| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#2021 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
eger bu dvd se, bendekiler super full hd kalitesi o zaman, |
|
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Erkek Üye
|
Bu adam çok başka ya...
24 saat boyunca aralıksız dinlesem usanmam... Hay mübarek... Suanda bunu dinliyorum buyrun: التحريم و الحاقة 1949 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Tesekkür: 26
8 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#2024 |
|
Tesekkür: 0
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Mustafa İsmail'in 1969 Ramazanında Türkiye'ye geldiğine emin misiniz?Bugün gazete arşivlerini karıştırdım.1969 Ramazanını bulana kadar canım çıktı.Bütün zamanımı ona harcadım desem yalan olmaz.En sonunda BÂBIÂLİDE SABAH gazetesinde 1969 Ramazanını buldum.Ekim ve aralık aylarında yaşanmış Ramazan.Mustafa İsmail'le ilgili tek bir habere rastlamadım.Ama başka hâfızlar var.Gazetede geçen hafız isimlerinin fotoğrafını çektim.Yükleme işi biraz kötü oldu...Linke tıklarsanız görebilirsiniz.
Ebu'l-I'ynen Şâinşa, Eş-Şeyh Muhammed Buhayrî,Eş-Şeyh Muhammed Dıf'in ve diğer Türk hâfızlar... Mustafa İsmail'in adını çok merak ettim bulamadım... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 1969 BABIALİDE SABAH GAZETESİ
Konu Sipahi tarafından (17.09.09 Saat 06:44 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Üstadın nihaventle başlayıp rastla bitirdiği okuyuşu buyrun:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#2026 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Alıntı:
kafalar karisik, INSAALLAH cevabi bulunur! |
|
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Alıntı:
Mehmet Şevket Eygi'nin çıkardığı Babıalide Sabah gazetesinin ramazan ayındaki bütün sayılarını iki kere gözden geçirdim.Maalesef bulamadım.Ama en azından Mısırlı başka hafızların o yılın ramazanında İstanbul'a gelmiş olduğunu öğrenmiş olduk.İnşallah başka gazeteleri de incelemeye çalışacağım... |
|
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Muhterem kardeşim Reisül kurra Merhum Abdurrahman Gürses bölümünde Şu bilgiyi gördünmü:
"Mustafa İsmail, Ali Üsküdarlı ve İbrahim Şaşai nin de katıldığı 1969'da Beyazıt camiindeki Kuran ziyafetindeki okuyuş: " [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#2029 | |
|
Erkek Üye
|
Alıntı:
Bu link ölmüş bu buyrun : [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Hocam hangi tarihte kimlerin gelip gittiğini en iyi Mustafa İsmail geldiğinde ona mihmandarlık yapan Emin Işık hoca bilir. Ayrıca ilana göre 1969 daki ziyafette kendisi de okumuş. Ne zamandır aklımda onu bulsak biraz konuştursak diye. Onda ne hatıralar ne kayıtlar vardır kim bilir?
|
|
|
|
#2031 |
|
Kardeş
Tesekkür: 4
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
mübarekler, eli yetişen biri vefat etmeden bulsun da ifadesini alıversin bu muhterem Emin Işık hocanın! yoksa anlaşılan büyük hatıralar onunla birlikte tarihe gömülecek.
|
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
sa abilerim nahl 1954 ebul ala kaydını
mustafaismail.org tan indiremedim error veriyo size zahmet 4shared ten paylaşabilirmisiniz acil lazımda.. allaha emanet olunuz.. |
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Marmara ilahiyatta okurken Emin Işık hocam kendisinde üstada ait çok net makaralar olduğunu söylemiş imkanım olmadığı için o makaraların kopyasını alamamıştım Eğer onlarıda alabilirseniz çok müthiş olur.
|
|
|
#2034 | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Genel Sorumlu
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 712
434 Mesajına 725 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 9 ![]() |
Samanyolu Tv Ayna programi yapimcisi Saim Orhan Mustafa ismail hakkinda'ki söyledikleri:-Türkiye’yi çok sevdi
“Kaari” sıfatıyla bir yerde Mısır’ın kültür elçiliğini de yapan Mustafa İsmail’den dönemin Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdünnasır, bir Ramazan ayında Türkiye’ye gitmesini ister. Şeyh Mustafa İsmail, 1969 yılında Türkiye’ye gelir. İlk durak Ankara’dır. Programın ilk bölümünde Ankara’da 15 gün kalacak, ikinci 15 günü de İstanbul ve diğer büyük illerde geçirecektir. Ama Ankara cemaatinden hiç memnun kalmaz. Cemaatin ilgisizliği onu sıkar ve hemen İstanbul’a hareket eder. İstanbul ise büyülemiştir bu Kur’an bülbülünü. Mustafa İsmail, Türkiye ziyaretinde büyük bir ilgiyle karşılanır. Köşke davet eden cumhurbaşkanı altın suyuyla yazılmış bir Kur’an—ı Kerim hediye eder. Zamanın kültür bakanı da olaya şahittir. 1969 yılının ramazan ayını tamamen Türkiye’de geçiren Mustafa İsmail, Türkiye’yi çok beğendiğini, halkını Kur’an’a karşı çok saygılı, bağlı ve onu dinlerken çok huşulu bulduğunu söyler. İstanbul halkının Kur’an karşısındaki saygısına hayran olan Mustafa İsmail Türkiye’yi ve Anadolu insanını çok beğenir. Türkiye’de onu dinleyenlerden birisi de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emin Işık’tır. Doç. Işık o günleri şöyle anlatıyor: “Süleymaniye’de okuyacağını öğrenince hemen koştuk tabii. Teravihten sonra yarım saat Kur’an okudu. İstanbul cemaati Ankara cemaati gibi değil. İstanbul Mısır’ı iyi bildiği için Mustafa İsmail’in de kim olduğunu iyi biliyordu. Cami hıncahınç dolmuştu. Daha birinci gecede Mustafa İsmail, “Ben dünyayı dolaştım, hayatımda böyle bir şey görmedim”diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Cemaatin Kur'an'a olan sevgisi ve caminin ihtişamı onu çok etkiledi.” Akıcı Makamı ve Eşsiz Okuma Tarzı “Mustafa İsmail”e İslam Dünyası’nda Ün Kazandırdı İran’ın Seçkin Karilerinden Birisi “Mustafa İsmail” Hakkında Şunları Söyledi: O Sadece Okumuyor Aynı Zamanda Manasını da Anlamaya Çalışıyordu. Akıcı Makamı ve Eşsiz Okuma Tarzı “Mustafa İsmail”e İslam Dünyası’nda Ün Kazandırdı. Seçkin Kur’an karisi “Emin Puya” İran Kur’an Haber Ajansı İKNA ile olan söyleşisinde bu konuya değinerek: “Mustafa İsmail”, Kur’anı Kerim’den güzel bir tasvir ortaya çıkarıyor. Kur’anı Kerimin manasını anlayanlar veya Kur’anı okurken anlamaya çalışanlar, “Mustafa İsmail”i dinlediklerinde hiç kimsenin bu ayetleri daha güzel okuyamayacağını hissederler, dedi. “Mustafa İsmail”in Kur’an üstatlarından biri olarak tanıtan “Emin Puya”: Kur’an öğreten üstatların öğrencilerine tecvitten sonra ki merhalelerde makam için “Mustafa İsmail”i önermelerinin bir nedeni O’nun lafızları açık şekilde ve gösteriş yapmadan okumasıdır, dedi. “Emin Puya” sözlerinin devamında şunları söyledi: Halkı Kur’an okumaya ve dinlemeye çeken şey ses, sonra makam ve son olarak ise tecvittir. Ama “Mustafa İsmail”e göre ilk olarak manayı anlamak lazım ve sonrasında makam ile Kur’andan lezzet almak gerekiyor. “Emin Puya” son olarak “Acaba Mustafa İsmail’i dünyanın en büyük karilerinden biri yapan şey nedir?” sorusuna cevap olarak: Allah’ın özel inayeti ve lütfu, Kur’ani bir aile de eğitim ve kendisinin devamlılığı O’nu eşsiz bir Kur’an âlimi yaptı, dedi. Kaynak:- iran kur'an haber ajansi Şu Anda Birçok Karinin Taklit Ettiği ‘‘Mustafa İsmail’’ Güzel Okumada Yeni Bir Çığır Açtı Kuran öncülerinden birisi üstat Mustafa İsmail’in Kuran tilavet ve nağmelerine değinerek, bu büyük üstat güzel okumada yeni bir çığır açmıştır öyle ki şu anda birçok kari onu taklit etmektedir, dedi. Kuran öncülerinden üstat ‘‘Abdurresul İbai’’ İran Kuran Haber Ajansı İKNA ile yaptığı röportajda bu konuya açıklayıp, Mustafa İsmail’in Kuran okumadaki yöntemlerine değinerek, güzel okumayı ilahi kelamın manalarının hizmetine sunma nimeti ‘‘Mustafa İsmail’’e verilen bir ilahi bağıştı, dedi. Mustafa İsmail’in güzel okuma ve nağme dalında üstat olduğu ve ses tonunu adeta kâğıda döktüğünü belirten İbai: Mustafa İsmail bazen özel duraklamalarda bulunuyordu ki bu dinleyiciye ayrı tat veriyordu. Çeşitli nağme ve ses tonu ve birçok yeni mahreci manalara yansıtarak okumanın Mustafa İsmail’in tilavetinin özelliklerinden olduğuna değinen İbai, nağmeleri yansıtmada onun benzeri olmadığını ve ses tonu ve nağmelerde örnek olduğunu diler getirdi. Üstat Mustafa İsmail’in 50saatten fazla tilaveti olduğu halde kendisinde az bir bölümün geride kalmasının nedeni hakkındaki sorunun cevabında da İbai: Onun zamanında ses kayıt araçları az olduğundan dolayı doğal olarak az bir tilavet elimize ulaştı. Kaynak:-İran Kuran Haber Ajansı İKNA ![]() [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Hz. Mevlânâ, bir ara güzel sesli hafızın okuduğu ayetleri dinlerken gözyaşlarını tutamayıp ağlamaya başlar ve neden ağladığını soruyorlar ve cevabı ise:-Güzel sesli hafızların okuduğu Kur'an sesi bana Cennet kapısının açılış sesi gibi geliyor da ondan ağlıyorum, der...
Konu Jerusalem tarafından (18.09.09 Saat 09:51 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Ahzab Suresi (640x480 piksel Renkli Mealli mp4)
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#2037 |
|
Guest
|
alkorsuha kardeşim Allah razı olsun çok teşekkür ederim değerli araştırmanız için...1969 yılına ait davetiyede Ebulayneyn Şaişa'nın olması aynı yıl Mustafa İsmail'in Türkiye'de bulunma ihtimalini düşürdü bana göre...Ama arkadaşların dediği gibi Emin Işık ölmeden onunla görüşülmesi lazım...Bana bir arkadaş telefonunu vermişti aramam için ama bazı özel nedenlerden dolayı arayamadım...Kendisi İstanbul'da yaşıyor...Eğer kendisinden bir randevu alınırsa ve bu konu sorulursa bir çok karanlık nokta aydınlanmış olur...Bir diğer konu şu ki biliyoruz ki Mustafa İsmail 1969 yılında Endonezya'ya gitmiş...
![]() Yine biliyorsunuz ki bu tip yurt dışı seyehatler Ramazan ayında olmakta...Eğer Mustafa İsmail 1969 Ramazanda Endonezyada idiyse, doğal olarak Türkiyeye gelmemiştir Ramazanda...Belki Ramazan dışında gelmiş olabilir...Tabi alkorsuha kardeşimin verdiği ilanda Şeyh Şaişanın 1969 Ramazanda Türkiyede olduğu kesinleşti...Bu da Şaişa severler için çok harika bir bilgi...Biliyorsunuz Şaişanın elinde bir Ramazan gazetesi vardı... ![]() Diğer rivayetler araştırılmalı bence artık...Mesela 1961... |
|
|
|
#2038 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
sa abilerim bahsedilen 1969 yılında
iskenderiye okuyuşlarıda war. jurusalem abimin düşüncesine karşı o yılın ramazanı sadece türkiyede olduğu rivayet ediliyor. aynı yılın başka bi zamann da endonezyada da olabilir... |
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Erkek Üye
|
Bu gibi soluk resimlerden hiç birinin sahihi elinde olan kardeşimiz yokmu acaba
|
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Alıntı: