| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#901 |
|
Tesekkür: 4
8 Mesajına 9 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Akhi Alparslan these links doesn't working
6-İsra(110-111) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Lokman-2 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Lokman-4 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu hasom tarafından (02.06.09 Saat 06:31 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#902 |
|
Guest
|
Yes akhi links dont work...But I find this videos inshallah...I dont have yet...
|
|
|
|
#903 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
Alıntı:
ne büyük bir bahtiyarlık siteye giriyorum ve karşımda; bir şeyh şaişa (asrın mucizesi) videosu (henüz indiriyorum, daha dinleyemedim ama varlığı bile sarhoş ediyor.) allah'ın izniyle inanıyorum ki bu kayıp hazineler, tek tek ortaya çıkacaklar! çünkü aksi çok büyük bir kayıp olur hafazanallah ![]() VALLAHİ! BU ŞEYH EBU'L-AYNEYN ŞAİŞA!!! daha ne deyim yaw!
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (17.07.09 Saat 11:26 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#904 |
|
Tesekkür: 4
8 Mesajına 9 Teşekkür Aldı
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Tesekkür: 170
107 Mesajına 672 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
| asiqbasit Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | abdussamed (11.12.10) |
|
|
#906 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
6 Mesajına 10 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
şeyh abdulbaasitin tiz sesine en yakın ses şeyh ebul Ayneynin sesi gibi geliyor bana...
asigbasit kardeş ayrıca sana özel bir şükran borçluyum...o seninle arkadaşının hazırladığı klipleri izledim.o klibe koyduğunuz şeyh ebul ayneynin maktası o şeyhi tanımama vesile oldu...belki o makta değilde sıradan bir makta koysaydınız okadar dikkatimi çekmez diğer kayıtlarını araştırmazdım...bir abdussamed hayranı olarak ebul ayneynide sevdim ve dinlemeyede başladım...seside güzel okuduğu tarzda güzel...10 üzerinden 10 numara bir kaari.. vesile olduğunuz için Allah sizden razı olsun..bu arada ebul ayneyn hayranları biz aciz müminlere yardımcı olursa memnun oluruz...şeyhin cemaatli genç yıllarındaki kayıtlarına falan kolaylıkla nasıl ulaşabiliriz...sonra şeyhin 30 lu 40 lı yıllarda okumuş olduğu kayıtların olabileceği söyleniyor bu kayıtların akıbeti ne alemde...rakım kardeş ensar kardeş ve diğer kardeşler... Konu Jerusalem tarafından (17.07.09 Saat 11:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
şeyh'in kayıp kayıtlarına ulaşma ihtimali bizim için de büyük bir umut ve geceleri bu ümide sarılıp uyuyoruz. ne diyelim; allah büyük. tamamı malesef elimizde olmayan bu yusuf maktası zat-ı alinize hediye olsun. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] siteye çok sık bakamıyorum. fakat her girişte inşaallah sizin için seçme kayıtlardan paylaşmaya çalışırım inş. allaha emanet olun...
|
|
|
|
#908 |
|
Guest
|
Daha önce Abdullah Salim imzalı ve kalitesiz olan fotografın Kaliteli ve forumankebut reklamlı hali...İsteyen olursa sonra reklamsızını veririm...
![]()
Konu Jerusalem tarafından (17.07.09 Saat 11:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#909 |
|
Kardeş
rakım kardeş bu güzel jestin için teşekkür ederim...şeyhin en hoş nadir kıraatlerini dinlemek isterim...kasas ..aali_imran gibi...inşaallah o kayıtlara ulaşılırda ihyaa oluruz kuran aşikları olarak...
|
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
hemen hemen her okuyucu icin uc bes kelime de olsada yorum yazabiliyorum. Fakat Abul Ayneyn tarifler otesi bir okuyucu. Bu Yusuf ise insan fevkinin otesinde bir okuyus. Bu ne eda, bu ne ses, bu ne hissilik.. Cenabi Allah okuyandan da bize sunanlardan da razi olsun..
|
|
|
|
#911 | |||
|
Erkek Üye
ve aleykumusselam
Alıntı:
bir bilgi: cumartesi günü mısırlı gençten bir arkadaşla tanıştım. istanbul'a hat sanatını öğrenmeye gelmiş. şeyh ebul ayneyn'den sordum meğer ondan kıraat dersi almışmış. sonra muhabbet dervam ederken, merhum şeyh ebulayneyn'in şeyh abdussamed'in hocası olduğunu söyledi. bende bunun çok zor bir ihtimal olduğunu çünkü yaşlarının birbirine çok yakın (ebulayneyn 5 yaş büyük) olduğunu söyleyerek itiraz ettiysem de israrla böyle olduğunu hatta bu yönde birlikte kayıtları olduğunu söyledi. şeyh ebulayneyn'in çok genç yaşta şöhret olması bu ihtimali desteklese bile ne kendisinin böyle bir beyanı olmaması nede kaynaklarda bu yönde bir bilgi olmadığı'dan dolayı fazla inandırıcı gelmedi. doğrusunu allah bilir. hayırlı cumalar... selamun aleykum Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] cumanız mubarek olsun... selamun aleykum şeyh'ten seçmeler; al-imran [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] selamun aleykum Alıntı:
bunları da buyurun; enbiya 76-100 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kasas 5-16 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] şems 1-15 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kasas 20-35 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kalanları en kısa zamanda yükleyeceğim inşaallah. cumanız mubarek olsun
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (17.07.09 Saat 11:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|||
|
|
|
| RAKIM Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | abdussamed (11.12.10) |
|
|
#912 |
|
Kardeş
rakım kardeş hani ebul ayneyni dinlerken benimde aklımdan geçmiyor değildi yani...acaba diyordum şeyh samed şeyh ebul ayneynden ders almış olabilirmi...pek fazla yaş farkı yok gerçi ama ...kıraatlerinin birbirine benzerliği okadar fazlaki...iyi bir şeyh samed dinleyicisi bunu hemen fark eder...şeyhlerin o birlikte yapılmış kayıtları çıksa da dinlesek mubarekleri...ufak tefek tarz farkı dışında bu iki şeyh tıpatıp aynı desem abartı olmaz...ses tonlarıda ufacık bir farkla birbirinden ayrılıyor...ebul ayneynin genizden gelen hafif bir nezle grip olmus havasında bir ses tonu var...bu iki şeyh benim için bir elmanın iki yarısı...
|
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Tesekkür: 55
8 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Alıntı:
bence hiçde düşündüğünüz gibi değil şeyh şaişa ile abdussamed arasında dağlar kadar fark var abdussamed in herkesten ayrı kendine has bir uslubu var ama şeyh şaişa makamları takip sıralama bakımından mustafa ismail kamil yusuf vs eski kariler gibi okuyor.mesela bu karilerin rastı beyatisi çargahı hicazı segahı birbirlerine benzer ama abdussamedin bu makamları yorumlayışı hepsinden ayri bi uslubla.mesela çarigah makamını hiç onun gibi okuyan görmedim farklı okuyor yani.nihavent hiç yok denecek kadar az yapar.mustafa ismailden çok duyduğumuz o rast makamına bağırır casına yaptığı cevaplar şaişa da vardır ama abdussamed rast böyle hiçcevaplar yapmadan birbirine benzeyen bir kaç makamla yetinerek dinleyicilrine okuyuş yapar. şeyh şaişa sadece sesinin tizliği husunda abdussamede benziyor.
|
|
|
|
|
#915 |
|
Erkek Üye
|
![]()
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
hem sadece bu okuyuş değil, bozuk olan bütün rifat kayıtlarını şaişa tamamlamış. kaydı dinlerseniz; besmelenin makamı ile okuyuş, özellikle giriş aynı değil. seçme kayıtlara devam, rahman; [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] hayırlı cumalar
|
|
|
|
#917 |
|
Tesekkür: 221
17 Mesajına 40 Teşekkür Aldı
karamolla kardeş abdussamed bir kaç makamla yetinerek dinleyicilerine okuyuş yapar demişsiniz de bende bir dinleyicisiyim ve hiç de böyle düşünmüyorum......ordaki yetinerek birçok anlam ifade edebilir , hani olumlu da olabilir diyorum fakat sanırım siz olumsuz yazmışsınız...
Konu abdussamed199 tarafından (24.07.09 Saat 08:09 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Tesekkür: 55
8 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Alıntı:
ama size şunu söyleyebilirimki biz ne abdussamedin ne mustafa ismailin nede diğerlerinin kıraat konusunda tırnağı olamayız .fakat bizim ve diğer arkadaşların yaptığı yorum lar birbirine kaıyasla.yoksa abdussamedi eleştirmek bizim ne haddimize.ancak onu onun gibi veya üstü olan birisi eleştirebilir. yani bizim şeyh abdussamed hakkında söylemiş olduğumuz mustafa ismaile kıyasla idi. doğru siz abdussamed dinleicisi olabilirsiniz.zaten sorunda burdan kaynaklanıyor.sadece abdussamed i dinlemenizden dolayı. bide abdussamedi dinlediğiniz kadar (yani üç beş kayıdını değil)mustafa ismaili dinleseniz ondaki makam zenginliğini görseydiniz bu söylediğimi rahatça anlayabilirdiniz.bizde abdssamedi senelerce dinledik ve hayranı olduk.onun çok insan üstü olduğunu gördük.ama dahada üstününü bulduk bu seferde onahayran olup onu dinledik ve geçmiş tecrübelerimize dayanarak bunu söyledik. ama tekrar belirtiyim biz abdussamedin tırnağı olamayız .bence bu konuyu uzatmayalım siz eğer abdussamedi müdafa etmek ona laf getirmemeye çalışıyorsanız şunu bilinki bende buna en az sizden harisim .
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Tesekkür: 221
17 Mesajına 40 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Konu abdussamed199 tarafından (25.07.09 Saat 12:22 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#920 |
|
Kardeş
sayın kara molla kardeş...her meyvenin tadı farklıdır...herkezin beğendiği daha çok sevdiği kaari farklıdır...bende kendi görüşümü söylüyorum isim vermeden... bir karide olmazsa olmaz 2 özellik olmalı...1. sesinin tonu güzel olmalı en mühimi bu 2. cemaati ateşlemek için nefesinin gücü ...eğer sesinin tonu güzelse nefesinde kuvvetliyse her makamı çıkarabilirsin...şimdi şeyh abdussamed bazı makamlarda okumamış olabilir...bu okuyamaz anlamına gelmez...şeyhin okudukları okuyabileceklerinin teminatıdır...
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|