| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#421 |
|
Guest
|
Mustafa İsmail, 1977 yılında ise Mescid—i Aksa’ya bir ziyarette bulunmuş. Devrin Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat Kudüs’e yaptığı ziyarette onu da eşlik etmesi için çağırır. Mescid—i Aksa’da gözyaşları arasında okuduğu Kur’an uydu aracılığıyla bütün İslam ülkelerinde seyredilir. İlerleyen yıllarda yurtdışından çok sayıda teklifler gelir.
Bu üstteki yazıyı buradan aldım: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bu kayıt hangi kaydıdır ve bu kaydın video olması lazım değil mi? Fethullah Gülen Hocaefendi ise Mustafa İsmail’i şöyle anlatıyor: “Harameyn—i Şerifeyn’de, Mekke’de, Medine’de ve Ravza—i Tahire’de Kur’an okurken gördüm. Bir Kur’an üstadı olmasının yanıbaşında bir musiki üstadıydı. Hatta az insana nasibolmuş bir şekilde, başladığı perdenin üstünde bitirirdi. Zannederdiniz ki tizleri hiç bitmiyor. Ve sizi hiç rahatsız etmezdi. Radyodan yine onu dinleye dinleye çok kimsede Kur’an dinleme iştiyakı uyanmıştır. Denebilir ki radyoda Kur’an—ı Kerim’i yürekten dinleme arzu ve iştiyakını bende o uyarmıştır. Daha sonra yine güzel okuyan insanlar vardı ama bir Abdülbasıt gibi, bir Minşavi gibi, Mustafa İsmail’den önce vefat eden Kamil Yusuf, Muhammed Rıfat gibi insanlar vardı ama o farklıydı. Mustafa İsmail okuyacağı şeyi falsosuz fiyaskosuz okur. Hayatı boyunca hep böyle başarılı okumuştur. Şurasını şöyle deseydi diye hayalinizden hiçbir şey geçmez. Altın sesli bir hafızdı.” Bu da bir önceki linkten...Fakat elimizde hiç Arabistan kaydı yok neden? Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:40 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#422 |
|
s a abiler benimde tanıdığım bir hoca vardı yaşlı bir zat üç dört defa hacca gitmiş.ben sordum kuran ı kerim okuyan mısırlı hafızlara hiç rastladınızmı diye? dediki 1973 de üstad mustafa ismaili mescidiharamda dinledim.isra veya yusuf suresi demişti.manisada tanıdığım yine bir zat mescidi nebevide abdussamedi dinlediğini cemaatin çok çoşkulu olduğunu kuran bittikten sonra abdussamedi omuzlarda taşıdıklarını ifade etti.birde üstad sevenlere soruyorum acaba üstadın 1969 da türkiyeye geldiği zaman hiç fotoğrafı yokmu?saygılarla
pills11.com |
|
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
![]() Abi bu meseleyi ben de düşündüm... Hatta şu resmi umut için bir delil telakki ettim. Burada sanki elini kulağına götürüyor gibi...Yani sanki bir okuyuşun videosunda alınmış havası var. "Şeyh Mustafa İsmail Mescid-i Aksa'da okudu." yazıyor olmayan Arapçamla anladığım kadarıyla. Sağ üstte de Mısır televizyonunun amblemi... El atacak biri yok mu acaba? Bende bir ümit var... La taknetû...
|
|
|
|
#425 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Ben istanbul müftülüğüne ve trtye mail attım ama cevab bile vermediler...Aynı konuyu sordum onlara...Aramızda müftü hocalarımız var, bir de onlar sorsa keşke istanbul müftülüğüne... Dün çok harika bir isra suresi buldum, yankılı ve biraz bozuk ama çok güzel...Diğerleriyle kıyasladıktan sonra farklıysa eklerim inşallah... Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:41 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#426 |
|
SLM ALKM
Üstadin nadir bir Ibrahim Suresi elime gecti.Yil ve yeri belli degil.Buyurun,Sure-i Ibrahim(12-28)-Ihlas LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:42 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#427 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Kaydı indirip dinlemedim ama...
Dosya ismine baktım da.. Elimizde şimdiki gibi internet imkanı yokken, Nil Sesli Yayınları'ndan çıkan serideki, çevirip çevirip tekrar dinlediğimiz İbrahim kaydı değil mi abi bu? Hatta Herkul'de -yanlış hatırlamıyorsam- İbrahim-1959-Dusuk olarak geçiyor. İmkanı olan abiler bakıp bizi bilgilendirirlerse...
|
|
|
#428 | |
|
Alıntı:
selamun aleykum.. ben indirdim karsilastirdim.. bu kayit bahsettiginiz kayittan baska bir kayit mustak-i-nur kardesim... bence bu kayit 70 li senerde okunmus bir kayit olabilir... ayrica kayit kaliteside cok iyi... selamlar... ayrica Adil abidende
|
|
|
|
#429 |
|
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
abiler allah sizden razı olsun gerçekten çok müthiş bir hizmet veriyorsunuz...emeğinize sağlık...
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Bora kardesim hos geldin... Web sitesine 6 adet Furkan daha eklendi.. Allaha emanet olun |
|
|
|
|
|
#431 |
|
Guest
|
Merhaba
mesajlarda kayıtlar eklendi yazıyor nereye eklediğini öğrenebilirmiyiz. depolanan bir yer mi var yoksa her mesajda verilen linklerden mi bahsediliyor selamlar. Konu foton37 tarafından (15.07.07 Saat 10:31 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#432 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Guest
|
yunus:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] isra: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:45 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#434 |
|
Guest
|
Murattal Tekvir Suresi:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#435 |
|
Guest
|
Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:48 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#436 |
|
SLm ALKM
Arkadaslar zannedersem daha evvel de deginmistim Irib Kuran Radyosu kayitlarina.Gercekten cok zengin bir arsive sahipler.Misir harici bence en büyük kaynak onlarda.Bu radyodan cekmis oldugum üc tane kaydi sizlerle paylasmak istiyorum. 1.Sure-i Neml-Tin,bu kayittaki üstadin sesi daha da tatli bir fitrilik tasiyor,gercekten enfes... LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) 2.Sure-i Kasas,bu kayda da internette rastlamadim,hemen hamza kiraatiyle baslamasi büyük bir olasilikla kaydin bastan olmadigini gösteriyor LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) 3.Sure-i Lokman,bu kayda da internette rastlamadim,maalesef bastan cekemedim LİNK ÖLÜ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:50 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
Guest
|
Adil abi Allah razı olsun...
Ben de bir kayıt eklemek istiyorum...Üzerinde İsra(6-19)-Kraliyet Sarayı şeklinde yazıyor...Şeyhin gençlik sesini dinlemek isteyenler indirebilir...Taş plak tadında...Ama kayıt 15 dakika...Bir İsra daha ekleyeceğim inşallah... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bende Neml-Tin kaydının aynısı varmış...Ayrıca bu Suriye kaydı... Arkadaşlar bende 39 tane İsra Suresi oldu...Bunları nasıl ayarlayacağım, gözüm korkmaya başladı...Ensar abi biraz daha hızlanabilirmiyiz?Geriye Furkan'dan 1949 Ebulala kaldı herhalde...Bu 39 İsra'dan çok sevdiğim, 1 haftadır dinlediğim birisini ekliyorum:İsra(1-37)-(78-85)-1957 veya 1959.Alkorsuha abimin sevdiği tarzda... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Ensar abi.. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sitesine henüz upload edilmeyen ve bende bulunan kayıtlar şunlar: 1-1949-Furkan-Tarık-Tin-Ebulala 2-1959-Furkan-İnşirah-Tin-Mescid-i Aksa 3-1961-Furkan-Hakka Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:54 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#438 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Allaha emanet olun ensar Konu ensar demirkan tarafından (22.07.07 Saat 12:35 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Guest
|
Daha önce bahsettiğim Kasas-Şems-Bağdad kaydı buyrun:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Allah razı olsun Ensar abi yukarıda bahsettiğim Furkan-Mescid-i Aksa kaydı: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bunu arap sitesi yeni verdi:Meryem-Buruc-Tarık(studyo) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bazı stüdyo kayıtları: Ra'd [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Furkan [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Buruc [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İsra [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Nur [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (20.12.07 Saat 02:57 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#440 |
|
Guest
|
kasas:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
![]() |
| Tags |