| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#21 |
|
Guest
|
Hisam kardes, bu zatin baska kiraati varsa ekleyebilir misiniz? Cok begendim okuyusunu. Post edildigi gunden beridir dinlemekteyim.
|
|
|
|
#22 |
|
Genel Sorumlu
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 712
433 Mesajına 724 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 9 ![]() |
Tahmin ettigim gibi cikti , ve ne güzel kaliteli dinleyiceler varmis , herkese tebrikler .
Hz. Mevlânâ, bir ara güzel sesli hafızın okuduğu ayetleri dinlerken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başlar ve neden ağladığını soruyorlar ve cevabı ise:-Güzel sesli hafızların okuduğu Kur'an sesi bana Cennet kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ağlıyorum, der...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Guest
|
Qardaslar, bu zatin basa kaytilari yok mudur acaba.
Kac gundur dinlemekteyim, hasta oldum okuyusuna... Davudi ve tok bir ses, gosterissiz, tasannusuz bi okuyus, arada M.Rifat-vari nagmeler ve net bi kayit. Daha ne istenir ki... Upload ettigin icin Allah razi olsun muhibbulkuran kardes..! |
|
|
|
#24 |
|
Kardeş
|
ecmaın azizim mansur baddarda abdussamed mustafa ismail görüyordum demek sende m.rıfat gördün masalalh çok hoş bi kayıt gönderenlerdebn kahire we rıza abiden de alalh razı olsun
|
|
|
|
#25 |
|
Tesekkür: 0
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
yanlkis tiklama...
Konu Sinan tarafından (12.03.07 Saat 11:58 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
yanlis tiklama...
Konu Sinan tarafından (12.03.07 Saat 11:59 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Allah Allah sasirdim kaldim.
Simdik yeni dinliyorum bu kayiti Bu kayiti ben bir yil önce qquran arap forumunda bulmusutum, ondan sonra buraya eklemistim. Bu kayit Seyh Naina'ya dinlettirdigim kayit, kayitin bir cd'sini hediye olarak Seyh Naina'ya da vermisitim. Vallaha hicbir sey anlamadim, Riza hoca bir zahmet buraya yazsa. Aceba bu kayit benim verdigim cd'den mi??? Selamlar, Sinan |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Guest
|
mansur baddar hakkında kısa bir bilgi vereyim.zamanındaki karilerin üslubu vakar üslubuna dayanıyormuş.Fakat mansur saddar'ın üslubu ses halaveti ve güzelliğine dayanıyormuş.Mansur Baddardan etkilenen çok kari olmuş.
|
|
|
|
#29 |
|
Guest
|
Mustafa İsmailin kendisinden etkilendiği mansur Baddar'dan Müminun Suresi.Yalnız bu o mu değilmi.O zaman kayıt cihazları çıkmadı diyen var.Birde Şeyh tilavetinin kayıt edilmesine razı olmazmış.60 larda vefat etmiş.Surenin linki:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#30 |
|
Guest
|
mansur baddarın müminun suresini dinledim.Fakat gerçek baddar mı, başkası mı.Kim Bilecek.Ensar Abey bilebilir.
|
|
|
|
#31 |
|
Guest
|
Evet 2.
|
|
|
|
#32 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Guest
|
Mu'minun suresinin kaydı 1937 imiş...
|
|
|
|
#35 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Daha bugün tekrar dinledim.
Pek inandırıcı gelmiyor açıkçası. Muhammed Rif'at'ın aynı senelerdeki kayıtlarıyla mukayese edince...
|
|
|
#36 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
genken kaari olmazmı 2.abdülhamid han hazretlerinin padişahlıktan ayrıldığı yıl 1908 biliyorsunuz o yıllar 30 yaşında olsa bile 1960 yıllarında 80 yaşlarında oluyor normal olarak
|
|
|
#38 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Guest
|
Aslında biz kayıtları hep Arap kardeşlerden bekliyoruz ama bu adam 10 yıldan fazla İstanbul'da kalmış(1906-1918), Kuran okumuş...Acaba Abdulhamid Han zamanında kayıt imkanı varmıydı? Var ise şayet Sultan kendine has olarak arşivine kayıt almış olabilir mi?
|
|
|
|
#40 |
|
Guest
|
واشتري الشيخ 'منصور بدار' عزبة قريبة من قريته 'شبلنده' التابعة لمديرية القليوبية وأصبح الشيخ 'منصور بدار' صديقا للزعيم سعد زغلول الذي أحب صوته فقربه إليه في مجالسه ومؤتمراته حتى إنه سمي بقاريء 'سعد زغلول' والذي كان يصر دائما علي أن يفتتح الشيخ 'بدار' مؤتمراته السياسية بالقرآن الكريم. وحينما حاصرت السلطات بيت الأمة 'بيت سعد زغلول' وكان يغص بالزعماء السياسيين وبينهم الشيخ 'منصور بدار' استطاع الشيخ 'بدار' الخروج والدخول إلي البيت دون أن يترك في نفس الحراس أدني شك أو ريبة لظنهم أنه مجرد قارئ للقرآن الكريم فتركوا له حرية الحركة كيفما شاء!!! ولم يدر بخلد أحد من الحراس أنه كان يخفي تحت جبته المنشورات السعدية التي كانت تتسرب من خلاله إلي جموع الشعب خارج بيت الأمة فتثير حماسهم الوطني ضد الاستعمار لقد كان في حياتنا ولا يزال قراء عباقرة جاد الله بهم علي مصر لتصدق بحق المقولة: 'نزل القرآن في مكة.. وكتب في تركيا.. وقرء في مصر'
Burada ne yazıyor... |
|
![]() |
| Tags |
| baddar, mansur, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|