Okunmamış 03.01.07, 04:22 AM   #61
fffcg64

fffcg64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 12
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6
fffcg64 is an unknown quantity at this point
fffcg64 - MSN üzeri Mesaj gönder

Ensar abicim harikulede bir kayıtmış...Ah canına yanayım meşguliyetten daha dinleyemediğim o kadar çok kayıt varki bu da onlardan biriydi...Özellikle Zariyat suresine geçişi...Nefes alıp vermeyi unutturucak kadar güzel...Kalp hastalığı olanlara tavsiye etmem.Yoksa M.İsmail'i ötelerde canlı canlı dinleme şerefine nail olabilirler..
fffcg64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 05.01.07, 09:38 AM   #62
müştak-ı nur

müştak-ı nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
müştak-ı nur is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Şeyh Mustafa İsmail Kayıtları Buraya

Tahrim_Haqqah_1968_Bulaqiyya kaydını ilk defa dün dinledim ve daha önceden neden dinlememiş olduğuma hayıflanıp durdum...

Bu kıraatin acaba sesi daha temiz olanı var mı yeni kayıtlarda?Hem gürültü-patırtı çok hem de bazı yerlerde ses kesiliyor. Temizlenecekler arasında olması lazım bence

Galiba biraz da hızlanmış. Yavaşlatılmışı ya da yavaş olanı var mı?

Bir de bu kayıtta farkedilen bir durum: 59. dakikası civarında Fatiha'ya başlıyor. Yaklaşık 1 dakika Fatiha'yı okuduktan sonra tekrar bir gürültü-patırtıdır kopuyor. Sanırım orada bitirmemesi için birşeyler söylüyorlar. Malum Fatiha demek kıraatin sonuna yaklaşmak demek... Naziattan devam ediyor kari' de...

Bir de meşhur Israa_1948_Royal Palace ile alakalı...

24. dakikanın başında 17. ayeti okumaya başlıyor. Yalnız "ve kem ehlekna kablehum" diyor. Hemen "ve kem ehlekna minel kuruni min ba'di nuh" olarak düzeltiyor.

Şu profesyönelliğe de hayran olmamak elde değil. İnsanın olmazsa olmazlarından "hata"yı yapıyor. Lakin o derece telaşsız oluyor ki...Hiç teklemeden hemen düzeltiyor. Hata olduğunu anlamak çok zor...

İkide bir yazıp başları ağrıtmamak için birkaç meseleyi zihnimde böyle biriktiriyorum öyle yazıyorum.Kusura bakmayın...

MUHAMMED
Okunmamış 05.01.07, 06:25 PM   #63
ensar demirkan
Kardeş

ensar demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 432
207 Mesajına 476 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8
ensar demirkan is on a distinguished road
ensar demirkan - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
müştak-ı nur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yalnız "ve kem ehlekna kablehum" diyor. Hemen "ve kem ehlekna minel kuruni min ba'di nuh" olarak düzeltiyor.

Şu profesyönelliğe de hayran olmamak elde değil. İnsanın olmazsa olmazlarından "hata"yı yapıyor. Lakin o derece telaşsız oluyor ki...Hiç teklemeden hemen düzeltiyor. Hata olduğunu anlamak çok zor...

MUHAMMED
SLM ALKM

Ali imran_96-126__1969_alexandria da da cemaati fircaladigi yerin akabinde bir ayeti etrafinda bulunanlara soruyor.. soylemiydi yoksa soylemi diyor. cemaatte birisini tasdikliyorlar.. oda okumaya devam ediyor.. tabiki bu benim anlayabildigim kadari ile.
Okunmamış 05.01.07, 11:00 PM   #64
müştak-ı nur

Bu dediğinizi farketmedim ama cemaatin bir sonraki okuyacak olduğu ayetleri söyleyip durduğuna çok rastladım.

Bunların hatırlatma mı yoksa vird makamında mı olduğunu anlayamıyorum. Sanırım bazıları dediğiniz gibi hatırlatma babından...

Ambalajın üstünde çok sevdiğimiz bir şeyin isminin yazıp içinden yine çok sevdiğimiz ve işimize yarayan başka bir şeyin çıkması kabilinden...

israa_1969_alexandria ambalajından==>tahrim_hakka_naziat_şems_alak çıktı.

kahf_qisar_1959_alexandria ambalajından==>hucurat_kaf_beled_alak çıktı.

Bilgilerinize...

MUHAMMED

Müjdemi isterim...

Ensar ağabeyle bir kaç dakika önce görüştük.

İznini almasam da bu müjdeyi önce ben vermek istedim.

Yeni gelen Mustafa İsmail kayıtlarında bizler için birer efsane niteliğinde olan ve başka yerde de okumadığı Cinn Suresi, Al-i İmran (1-27), Muhammed Suresi, Tevbe Suresi, Rum Suresi gibi kayıtlar mevcut.

Ve çok yakında bütün ehl-i imanın sofrasında olacak inşaallah.

Müjdemi isterim...

MUHAMMED

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:40 PM ) değiştirilmiştir.
müştak-ı nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07.01.07, 12:42 AM   #65
ensar demirkan
Kardeş

SLM ALKM

Evet Allaha hamd olsun 3 gun evvel Ingiltereden 85 kaset geldi fedex ile.. icinde cok nadir kayitlar mevcut. Hemen [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] a yuklemeye basladim..

Bu kasetlerin sahibi Riza hocamizdan Allah razi olsun..

Saglicak ile kalin..

