| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#281 |
|
SLM ALKM
Arkadaslar masaallah beni gaza getirdiniz.Gaza gelmisken size iki tane Türkiyede okunmus ezani takdim edeyim. 1.Sultanahmettekinden farkli Ezan ve Sala LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) 2.Yine farkli bir Ezan LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:07 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
mustafa ismilin turkiye video kaydi olabilir mi?trt ye sormak lazim
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Guest
|
Mustafa İsmail ve Mahmud Ali Benna
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#284 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
beyler bak ALLAH yeni kapilar aciyor,bin saatlik canli ses kaydi
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] bakiniz bu siteye |
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
1000 saat biraz abartili.. Bu kolleksiyoncuda hemeh hemen ne var ne yoksa bizde mevcut. Fakat kendisinin de farkinda olmadigi pek cok mukerrer kayit var. Oyle olduki ayni kayit 3 defa farkli yer ve tarihler ile kolleksiyona girmis. Butun bunlar elenince tahminim 600-700 saat gibi bir kayit olabilir sanirim. |
|
|
|
|
|
|
#286 |
|
Mustafa Ismael Surah Hujrat recitations:
Hujrat_13-18_Qaf_Inshirah_Ikhlas_Falaq_Naas_Fatiha_1957_Syri a.wma...........bu kaydı dinledinizmi tavsiye ederim.../www.quranreciters.com..da |
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Bu gün güne Kuran dinleyerek başlayın.
Mustafa İsmail den dinleyerek başlayın. İnsan daha huzurlu oluyor. Hem rahatlıyor ,hem enerji yüklüyor. Güne başlamak için birebir. Selam sana büyük kaari . Bu sabah yine doğdun bana. Hatırlattın Allah kelamını Allah da seni hatırlasın Rahmeti üzerine olsun.
|
|
|
#288 |
|
Guest
|
Allah razı olsun enderun abi...Hangisini dinlemeye karar vermediyseniz bir tavsiye: Fecr 1955...
|
|
|
|
#289 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
#290 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Selam...kardeşlerim hani herkesin gönlünde bir aslan yatar derler ya işte benim gönlümde de şeyh yatıyor benim feyiz kaynağım okumama ışık tutan manevi babam defalarca rüyalarıma giren ve rüyalarımı süsleyen pirim yatar... 1989 da ilk olarak dinlediğim kısa sureler kasetiyle keşfetmiştim onu...
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Kardeş
|
s.a mustafa ismail medresesi talebelerine bi sorum war acaba şeyhin bir sureyi kaç farklı çesiştte okuyuşu war yani mesela bir meryem suresini kaç farklı maqamat dizsinde okuyor yoksa hepsi aynımı merakımı celbetti sorma gereği hissettim bende iki tane war bir birine yakın sayılır .
|
|
|
|
#292 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Mustafa ismailin pek cok Meryem suresı var... 18 dakıka okudugu da olmus 96 dakikada.. makamat noktasında fıkırlerı benden bılgılı arkadaslara havale etmekle beraber cok farklı okuyusları oldugunu soyleyebılırım... |
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Guest
|
Mustafa İsmail'den Hucurat[13-18] Kaf İnşirah İhlas Felak Nas Fatiha 1957 Suriye'yi dinlediniz mi?
|
|
|
|
#294 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...][Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu kahire tarafından (14.05.07 Saat 08:29 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
herkülde varmdır?
|
|
|
#296 | |
|
Alıntı:
kahire kardeşimin özetlediği gibi makam dehası Mustafa İsmail o an ki ruh hali nasılsa , neyi gerektiriyorsa, ayetten neyi hissediyorsa o makamda okuyor. Fakat O nu müstesna kılan çeşit çeşit makam yapması değil. bu makamlar arasında seyrederken yaptığı çeşitlemeler , nüanslar , yaptığı özel nağmeler . kendi tarzı onu farklı ve renkli kılan. Mustafa İsmail bir okyuşda kaç makam kullanırdı sorusunun cevabı sınırsız olacaktır. O okuyuşunda o kadar özgür ki. Ayrıca Mustafa İsmail çok büyük k bir bestekar. Ancak bu beste tamamen spontane , irticalen. yani Kuran okumaya başladığında yapılan compozisyon. daha ne söylenebilir ...
|
|
|
|
#297 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#298 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#299 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
İki cevap var...
Biri enderun ağabeyin yazdığına: İrticalen okuyor demiş.Çok da güzel söylemiş. Hangi kaydı tam hatırlamıyorum ama besmeleden sonra -ve yanlış hatırlamıyorsam- Hucurat'a başlıyor, bir ayet okuyor sonra Kamer'e geçiyor. Herhalde o anda kararını değiştiriyor. (Tam tersi de olabilir: Kamer'den başlayıp, Hucurat olarak değiştirmesi gibi...) Zaten hayatının anlatıldığı belgeselde de geçiyordu "Okuyacağı yere besmeleden sonra karar verirdi"diye. Ailesi onun okuyuş yapmadan önce sadece bir defa çalıştığını görmüş; o da radyodaki ilk okuyuşunda...Zaten genelde, besmeleden sonra epey duraklıyor. Allahu alem orada "Nereyi okusam?" diye düşünüyordur. Bir de kıraatin içinde bile kararsız kaldığı oluyor. Mesela 1968'de okuduğu ve Tahrim ile başladığı kıraatin bir yerinde önce Hakka'ya geçiyor. Bir-iki ayet okuyup Rahman'a başlıyor, Rahman'dan belli bir yer okuduktan sonra tekrar Hakka'ya başlıyor. Okuyacağı sureleri bile irticalen okuyan birinin makamları da öyle olur herhalde... Misal isteyen, sayısı 35 civarında olan Tahrim'leri dinleyebilir. O meşhur "Muslimatin" ile başlayan yeri kaç değişik makamda okuyor bakabilir. Biri de Alpparslan ağabeyin gönderdiği resme. Bu resimde Mescid-i Aksa'da okuduğu yazıyor. Fotoğraf da televizyon çekiminden alınmış bir fotoğrafa benziyor. Belgeselde bahsedilen bu video yok mudur acaba bir yerlerde? Gerçi daha önce Ensar ağabeye sorulmuştu da... Yine medar-ı bahs olsun istedim...
|
|
|
#300 |
|
Bu resim Ensar abeyim için.... çok uğraştım ama güzel oldu... sadece paint ve microsoft photo editor kullandım... Photoshop değil.... el emeği....
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|