| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#41 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] geçliğinde okudu [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
#42 |
|
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Kahire abiciğim Allah senden razı olsun sevindirdin kardeşini, sağol
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Seyyid Nakşibendî'nin kızı ile evlendiği doğru mu acaba
Konu Sipahi tarafından (17.08.09 Saat 11:55 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Kardeş
Alıntı:
şeyh şamil benim bildiğim en az 150 önce yaşamış bir kahraman nakşibendi de 1976 da vefat etmiştir
|
|
|
|
#45 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 268
50 Mesajına 85 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Kardes yanlıs işitmişsin asagıdaki linke bir gözat [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Alıntı:
S.A. Karışıklığa bilmeden kulaktan duyma bilgilerimle sebebiyet verdiğim için özür dilerim biraz araştırdım, Şeyh Şamil öğrencisi olduğu nakşibendi tarikatının şeyhi Cemaleddin Gazi Kumuki'nin kızı ile evlenmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Ender-i nadirattan Taha suresi makta'(video)
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Alıntı:
Allah senden razı olsun hocam |
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Erkek Üye
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Guest
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Elimde çok nadir 4-5 fotografı daha var sonra eklerim inşallah... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#53 |
|
Guest
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu Jerusalem tarafından (13.09.08 Saat 10:24 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#54 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Erkek Üye
İsra suresi
.[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Guest
|
fürkan-taziyede okumuş
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#58 |
|
Kardeş
nakşibendinden inanamıyacağınız bir isra suresi
nakşibendin böyel bir kuranını dinlemedim ikra kitabeke gelince nasıl okyor canlı dinlyenler nasıl olmuştur bilmem ben kayıttan dinledim eridim bazı ayetlerde konuşur gibi ses tonlamsı var ilk defa nakşibendi de gördüm çok nadide ihlaslı 28 dakikalık bir isra suresi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
| kahire Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | senay16 (25.08.11) |
|
|
#59 |
|
Guest
|
...................
Konu Jerusalem tarafından (13.09.08 Saat 10:25 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#60 |
|
Guest
|
1920 de doğdu.Nakşibendi demek nakş ve bend kelimelerinden mürekkeb olarak Allahın nurunu kalbine nakşetmek demektir.Dedesi seyyid Muhammed bahaaddin nakşibendi buharadan azerbeycana, oradan da ezherde okumak için mısıra geldi.Babası tarikatın şeyhi olup nesli selman-ı farisi'ye dayanır.Ailesiyle tahta şehrine gelip hafız oldu.İbtihale meyletti.20 yaşında kuran okudu.Rüyasında kendi görülmeyen fakat sesi işitilen hatif ona tantaya sefer etmesini ve oraya yerleşmesini söyledi.1948 de kahireye ziyarete geldi.1955 de tantaya yerleşti.Meşhur oldu.Haleb,hama,dimeşk'e hafız esadın daveti üzerine gitti.Abu dabi,ürdün,iran,yemen,endonazya,mağrib,körfez ülkeleri ve çok ülkelere gitti.15 kere hac yaptı.1966 da kahirede bazı kayıtları yapıldı.Sesi 8 tabakadan meydana geliyor.Çok nişan aldı.Birgün şeyh abdüssemi'a dediki:"ya şeyh:ben yarın öğle vakti öleceğim." Hakikaten dediği gibi ertesi gün öğle vakti 1976 da vefat etti.1979 da enver sedat, 1989 da hüsnü mübarek 1. dereceden devlet nişanı verdiler.Tanta'da adı caddeye ve havaalanına verildi.
Konu mecnunurifat tarafından (08.04.08 Saat 02:09 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, nakşibendi, seyyid, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|