anildigini Fethi Melici amcaya "en guzel sesli karilerin kim oldugu" soruldugunda, kendi fikrince 1 numaranin Abul Ainein, 2 numaranin AbdulBasit oldugunu soyledigini biliyormuydunuz?
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#27 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Allah Ondan razı olsun Ebul Aynin özel bir kari olması sadece sesinin çok tatlı ve güzel olmasından gelmiyor. Şeyh aynı Abdussamed gibi kendisine has bir çizgi oluşturmuş. Öyleki onun okuyuşunu bir başkası taklit etse aynen Ebul ayneyn gibi okuyor diyebiliriz. Şeyh Muhammed Rifat tan çok etkilendim diyor ancak Kendisi daha sonraları kendi tarzını bulmuş ve bizlere doyumsuz tilavetlerine gark etmiştir.
Büyük karilerde hüzün ön plana çıkıyor.Abdussamedde de öyle Ebul Ayneyn de de. Huşu bürünüyor her yanları. Şaişa da bu öylesine hissediliyor ki. Ebul Ayneyni ilk dinlediğim anı hatırlıyorum .Gençlik okuyuşlarından biri idi.Mescidde .. çarpılmıştım ,müteessir olmuştum.O an çok iyi anladım Abdussamedi çok sevmeme rağmen en az onun kadar tatlı okuyan başkaları da olduğunu.
|
|
|
|
#28 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Hayatta en çok arzuladığım şeylerden biridir Şeyh Ebul AYneyn ile tanışmak. Kendisi yaşayan bir efsane.
inşaallh yakın bir zamanda bir dost ile Mısıra gidip kendisiyle tanışmak istiyoruz. Siz Kuran aşıklarının da selamlarını ileteceğiz elbet.
|
|
|
|
#29 | |||||||||
|
Üye No: 1146
Tesekkür: 2 5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi Seviye: 20 [ ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 496 Tesekkür: 2
5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi
![]() |
bu video güzel infitar suresi ama ben indiremedim indirmeyi bilen kardeşler varsa bu google ve youtube den videolar nasıl indirilecek bir anlatsalar.. inşaallah...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
#30 | |||||||||
|
Üye No: 3919
Tesekkür: 0 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 3 [ ![]() ]Aktiflik: 0 / 55 Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
![]() |
selamun aleykum,
Bu videolari [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ile indirebilirsiniz. Videonun original linkini (google arama kutusu bos iken!) KeepVid de üstte bulunan kutuya yapistirip .avi olarak indiriliyor! Ama her Videoyu .avi eklentisi olarak vermiyor.O zaman .flv eklentisi ile indirip [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] programi ile degisik eklentilere dönüstürülebiliniyor. Umarim anlatabildim! vesselam mahmut |
|||||||||
|
|
|
|
|
#31 | |||||||||
|
Üye No: 1146
Tesekkür: 2 5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi Seviye: 20 [ ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 496 Tesekkür: 2
5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi
![]() |
Mahmut kardeşim sağol... ben temporary internet files klasöründe flv. olarak kopyalıyordum videoları ama izleyemiyordum...riva flv iyi olacak inşaallah indiriyorum...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkadaslar lütfen yardim edin.Nihayet Suaysa Videosunu bilgisayara yükleyebildim ve Suaysanin bölümünü kestim.Ama yine de 163 mb lik bir dosya oldu.Bu dosyayi nasil kücültebilirim(hangi programla).Eger istiyorsaniz dosyayi bu sekilde ben buraya koyayim,isi bilen arkadaslar da dosyayi kütültsün.ne dersiniz?
|
|
|
|
|
|
|
#33 | ||||||||||
|
Erkek Üye
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
selamun aleykum
Alıntı:
muhterem üstadım çeşitli "converter" proğramları var, mesela birinin ismini vereyim (total video converter) bu tür proğramlarla küçültebilirsiniz. eğer bu proğramlara ulaşamıyorsanız ve buraya koyabiliyorsanız biz küçültmeye çalışırız. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#34 |
|
Kardeş
|
slm alkm
Adil kardesim.. bu paylastigin cevher icin cok tesekkur ederiz. Allah tuttugunu altin etsin.. cok nadirattan bir kayit..
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yand?m Allah.....!?eyh ci?erimi da?lad?....!Olmaz böyle ?ey...!Olmaz böyle okuyu?...!
|
|
|
|
|
|
|
#36 | |||||||||
|
Erkek Üye
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
aleykum selam
ensar demirkan kardeşim bu görüşlerinize katılabilirdim, şayet şu link'ini verdiğim [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] (daha önce surkentli kardeşimiz tarafından verilmişti) kaydı dinlememiş olsaydım. fakat katılmam mümkün değil. çünkü şeyhin 80 küsür yaşındaki okuyuşları ortada. doğru soru/veya güzel soru ilmin yarısıdır diye buyurmuş iki cihan sultanı. (sav) acizane bu soruya fazla kafa yormayın derim, kanaatimce bu soru bizi iyi bir cevaba güzel bir ilime götürmeyebilir. çünkü şöhretle kalite herzaman orantılı değildir. allah (c.c) bazılarını şöhret yaparak imtihan eder bazılarını daha başka şekillerde imtahan eder. mesela size bir örnek vereyim hat tarihinin en büyüklerinden biri olduğu tartışılmayan mustafa rakım efendiyi halk tanımıyor, fakat son dönem hattatlarımızdan rahmetli hattat hamit aytaç hoca'yı herkes bilir. umumun beğenileri ve zevkleriyle sezgileri gelişmiş, dünya görmüş insanların beğenileri de herzaman aynı değildir. buna sayısız örnek verebiliriz, bunda da bir hikmet vardır. kayıt için çok teşekkürler. anons kısmını kesmeseydiniz daha iyi olurdu. selam ve muhabbetlerimle... |
|||||||||
|
|
|
|
|
#37 |
|
SLM ALKM
Hocam,zannedersem kayit Misirin Izaratul Kur`anul Kerim minel Kahira Radyosunun Cuma günleri aksamlari yayinlanan nadir cekimler yani"tescilatünnadira"kayitlarindan.Ben de bu kayitlardan bir kismini cektim.Bu kayitlar "genelde"(özellikle misir disinda cekilmis kayitlar) radyoda olmayip,sevenler tarafindan gönderilen kayitlar.Onun icin gönderen sahis kayit hakkinda ne bilgi verdi ise radyoda da onu söylüyorlar.Mesela yillar evvel ayni program M.Ismail`in Hucurat-Kaf-Insirah-Ihlas kaydini yayinlamisti ve kaydin 1958 de Arab Emirliklerinde okundugunu anons etmislerdi,daha sonra ise inertnette ayni kaydi Suriyede okunmus diye buldum.Hangisinin dogru oldugu kisacasi mechul.Bu kayit da bana pek 1955 kaydi gibi gelmedi... |
|
|
|
|
|
|
#38 | ||||||||||
|
Erkek Üye
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
selamun aleykum
Alıntı:
LİNKLER ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 01:55 PM ) değiştirilmiştir.. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#39 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Allah razı olsun Rakım kardeş...
|
|
|
|
#40 | |||||||||
|
Üye No: 7327
Tesekkür: 0 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 1 [ ]Aktiflik: 0 / 11 Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
![]() |
teşekkürler Allah razı olsun hepinizden
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|