| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#301 |
|
Guest
|
Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:14 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#302 |
|
Kardeş
|
[quote=surkentli;119893]Bu resim Ensar abeyim için.... çok uğraştım ama güzel oldu... sadece paint ve microsoft photo editor kullandım... Photoshop değil.... el emeği....
Allah razi olsun kardesim.. optuk basimiza koyduk |
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
bunda Mustafa İsmail i çok iyi tanıman etkilidir muhakkak. bende fazlasıyla bu örneklerinizden istifade ediyorum. Allah razı olsun. Mustafa İsmail bir derya . içerisinde çeşit çeşit balıklar , canlılar , mercanlar güzellikle barındırıyor. herkes sevecek bir yön bulabilir. Ama onu tanımak için adım atmalı. Her kaari mübarek Kuran ı farklı bir tat ve lezzette okuyor. Her çiçeğin farklı kokusu rengi var. Şaişadan dinlediğim Ali İmran ı şimdi M.İsmailden dinliyorum. Herkes farklı bir ruhla okuyor. İşte bu o kadar hoş ki .
|
|
|
|
#304 |
|
Tesekkür: 99
298 Mesajına 638 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
mühendislerin büyüğünden 1969 da mevlid-i nebevi ihtifalinde İskenderiye'de okuduğu fatır-beled-şems-naziat(beledi elem necal lehü ayneyn cemaat istiyor)
LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) 7 farklı meryem: LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:16 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Meraklısına...
Hujurat_Qaf_1970_Sunqur başlıklı kayıttan: Besmeleden sonra başlıyor "İnna kulle şey'in halaknahu bi kader" diye... Sonra yakınlarında oturan bir zat-ı muhterem "Kaf! Kaf!" diyor ve ardından anlamadığım birşeyler söylüyor. Mukri'lerin sultanı da kıramamış olacak ki bu sefer değiştirip "Ya eyyuhennasu inna halaknakum min zekerin ve unsa" diye Hucurat'a geçiyor. Tabii ki istenilen yeri okuyabilmesi için buradan giriş yapması, Kaf! diyene kadar coşması şart! Cemaatle bu şekilde diyalog halinde olması aşırıya kaçmamak şartıyla hoş oluyor. (Zaten aşırılık varsa cemaatten kaynaklanıyor.) Kari'in cemaatten kopuk "Kendi halimde okurum, kimse de bana yaklaşamaz, sonra çeker giderim." düşüncesinde olmadığını, kendi hissiyatı yanında dinleyenlerin hissiyatını da düşündüğünü gösteriyor. Aynı şekilde okuyuşlarından sonra cemaatle birlikte dua edip, hep birlikte "amin" demeleri de bu manayı kuvvetlendiren şeylerden... İşte bu kari'ler bunun için büyükler... LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan)
NEFİS CÜMLEDEN EDNÂ, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ... Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:17 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| müştak-ı nur Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (10.01.12) |
|
|
#307 |
|
Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:19 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
kahire we enderun ağabeyler allah razı olsun.Mustafa ismaili yawaş yawaş tanıyorz
|
|
|
|
|
#309 |
|
mustafa ismailin hayatından bir nebze:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Mustafa İsmailin hayranı ve onun yanından ayrılmayan Kasab bey 1922 de vefat edince ehli taziye için M. rifatı çağırdılar.M. İsmail tanımadığı için sıkıldı.Karşılaştıklarında M. Rifat M. İsmaile oku diye izin verdi ve 1.30 saat okudu.Sonra m. İsmaili tebrik etti ve öptü.Ayrı bir ekol olduğunu ve Tanta'da ahmediye medresesine gitmesini nasihat etti.M. İsmailin yaşı daha 18 idi. hac-ahzab: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu visalinur tarafından (18.05.07 Saat 05:15 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#310 |
|
Guest
|
Visalinur abi linkteki yazılar çok uzun, siz sadeleştirdiniz herhalde içeriği
|
|
|
|
#311 |
|
Erkek Üye
2 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#312 |
|
17-6-1905 de meytgazalda doğdu.babası çiftçi idi.babası abdurrahman hocaya verdiler.M.İsmail arkadaşı ibrahim şal ile 7 km. uzaklıktaki komşu karyeye kaçarlardı.Hocası döverdi.Dedesi ismaile şikayet ettiler.18 yaşında hafızlığını tamamladı.
M. İsmail temiz yemeyi,giyinmeyi severdi.Tantada ahmediye medresesinde arkadaşlarıyla ev tuttular.M. İsmailin sesi ve okuyuşu güzel olunca onu ihtifallere çağırır ve para verirlerdi.M. İsmail okulun üçte biri bitince arkadaşlarından ayrılıp hocalar pansiyonundan ev tuttu.Kıskanç arkadaşları dedesine şikayet ettiler.Okuldan kaçtı ve para için okumalara gidiyor diye.Dedesi geldi ve görünce sinirlendi ve dövdü.M. İsmail dedesini ikna etmeye çalıştı ve dedi:Muhammed Rifatı seviyormusun?Onun gibi olmamı istiyormusun? Senin bu emelini gerçekleştireceğim.Bu gittiğim yolda ben de onun gibi olacağım.bana karışma.O sırada M. İsmaili okumaya davet için geldiler.M. İsmail onlara dedi:bugün bir cüneyh verirseniz giderim.Dedesi baktı ki torununun sesine aşıklar çok.Torununu kucaklayıp öptü.M. İsmail dedesine 30 cüneyh verip "bana köyümden bir arazi al" dedi.Çünkü arazi alan adam sayılırmış.Dedesi övünerek ve razı olarak gitti. M. ismail elbise alıp meşhur terzilere vermek için kahireye gitmişti.Hocası mahmud haşiş ona kurralarla tanışmasını söylemişti.M. Sayfiye rastladı.Sayfi okumalara katılması için ondan 10 kuruş istedi.M. İsmailde her ay 1 cüneyh vereyim dedi.M. İsmaile kurraları sordu.Kimseyi tanımıyor.Kuran oku dedi.O da fecr suresinden okudu.Sayfi beğendi.Yarın ihtifale gel dedi.Ertesi gün radyo mescidi hüseyinden naklen yayın yapacaktı.A. Şaşai gelecekti.Şaşai gelmedi.Sayfi kürsüye M. İsmaili oturttu.Radyo sorumluları kızdılar.Sayfi sorumluluk bana ait dedi.Şaşai gelmeyince zor durumda kalınca kabul ettiler.8-8-30 arası yarım saat okudu.Bitince cemaat öpüp kucaklamaya başladılar.Gidecekken okumaya devam et dediler.Gece yarısına kadar okudu.Kahirenin M. İsmaili tanıması bu güzel tevafuk ile 1943 te oldu. Melik faruk radyodan sesini duyunça beğendi.Ramazanı ihya için kasrın karisi olması için teklif etti.Karilere sordular.Onlar meçhul bir kari.Tanımıyoruz dediler.M. İsmail köyünde iken Merkez görevlisi onu çağırdı.O da suç işledim zannetti.Ertesi gün saraya gitti. m. ismail tantadaki medresede tam okumadan ayrıldı.İhtifallere giderdi.Reisül kurra abdülfettah kadı M. İsmailin okuyuşunu beğendi.M. Rifat da onları takdir etti. evkaf nezareti M. İsmaili ezher camiinde kehf suresi okumesı için tayin etti.Radyo yayını da ordan veriliyordu.M. İsmailin şöhretini kıskanan kariler "radyoya kayıtlı olmayan biri nasıl okur" dediler.M. İsmailde ben sarayda okuyorum.Radyo naklediyor Diye kendini savundu.Kari Dabba ve şaşai imtihan heyeti gelip M. İsmaili imtihan ettiler.İmtihanda tahrim suresini okudu.Ve radyo karii olarak icazet verdiler. M. İsmail temizliği ve iyi giyinmeyi, en güzel kumaşları alıp en meşhur terzilere diktirip giymeyi severdi.1944 te kahirede şibrid oteline yerleşti.Geceliği 40 cüneyh.Bu otelde yabancılar kalırdı.Ve 40 cüneyh bir kişinin aylık geçim parasıydı. Reis sedat da M. İsmailin sesini sever ve taklid ederdi hapiste iken.Ahmed nüaynanın Şeyhi taklid ettiğini öğrenince onu Kari tayin ettirdi. Gazeteci Enis mansur Şeyh ile ilgili tv proğramı yaptı.Kominizmin şiddetli zamanı idi.M. İsmail ona Buraya şiddetli açlıktan ve mahrumiyetten geldiğini ama hiçbir zaman zillete ve sefalete düşmediğini beyan etti. gazal şirket işçileri Şeyhi taziye okuyuşuna davet edip okuma bitince uğurlarken şeyhe sevgilerinden dolayı Şeyh arabanın içinde iken arabayı kucaklayıp omuzlarına kaldırdılar. M. İsmail kıraata fazla ücret almaz.Ve Allah buna razı olmaz derdi.Bir karinin şereflice yaşayabileceği kadar alır.Gerisini almazdı.Bazı kariler değerini yükseltmek için ücreti yükseltirler.Bunlar işin ehli olmayan ve bilmeyen takımıdırlar derdi. m. İsmail okuyuş için bir ücret söyleyip pazarlık ve münakaşa yapmaz, ne verilirse alırdı.En son aldığı ücret bir gecede 1500 cüneyh aldı. M. İsmail iskenderiyeyi sever, her hafta 2-3 günü orada geçirir.ailecede giderdi. M. İsmail suriye, suud, lübnan,ırak,endonazya ve pakistandan davet edildi.Kudüs gezisine Enver sedatla katılıp okudu.Paris ve londra da okudu. En büyük arzusu kuran okurken ölmekti.Bu arzusu gerçekleşti.Ölmeden 3 ay önce dimyata bahr camisine okumaya gitti.Dönüşte tanta yakınlarından ve köyünün yakınlarından iskenderiyeye doğru yola çıktı.yolda şoforü ile sandaviç alıp yediler.Son yediği bu oldu.Yolda arabada kuran okudu adeti üzere.İskenderiyeye geldiler.Eve gelince salona hizmetçisini ve hizmetçisinin kocasını çağırdı.Onları sevdiğini, evi korumalarını ve beraber çay içmek istediğini bildirdi. Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:20 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Guest
|
Teşekkürler abi Allah razı olsun...
|
|
|
|
#314 |
|
Ankebuta hedayem olsun.....
Konu surkentli tarafından (18.05.07 Saat 03:59 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
#316 |
|
Erkek Üye
2 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
nasip olursa 20 haziranda dedemizin 102.dogum gunu kutlanicak kahirede asiklara duyrulur
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Guest
|
Kısa Sureler 1957 suriye
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#318 |
|
Kardeş
|
slm alkm yasirin mustafa kamıl ile birlikte taklid ettiği bu kaf suresinin orjinalinin ynai taklid edilen sadece qaf suresi onu arıyorum.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] benım çok hoşuma gitti ettaklidu leysel bı aslıhı (taklid edilen aslı gibi değilidr) kaidesince bunun orjinalini olan eklerse bahtiyar olurm.
|
|
|
|
#319 | |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Ahmet Mustafa Kamil'in önceden ses verdiği video mu? Ben pek anlamam da; Belki Mustafa İsmail'in daha önceden dinlediğim bir kaydıdır. İzledim de... Birebir böyle okuduğu kaydı bilmiyorum. Kur'an okumaktan ziyade makam talimi gibi olduğundan, makamları ayetlere tatbik etmeye çalışmışlar. Ama Kaf tilavetleri için özellikle şu ikisine bakabilirsiniz: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
NEFİS CÜMLEDEN EDNÂ, VAZİFE CÜMLEDEN ÂLÂ... Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 01:23 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Allah razı olsun azizim ins bire birinide bulursan çok hoş olur bu kayıtlarada henuz bakmş değilim bakıcam insalalh sağoalsn...
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| ensar demirkan |
| Seçenekler | |
|
|