| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#721 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 1
3 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
allah rızası içün aha bu kaydı temizleyin yawww gerçekten dehşett
|
|
|
|
|
|
#722 |
|
Guest
|
hucurat-kaf
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kehf-büruc-infitar [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu mecnunurifat tarafından (14.11.07 Saat 06:06 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#723 |
|
s.a abiler üstadın islam ansiklopedisindeki hayatı hakkında yazıyı buldum.ensar abinin dikkatine..saygılarla
MUSTAFA İSMAİL Mustafa Muhammed İsmail el-Mürsi (1905-1978) Mısırlı tanınmış hafız ve kari Garbiye vilayetine bağlı Mitgazal köyünde doğdu. Onbir yaşında Kur’an-ı Kerim’i ezberledi tecvid ve tashih-i huruf okudu. Güzel sesi ve etkileyici tilavetiyle kısa zamanda çevreinde dikkat çekti 1930’da Şeyhulkurra Muhammed Rif’at’ın da hazır bulunduğu binlerce dinleyicinin huzurunda Kur’an tilavet edince şeyh Muhammed rifat kendisini çok beğenerek onu teşvik etti.ardından tanta ve çevresinde şöreti yayılan Mustafa İsmail 1942 de kahireye yerleşti ve ittihadü tedamünil kuraya girdi.sesi 1946 dan itibaren mısır radyolarında duyulmaya başlayınca şöhreti yayıldı ve mısırın meşhur kurası arasında yerini alda.ramazan gecelerinde Abidin sarayında yapılan ihtifallerde bulundu;resmi tplantılarda kuran tilavet etmeye başladı.şeyh Muhammed rifatın son yıllarının en önde kari seviyesine yükseldi ve kasrül melekinin okuyucusu oldu. Mustafa ismailin şöhreti kısa zamanda mısır sınırlarını aştı ve resmi davetle mısır dışına çıkan ilk kari oldu.davet üzerine pek çok müsliman ülkeyi ve çeşitli kıtalardaki müsliman toplulukları ziyaret etti;radyo istasyonlarında ve televizyon kanallarında kuranı kerim okudu.gittiği ülkelerde bizzat devlet başkanlarının ilgi ve ikramına mazhar oldu.mısırlıların “imamül mukriin,imbaratürüt tilave,sultanüttilave gibi lakablarla andığı Mustafa ismaile lübnanda iki nişan verildi.suriyeden de bir liyakat nişanı aldı..1965 yılında idül ilm münasebetiyle düzenlenen törende kura arasında mısır devlet nişanı ile ödüllendirilen ilk kari oldu.sinama filimlerindede ilk defa o kuran tilavet etti.1960 ve 1977 yıllarında kudüsü de ziyaret edip mescidi aksada kuranı kerim okudu.mustafa İsmail etkileyici ve tiz bir sese s ahipti.aynı zamanda musikiye hakimdi ve makamları tilavete uygulamada –musikiyi ustalıkla icra edebilmek için yer yer tecvid kaideriyle ilgili disiplini ihlal etsede –üstün bir başarıya ulaştı. |
|
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Elinde Paris resimleri olan arkadaşlardan, üzerindeki arapça yazıların okunabildiği kalitedeki olanları ekleyebilirlermi? Bendekilerde arapça yazılar okunmuyor... |
|
|
|
|
#725 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Elimdeki son iki nisa suresini de ekledim siteye..Ozellikle emin said cok net.. |
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
mabareğin belki daha değişik yerleri okuduğu ne kayıtları orataya çıkacak inşaallah
|
|
|
|
#727 |
|
Guest
|
TEŞEKKÜR ve DUA
herkul.org'daki Ensar Demirkan ağabeyin eklediği 283 tane Mustafa İsmail'in surelerini dinlemeyi hatim etmem vesilesiyle:Allah yaptığınız hizmetleri mübarek eylesin.Allah Ensar Abeyimizi dünyada ve ukbada aziz eylesin.Her bir harfine bin hasene ihsan eyleyip mizan-ı hasenatına ilhak eylesin.Cennet-ül-firdevsde sevdiği karilerle beraber kuran dinlemeyi nasib eylesin.Bundan sonra da hizmet-i kuranda her daim mansur u muzaffer ve muvaffak eylesin.Kurani hizmetlerini müzdad eylesin.Dünyada ve ukbada yüzünü ak eylesin.Dünyevi ve uhrevi hayırlı muradlarına nail-i meram eylesin.Kendisini hakiki ehl-i kuran, hadim-i kuran ehl-üllah ve hassat-üllah eylesin.Cezahüllahü hayran kesira.Kendisi bu sureleri ihzar edip taliblerine ihsan ettiği gibi, Allah da kendisine ihsan