| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#121 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berakatuh surkentli hocam
çok merak ettim ama youtube'a giremiyorum, engel var. arkadaşlara söyleyeyimde bunu indirsinler inşaallah. cihan hocam eminim çok güzel okumuştur.
|
|
|
#122 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
hocam böyle bir karinin ve böyle bir okuyuşun karşısında bizim takdilerimizin cürmü okunmaz.
Çok iddialı olabilir ama şaişa gibi ancak Şeyh Ebul Ayneyn Şaişa okur.
|
|
|
#123 |
|
Tesekkür: 47
11 Mesajına 38 Teşekkür Aldı
SA. Şeyhin stüdyo videosu. eski bir video.
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:38 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Guest
|
Şeyhin Abdülfettah şaşai ile beraber Kral Faruk'un Abidin köşkünde Beraber resimleri:
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Şeyhin bütün okuyuşları, videoları, radyo-televizyon programları ve fotoğrafları: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kısa surelerden cevabül-cevab: LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Enbiya-rahman-eski video: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 1955 de Mescid-i hüseyinde okuduğu evvel-i İsra: 1959 da Dimyat'ta okuduğu İsra: Tevbe Suresinden Makta_Gençlik okuyuşu: 1950-Necm-kamer-tin: Gençliğinde okuduğu Meryem-stüdyo: LİNKLER ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#125 |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
şeyhul mukriin'den harika bir mescid okuyuşu tam bir cuma günü hediyesi, allah okuyandan da dinleyenden de razı olsun. bu okuyuştaki makamlar bana ilginç geldi, merak ettim; belki enderun hocam bizi aydınlatır da minnettar oluruz. hud 36-49 buyurun inşaallah; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Guest
|
Allah razı olsun rakım hocam cumadan önce dinledim.Çok makbule geçti.
Şeyhül-mukriinin stüdyo-cami-video okuyuşları, radyo/tv programları ve fotoğrafları: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#127 |
|
Tesekkür: 18
17 Mesajına 31 Teşekkür Aldı
S.a
Değerli kardeşlerim sizden bir maruzatım olacak! Ben şu an bir hafızlık sınıfı çalıştırıyorum. öğrencilere derslerinin yanında Arap ve Türk karilerin okuyuşlarını dinletiyorum. Ta ki onlardan hem okuyuş usulü ve hem de tecvid öğrensinler. Şu an için arşiv oluşturma çabasındayım. Görüyorum ki bu sitede kardeşlerimin elinde cevherler var. Bunların bir kısmını indirdim. fakat hepsini indirmem şu an için mümkün değil.
Kuran’ı talim eden dil, dudak ve ağız elbette kelamullah ile hem hal olduğu için Fem-i Muhsin olmaya hak kazanır, ancak mühim olan Kuran’ın mana ve hikmetini anlayarak Fem-i Muhsin’den Kalb-i Muhsin’e ve Aklı Muhsin’e terfi etmektir” Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ
Konu Kurra tarafından (29.08.07 Saat 02:17 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Kardeş
|
şeyhin resimler rıza we kahire abilerden
|
|
|
|
#129 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
#130 |
|
Kardeş
|
yukarıdaki fotoğraflarda şeyhin hergün kısıtlı waktı olduğundan radyoya giderken
şeyh ile çekilen resimlerdir o sırada kahire yani hafız enes acar kardeş sağolsun bizlerin türkiyeden ona aşıklarınbın selamını soylemesi üzerine şeyhinde eskiden beri türkiyeye gelmek istediğini soylemiş.Ahh keşke dawetler olsada şeyhi canlı canlı yaşan bir efsaneyi dinleyebilsek aynı zamnda şeyh ebulayneyn mısırın reısul kurrasıdır ıhlasıyla takwasıyla halkın gönlünde büyük bir yere sahip yaşayan ender qariilerdendir allah omurlerini uzun etsin istifade edmeyi nasip etsin amınn
|
|
|
|
#131 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
|
|
|
|
#132 | |
|
Erkek Üye
selamun aleykum
Alıntı:
asıl konuya gelince şeyhi canlı dinleme konusu benim de rüyam, fakat bu kur'an ziyafetleri organizasyonunu kimler yapıyor bilmiyorum. istanbul agd başkanı ömer fuad günday bey'le rastlaşırsam söylerim. fakat biliyorum ki organizasyonun teknik kısmını gerçekleştiren başkaları. sanıyorum siz onları tanıyorsunuz. onlar'a bir uyarıda bulunalım, veya kim olduklarını bilirsek bizde ulaşmaya çalışırız. doğrusu neredeyse bir asra tanıklık etmiş, enderun hocam'ın dediği gibi karilerin altın çağının dev karisi ebul ayneyn şaişa'yı türkiyede canlı dinlemek herhalde asrın olayı olacaktır.
