| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#221 |
|
Guest
|
Ben de son zamanlar hac 1945 i dinliyorum ve büyük bir haz alıyorum.Sadece bu akşam 3 defa dinledim. Mustafa İsmail'den dinlediğim ilk surelerden ve muhteşem.Çok büyük haz alıyorum çok...
|
|
|
|
#222 |
|
Kardeş
|
Slm Alkm
Iki adet Bakara daha ekledim.. Boykece 238. ayetten baslayan elimde kayit kalmamis oluyor. Muhabbetlerimle ensar |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Alıntı:
bu arada seleri videoya monte ettiğim propram windowsta bulunan Movie Maker programı... yanlız yeni kullananlar için çok sıkıcı ve vakit alıcı... siz yine de linkleri bana tekrar gönderirseniz ben monte ederim... hatta bende dvd olarak vardı naziat belki sesi nettir olmazsa onu biraz küçültüp link veririm... beğenirseniz onu ekleriz... selametle... gayretlerinize imreniyorum...
|
|
|
|
|
#224 |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Bu dosyayla alakalı suali icab eden iki nokta var. (Ghashiyah(8-26)_Zariat(1-30)_Shams(1-8)_1977_HusayinFarag'sHome kaydının 29. dakikasından itibaren kestim.)
Evvela: 59. saniyede bizim "kale selamun" diye okuduğumuz yeri "kale silm" diye okumaya başlıyor.Bu hangi kıraattir? İlk defa rastladım da... Saniyen ve asıl dikkati çekmek istediğim nokta: Bu kesilmiş kısmın 3. dakikasının sonlarında "kale silm"den sonra "kavmun munkerûn" diye okuması gereken yeri başka bir şekilde kıraat ediyor. Yanılmıyorsam Hud suresi-69.ayet ile iltibas ediyor. Aynı şeyi bir sonraki okuyuşunda tekrar yapıyor.(5.dakika) Fakat üçüncüsünde "fema lebis" deyip duruyor. "Kavmun munkerûn" şeklinde tashih edip devam ediyor. Kesilmesi gerekebilir. Mesele hakkında mütehassıs olan ağabeylerimiz bir el atsalar...(aklıma şu anda enderun abi geliyor. Kurra ve sayyad abiler de bu başlığa bakarlarsa...) Kaydın orijinalinde 33. dakikanın ortalarından 35. dakikanın sonuna kadar bu şekilde -tahkikî manada bilmediğim ve bu sebeble hatalı diyemediğim için- farklı okuyor. Fîhi nazarun... LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan)
NEFİS CÜMLEDEN EDNÂ, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ... Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:35 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:35 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
mısırlılar muhabbeti aferdesiniz gevezelik demiyimde konuşamyı şakalaşmayı çok seviyorlar bir şey seyrederken onda hep gülecekleri eğlenecekleri şey arıyorlar bu tabiki kuranada yansımış tabiki ihlaslıda dinliyorlar ama bu onların tabiatında olduğu için etkilendiği zamanda bile sevincini gülerek birde kaarilere iltifat ederek yapıyorlar
onların hayatının bir parçası olmuş adeta ben ordayken ahmet naina kuran okuyor cemaatten biri uzaktan barıyor ya tabib naina güzel gidiyorsun allah seni açsın 7 kıraat oku diyorlar birde naina fazla sevilmez mısırda siz birde diğer kaarliern yanındayken cemaati görün tabki bazen alim tabakadan uyaranlar oluyorsada alışmışlar birkere([Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] herkül den 1959 iskendiriye2 yazan okyuşunu dinleyin şeyh kuaran okuyo cemaaten birisi kuranı sesiz dinleyin kuran okunurken susun ayetini okuyor 13.le 14. dakikalarda cemaatte ondan sonra biraz yavaşlıyo amma dayanamayıp bir daha başlıyorlar
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...][Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu kahire tarafından (07.04.07 Saat 11:32 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Guest
|
kardeş nainaın fazla sevilmemesini biraz daha izah edebilkirmisin
|
|
|
|
#228 |
|
Tesekkür: 26
8 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Arkadaşlar ramazan ayında iftardan önce suriye radyosunda yayınlanan çok kaliteli muhteşem okuyuş neml kadr ve hucurat kaf kayıtları var bu kayıtları bu radyoyla irtibata geçip elde edemezmiyiz bu iki kayıttaki lezzet zor bulunur alommah herkul gibi sitelerde bu iki kayıt yok sadece neml suresinin bir kısmı var oda net değil gerçekten gayrete değer iki kayıt bunlar mektup yazmayı bile düşündüm yani gerçekten buna değer iki kayıt bunlar yakınlığı bulunanlar bir el atsalar
|
|
|
#229 | |
|
Alıntı:
"Kur'an'ı dinleyin!" diye bağırıyor içlerinden dayanamayan biri... O zaman kısa süreli sessizlik oluyor lakin... İnsan nisyandan geldiğinden... Başlıyorlar tekrardan tantanaya. Kızmamak elde değil... Bizimkiler de çok sessiz... En iyisi kanaatimce Suriye cemaati.
