| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#381 |
|
Kardeş
|
slm alkm
3 adet Furkan ekledim siteye.. sanirim birisi daha once olmayan bir kayit(1970 iskenderiye) Allaha emanet olun.. |
|
|
|
|
|
#382 |
|
Guest
|
Furkan-Kamer-İskenderiye 1963 olarak var...Ayrıca Furkan-Rahman 1970 Abu al Ala var...
Konu Jerusalem tarafından (18.06.07 Saat 02:16 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#383 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
Guest
|
doğumunun 104. yılı münasebetiyle hayatı,resimleri ve nadiratı:
nisa-harici: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] fürkan-kasas-1949-ebül-ala mescidi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kehf-şems-duha-nadir: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kasas-tarık: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:14 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#385 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
şeyh muazzam okuyor.
ancak , okuyuşlarının insana bu kadar tesir etmesinin arkasında dinleyicilerinde büyük rolü var. işte bir makta. maktanın yarısı dinleyicilere ayrılmış. LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) şeyhin kayıtları bu sebepten de uzun. velhasılı kelam Hiçbir karinin dinleyicisi Mustafa İsmail in dinleyicisi kadar renkli değil. en azından benim dinlediğim.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:14 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| enderun Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (10.01.12) |
|
|
#386 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
mısırda onu canlı dinliyenler hep şunu derdi mustafa ismaili canlı dinlemek çok farklı kendimizi başka alemlerde hissediyorduk diye mesala peygamber kıssalarının anlatıldığı ayetleri okurken sanki o zamana gitmiş gelmiş bize o olayı anlatıyor gibi hissederdik diye gerçektende şimdi bile canlı dinlemesekte kayıtlardan dinlediğimiz halde onu hissediyoruz birde canlı dinleseymişsik nasıl olurdu
|
|
|
#387 |
|
Erkek Üye
|
şeyhin yeni resmi qquran dan
|
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Alıntı:
canlı dinlemek ve kayıttan dinlemek arasında muazzam fark var. hele dinlediğin yer cami yada mescidse bu fark iyice büyüyor. Eğer yanında kıraatin çoşkusunu paylaşacağın dinleyicler varsa iyice büyüyor.
|
|
|
|
#389 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Enderun ağabey sanki şeyhi canlı dinlemişsin
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Alıntı:
daha o safhalara erişemedik. Ama Kuran-ı Azim ile hemhal olmaya devam inş.
|
|
|
|
#391 |
|
Guest
|
Kahirede M. İsmail ihtifali:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kültür Bakanlığı Mısırın Memluklülerden kalma tarihi kasırlarından birinde M. İsmaili anma ihtifali düzenledi.1905-1978 arasında yaşayan Şeyhin belgesel filmi izlettirilecek.Nadir kayıtları dinletilecek.Şeyh kıraat ilmini,tilavet ahkamını ve musıkı makamlarını birleştirdi.13 mayışta 1882-1950 yıllarında yaşayan M. Rifat için yapılan anma ihtifaline Lübnanlı Musıkar Selim sahhab ile Iraklı musıkar Nasır şemme katılmıştı.Mısırlı musıkar kemal necminin "kuranın gölgesinde Şeyh M. İsmail" adlı kitabı sergilenecek.İlk fotoğrafı 1926 yılına ait.1959 da Beyrutta 1. derece nişan alırken çekilen fotoğrafı ve diğer fotoğrafları, nişanları sergilenecek.Muhammed Abdülvahhab şeyh için şunu Söyledi"Sesi idare etmede,irticali musıkide ve cavabül-cevapta hiçbir sesin yapamadığı tize çıkması Allah vergisidir"Musıkar Ammar Şeriı Şöyle Diyor:"Musıkı edasında ve tilavet fenlerinde mucizedirAynı anda hem yekta mukri ve zirve musıkardır" Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:16 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#392 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
rıza abimmiz o prgramdaymış öyle güzel olmuş ki üstaz fethi melici ağlıyararak mustafa ismail için yazdığı şiiri okumuş millte çok duygulanmış oraya mustafa ismailin ruhaniyeniyeti inmiiş
|
|
|
#393 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Bu hafta sonu da iki Furkan daha ekledim.. Gecen hafta koydugum 1970 Iskenderiye Furkani dinleyen oldumu.. Tam anlami ile bitirici bir kayit. Daha evvel elimizde yoktu.. Ilk defa yayinlandi.. Ne olur dinleyin. Ustad cosmus.. Birde dikkatli olanlar biliyordur. Kayitlar genelde orjinallerinden %10 kadar kisa. Aradaki uzun beklemeler, luzumsuz konusmalar ve oksuruk yerlerini siliyorum.. Konsantrasyon cok guzel oluyor boyle... ve isin guzel tarafi genelde kesinti oldugunu fark bile etmiyorsunuz Iste bir parca.. 70 ila 76. ayetler arasi. Tamamen bir sesli tefsir.. Ozellikle 72 ayette "Onlar yalan yere şehadet etmezler; faydasız birşeye rastladıkları zaman yüz çevirip vakarla geçerler." ayetini okurken en sonunda bir tiksinti, bir uzuntu, bir yuz cevirip ayrilma havasini oyle guzel aliyorsunuz ki.. tarifi mumkun degil.. Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:17 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#394 |
|
s.a ensar abi allah razı olsun.bendeniz bu kaydı ilk defa dinledim.sizinde dediğiniz gibi üstad çoşmuş ve çoşturmuş maşallah.inşallah daha böyle yeni kayıtları sizden bekliyoruz.muhterem abim sizden acizane bir ricam var orjinal hali daha hoş olmuyormu.bunu şundan söylüyom bazen kaset veya cd buluyorum.bakıyorum adam kesinti yapmış orjinali ile arasında çok fark var.fıtriliği bozmasak daha hoş olur kanaatindeyim.yine sizin paşa gönlünüz bilir.saygılarla
pills11.com [quote=bsn.mi.as;130801]s.a ensar abi allah razı olsun.bendeniz bu kaydı ilk defa dinledim.sizinde dediğiniz gibi üstad çoşmuş ve çoşturmuş maşallah.inşallah daha böyle yeni kayıtları sizden bekliyoruz.muhterem abim sizden acizane bir ricam var orjinal hali daha hoş olmuyormu.bunu şundan söylüyom bazen kaset veya cd buluyorum.bakıyorum adam kesinti yapmış orjinali ile arasında çok fark var.fıtriliği bozmasak daha hoş olur kanaatindeyim.yine sizin paşa gönlünüz bilir.saygılarla pills11.com Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:18 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Alıntı:
SA Allah razı olsun... Mecnun demişki:Leylanın köyünün köpeklerini dahi seviyorum ben... |
|
|
|
|
|
|
#396 | |
|
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Mecnunurifat kardesim, bu Kaf Zariyat yeni degil, sanirim Turkiye'de bilinen ilk Zariyat, Nil Yayinevinden cikmisti bu kaset, 1998 ya da 1999'da almistim. Ama bu kasetin digital versiyonu yoktu 3 ay oncesine kadar, bi arkadas eklemisti, kaybetmistim onu, iyi ki gonderdin gene Arkadaslar, 'bence' Mustafa Ismail'in en iyi Kaf Zariyat kaydi bu, cemaat ise super otesi! Mecnunurifat kardesin da dedigi gibi "husu" ile okumus. Mukemmel otesi bir Kaf Zariyat dinlemek isteyenler sofraya buyursun Ahmet Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:19 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#397 |
|
Guest
|
Allah razı olsun Ensar Abi:O coşkun fürkanı dinledim.Tarifi imkansız.
|
|
|
|
#398 | |
|
Alıntı:
Bence bu kayıt çok iyi. hepsi iyi ama bu bana daha bir hoş geldi. Allahu ekrimek.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:20 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Kardeş
|
[quote=bsn.mi.as;130804]
Alıntı:
Muhterem kardesim.. editleme sirasinda cemaatin fitri ilk tepkileri, cosmalari zaten dokunulmuyor. Fakat cemaat durulduktan sonra bir iki adam cok luzumsuz konusmalar, sakalasmalar yapabiliyorlar. Benim bunlara tahammulum yok.. Ayrica oyle oluyorki arada 1 dakika arada bosluk olabiliyor. Okuma sirasinda biri gelip okuyucu ile muhabbete girisiyor, "su makam oku, surayi tekrar et" vs gibi. Ben bunlari da luzumsuz goruyorum. Okuma arasinda bekleme suresini 15 -20 saniyeyi gecmeyecek sekilde kisaltmaya calisiyorum. Butun bunlari yaparkende dinleyicinin fark etmeyecegi, okuyusun fitriliginin bozulmayacagi sekilde yapmaya calisiyorum.. Allaha emanet olunuz.. |
|
|
|
|
|
|
#400 | |
|
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Alıntı: