| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#481 |
|
Guest
|
Estağfurullah abicim.. ve de Allah Razı olsun sağ olun..
|
|
|
|
#482 |
|
Guest
|
Necm-Kamer-Tarık
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#483 | |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
van gogh mu Bişi farkettim. belki daha önce konuşulmuştur. Şeyhin aynı okuyuşlarını karşılaştırmalı dinleyince çok öğretici oluyor. Yusuf suresi kaset vardı. bir yerde ki nağmeyi arıyordum. 3- 5 dijital kayıtları karıştırdım. baktım birbirlerine benzemekle birlikte hepsinde nüanslar var. aynı gidiyor hop değişiyor. bu varyasyonları kavramalı. iyi fennan olmak isteyen şeyhi iyi analiz etmeli. yüksek perdelerde nasıl dolaşılır bunu öğrenmek isteyen Kamil Yusufu ve Ebulayneyni analiz etmeli. Kalplere nasıl tesir edilir. Bir harfe nasıl duygu giydirilir bunu öğrenemek isteyen Rifatın harflerine bakmalı. Bir kayıtla günlerce meşgul olmalı ki derinlere nüfus edebilsin.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu enderun tarafından (13.08.07 Saat 04:56 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Ozellikle okunan ayetlerin manasinin ezbere bilinmesi cok onemli.. Bir de okunan ayetleri Arapca olarak sizde ezbere biliyorsaniz..., birde makamat ve kiraat nunaslarini az bile olsa avamane yakalayabiliyorsaniz... iste o zaman ustad insani yerden yere vuruyor.. Son iki aydir furkanlari dinliyorum.. Tabiki benzerlikler var,... fakat bazen ayni ayetleri oyle farkli okuyorki sasirip kaliyorsunuz.. Mustafa Ismail Cok zengin ve kiymetinin anlanmasi icin dinleyici olarak sarraflasilmasi gereken bir derya... Bahsettigim Kehf suresi sadece yarim saatlik bir kayit.. hodri meydan.. bir dinleyin.. sonra manasini ezberleyerek (veya hic olmaz ise mealden takip ederek) bir 50 defa dinleyin.. ne dedigimi anlayacaksiniz..Yuksek perdelerden, makamat cambazliklarindan degil... kalbin tinisindan, inlemesinden ve inletmesinden bahsediyorum.. 23ve 24. ayetleri nasil okuduguna bir bakin..26. ayette nasil kalpleri durduracak hale getirdigini gorun.. "wala yusriku fi hukmihi ahada" ayetinde sineniz catlayacak gibi olmaz ise sonra gelin burada.. "Ensar kardes, dedigini yaptik fakat birsey olmadi" deyin.. bende bir daha agzimi acmam bu konuda.. Konu ensar demirkan tarafından (13.08.07 Saat 11:00 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Guest
|
Ensar abi çok güzel anlatmışsınız bu sevdayı...Yazınızın altına ben de imzamı atarım...Allah razı olsun...
Daha önce verilmiş olabilir: Nahl-Zariyat-Neziat-Hakka-Fatiha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#486 |
|
slm alykm..
Ensar abi gercektende ustadin nasil dinlenilmesi gerektigini cok güzel özetlemissiniz.. ayrica bizim duygularimizida tercüme etmissiniz Allah razi olsun... Alpparslan kardesimin ardindan bir imzada ben atabilirim yazinizin altina.. izin varsa.. ? """""""El hak dogru soyledin.. Ozellikle mustafa ismail oyle bir derya ki hic bir seyi laf olsun diye yapmiyor. Her durusunda, her tekrarinda etc.. bir sebep ve mana var..""""" ayrica bu cümleniz en can alici yeri olmus... bir ara forumda MUSVIR kardesim cok güzel bir dörtlük yazmisti.. “””su atlas okyanusu su hint okyanusu su büyük okyanus buda mustafa ismail okyanusu…””” gercektende bu manada ustad tam bir okyanus.. ve yukardaki cümlenize aynen katiliyorum.. ustad hicbir seyi laf olsun diye yapmiyor.. amma bunun farkina varmak icin dediginiz gibi o süreyi en az 50 sefer dinlemek lazim. ayrica ne kadar cok dinlenirse o kadar cok haz aliniyor ve bir okadarda cok anlasilabiliyor... birde ustadin tekrarlari ap, ayri bir güzellik bence. ben cogu kez dikkat etmisimdir, cemat cossun yada cosmasin ayni ayeti 3 sefer 5 sefer yada 6 sefer tekrar ediyor.. genelliklede hepside farkli oluyor... ve hepsinde ayri bir seyi anlatiyor..? bende genelde musait oldugum zamanlar mealden takip ederek dinlerim ustadi.. yada dediginiz gibi ezbere anlamini bildigimiz sureleri dinlerim.. gercektende ayri bir tadi oluyor... simdide bahsettiginiz kehf suresini dinlemeye basladim insaallah.... Ustadin son kiraati olmasi nedeniylede birazda duygulandim….. emeklerinizden dolayi ALLAH cc. hepinizden razi olsun.. Allaha emanet olun..