|
|
|
|
#230 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
şunu kısaca 3 cümlede aktarayım resmiyyeti resmi oluşu resmi davranışı tabiki mısırlılardan sevenlerde var amma ben kime sorduysam ters cevabler aldım işin kısası adam okuyor kardeşim hatası var yok allah bilir
|
|
|
#231 |
|
Guest
|
ben de onun bu halini seviyorum ne ilginç yahu
|
|
|
|
#232 | |
|
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Belkide suriye cemaatinin farklılığından en iyi okuşlar suriyede yapılmış.Allah bilir. İranlıların kuran dinleme adabı ve icabeti çok hoş. arada sessizler. ayet bitince aynı makamda icabet. pakistanlılar bir alem. çok seviyorlar kuran dinlemeyi. değişik bir tebrik leri var. ayağa kalkıyorlar. gülüyorlar.başlarda rahatsız oluyordum .artık anladım onları. sevgilerinden gülüyorlar. ekoyu bu kadar çok sevmelerini ise anlayamayacağım herhalde. mısırlılar malum. hiç susmuyorlar. hele tanta ekolu okuyanların okuduğu bir çadır var. aman Allah ım böyle kuran dinlenmez. ben orada okusam bir dakika durmaz bırakır giderdim. Türkiye ye gelirsek. biz de kuran okuyan ve kurana hürmet üst seviyede. Ses çıkarmayı, karışmayı saygısızlık edepsizlik sayan bir cemaat. ancak okuyucu artık en üst noktalara çıkacak ve dinleyicinin içindekini tutacak takati kalmayacak o zaman Allah lafzı duyabilrisin bizim cemaaten. iranlılar en baştan besmeleden itibaren eşlik etmeye başlıyorlar. bence bazı adetlerimiz değiştirmede fayda var. orta ummet olmalı vesselam.
|
|
| enderun Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (10.01.12) |
|
|
#233 |
|
Guest
|
Necm-Kamer 1966 Mescid-i Osman Kuveyt
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İbrahim-Beled-Şems Mescid-i Emevi Suriye 1960 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Hud 1959 Mescid-i Ömer [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:40 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#234 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Muhammed Rifat'a yogunlastigim icin Mustafa Ismail kayitlarini yuklemeye bir-iki hafta ara veriyorum.. Sevenleri haklarini helal etsinler.. |
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Alıntı:
Cemaat hakikaten tam tantanacı,seviyesiz cemaat. Şaklaban ve terbiyesiz demeye dilim varmıyor. Ama anlayamadığım birşey var; şeyhin bu tantanacı cemaat içinde okudukları en çok hoşuma giden kıraatler arasında oluyorlar hep... Mesela bu Tahrim'i bir ara haftalarca dinlemiştim. Keza Necm-Kamer-Rahman-1953-Selemehurradi de aynı şekilde. Yoksa böyle çok bağırıp çağıran cemaatin yanında performansı daha mı yüksek oluyor? Ben anlayamadım ama... Bilen varsa...
|
|
|
|
#236 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Üstad'ın sesinden bir sohbet: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Fakat Mısır arapçasıyla konuştuğundan olacak bi şey anladıysam arap olayım 10. dakika civarında küçük bir okuyuş örneği veriyor. Arada sırada Muhammed Rifat'ın, Muhammed Selame'nin isimleri geçiyor. Bazen kahkahalar yükseliyor. Cahilliğin gözü kör olsun. Tez zamanda arap diyarında bir kaç ay kalmak lazım. Anlayan arkadaşlar icmali bir malumat verirlerse seviniriz.
Hakk'ın hatırı âlidir. Hiç bir hatıra feda edilmemelidir! [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Abiler!
Hususan Ensar ağabey; Qaf_Dhareyat_Tariq_Qisar_1953_ Alexandria kaydıyla Qaf_Dhareyat_Tariq_Shams_1973_Abu El-`Ela Mosque kaydı aynı. Sadece ikincisinin ses kalitesi biraz daha iyi. Bunları zamanı gelince bir gözden geçirseniz... Allah razı olsun abi... visalinur abinin yaptığı gibi aynı mesaj içinde yazılsa bize daha kolay olacaktı. Hem bir sayfa arttı. Sorumlu ağabeyler el atsalar hiç de fena olmaz...
NEFİS CÜMLEDEN EDNÂ, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ... Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:49 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Neyin tamamı?
Ezan ve selahın tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da var. Kıraatin tamamı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] burada var.(Qisar_dua_1961_Turkey_lailatulQadr)
|
|
|
#240 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|