eylesin.Amin.Bihurmet-i Seyyid-il-mürselin. Konu mecnunurifat tarafından (15.11.07 Saat 02:35 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#728 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Bizim isci ile ayni bolgede oturuyoruz ve is yerine uzakligimiz 95-100 km oldugu icin programimin musade ettigi muddetce tek araba ile gidip geliyoruz.. Benim icin nigmet oluyor cunku arkadas araci surereken ben de yolda bir iki kaset hazirlayabiliyorum.. Yine bu sabah birlikte geldik ve ilk Maide suresini hazirlamam mumkun oldu.. Sabah 6:30 da is yerine gelince ilk isim kaydi siteye koymak oldu ve burada haber vermek icin Ankebut foruma girdim ve muhterem Ahmet hocamin yukaridaki muthis duasi ile karsilastim… Ne yapacagimi sasirdim.. uzerime sevinc ve utanc karisimi bir his coktu ve dakikalarca hungur hungur agladim.. Sevindim.. cunku boyle muthisbir duayi bu mubarek hocamizdan almak beni cok sevindirdi.. Utandim.. cunku bu duayi bunca curmum ile hakketmedigimi bildigim icin, insanlarin husnuzanlarini dolduramadigim icin cok utandim… Cenabi Allah, basta bu muhlis duayi edeni de duasi icine dahil etsin… Daha sonra okuyan mubarek karileri ve bu guzel kayitlari o fakir Misir’da yiyeceklerinden giyeceklerinden kisarak o zamanin sartlarinda cok pahali olan cihaz ve serit teypleri ile kaydeden, bu gunlere kadar muhafaza eden ve her isteyene bilabedel cekip veren o mubarek insanlari icine eklesin Yillarca topladigi kolleksiyonlarini bana emanet eden Riza, Huseyin, Adem ve Lokman hocam gibi nice kahramanlari da icine alsin Ankebut ve qquran gibi guzide web sitelerinde dolasan, kayitlar toplayip muthis arsivler olusturan.. her yeni kaydi burada sevincle paylasan, isimlerini saymakla bitiremeyecegim o guzel kardeslerimi de dahil etsin Benim unuttugum, fakat bu islerde bir nebze olsun emegi gecen herkesi, bu kasetleri Amerikaya getirip goturmede emegi gecen guzel kardeslerimi, kasetleri dijitallestirmede yardimci olan ve kendinden caldigim zaman icin hayiflanmayan esimi ve bu kayitlari dinleyen butun ummmeti Muhammedi de buna dahil etsin.. En sonunda da Kur’anin kendisine nazil oldugu, basimizin taci, gozumuzun nuru, efendiler efendisi, mukemmel insan, sefaat umidimiz Hz. Muhammed AS i da hitami misk olarak duaya bas taci etsin. Elfu elfu amin.. Muhterem abilerim..kardeslerim.. bacilarim.. Bu is Allahin isidir. Biz yapmasak da birileri bunlari yapacak.. Bize seref olarak bu vazifeye emanetci olmak, vesile olmak yeterde artar bile. Ne Hz. Kur’an nede hicbir Kur’an hizmeti ortada kalmamistir ve kalmayacaktir. Bu isler Allahin teyidindedir. Kaldi ki Kur’anin teganni ile, musiki ile okunmasi Kur’an ilimlerinin belkide en arkada kalanlarindan birisidir. En buyuk imamlar, mezhep imamlari dahil, bu isin caiz olup olmadiginda muhalefette kalmislardir. Fakat genel olarak ummeti Muhammed bunu uygun gormus, sevmis ve devam ettirmistir.. Uzerinde ihtilaf olan, Kur’anin bu yonune hizmette bile Allah’in ne kadar buyuk teyidi oldugu cok aciktir.. Mucrim kardesinizin bir yil once gordugu ruyayi ve hemen sabahinda olan bir olayi buna delil gosterip bagliyorum.. Ruyamda hastahanedeyim.. doktor kanser oldugumu ve 6 ay omrum kaldigini soyluyor..Ben de kendi kendime diyorum ki “daha bunca kaydetmem gereken kasetler var.. nasil 6 ayda bunlari yetistirip, edit edip siteye koyacagim.. Projem yarim kalacak”.. bunlari dusunurken ruyamda bile kendi kendime sasiriyorum..Iki ufak cocugunla esini dusunecegine aklina ilk ne geliyor diyorum kendi kendime.. Sabah henuz ruyanin etkisinden kurtulamamisken buyuk oglum yanima geldi.. O zaman 7 yasina yeni girmisti.. Ismi Arif Furkan.. (kucugu de Omer Faruk.. abisinden tam 1,5 yas ufak.. dua edin ehli hizmet olsunlar...). “Baba senin bu yaptigin Kur’an seyleri daha cok varmi?” Cunku beni surekli laptopumla ses edit etme programinda goruyordu.. ben de dedim ki “Daha cok var oglum”.. o da bir soru da sordu “Ben kac yasimda senin bu yaptiklarini yapabilirim?.. “13-15 yasinda oglum” diye cevap verdim… Ufacik cocugun sonraki cumlesi ise beni hem sasirtti, hem sevindirdi hem de dilimin tutulmasina sebep oldu.. “Sen uzulme baba.. sen olursen ben senin kaldigin yerden devam ederim…” …… O zaman kalbim mutmain olduki ufacik cocuga bu kocaman lafi ettiren cenabi Allah yaptigimiz isten menun ve teyidi var.. Biz olmasak da isi mutlaka baskasi omuzlanacak.. ve Islamin hicbir sancagi ortada kalmadigi gibi pekcok bahtiyar arkadas bu ise omuz verecek… Allah hepinizden ebeden razil olsun… . Konu ensar demirkan tarafından (16.11.07 Saat 08:15 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| ensar demirkan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (11.01.12) |
|
|
#729 |
|
Guest
|
gecenın bu sessız vaktınde ruhumuzu dahı bır nevı hem guldurup hem aglattınız ensar abı.rab heb hadimlerle olsun.sefaatleri üstümüze olsun.bu iştiyakımız halis olsun.yevm-i kıyamette senet olsun.
|
|
|
|
#730 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Ilk Maide suresi (Maide(27-50,116)_1959_Iskenderiye) siteye eklendi.. |
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
ensar abi daha senin yaptığın bu mükemmel çalışmalar bu hizmetler bir başlangıç daha ne güzel hizmetler yapacaksın inşallah başlangıç buysa sonuç nasıl olur demi başta mustfa ismail gibi unutulmayacak kaarileirn adını duyurmada vesile oluyorsunuz mısırda rıza abimiz ve hüseyin abimizde hakeza mısırda unutulan kaari unvanı almış abdurradi gibi bir kaarimizi tanımamıza vesile oldular daha sizin gibi abilerimizin ihlasıyla , gayretiyle ve vesilesiyle allahın yardımıyla ne kayıtlar ortaya çıkacak inşaallah allah hasanatınızı artırsın aşıki rıfati ve alpparslan gibi abilerimizde zaten böyle hizmetlerde numune teşkil ediyorlar allah sizlerden razı olsun
|
|
|
|
#732 | |
|
Guest
|
Alıntı:
21. Lem'a: Amelinizde Rızâ-yı İlâhî olmalı. Eğer O râzı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse te'siri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabûl ettirir, onları da razı eder. Onun için, bu hizmette doğrudan doğruya yalnız Cenab-ı Hakk'ın rızasını esas maksad yapmak gerektir. |
|
|
|
|
#733 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
27. ayetten baslayan ikinci ve son Maide siteye eklendi.. Hayirli cumalar.. |
|
|
|
|
|
#734 |
|
Guest
|
Yine ensar abinin sitesinden (mustafaismail.org) bu güzel stüdyo yasini dinlerken cuma gününe tevafuk ettiği için hatırıma geldi ki, bu güzel yasini, bu mübarek cuma günü okuyup Ensar Abimizin ve bütün kuran aşıkı kardeşlerimizin geçmişlerimizin ruhlarına hediye edelim.Arif Fürkanı ve Ömer Faruk'u (hem babalarını) tebrik ederiz.Allah onları da kurana hadim eylesin.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu mecnunurifat tarafından (16.11.07 Saat 09:47 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#735 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#736 | ||
|
Kardeş
|
Alıntı:
109. ayet ile baslayan birkac tane var... insallah bu hafta sonu ekleyecegim.. Alıntı:
Allah razi olsun.. Amin.. Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 02:54 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#737 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#738 |
|
SLM ALKM
Seyh Ali Huzeyyinin anisina düzenlenen toplantida okunmus olan nadir ve net bir kayit.Sure-i Hucurat-Kaf-Sems.Buyurun: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Allah razi olsun Adil hocam... Mide 109. ayetten baslayan ilk kayit siteye kondu.. sanki suni olarak cemaat eklenmis gibi ama cok hos.. Ekleyecegim 1 Maide kaldi. Yani toplam Maideler 4 tane olacak insallah.. |
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bir de yukarıdaki rüyanı dün okurken gerçek zannetmişim. Bütün gün üzüldüm durdum kansermişsin diye. Sonra Enes hocam uyardı da bir daha okudum
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|