| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#41 |
|
Guest
|
Abi o meseleyi ben biraz araştırdım. Pek bi sonuç çıkmadı. Haydarpaşa ailesinden iz sürülebilir. En son merhum Şerif Muhiddin Haydar (TARGAN, merhum Safiye Ayla'nın eşi, Peygamber soyundan)) evlatlarından ulaşabileceğimiz birisi olursa bir ihtimal onlarda böyle bir kaydın bulunabileceği kanaatine vardım. Çünkü istanbul macerası süresince onların konaklarında kalmış.
|
|
|
|
#42 | |
|
Tesekkür: 136
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
Ona rağmen ses kalitesi pek iyi olmayan 8-10 kaydından başka kaydı yok. Onun kayıtları bile yoksa Türkiye'de Mansur Beddarın olacağına dair pek umudum yok Ama yine de ümitvar olmak lazım. Abdulhamid kendisi için kayıt aldıysa Topkapı sarayı arşivlerinden falan belki bir umut çıkar.
|
|
|
|
#43 |
|
Guest
|
arapça ibarede mansur baddarın said zağlol paşanın samimi ve yakın meclis arkadaşı olduğudan bahsediyor.
|
|
|
|
#44 |
|
Kardeş
|
[quote=Alpparslan;164992]
'نزل القرآن في مكة.. وكتب في تركيا.. وقرء في مصر' Burada ne yazıyor... Kur'an mekkede indi ..türkiyede yazıldı.. we mısırda okundu.. Geriye kalanı muhteva olarak mecnunurıfat abi özetlemiş zaten..
|
|
|
|
#45 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
(BAŞLIK 2 TANE OLUNCA BENDE İKİNTANE YAZDIM)
ustad fethi meliciden naklen mustafa ismailin en çok dinlediği ve ondan hucart kaf okuyuyuşun talimini yaptığı bu zaat zamanında mısırda kuran okurken karşısında paşa sigara içiyormuş mansur baddar ben zalimlerin karşında okumam diyerek sadakalahulaizm dmeiş ve bitirmiş okumasını buna sinirlenen paşa onu sürgün etmek istemiş 2.abdulhamidde onun yanına kaarisi olarak almış ve bri süre istanbulda klmış bir keresindede kuran okudğu meclise zalim bir paşa gelmiş ayetleri atlayarak zalimlerle ilgili ayeti okumuş anlaşılan mert biriymiş mansur baddar MUmİNUN SÜRESİN MANSUR BADDARA AİİT OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR BEN MSIRDAN BULMUŞTUM MANSUR BADDARIN KAYDI DİYE SONRA GERÇEKTEN MANSUR BADDARMI DİYE SORDUM SÜMEYYE EDDEBİN ABİLERİ BU MANSUR BADDAR DEĞİL DEDİLER yani şaun o kayıt mansur baddarınmı belli değil ama mansur baddarın tarzını anlattıllarına görde mansur baddara benziyor
|
|
|
#46 |
|
Guest
|
Abilerim peki verilen Muminun kaydı kimin? Diyoruz ki bu studyo kaydı, Baddar studyoya girmemiştir, bu kaydın kalitesi iyi...O zaman kim bunu okuyan daha yenilerdense?
|
|
|
|
#47 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
evet güzel bir konuya temas etmişsin abi bu okuyan Mansur Baddar değilse ve yeni qarilerden ise ve bizler bu cevheri göz ardı ediyorsak gerçekten yazık oluyor demektir. çünkü gerçekten kaliteli bir okuyucu kim okuyorsa.
|
|
|
#48 |
|
Guest
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
müminun [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] biyografisi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu mecnunurifat tarafından (13.03.08 Saat 06:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#49 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#50 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#51 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Bu şekilde tam bir Osmanlı görünümünde köyüne dönünce kimse taniyamamış mübareği
|
|
|
#52 |
|
Guest
|
müminun
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#53 | |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Mustafa kardeş Allah razı olsun.çok iyi bir tespitte bulunmuşsun.bende aynı izlenimi aldım.Hem M.İsmail hemde Abdussamed hocaefendileri çok iyi takip etmiş.Zannımca bu kayıt eski olmasa gerek.studyo 60-70 yıllar gibi geliyo. |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Ben bu zatin gercek mansur baddar oldugunu zannetmiyorum.. Kayitta 1919 yilina ait oldugui yaziyor fakat ses kalitesi bana 1950 lerden sonrasi gibi geldi.. Kesinlikle tas plak kaydi degil. Muhammed rifatin butun kayitlari tas plaklardan ve sesinin nasil oldugunu hepimiz biliyoruz.. Mansur baddarin sayet Istanbulda kaydi yapilmis ise ses kaydi vardir.. yoksa Misirda sesinin sadece bir sefer ve canli olarak kaydedildigini birkac kaynaktan durmustum.. |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Guest
|
Şu linkte bulunan Abduh Abdurradi'nin kaydının adında ne yazıyor? Mansur Baddar'ın adı geçiyor orada:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#56 |
|
Abiler bu mübarek her kim ise inanılmaz etkileyici bir sesi var.Yaptığı makamlar olsun hepsi insanı alıp başka yere götürecek kıraati var.inşeALLAH bu zatın diğer kayıtları da gün ışığına çıkar.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Guest
|
Ben şahsen böyle bir kaydın Türklerde olduğunu zannetmiyorum varsa ki eğer....Satılmıştır...Hatırlarsanız 2005 yılında Sultan Abdulhamid'in torunu özel eşyalı hep sattı...
|
|
|
|
#58 |
|
Guest
|
gazab halinde rast-cevab, hüzün halinde beyati-cevab,ye's halinde beyati-karar okurdu.1884 te doğdu.1. dünya harbinden önce türkiyeye göçtü.osmanlı hilafetinin karisidir.Devlet idarecileri yalnız onu dinlerdi.Abdülhamid onu dinlerdi.Onu kendine yakın eyledi.Sultan Abdülhamid hal' olunduktan sonra,1. dünya harbinden sonra mısıra döndü.Sa'd zağlol paşanın karisi oldu.Baddar tescili (sesinin kaydedilmesini) sevmezdi.(bunu torunu söyledi)kayıtlarının neşredilmemesini vasiyet etti.Biri habersiz camide sesini kaydetmiş.Kayıt aletini kırdı.1937 de kıraattan ayrıldı.radyoya girmedi.Abdüssamed ve m. ismail onun talebeleridir.1967 de vefat etti.Muhammed rifat, m. ismail ve mansur baddar olarak en meşhur 3 kari'den birisidir.
|
|
|
|
#59 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#60 |
|
Mısırdaki bi abimizin dediğine göre (Çok güvenilir ve bir çok kari hakkında bilgi sahibi olan birisi.Mesela bi resim gösterdim hemen bu Muhammed ferid Sendeyuni dedi ve müthiş okuyor dedi.),mu'minun suresi için Mansur Baddara ait değil dedi.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| baddar, mansur, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|