|
|
|
|
#133 | |
|
Erkek Üye
Alıntı:
|
|
|
|
#134 |
|
Tesekkür: 18
17 Mesajına 31 Teşekkür Aldı
ve aleykumusselam... başım üstün inşaallah.
__________________ s.a Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. allah razı olsun
Kuran’ı talim eden dil, dudak ve ağız elbette kelamullah ile hem hal olduğu için Fem-i Muhsin olmaya hak kazanır, ancak mühim olan Kuran’ın mana ve hikmetini anlayarak Fem-i Muhsin’den Kalb-i Muhsin’e ve Aklı Muhsin’e terfi etmektir” Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
[quote=RAKIM;96275]selamun aleykum
şeyhul mukriin'den harika bir mescid okuyuşu tam bir cuma günü hediyesi, allah okuyandan da dinleyenden de razı olsun. bu okuyuştaki makamlar bana ilginç geldi, merak ettim; belki enderun hocam bizi aydınlatır da minnettar oluruz. hud 36-49 buyurun inşaallah; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]] Şaişa tam anlamıyla nevi şahsına münhasır bir kaari. Onu özel kılan sadece sesinde ki güç değil. O geleneksel okuyuşun dışında olarak kendine has bir muzikal yoruma sahip. En baskın makamı bile kullansa o makam Kuran a ve O nun lafzına mağlub oluyor. Bu okuyuş ise Şaişanın klasik okuyuşu içersinde nevi şahsına münhasır. kendine has nağmeleri ile dinleyiciye farklı tat veriyor. bu kıraatte bayati ,huseyni ,nihavend, hicaz mevcut. ama bu kıraat makam olarak bölünüp parçalanabilecek bir kıraat değil. son olarak şunu söyleyeyim Şaişanın okuyuşlarını 3 kelimele ile söyle tasvir ederiz. Hüzün , Darp , Bayati
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Erkek Üye
Alıntı:
çok güzel buyurmuşsunuz gerçekten şaişa tam anlamıyla sıradışı...
|
|
|
|
#137 |
|
Guest
|
ebulayneyn eşittir ebulayneyn
|
|
|
|
#138 |
|
eyvallah ..
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Her kitap, tılsımlı bir saray. Kapıları ilk gelene açılmaz.İnsan şehriyle biner trene; şehri, yani zaafları, alışkanlıkları, zilletleriyle. Her kitapta kendimizi okuruz. . Kitaplar, kadınlar, şehirler, metruk kervansaraylar gibi boş. Onları dolduran senin kafan, senin gönlün. .(cemil meriç).
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Erkek Üye
selamun eleykum
beni bağışlayın belki laubalilik gibi gelebilir ama bu adamdaki haleti ruhiye'yi düşündükçe çıldırıyorum. mubarek sanki stüdyo'da değilde mescid-i haram'da okuyor. "gelde ölme" nisa 63-73; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) selamun aleykum yaşlı bir aslanın kükremesini duyacaksınız!!! hac 74_rahman; LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) hayırlı cumalar...
filistin kanıyor!!! Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:47 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Guest
|
Enbiya video
Ranman video Rahman video-iran-nadir Şüeyşa Hocamı dinlerken içim ürperiyor, adeta titriyorum Rakım Hocam. LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 03:48 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Tags |
| ebulayneyn, Şaişa1922, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|