| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#761 |
|
Guest
|
Alparslan kardeş resimler çok güzel ikincisini ilk defa görüyorum teşekkürler
1969da mustafa ismaili istanbulda karşılayan ona mihmandar olan ve onun kadri kıymetini iyi bilen bir kişi doç. emin ışık hoca marmara ilahiyatta kıraatçı. bize derste okuduğumuz ayeti hangi makamda okudun diye sorar bilemezsek notumuzu kırardı tam bir sanatçı kişiliğe sahip bir insan emin hoca ona sık sık mustafa ismaili sorardım şu sözünü hiç unutmam "teheccüdüyle takvasıyla bihemtadır şeyh. opera sanatçısı vereceği konsere nasıl bir ay önceden çalışır mustafa ismailde haflesinden önce tek tek ayetlerin mana ve muhtevasına çalışırdı. mustafa ismailin öksürüğünü bile kaydetmek lazım" aynada şeyhi anlatırken "o istanbula gelmiş ve büyülenmişti. çünki başta cami imamları öğretim üyeleri olmak üzere tüm istanbul halkı beyazıt camisini doldurmuş mısır cemaatini aratmamıştık der. Konu ASIM_SADIK tarafından (23.11.07 Saat 11:26 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#762 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#763 |
|
Guest
|
Arkadaşlar biz marmara ilahiyatta okurken doç. emin ışık hocamız bende mustafa ismailin orjinal plakları var çok net , pikabım yapılınca kaset yapıp sana vereyim demişti pikap yapılana kadar biz mezun olmuştuk şimdi istanbulda oturan kardeşlerimiz hocayla görüşüp kasetleri alsalar ve paylaşsalar ne iyi olur haa hadi bir el atında şu klasiklere bir ulaşalım arkadaşlar
Konu ASIM_SADIK tarafından (23.11.07 Saat 10:55 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#764 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Birisi bu ise el atsa cok guzel olur.. Ben dijitallestirmeyi hallederim insallah.. |
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Alttaki sitenin Galeri saffası hizmete girmiştir...Diğer Şeyhler de eklenecek inşallah... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:04 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#766 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Indirdim fakat mukayese etmeye vaktim olmadi.. Bu arada siteye daha evvel herkulde olmayan yeni bir Hud eklendi... Selametle... SLM ALKM Siteye iki Hud daha eklendi.. boylece canli ses kaydi sayisi 201 e ulasti cok sukur.. SLM ALKM Hani bir Hud 1977 ABD kaydi cikmisti ortaya.. tartismistik cemaatin ne kadar Arapca tezahurat yaptigina felan.. Bu kayit 1957 Iskenderiye cikti Elveda 1977 ABD Hud suresi..Internetten topladigim Hud surelerini elden geciri iken 120 ila 123. ayetler arasini okudugu kisa bir parca cikti.. Cemaate ve Ustadin sesine bakilirsa 1968-72 arasi Iskenderiye kaydi gibime geliyor.. Benim elime su ana kadar bu ayetleri okudugu hicbir kaset gecmedi.. Karistirin bakayim arsivlerinizi.. bu kaydin tamamini bulabilecekmiyiz.. Ustadin torununa da konu ile ilgili e-mail attim.. Bakalim ondan birsey cikacakmi.. Allaha emanet olun Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:05 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Tam bitmedi herhalde Hud Sureleri...Bende yukarıda dediğiniz 120-123 olan tek kayıt şu: Hud(116-123)_Hakka(1-24)_Neziat(26-33)_İskenderiye Fakat bunu baş tarafı kesik 116 yarıdan başlıyor...Evde internet yavaş upload etmeye çalışıyorum... Buyrun Hud(116-123)_Hakka(1-24)_Neziat(26-33)_İskenderiye: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mustafaismail.org sitesinin 7. sayfasında yer alan Israa(1-36-78-85)_1977_Zikrah Saniy Ummu Kulthum kaydı için bu kaydın Mustafa İsmail'in karısı Gülsüm için de yapılmış olabileceği yazıyor bir yerde...
Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:06 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#768 |
|
Kardeş
öylese ozamn hanımı kendinden önce vefat etmiş oluyor
|
|
|
#769 |
|
Guest
|
Valla abi ben eşinin adını bilmiyorum ama başka bir arap sitesinde karısı Gülsümün ölüm yıldönümü de olabilir deniyor...
