| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Kardeş
|
Esselemu aleykum ahawatıı kiraam
forumankebut.net - Şeyh Mansur Baddar Beklediğiniz mansur baddar kaydı rıza abi we kahirenin aracılığıyla elimize ulaştı ınsallah allah onlardan razı olsun mıısrdan az şey göndermediler yani.Hizmetlerini alii eylesin bugibi kayıtlardan mahrum etmedikleri için sonsuz müteşekkirim özellikle dört gözle bekleyen ensar ağabeye hediyemdir buyrun mansur baddar [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] yarım saatlik bir kayıt
|
|
|
|
#2 |
|
Kardeş
|
ve enes acar(kahirenin) mısırda mustafa ismail mescidin de okuduğu güzel hoş mustafa ismailden esinlenerek okuduğu enam we tin suresi kaydı ...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Allah razı olsun abilerim!
Daha fazla bilgi alabilirmiyiz Mansur Baddar'ın hayatı ile ilgili? |
|
|
|
#4 | |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
Allah razı olsun abi... Yalnız dört gözle bekleyen tek kişi Ensar ağabey değildi, hakkımızı yeme lütfen Ensar ağabeye zamanında iştiyakla sormuştum Baddar'ın kaydını. Nasip bu güne imiş... Alpparslan ağabey; [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] linkine buyur...
|
|
|
|
#5 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Ben Mansur baddarin mevcut tek kaydinin CANLI okudugu bir kayit oldugunu biliyordum.. Bildigim kadari ile hic studyoya girmemisti ve 1936 dan sonra hic okumamisti.. Su anda dinledigim kayit 16kbps mp3 olmasina ragmen cok net.. Zannedersem bu baska bir mansur baddar.. Allah herkesten razi olsun..Dogrusunu ancak Allah bilir Konu ensar demirkan tarafından (02.03.07 Saat 01:51 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Genel Sorumlu
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 712
433 Mesajına 724 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 9 ![]() |
Alparslan kardesim Biyografi bölümünde seyh mansur ile ilgili bir calisma var ,oraya bakiniz.
Hz. Mevlânâ, bir ara güzel sesli hafızın okuduğu ayetleri dinlerken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başlar ve neden ağladığını soruyorlar ve cevabı ise:-Güzel sesli hafızların okuduğu Kur'an sesi bana Cennet kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ağlıyorum, der...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Müştak-ı Nur abi ve Büşra bacı sağolun, Allah razı olsun!
Ben çok beğendim Şeyh Baddar'ı. Bazı yerlerde Mustafa İsmail'e yakın, bazı yerlerde Muhammed Minşevi'ye..Tabi benim tesbitim...Keşke daha çok kaydımız olsa... Konu Jerusalem tarafından (02.03.07 Saat 02:09 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Biyografisinin olduğu sayfaya geçen sene sinan kardeş mu'minun suresini koymuş, o farklı mı acaba linki de ölmüş..
|
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
MaŞallah MaŞallah
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Ensar abi Ahmet Nada ile ilgili herhangi bir bilgi veya kayıt var mı?
|
|
|
|
#11 |
|
Kardeş
|
baddar gerçekten çok değişik bir qarii abdussamedın we mustafa ismailin nağmelerini görmek mumkun zaten samed we mustafa ismailn bu qariiyi dinlediğini duymuştum ikisinin imtizacı çok güzel bir okuyuş vucuda getirmiş keşke kayıtları çok olsaydı yine başka bir bahara kaldı umudumuz ...
|
|
|
|
#12 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guest
|
Bu zat gercekten Seyh Mansur Badddar mi..isin dogrusu cok da onemli degil. Her kimse gercekten harika okuyor!
|
|
|
|
#14 |
|
Guest
|
sa kardesler bu karıyı hıc dınlemedıysem en az 10 tane kaydını dınledım hatta 3 mgun once iran yanı radıo quranda cok cıkıyor mesal en son dınledıgım zumer suresını ne guzel okuyor maşşlah
|
|
|
|
#15 |
|
Guest
|
hişam kardeş elinde kayıt var ise ekleyebilirmisin?
|
|
|
|
#16 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Hurmetler |
|
|
|
|
#17 |
|
Kardeş
|
allahu ekber yaww nereden çıkrıyorsunuz arkadaşlar bunun mansur baddar olmadığını daha önce mansur baddar dinledinizde ona dayanarakmı soyluyorsunuz wallahi anlamış değilim bu soylenti nerden çıktı bu zat bil hakıka mansur baddar...
|
|
|
|
#18 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Bir de cekim kalitesinden anlasilan, bu kaydin cok da eski olmadigi. M. Rifat'in bile pek cok kaydi (maalesef) donemin teknolojik sartlari yuzunden cok kotu... Seyh Mansur ondan da once yasamis ve 1936'dan sonra okumamis bi daha. Bunlari gozonune alinca cok da makul gelmiyor bunun Mansur Baddar'a ait oldugu. Fakat dedigim gibi, her kimse, cok guzel okuyor. Varsa baska kayitlarini indirmek isterim... Konu palaremzi tarafından (06.03.07 Saat 12:55 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#19 |
|
Kardeş
|
ensar ağabey bir kaç arlkadaşta bu zatın mansur baddar olmadığı hususnda ittifak etmişler herkes sizin dediğiniz daha eski canlı kayda dayanarak bir şeyler soyluyor we hiç kise ne söylediğinden emın değil abi konuya bi açıklık getirebilirmisiniz
|
|
|
|
#20 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Bu iki bilgiye dayanarak su yorumlari cikartabiliyorum.. Mansur baddarin studyo kaydi yoktur, sadece 1 adet canli kaydi vardir.. Bu yuzden ona ithaf edilen butun studyo kayitlarini goz ardi edebiliriz. Canli kaydi ise tas plaka cekilmis cok cizirtili birsey olmasi lazim.. 1937 yili Muhammed Rifat Tevbe suresi gibi.. Muhammed rifatin studyo kayitlarinda (ki 1934-1943 arasi cekilmistir) bile ciddi bir cizirti hakim.. Yani Mansur baddara ithaf edilecek olan net sesli bir canli kaydi da goz ardi edebiliriz.. Fakat Allahualem, belki oglunun da bilgisi olmadigi birkac studyo kaydi vardir.. bilemiyorum.. Bu kaydi bize hediye eden Riza hocam buldugu kaynagin saglamligini kontrol ederek bizi aydinlatirsa en sagliklisi o olacaktir.. Mesela daha evvelde "Mansur Baddar" denilen bir kayit Ahmet Naina ya dinletildiginde "ben onun sesini biliyorum, bu o degil" demis.. Mumkun olsa ona dinletilirse otorite bir cevap alinmis olur Muhabbetlerimle Konu ensar demirkan tarafından (06.03.07 Saat 01:48 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| baddar, mansur, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|