| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#801 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
Alıntı:
karamolla arkadaşımızın dediği gibi şaişa'nın tenkitleri çok önemli, bir terceme yapan olsa istifadeli olur diye düşünüyorum. ilk elemedeki mısır'lı ile son elemedeki lübnanlı kariler güzel okumuşlar maşaallah.
|
|
|
|
#802 |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Gerçekten bir tercüme eden olsa ne iyi olur RAKIM Kardeş.
Bu durumda forumun iyi derecede Arapça bilen bir kaç Sorumlu arkadaşa ihtiyacı var... Yakında olur inş... |
|
|
|
|
|
#803 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#804 |
|
Guest
|
Mecnunurifat hocamızdan hediye...
Daha önce bir internet sitesinde Şeyh Şaişa ile yapılan çok enfes ve etkili bir ropörtaj...Önce arapçası sonra Mecnunurifat hocamızın tercümesi: عندما يكون النبي الداعي فلا بد أن تلبي.. الشيخ أبو العينين شعيشع: قرأت القرآن بالمسجد الحرام وغسلت الكعبة بدعوة من النبي كتب حسين البربري (المصريون): : بتاريخ 5 - 12 - 2008 يعد الشيخ محمد أبو العينين شعيشع نقيب مقرئي القرآن الكريم، أحد صاحب أحد أجمل الأصوات في العصر الذهبي، وله العديد من التسجيلات التي تذخر بها مكتبة الإذاعة المصرية، لكنه لا ينسى أبدا يوم أن تلا القرآن الكريم في المسجد الحرام، وذلك في أيام شبابه، ولم يكن قد سبقه قارئ آخر سوى الشيخ عبد الباسط عبد الصمد رحمه الله، وكيف أنه شرف بغسيل الكعبة المشرفة. الشيخ البالغ من العمر 80 عاما، يعتبر ذلك اليوم هو الأهم في حياته، ولا يزال طابعا في ذاكرته، رغم أنه يرجع إلى ما قبل نحو 60 عاما.. وقد استعادت معه "المصريون" ذكرياته، فقال "قرأت لوقت طويل ولم يوقفني سوى حالة التعب التي أصابتني جراء السعادة التي شرعت بها وقت القراءة حيث أنهيت، وقصدت الكعبة، خاصة بعد علمي بأنهم يستعدون لغسلها بماء زمزم لاستقبال الحجاج". وأضاف "توقفت أمام الكعبة بسبب الحرس الذين تجمعوا حولها، وسألوني عما إذا كنت أحمل دعوة للمشاركة، وكانت إجابتي بأنني لا أحمل سوى مشاعر الحب بالمشاركة في هذه المهمة الكريمة، لكنهم قالوا لي إن هذا لا يكفي لانضمامي، وغادرت المكان ودموعي قد بللت ثوبي وعدت إلى المسجد وظللت أبكي، وقرأت بعض آيات القرآن ورفعت يدي إلى الله داعيا بأن يمنحني هذا الشرف". وقد حظي بالشرف، وكانت الدعوة من خير العباد، فلقد جاءه النبي صلَّى الله عليه وآله وسلم في منامه بعد أن نام حزينا، وأخبره بأنه سوف يشارك في غسيل الكعبة، وأخبره أنه سيرسل له دعوة. هنا، صمت الشيخ شعيشع، وكانت دموعه هي الأقرب إلى كلامه، ثم أفاق على ابتسامه هادئة، وقال: بعدها استيقظت على أثر يد تمسك بذراعي، وقال لي أنت الشيخ أبو العينين شعيشع؟ قلت نعم، رغم حيرتي خاصة وأنني لم أكن وقتها معروف، قال لي هذا الرجل هذه الدعوة تخصك وإذا بها دعوة للمشاركة في غسل الكعبة. وتابع: أخذت منه الدعوة التي تحمل خاتم أمير البلاد، وذهبت إلى الحرس الذين سبق لهم منعي وأظهرت لهم الدعوة فتركوني أعبر أسوار الكعبة، ودخلت إلى أشرف وأطهر بقعة في الأرض. ووصف تلك اللحظة التي دخل فيها إلى صحن الكعبة، "كانت الجدران الأربعة التي تحيطني برفق مشهد السماء التي لا يفصلها عن عيناي سقف، نظرت إلى السماء شاكرا ما أنا فيه الآن، وجدتهم يضعون الماء في عبوات كبيرة، يسكبونه على أرض المكان ويقومون بغسلها دون إضافة أي شيء إلى المياه ولهفتي جعلتني لا أمسك بأدوات التنظيف التي يستخدمونها". واستطرد: جلست على الأرض ومسحتها بملابسي ثم مسحت موضعا آخر منها بالشال الذي كان يغطي رأسي.. كنت متلهفا إلى ما تحمله هذه الأرض المباركة، جاءت النهاية وظلت عيناي تبكي وتقوم بمتابعة المكان مع كل خطوة أمشيها في الكعبة. ويستكمل الشيخ شعيشع كلامه قائلا تعددت زياراتي بعد ذلك مرات للحج ومرات أخرى لقراءة القرآن والاثنين معا، لكن الزيارة الأولى هي أكثر المرات التي أعتز بها Şüeyşa gençliğinde Abdüssamed'den sonra, Mescid-i Haramda ilk Kur'an okuyan kari' oldu. Kabeyi yıkamakla müşerref oldu. Olay 60 yıl önce vuku buldu. Şeyh şimdi 80 yaşında."Mescid-i Haramda yoruluncaya kadar Kur'an okudum. Hacıları karşılamak için Kabe'yi zemzemle yıkamaya hazırlandıklarında Kabe'ye yöneldim.Kabe'nin önünde durdum.Yıkamaya katılmayı niçin istediğimi sordular.Ben de Kabe'yi sevdiğim için dedim.Bu katılman için kafi değil dediler.Ben orayı terkettim.Gözyaşlarım elbisemi ıslattı.Ağlar halde Mescid-i Haram'a döndüm. Kur'an okudum. Bu şerefi bahşetmesi için Allah'a(c.c.) dua ederek ellerimi kaldırdım. Hazin olarak uyuyunca rüyamda insanların en hayırlısı(s.a.v.) geldi ve kabeyi yıkamaya katılacağımı ve davet göndereceğini haber verdi".Şüeyşa konuşmasını keserek sustu.Konuşurken ağlıyordu.Sonra tebessüm etti.Anlatmaya devam etti:"Elbiseme dokunan elin tesiriyle uyandım. Bana dedi: "Sen Şeyh Ebül-Ayneyn Şüeyşa mısın?". "Evet" dedim.Ben o zaman meşhur değildim.Beni nerden nasıl tanıdığına hayret ettim.Bu zat beni Kabe'yi yıkamaya çağırdı ve "bu çağrı sana has'tır" dedi. Daveti aldım. Beni men edene gidip çağrıyı açıkladım. Beni bıraktılar. Kabenin içine girdim.Kabenin 4 duvarı arasında tavana bakıyordum. Şükrederek semaya baktım. Onlar büyük kovalara su koyuyorlardı. Sonra o zemzem ile yeri yıkıyorlardı. Suya başka birşey katmıyorlardı. Yere oturdum. Elbisemle yeri meshettim. Başımı örten şal ile başka bir yeri meshettim. Sonra gözlerim ağlıyordu. Kabenin içinde yürüyerek her yerine ayak bastım. Sonraları defalarca hac için, Kur'an okumak için, hem hac hem de Kur'an okumak için ziyaretler yaptım.Bu ilk ziyaret en fazla şeref duyduğum ve unutamadığım ziyaret oldu." Konu Jerusalem tarafından (16.12.08 Saat 05:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#805 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
allah razı olsun alpparslan hocam şimdi bende tam bu yazıyı paylaştıracaktım. erken davranıp sevapları kaptın. kısmetli adamsın vesselam... ahmed hocama binlerce selam...
|
|
|
#806 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
olağanüstü güzel bir proğram olmuş. maktalar çok güzel hele salavat; ilk defa dinledim, dehşetengiz ![]() bence bu proğramdaki en önemli enstantaneler şeyh alak okurken, naina'nın kendinden geçip elini kaldırarak sergilediği taşkınlık olmuş; [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] malum şeyh naina son derece soğukkanlı bir yapıya sahip olduğu için bu hareketler daha bir önem kazanıyor. aynı zamanda şeyh naina'nın güzel'den etkilenme kabiliyetine sahip ve şahitliğini gizlemeyen mümtaz birisi olduğunu gösteriyor. proğram şeyh şaişaya çok fazla coşkunluk verdiğinden olsa gerek üst perdelerden başlıyor okumaya ve tabi yaşı gereği kader hükmünü sürerek şaişayı nefes nefese bırakıyor. selam ve muhabbetlerimle...
|
|
|
|
#807 |
|
Tesekkür: 4
8 Mesajına 9 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#808 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
linkleri açamadığım için kontrol edemiyorum. acaba kontrol eden arkadaşımız oldumu; yeni kayıt var mı diye? cumanız mubarek olsun.
|
|
|
#809 | |||||||
|
Guest
|
İran'daki sadece Kur'an okuduğu bölüm:
Alak(1-5)-İran-2008 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Rakım abi bu yeni eklenen kaydı daha önce elimizde sonu kesik vaziyette bulunan Necm(31-62)-Kamer(1)-Suriye Radyosu(son kesik) kaydı ile karşılaştırdınız mı? Ben benzettim biraz...Ama bu eklenen tam hali ise şayet o öncekinin, bunun sonuna Suriye Radyosu yazabiliriz.... Alıntı:
Alıntı:
Kasas(20-35) foruma eklenmişmiydi? Eklenmediyse ekleyebilirim.... Alıntı:
Alıntı:
Yukarıda eklenen 2 Rahman da başka yerden kesit...Rahman(1-29)...Ya Al-i İmran-Rahman'dan yada Necm-Kamer-Rahman kaydından çıkartıyorlar bu Rahman kayıtlarını...Baş hep kesik... Konu Sipahi tarafından (20.12.08 Saat 06:54 PM ) değiştirilmiştir. |
|||||||
|
|
|
#810 |
|
Guest
|
Rakım abi ben hasom kardeşten rica ettim...Kendisi Fransız ama %50 oranında dinlerken Arapçayı anlıyorum diyor...Ama bizim için başkalarından da yardım alarak Şeyh Şaişa'nın bu Lübnan videosundaki yorumlarını İngilizceye çevirecek inşallah...Ben de anladığım kadarıyla oradan Türkçeye çevirmeye çalışırım...Ne yapalım Arapça bilen arkadaşlar yardımcı olmayınca fazla seçenek kalmıyor...
|
|
|
|
#811 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
zamanları kaymış, ve ses kalitesi farklı olduğu için bayağı uğraştırdı. ancak sonuç net. şunu söyleyeyim daha önceki kaydın ses kalitesi çok daha iyi malesef. muhterem hocam hasom kardeşimizin eklediği kayıtları (yeni olanlar) 4shared'le tekrara paylaştırabilirmisin. çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
#812 |
|
Guest
|
Abi ben sadece Fetih-Alak kaydını yeni olarak tespit ettim, belki gözden kaçan olabilir...Müsait zamanda ekleyeceğim inşallah...
|
|
|
|
#813 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Forumda iyi derecede Arapça bilen arkadaşlar var.Rica edilse kırmazlar zannımca... Mesela Kahire,bölüm sorumlusu Mustafa ilk aklıma gelenler... |
|
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
illa davetiye çıkarmak gerekmez, biraz üzerlerine alınsınlar. hakkınızı helal edin.
|
|
|
|
#815 |
|
Guest
|
Bazı kayıtlarını 2 link olarak vermişler(henüz incelemedim)
1.Link(91 mb) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 2.Link(62 mb) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#816 | |
|
Guest
|
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
#817 | |
|
Erkek Üye
|
Alıntı:
Alpparslan abımm Allah razı olsun... Bu kaydın sesı baya bozuk ya... Abilerim şeyhten dinleyebılecegım yanı mesela seyhı hıc bılmedıgımı dınlemedıgımı dusunursek ole bı kayt aryorumkı o kaydı dınleyıp seyhe asık olacagım seyhın net ve bırazda genclık kayydı olursa cok mnukemmel olur.Şeyhımızın asıgı abılerımız bana hangı kayıtları onerırsınız...Fetih Ahzap Naziat Kehf Tahrim Kamer Rahman surelerınden olabılme ımkanıda varsa cok cok makbule gecerdı... ![]() ![]()
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu Sipahi tarafından (28.12.08 Saat 09:23 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#818 |
|
Tesekkür: 4
8 Mesajına 9 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
80 records of Şeyh Ebu'l-Ayneyn Şaişa in one link 460 Mo
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#819 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Sipahi kardeşim, Şeyhin en sevdiğim Al-i imran okuyuşunu tavsiye ederim
Sana garanti veriyorum bu kaydı üst üste iki kez dinle Şeyhe aşık olacaksın. Ben 1984 yılında radyodan dinlemiştim, insan mı okuyor yoksa melek mi (teşbihte hata olmasın) teredüde düşmüştüm. Kardeşim bu kıraat tüm psikolojik ve ruhsal problemlerde de derde deva... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Erkek Üye
|
Alıntı:
Abım Allah razı olsun hemen dinliyorum... ![]() ![]()
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|