Ensar abi internette yeni bir Bakara buldum, mustafa ismail.org ta bulunanlardan farklı...Bakara(249-252)_Şems(1-15)_Alak(1-5)_Dua_1969... Baş taraf kesik...Sitede 252. ayetten sonra okuduğu Şems yok...Yükleyebilirsem bugün ekleyeceğim inşallah... Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:06 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#770 | ||
|
Kardeş
|
Alıntı:
Alıntı:
Gozluklu oldugum icin zaten surekli 4 gozum ya.. olsun Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:07 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#771 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Arkadaşlar şu Sure-i Hud maktasını dinlermisiniz. ben kulaklarıma inananamadım. neden mi? çünkü bu Hud(25-57)_Haqqah(1-24)_Shams_1976_AbulA'la kaydından kestim eğer kaydın tarihi doğru ise(hala inanamıyorum bu yaşta bu nefes, bu ses, bu makam, mucize).şeyh 70 yaşında felan olmalı Ensar abi bu kaydı eklerken mucize bir kayıt olduğuna değinmişti bende daha yeni dinliyorum sizlerle paylaşmak istedim. bu kaydın tamamını dinleyin dinlmesseniz çok şey kaçırırsınız.
Hud 1976 makta [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#772 |
|
Guest
|
Ensar abi şu Bakara kayıtlarına bir bakabilirmisiniz?
1-Bakara(249-252)_Şems(1-15)_Alak(1-5)_Dua(baş taraf kesik)-1969 (Yukarıda bahsettiğim) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 2-Bakara(153-158)_Alak(1-19)_Baş taraf kesik (Sitede (151-158)-Şems-Alak var bundan farklı mı acaba?) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 3-Bakara(183-187)_Duha (Sitede 183-187 var ama Duha lı olan yok yada bu farklı mı?) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Tüm hizmetleriniz için Rabbim razı olsun... Alttaki Nur(35-38)-Irak kaydı sitede yer alan Nur(35-38)_Zariat(1-30)_Tariq_Alaq_Fatihah_1969_Alexandria kaydının baş tarafı mı yoksa farklı mı? [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şeyhin 1950 kaydı var mı hiç? Yada ben mi göremiyorum... Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:09 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#773 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Alpaslan hocamin yolladigi hud suresi 116-123 kaydini da kendisine ilettim. cok sevindi. Boyle bir kayittan haberdar olmadigini.. insallah orjinal kayda ulasmaya calisacagini iletti.. siteye iki adet hud suresi gaha ekledim.. |
|
|
|
|
|
|
#774 |
|
Kardeş
var herkülde
hucurta kaf hemde muthişşşş
|
|
|
#775 | |||
|
Kardeş
|
Alıntı:
Evet.. bu su ana kadar karsilastigim en tuhaf kayit.. Daha evvel studyo kayda cemaat montesi ile cok karsilastik fakat cemaatli bir kayda baska cemaat montesi bir ilk oluyor. .. 1969 Nur kaydinin kendi cemaat sesleri yerine baska cemaat sesleri ekleyerek yeni bir kayitmis gibi yutturmaya calismislar.. La havle vela kuvvete dedim.. Alıntı:
Alıntı:
Allah senden ebeden razi olsun.. Insallah bu kayitlarin orjinallerinin pesine duseriz.. Bu arada daha evvel olmayan Yemen kaydi bir AHZAB(38-48) cikti kasetin birinden.. Hud lar bitince bu yenileri de temizledikten sonra siteye ekleriz insallah.... Elhamdulillah.. bircok kalp ayni hedef icin birlikte atinca Allah nasil bereket veriyor.. Mustafa Ismailin torununun bile duymadigi kayitlar cikiyor ortaya.. Konu ensar demirkan tarafından (26.11.07 Saat 07:40 AM ) değiştirilmiştir. |
|||
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Guest
|
Sonunda ilk Yemen kaydı çıktı piyasaya...Bu Yemen nasıl bir ülkedir...Tek bildiğim Hud kavminin burada telef olduğu...Keşke şeyhin bir de Hud suresi çıksa burada...Üstünde Arabistan var ama Yemen altta çok sessiz kalmış yıllarca ve kalmakta...
Alıntı:
![]()
Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#777 | |
|
Kardeş
Alıntı:
yemen çok değişik bir ülkedir ama halkı çok iyidir mustafa ismailin yemen kaydımı çıktı şuan nerde
|
|
|
|
#778 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#779 |
|
Guest
|
SLM ALYKM
ARKADAŞLAR EMİN IŞIK HOCAM 1969 M. İSMAİL TÜRKİYE ZİYARETİNDE TRT KAYITLARININ VAR OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ. TRT DE TANIDIĞI OLAN BİR ARKADAŞ ARAŞTIRABİLİR Mİ?
|
|
|
|
#780 |
|
Guest
|
Ben TRT ye mail attım yok dediler...
Konu Jerusalem tarafından (22.12.07 Saat 03:11 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |