Okunmamış 03.04.07, 11:46 PM   #221
Jerusalem
Guest

Jerusalem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Şeyh Mustafa İsmail Kayıtları Buraya

Ben de son zamanlar hac 1945 i dinliyorum ve büyük bir haz alıyorum.Sadece bu akşam 3 defa dinledim. Mustafa İsmail'den dinlediğim ilk surelerden ve muhteşem.Çok büyük haz alıyorum çok...
Okunmamış 04.04.07, 01:49 AM   #222
ensar demirkan
Kardeş

ensar demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 432
207 Mesajına 476 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8
ensar demirkan is on a distinguished road
ensar demirkan - MSN üzeri Mesaj gönder

Slm Alkm

Iki adet Bakara daha ekledim.. Boykece 238. ayetten baslayan elimde kayit kalmamis oluyor. Muhabbetlerimle

ensar
ensar demirkan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 05.04.07, 05:24 PM   #223
surkentli

surkentli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 535
32 Mesajına 70 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7
surkentli is on a distinguished road
surkentli - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
ensar demirkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razi olsun..cok iyi videolar bunlar.. Malesef nerede ise bir yildir verilen linkleri takip edemiyorum.. Bu konuda yardiminiza ve sabriniza ihtiyacim var.. Videolar ne kadar net olsada hala seslerinde hisirti var.. ben ses dosyalarini cikartip temizleyebilirim. Surkentli kardesim. Hangi program ile temizlenmis ses dosyasini video dosyasina monte edebiliriz acaba... Sayet program linki verebilirseniz ben kolayca bu islemleri yapabilirim insallah.Muhabbetlerimle..
Ensar abi seyahatim münasebetiyle yazdıklarını şimdi gördüm...abi videoların sesini monte edecektim ama yukarda sesleri temizlediğiniz linkler maalesef ölü... ben indiremedim... gerçi bilgisayarım da elimden çıktı ama başka bir yerde hallederim eğer ses dosyalarını tekrar verirseniz...
bu arada seleri videoya monte ettiğim propram windowsta bulunan Movie Maker programı... yanlız yeni kullananlar için çok sıkıcı ve vakit alıcı... siz yine de linkleri bana tekrar gönderirseniz ben monte ederim... hatta bende dvd olarak vardı naziat belki sesi nettir olmazsa onu biraz küçültüp link veririm... beğenirseniz onu ekleriz... selametle... gayretlerinize imreniyorum...

surkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 06.04.07, 06:11 PM   #224
müştak-ı nur

müştak-ı nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6
müştak-ı nur is an unknown quantity at this point

Bu dosyayla alakalı suali icab eden iki nokta var. (Ghashiyah(8-26)_Zariat(1-30)_Shams(1-8)_1977_HusayinFarag'sHome kaydının 29. dakikasından itibaren kestim.)

Evvela: 59. saniyede bizim "kale selamun" diye okuduğumuz yeri "kale silm" diye okumaya başlıyor.Bu hangi kıraattir? İlk defa rastladım da...

Saniyen ve asıl dikkati çekmek istediğim nokta: Bu kesilmiş kısmın 3. dakikasının sonlarında "kale silm"den sonra "kavmun munkerûn" diye okuması gereken yeri başka bir şekilde kıraat ediyor. Yanılmıyorsam Hud suresi-69.ayet ile iltibas ediyor. Aynı şeyi bir sonraki okuyuşunda tekrar yapıyor.(5.dakika) Fakat üçüncüsünde "fema lebis" deyip duruyor. "Kavmun munkerûn" şeklinde tashih edip devam ediyor. Kesilmesi gerekebilir. Mesele hakkında mütehassıs olan ağabeylerimiz bir el atsalar...(aklıma şu anda enderun abi geliyor. Kurra ve sayyad abiler de bu başlığa bakarlarsa...)

Kaydın orijinalinde 33. dakikanın ortalarından 35. dakikanın sonuna kadar bu şekilde -tahkikî manada bilmediğim ve bu sebeble hatalı diyemediğim için- farklı okuyor.

Fîhi nazarun...
LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan)

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:35 PM ) değiştirilmiştir.
müştak-ı nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 06.04.07, 07:03 PM   #225
ensar demirkan
Kardeş

Alıntı:
müştak-ı nur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu dosyayla alakalı suali icab eden iki nokta var. (Ghashiyah(8-26)_Zariat(1-30)_Shams(1-8)_1977_HusayinFarag'sHome kaydının 29. dakikasından itibaren kestim.)

Evvela: 59. saniyede bizim "kale selamun" diye okuduğumuz yeri "kale silm" diye okumaya başlıyor.Bu hangi kıraattir? İlk defa rastladım da...

Saniyen ve asıl dikkati çekmek istediğim nokta: Bu kesilmiş kısmın 3. dakikasının sonlarında "kale silm"den sonra "kavmun munkerûn" diye okuması gereken yeri başka bir şekilde kıraat ediyor. Yanılmıyorsam Hud suresi-69.ayet ile iltibas ediyor. Aynı şeyi bir sonraki okuyuşunda tekrar yapıyor.(5.dakika) Fakat üçüncüsünde "fema lebis" deyip duruyor. "Kavmun munkerûn" şeklinde tashih edip devam ediyor. Kesilmesi gerekebilir. Mesele hakkında mütehassıs olan ağabeylerimiz bir el atsalar...(aklıma şu anda enderun abi geliyor. Kurra ve sayyad abiler de bu başlığa bakarlarsa...)

Kaydın orijinalinde 33. dakikanın ortalarından 35. dakikanın sonuna kadar bu şekilde -tahkikî manada bilmediğim ve bu sebeble hatalı diyemediğim için- farklı okuyor.

Fîhi nazarun...
LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan)
Ustad yanlis okusa bile hakkidir.Cemaat o kadar tantana ediyoki degil kuran okumak bana o rtramda adimi sorsalar sasirirdim herhalde.. mustafaismail.org daki benim sansurledigim hali.. herkuldeki ise yavas olsada orjinal hali.. karsilastirirsaniz goreceksiniz ne kadara gevezelik ve saklabanlik edildigini.. Hayatimda dinledigim en seviyesiz, saklaban ve terbiyesiz cemaat bu kayitta idi. Hala kendi kendime sormadan edemiyorum.. neden ustad bu gibi ortamlari terk etmedi, neden okumaya devam etti diye..

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:35 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 06.04.07, 08:32 PM   #226
kahire
Kardeş

kahire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
kahire is on a distinguished road

mısırlılar muhabbeti aferdesiniz gevezelik demiyimde konuşamyı şakalaşmayı çok seviyorlar bir şey seyrederken onda hep gülecekleri eğlenecekleri şey arıyorlar bu tabiki kuranada yansımış tabiki ihlaslıda dinliyorlar ama bu onların tabiatında olduğu için etkilendiği zamanda bile sevincini gülerek birde kaarilere iltifat ederek yapıyorlar
onların hayatının bir parçası olmuş adeta ben ordayken ahmet naina kuran okuyor cemaatten biri uzaktan barıyor ya tabib naina güzel gidiyorsun allah seni açsın 7 kıraat oku diyorlar birde naina fazla sevilmez mısırda siz birde diğer kaarliern yanındayken cemaati görün tabki bazen alim tabakadan uyaranlar oluyorsada alışmışlar birkere([Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] herkül den 1959 iskendiriye2 yazan okyuşunu dinleyin şeyh kuaran okuyo cemaaten birisi kuranı sesiz dinleyin kuran okunurken susun ayetini okuyor 13.le 14. dakikalarda cemaatte ondan sonra biraz yavaşlıyo amma dayanamayıp bir daha başlıyorlar