|
|
|
|
#487 |
|
Kardeş
|
Allah sizden razi olsun kardesim...
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Guest
|
Aslında bir imkanımız olsaydı da Fethullah Gülen Hocaefendiye şunu sorabilseydik: Hocam siz Mekke'de, Medine'de Mustafa İsmail'i Kur'an okurken gördüğünüzü söylemiştiniz, acaba dikkat ettiniz mi kayıt yapan filan varmıydı ve hangi yıl gördünüz?
Yada arkadaşlarımızdan bilen var mı acaba Hocaefendi hangi yıl(lar) hacca gitti? |
|
|
|
#489 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
1968 de hacca gittigini biliyorum. Daha sonra 2. defa gittimi bilmiyorum... Kayit yapilip yapilmadigini bilecegini sanmiyorum.. cunku o muthis kalabalikta sadece sesini duymustur sanirim.. kendini gormesi bile zor bir ihtimal.. Kaldiki mekke ve medinede yaptigi okuyuslar sanirim mucevved hatim okuyusuna cok yakin bir okuyus olmustur.. Konu ensar demirkan tarafından (21.08.07 Saat 07:09 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Guest
|
Esselam
Mustafa İsmail hocanın belgeselinde istanbul eski muftusu konusuyor gecen sene ramazanda şişli camiide vaaz verıyordu.Belgeselde seyhten cok bahsedıyor daha once o mubarege ulasan oldumu, eger olmadıysa kendısıne sormak lazım mutlaka kayıt yapmıslardır. Ve malesef belgeseli yıllar once ızlesemde bu aklıma yenı geldı. |
|
|
|
#491 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Siteye 5 adet daha Isra ekledim.. su an icin 7 tane oldu.. Devami yolda insallah |
|
|
|
|
|
#492 |
|
Ensar Hocam Allah güç versin.
Müştak kardeşize hayırlı yolculuklar. Manevi Kazancı bol bir umre dilerim.
|
|
|
#493 |
|
Mübareğin kısa surelerini dinlemeye doyum olmuyor.
Özellikle Tarik , Beled ve Alak adamı bitiriyor. Bu kadar mı duygulu okunur. şu kısa sureleri ard arda dinlemenizi tavsiye ederim. İnfitar Tarik Duha İnşirah Ğaşiye Fecr Beled Şems Alak İhlas
|
|
|
#494 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Erkek Üye
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Alıntı:
Alpparslan'ın sorusuna da cevab-ı sevap vern bulunur inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#496 |
|
Guest
|
1947 Ramazan gecesi...Taha Feşini ve Kral Faruk yanında Kraliyet Sarayında...
Ve o gece okuduğu Fecr Suresi...Ensar abi siteye eklemişti... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bu da Fecr Suresi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (08.09.07 Saat 07:33 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#497 |
|
Guest
|
Bazı resimleri(kaliteli boyutta...)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#498 |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Alparslan hocam bunlar çok güzel kalitede. Allah razı olsun. ![]() ![]()
|
|
|
#499 |
|
Tesekkür: 1
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
bu site çok harika bir site ALLAH TEALA yapanlardan razı olsun DUA İLE....
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Şeyh Mustafa Ismail Belgeseli - [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|