| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#21 |
|
Kardeş
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 387
133 Mesajına 201 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
daha once mustafa ısmaıl bölümünde visalinur abı vermıstı. buraya da eklemekte fayda goruyorum.
![]() M. ismail elbise alıp meşhur terzilere vermek için kahireye gitmişti.Hocası mahmud haşiş ona kurralarla tanışmasını söylemişti.M. Sayfiye rastladı.Sayfi okumalara katılması için ondan 10 kuruş istedi.M. İsmailde her ay 1 cüneyh vereyim dedi.M. İsmaile kurraları sordu.Kimseyi tanımıyor.Kuran oku dedi.O da fecr suresinden okudu.Sayfi beğendi.Yarın ihtifale gel dedi. Ertesi gün radyo mescidi hüseyinden naklen yayın yapacaktı.A. Şaşai gelecekti.Şaşai gelmedi.Sayfi kürsüye M. İsmaili oturttu.Radyo sorumluları kızdılar.Sayfi sorumluluk bana ait dedi.Şaşai gelmeyince zor durumda kalınca kabul ettiler.8 - 8:30 arası yarım saat okudu.Bitince cemaat öpüp kucaklamaya başladılar.Gidecekken okumaya devam et dediler.Gece yarısına kadar okudu.Kahirenin M. İsmaili tanıması bu güzel tevafuk ile 1943 te oldu.
|
|
|
|
#22 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Bu olayi hepimiz biliyorduk fakat onun o gun kursuye cikmasina vesile olanin Sayfi oldugunu bilmiyorduk.. Kendisi de cok taninmis bir okuyucu idi.. Cok rahatlikla kursuye kendi cikip okuyabilirdi.. Fakat Kur'ana bir okuyucu kazandirmak icin kendi nefsini degil Mustafa Ismaili tercih etti. Biraz da olsa riske girerek yapti bunu.. Bu olay belkide Mustafa Ismailin Kahireye gelmesine vesile oldu. Yoksa Tanta da kalacak ve gunumuze belkide hicbir kaydi ulasmayacak idi. Ayni sey Kamil Yusuf icin de gecerli.. Bahtim de kalsa belki onuda hic taniyamayacak idik. Ruhun sad olsun Sayfi.. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
ensar abi bu kaydı KUR'an-ı Kerimden takip ederek tekrar dinledim.aman YA Rabbi bu ne okuyuş öyle.harfler arası geçişleri çok değişik.Muhakkak anlam değişmiyodur.yoksa zaten bu mübarek zat okumazdı.Mübarek Şeyh Ali MAHMUT tarzında okuyor.Makam geçişlerindeki üstünlüğnü o zata benzettim.Sanki şEYH M. İSMAİL de bence Muhammed Seyfiyi örnek alarak okumuştur.Birde Şeyh Muhammed seyfi için mısır halkının EVLİYA kabul ettiklerini bir yazıda okumuştum.tekrar ALLAH razı olsun abi. faruk abi bu 4. dinleyişim ama sanki ilk defa dinliyorum Şeyh KEhf 58-78 tilavetini.Allah razı olsun ensar abicim.. Konu emuhfaruk tarafından (02.02.08 Saat 11:42 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Vallahi kardesim ben ilk dinleyiste bayildim.. fakat asil 20.den sonra kayit ile tam hem dem oluyorsun.. Merhumun ali imrani ni da tavsiye ederim.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kardeş
|
|
|
|
#26 |
|
ensar abi size bir rüyamı anlatmak istiyorum.siz muhterem ŞEyh Muhammed Seyfi hocamın kehf ve ali imran tilavetini eklemeden önce yani tahminen 1 ay önce kadar ben acizane bir rüya gördüm. abi rüyamda çok eski bir zamana gitmişim. yani ortamın öyle pak,temiz, yolların normal toprak yolu,giysilerin ise hani büyük zatların giydiği kıyafetler zamanı gibi.bir yerden geçiyorum. baktımki bir siyah cübbeli, orta yaşlı 30-35 gibi bir şeyh CEMAATE KUR'AN OKUYOR. kur'an okurken şeyhlerin oturuşuna çok dikkat ederim. ayaklarını yanlara bağlamış şekilde idi.zira bu oturuş SÜNNET idi.(büyük harfle yazdımki bu satır ile irtibatı var) Bir insanın görünüp bana söylenmesi şeklinde değilde doğrudan şöyle bir ses: 'bu okuyan ilk 5 devir karilerdendir diye'. diye söylendi.o zaman okuduğu ayeti takip ettim.benim de çok dinlediğim eğer yanlış hatırlamıyorsam KASAS tilavetini okuyordu. dedimki kendi kendime okuyuşu Şeyh Mustafa ismail hocama çok benziyor.bir müddet sonra uyandım.ama baya bir etkisi altında kaldım. şimdi Anladımki o okuyan Şeyh Muhammed Seyfi idi.
şimdi o rüyada ilk devrin melhur 5 karisi denildi.zannımca bunlar 1- Şeyh Ali Mahmut 2- Şeyh M.Rıfat 3- Şeyh Muhammed Seyfi 4- Şeyh Abdulfettah ŞaŞAi 5-................................... beşincisini bilmiyorum. onu da siz ve diğer kardeşlerim belirtsin. evet şimdi o gördüğüm rüyadan şunu çıkardım.Muhammed seyfinin de ilk devir meşhur karilerden olduğu, bu mübareği tanıyıp dinleyeceğimi ve sonrada inşeALLAH mübareğin Kasas tilavetini KUR'an aşıklarının da dinleyeceği sonucunu çıkarıyorum inşeALLAH Rabbim yanıltmaz beni AMİN.. faruk Konu emuhfaruk tarafından (01.02.08 Saat 12:19 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Kardeş
|
Allahu alem Mansur Baddar dir.. Hic sesini duymasam da cok seviyorum onu.. Kur'anin izzetini el ustunde tutmayi bilen bir gazi idi kendisi.. (mansur baddar diye ortada dolasan studyo kaydinin o olduguna inanmiyorum.. 1- ses cok net, 2- o hic studyoya girmemis ve sadece 1 defa canli kaydi yapilmis)
Onun haricinde Abdulazim Zahir veya Minshawi nin babasi Siddiq Minshawi de olabilir.. Konu ensar demirkan tarafından (31.01.08 Saat 08:12 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
abi sııddık minşevi'yi biliyorum.diğerleri 1900'den evvel mi acaba?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Kardeş
|
mansur baddar [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kendisi Abdulhamit han hazretlerinin karisi idi..
abdulazim zahir [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sanirim 50 lerde vefat etti. 30lu ve 40 li yillarda meshurdu.. Konu ensar demirkan tarafından (01.02.08 Saat 04:20 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Buyrun kesin delil [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Aman akıllara dikkat.. Kaybetmeyelim daha gerisi var.. Konu Jerusalem tarafından (02.02.08 Saat 04:12 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#31 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Bu da Saffat Suresi. Şahane bir okuyuş... Daha önce nasıl dikkatimizden kaçtı hayret ediyorum.. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
#32 | |
|
Alıntı:
AMAN YA RABBİ.abi bu zat-ı muhterem'in ismi mustafa el cemel mi?hakkında biraz bilgi verebilirmisin.Şeyh M.rıfat, M.Sıddık Minşevi,Abdussamed,M.İsmail, Muhammed SEyfi hepsinden birer numune var.nasıl etkiyeleyici okuyor mübarek.aynı ayet içerisinde o kıraatten diğer kıraate geçişi mükemmel yapıyor. abi saffat tilavetini dinliyorum.tarih bilgisi var mı?onu da mükemmel okuyor.Abi Allah RAzı olsun Konu emuhfaruk tarafından (02.02.08 Saat 11:37 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 0
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Bayağı bir karıştı. Bölümdeki tüm kayıtların doğru halini istişare kararı ile son haline getirsek iyi olacak.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Kamil Yusuf'un Mısır Radyosu2na intisab ettiği zaman konusunda değişik tarihler verilmektedir. Muhammed es-Sa'deni'ye göre bu tarih 1938'dir. (Elhanu's-Sema, s. 94-95) Oğlu İsam el-Behtimi, babasının radyoya intisabının Şeyh Muhammed es-Sayfi'nin yardımıyla 1953'te gerçekleştiğini belirtmektedir; bunu teyid eden sözleşme metninin bir sureti Mahmud el-Huli tarafından neşredilmiştir. (Esvat min nur, s. 150-157) Ebu'l-Anin Şaişa'ın Şükri el-Kadi'ye söylediğine göre ise Kamil Yusuf'un radyodaki deneme süresini başarıyla geçirmesi buraya iltihakından üç-dört yıl sonra 1942 veya 1943'te olmuştur. Ne mubarek bi insanmıs. cok degerli qarilerin kazanılmasına vesile olmus.Allah rahmet eylesin.
Konu salih29 tarafından (02.02.08 Saat 05:39 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Kardeş
|
Bu değerli malumat için teşekkürler salih hocam, acep bu anektodun kaynağı ne ola?
|
|
|
|
#36 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Bu Yazının Müellifi: Dr. Said Murad Camiatu Ummi'l-Kura Ma'hedu'l-Buhusi'l-İslamiyye Mekke/Suudi Arabistan [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu salih29 tarafından (02.02.08 Saat 07:17 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Muhterem kardeslerim.. Iki konu hakkinda fikrimi sunmak istedim.. Oncelikle burada verilen Kehf ve Ali imrani okuyanin Muhammed Mustafa Cemal olup olmadigi....Ben sayfi nin Kehf suresini su ana kadar sanirim 40-45 defa dinledim.. yaklasik 20 sefer de ali imranini dinledim.. Mutmain bir kalp ile diyebilirim ki Mustafa Cemal ve o tamamen farkli kisiler ve farkli bir stilleri var.. Benzerligin sebebi her iki kaydin da cok eski olmasi, seslerin orjinallerinden hizli ve pitch seviyelerinin yuksek olusu (ki bu sesi ince ve cocuksu bir ses yapiyor).. Yani benzerlik bundan kaynaklaniyor.. (Sesleri birbirine hic benzemeyen iki insanin konusmalarini kaydedin.. hizlandirip sesini inceltin.. goreceksiniz ki ayirt etmek hemen hemen imkansiz hale gelecektir) ikincisi ise... Sayfi nin Kehf ve Ali imran surelerinin kendisinin diger canli kayitlarindan kulaga cok farkli gelmesi... Bunun iki ana sebebi var bence.. 1- Kehf ve Ali imran belli ki ya 1930 larin sonuna veya 1940 larin basina ait. Diger kayitlari ise sanirim 1953-1955 yillari civarina ait.. Ses teknolojisinde ve kullanilan cihazlarda bariz bir fark var.. Yani diger canli kayitlari mubarek 68-70 yaslarinda okumus ve kayit gercek sesi yansitiyor.. (yorgun ve gucunu kaybetmis bir ses var).. kehf ve ali imranda ise 50-55 yaslarinda, hala yuksek performansa sahip bir okuyucu var.. buna kaydin hizlanmasi ve incelmesi de eklenince cok farkli bir okuyus ortaya cikmis.. Bunun yani sira Kehf ve Ali imran sanki okuyucu cok motive eden bir ortamda okunmus gibi.. Neyi var neyi yok cosup ortaya dokmus.. Sanki dar bir cercevede, veya mubarek bir gecede cok kaliteli ve coskulu bir cemaate okunmuslar. Digerleri ise sanki cuma namazi oncesi okunan biraz daha resmi okuyuslar gibi.. Yukarida dogru bir tespit yapilmis ise Hz. Allah'tan, sayet hatar var ise sefil nefsimdendir.. Selametle slm alkm Sayfi nin Kehf suresindeki gercek sesi ve okuyusu sanirim su sekilde olmasi lazim [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (06.08.08 Saat 01:25 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Neymiş abiler bu böyle?
|
|
|
#39 | |
|
Alıntı:
abi bende sizin görüşünüzee katılıyorum.zira kehf ve ali imran tilavetlerini aynı zat okuyor. Büyük olasılıkla ŞEYH MUhamed SEYFİ. zira isra 1-24_1950 kaydını da dinledim. aynı zata ait.diğer abinin eklediği saffat ve buruc tilavetine başka bir zat okuyor.eğer o zatın ismi mustafa cemel ise onunda kendine has bir ses yapısı var. kullandığı kıraatteki esas kendine has nağmeleri, ayetlerdeki duruşları ve nefesi, okuyuş tarzı bence farklı.ses kalınlığı inceliği ayarlanabiliyor.benim de görüşüm sizinle aynı. ALLAH en iyisini bilir. |
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Konu mecnunurifat tarafından (04.02.08 Saat 02:33 PM ) değiştirilmiştir. |