Konu kahire tarafından (07.04.07 Saat 11:32 AM ) değiştirilmiştir.
kahire isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 06.04.07, 08:35 PM   #227
tertil
Guest

tertil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kardeş nainaın fazla sevilmemesini biraz daha izah edebilkirmisin
Okunmamış 07.04.07, 02:23 PM   #228
cengizsadikli

cengizsadikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 26
8 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
cengizsadikli

Arkadaşlar ramazan ayında iftardan önce suriye radyosunda yayınlanan çok kaliteli muhteşem okuyuş neml kadr ve hucurat kaf kayıtları var bu kayıtları bu radyoyla irtibata geçip elde edemezmiyiz bu iki kayıttaki lezzet zor bulunur alommah herkul gibi sitelerde bu iki kayıt yok sadece neml suresinin bir kısmı var oda net değil gerçekten gayrete değer iki kayıt bunlar mektup yazmayı bile düşündüm yani gerçekten buna değer iki kayıt bunlar yakınlığı bulunanlar bir el atsalar
Okunmamış 07.04.07, 03:26 PM   #229
müştak-ı nur

Alıntı:
kahire´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
mısırlılar muhabbeti aferdesiniz gevezelik demiyimde konuşamyı şakalaşmayı çok seviyorlar bir şey seyrederken onda hep gülecekleri eğlenecekleri şey arıyorlar bu tabiki kuranada yansımış tabiki ihlaslıda dinliyorlar ama bu onların tabiatında olduğu için etkilendiği zamanda bile sevincini gülerek birde kaarilere iltifat ederek yapıyorlar
onların hayatının bir parçası olmuş adeta ben ordayken ahmet naina kuran okuyor cemaatten biri uzaktan barıyor ya tabib naina güzel gidiyorsun allah seni açsın 7 kıraat oku diyorlar birde naina fazla sevilmez mısırda siz birde diğer kaarliern yanındayken cemaati görün tabki bazen alim tabakadan uyaranlar oluyorsada alışmışlar birkere([Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] herkül den 1959 iskendiriye2 yazan okyuşunu dinleyin şeyh kuaran okuyo cemaaten birisi kuranı sesiz dinleyin kuran okunurken susun ayetini okuyor 13.le 14. dakikalarda cemaatte ondan sonra biraz yavaşlıyo amma dayanamayıp bir daha başlıyorlar
Bazen denk geliyorum ben de...

"Kur'an'ı dinleyin!" diye bağırıyor içlerinden dayanamayan biri...

O zaman kısa süreli sessizlik oluyor lakin...

İnsan nisyandan geldiğinden...

Başlıyorlar tekrardan tantanaya.

Kızmamak elde değil...

Bizimkiler de çok sessiz...

En iyisi kanaatimce Suriye cemaati.
Okunmamış 07.04.07, 08:46 PM   #230
kahire
Kardeş

kahire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
kahire is on a distinguished road

Alıntı:
tertil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kardeş nainaın fazla sevilmemesini biraz daha izah edebilkirmisin
şunu kısaca 3 cümlede aktarayım resmiyyeti resmi oluşu resmi davranışı tabiki mısırlılardan sevenlerde var amma ben kime sorduysam ters cevabler aldım işin kısası adam okuyor kardeşim hatası var yok allah bilir
Okunmamış 07.04.07, 08:51 PM   #231
tertil
Guest

tertil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben de onun bu halini seviyorum ne ilginç yahu
Okunmamış 09.04.07, 09:04 AM   #232
enderun

enderun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
enderun is on a distinguished road

Alıntı:
Bazen denk geliyorum ben de...

"Kur'an'ı dinleyin!" diye bağırıyor içlerinden dayanamayan biri...

O zaman kısa süreli sessizlik oluyor lakin...

İnsan nisyandan geldiğinden...

Başlıyorlar tekrardan tantanaya.

Kızmamak elde değil...

Bizimkiler de çok sessiz...

En iyisi kanaatimce Suriye cemaati.
her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi var.

Belkide suriye cemaatinin farklılığından en iyi okuşlar suriyede yapılmış.Allah bilir.

İranlıların kuran dinleme adabı ve icabeti çok hoş. arada sessizler. ayet bitince aynı makamda icabet.

pakistanlılar bir alem. çok seviyorlar kuran dinlemeyi. değişik bir tebrik leri var. ayağa kalkıyorlar. gülüyorlar.başlarda rahatsız oluyordum .artık anladım onları. sevgilerinden gülüyorlar. ekoyu bu kadar çok sevmelerini ise anlayamayacağım herhalde.

mısırlılar malum. hiç susmuyorlar. hele tanta ekolu okuyanların okuduğu bir çadır var. aman Allah ım böyle kuran dinlenmez. ben orada okusam bir dakika durmaz bırakır giderdim.

Türkiye ye gelirsek. biz de kuran okuyan ve kurana hürmet üst seviyede. Ses çıkarmayı, karışmayı saygısızlık edepsizlik sayan bir cemaat.
ancak okuyucu artık en üst noktalara çıkacak ve dinleyicinin içindekini tutacak takati kalmayacak o zaman Allah lafzı duyabilrisin bizim cemaaten.
iranlılar en baştan besmeleden itibaren eşlik etmeye başlıyorlar.
bence bazı adetlerimiz değiştirmede fayda var. orta ummet olmalı vesselam.
kenan186 (10.01.12)
Okunmamış 10.04.07, 12:00 AM   #233
Jerusalem
Guest

Jerusalem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Necm-Kamer 1966 Mescid-i Osman Kuveyt
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]

İbrahim-Beled-Şems Mescid-i Emevi Suriye 1960

Hud 1959 Mescid-i Ömer

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:40 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 10.04.07, 12:32 AM   #234
ensar demirkan
Kardeş

SLM ALKM

Muhammed Rifat'a yogunlastigim icin Mustafa Ismail kayitlarini yuklemeye bir-iki hafta ara veriyorum.. Sevenleri haklarini helal etsinler..
Okunmamış 10.04.07, 04:06 PM   #235
müştak-ı nur

Alıntı:
ensar demirkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ustad yanlis okusa bile hakkidir.Cemaat o kadar tantana ediyoki degil kuran okumak bana o rtramda adimi sorsalar sasirirdim herhalde.. mustafaismail.org daki benim sansurledigim hali.. herkuldeki ise yavas olsada orjinal hali.. karsilastirirsaniz goreceksiniz ne kadara gevezelik ve saklabanlik edildigini.. Hayatimda dinledigim en seviyesiz, saklaban ve terbiyesiz cemaat bu kayitta idi. Hala kendi kendime sormadan edemiyorum.. neden ustad bu gibi ortamlari terk etmedi, neden okumaya devam etti diye..
Abi listeye Tahrim_Haqqah_1968_Bulaqiyya kaydını da ekle...

Cemaat hakikaten tam tantanacı,seviyesiz cemaat. Şaklaban ve terbiyesiz demeye dilim varmıyor.

Ama anlayamadığım birşey var; şeyhin bu tantanacı cemaat içinde okudukları en çok hoşuma giden kıraatler arasında oluyorlar hep...

Mesela bu Tahrim'i bir ara haftalarca dinlemiştim. Keza Necm-Kamer-Rahman-1953-Selemehurradi de aynı şekilde.

Yoksa böyle çok bağırıp çağıran cemaatin yanında performansı daha mı yüksek oluyor?

Ben anlayamadım ama...

Bilen varsa...
Okunmamış 10.04.07, 06:34 PM   #236
musvir

musvir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
musvir is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Alpparslan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu da daha önce yoktu bende: Necm Kamer 1966 Mescid-i Osman Kuveyt Abdussamed ile beraber...

Gerçekten enfes bir kıraat. Ama ben Abdüssamed de okuyacak zannetmiştim. Herhalde o da aynı ortamdaymış.

Üstad'ın sesinden bir sohbet:

Fakat Mısır arapçasıyla konuştuğundan olacak bi şey anladıysam arap olayım (İHL de öğrenilen arapçayla ancak bu kadar ne yapalım)

10. dakika civarında küçük bir okuyuş örneği veriyor.
Arada sırada Muhammed Rifat'ın, Muhammed Selame'nin isimleri geçiyor. Bazen kahkahalar yükseliyor. Cahilliğin gözü kör olsun. Tez zamanda arap diyarında bir kaç ay kalmak lazım. Anlayan arkadaşlar icmali bir malumat verirlerse seviniriz.

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:45 PM ) değiştirilmiştir.
musvir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 13.04.07, 11:53 AM   #237
müştak-ı nur

Abiler!

Hususan Ensar ağabey;

Qaf_Dhareyat_Tariq_Qisar_1953_ Alexandria kaydıyla

Qaf_Dhareyat_Tariq_Shams_1973_Abu El-`Ela Mosque kaydı aynı.

Sadece ikincisinin ses kalitesi biraz daha iyi.

Bunları zamanı gelince bir gözden geçirseniz...

Allah razı olsun abi...

visalinur abinin yaptığı gibi aynı mesaj içinde yazılsa bize daha kolay olacaktı.

Hem bir sayfa arttı.

Sorumlu ağabeyler el atsalar hiç de fena olmaz...

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:49 PM ) değiştirilmiştir.
müştak-ı nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 14.04.07, 02:57 AM   #238
palaremzi
Guest

palaremzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
enderun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi var.

Belkide suriye cemaatinin farklılığından en iyi okuşlar suriyede yapılmış.Allah bilir.

İranlıların kuran dinleme adabı ve icabeti çok hoş. arada sessizler. ayet bitince aynı makamda icabet.

pakistanlılar bir alem. çok seviyorlar kuran dinlemeyi. değişik bir tebrik leri var. ayağa kalkıyorlar. gülüyorlar.başlarda rahatsız oluyordum .artık anladım onları. sevgilerinden gülüyorlar. ekoyu bu kadar çok sevmelerini ise anlayamayacağım herhalde.

mısırlılar malum. hiç susmuyorlar. hele tanta ekolu okuyanların okuduğu bir çadır var. aman Allah ım böyle kuran dinlenmez. ben orada okusam bir dakika durmaz bırakır giderdim.

Türkiye ye gelirsek. biz de kuran okuyan ve kurana hürmet üst seviyede. Ses çıkarmayı, karışmayı saygısızlık edepsizlik sayan bir cemaat.
ancak okuyucu artık en üst noktalara çıkacak ve dinleyicinin içindekini tutacak takati kalmayacak o zaman Allah lafzı duyabilrisin bizim cemaaten.
iranlılar en baştan besmeleden itibaren eşlik etmeye başlıyorlar.
bence bazı adetlerimiz değiştirmede fayda var. orta ummet olmalı vesselam.
nefis bi analiz... katiliyom
Okunmamış 16.04.07, 06:13 PM   #239
müştak-ı nur

Neyin tamamı?

Ezan ve selahın tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da var.

Kıraatin tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] burada var.(Qisar_dua_1961_Turkey_lailatulQadr)
Okunmamış 16.04.07, 07:12 PM   #240
Mirliva
Kardeş

Mirliva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Mirliva is on a distinguished road

Alıntı:
Neyin tamamı?

Ezan ve selahın tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da var.

Kıraatin tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] burada var.(Qisar_dua_1961_Turkey_lailatulQadr)
kardes stv de ayna programinda mustafa ismailin belegesli yayinlandi bir zaman once,orda bir ezan okuyusu var ama ne okuyus
Mirliva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
ensar demirkan
Seçenekler