SLM ALKM

elimde olan butun canli kayit

Cin
Muhammed
Tevbe
Ali imran 1. ayetten baslayan

lari eklemis oldum.. bende olmayip elinizde olanlar var ise lutfen ulastiriniz.. (Zannedersem 1 tevbe daha olacak)

Muhabbetlerimle

ensar

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:41 PM ) değiştirilmiştir.
ensar demirkan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07.01.07, 03:30 AM   #66
müştak-ı nur

Rum ve Nahl-İnfitar da var abi sitede...

Hepsini indirdik

Hatta hepsini dinledik bile İlk olarak, birlikte...

Allah razı olsun.

Hizmetlerinizi daim etsin...

MUHAMMED

Konu müştak-ı nur tarafından (07.01.07 Saat 03:32 AM ) değiştirilmiştir.
müştak-ı nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 07.01.07, 03:35 AM   #67
ensar demirkan
Kardeş

evet Rum u unutmusum.. baska elinde Rum kaydi olan var ise paylassin lutfen

Ayrica, bir tane daha Tevbe var elimde.. birlesik arap emirliklerinde okumus. fakat tamamen bos camide okudugu icin tam bir studyo havasinda. Ileride studyo bolumune ekliyecegim insallah..

Nahl i ise bu kayit nadirattan olsa bile daha pek cok Nahl olugu icin onlari da koyduktan sora zikretmeyi dusunuyordum..

Muhabbetlerimle

Hijr(85-99)_Rahman(1-32)_Buruj_Haqqah_1969_Alexandria
da eklendi.. Bende baska hicr suresi yok.. sizde var ise lutfen iletin..

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:42 PM ) değiştirilmiştir.
ensar demirkan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08.01.07, 01:47 AM   #68
müştak-ı nur

Onu da dinliyoruz abi...

Bazı yerlerde nefes yetmese, ses bozulsa da tek kelimeyle nefes kesici...

Sebebi mi? 20 li dakikalardan başlayan "acem"ler...

İlk nefes kesici acem hamlesi 22. dakikanın sonunda geliyor. "Fesda' bimâ tu'mer!" ayetiyle...

Hani şu secde eden bedevinin secdesine sebeb olmuştu ya...

Sormuşlardı sen müslüman mı oldun? diye...

O da "Hayır. Ben ayetin belagatına secde ettim demişti."

İşte o ayetten başlayan nefes kesici acemler 45. dakikaya kadar gidiyor. Nefesleri kese kese...

Haykırılacak ayetleri haykırırcasına okumuş hakikaten.

92 – Rabbin hakkı için, onların hepsini sorguya çekeceğiz!
93 – Onları yaptıkları işlerden sorumlu tutacağız.
94 – Şimdi sen, sana ne emredilmişse onu açıkça onlara söyle! O müşriklerden yüzçevir!
95 – Seninle alay edenlerin haklarından gelmeye Biz yeteriz.
96 – Onlar Allah’tan başka tanrı uyduruyorlar ama yaptıklarının sonucunu yakında öğrenecekler!

MUHAMMED
Okunmamış 08.01.07, 02:12 PM   #69
surkentli

surkentli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 535
32 Mesajına 70 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7
surkentli is on a distinguished road
surkentli - MSN üzeri Mesaj gönder

Ben mustafa ismailin royal palace'de 1948 de okuduğu nisa suresine doyamıyorum... hele aşağıda eklediğim ayet...yani orda olsam ayete nasıl mukabele ederdim diye düşündüm ve düşündüğümü gerekleştirdim... hiç bir zamamn elde edemediğimiz ihlasla yapmışız herhal profesyonel oldu... ensar abi bir bak istersen......
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:42 PM ) değiştirilmiştir.
surkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 08.01.07, 10:40 PM   #70
ensar demirkan
Kardeş

Surkentli kardesim... cemaati iyi monte etmissin.. fakat yanki cok fazla olmus...

HUD1976AbulA'la yi DINLEYIN lutfen.. 71 yasindaki delikanli 1 saat 45 dakika ne dokturmus bakin... 71 yasinda, 1 saat 45 dakika, gumbur gumbur Mustafa Ismailden baska kim okuyabilir? Bu kayit misirdaki isin erbabinca onun saheser kayitlarindan sayiliyor.. gerek kiraat, gerekse makamat olarak cok zengin imis..

Muhabbetlerimle

ensar
Okunmamış 08.01.07, 11:20 PM   #71
müştak-ı nur

Abi bakıyorum bakıyorum bu kayıt bende yok. Herkul'ün sitesine baktım orda da yok...

Bende mi eksiklik var yoksa kayıtlarda mı?

Zahmet olmaz ise gönderseniz...
Okunmamış 09.01.07, 02:24 PM   #72
enderun

enderun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
enderun is on a distinguished road

Alıntı:
ensar demirkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ali imran_96-126__1969_alexandria

Bu kaydi henuz dinlemeyen var ise tekrar dikkatlerini cekiyorum.. Su ana kadar 62 kere indirildigine gore dinleyenler coktur.. Fakat ben Mustafa Ismail'in bu kadar huzunlu baska bir okuyusunu bilmiyorum.. Kesinlikle en onemli kayitlarindan.. Asrimizin okuyucularinin Bediuzzamani oldugunu, hickimse ile mukayese edilemeyecegini burada tekrar gostermis..

Mustafa Ismailci gecinen ve "Mustafa'dan baskasini dinlemem" cok insan var etrafimda.. Onlar bile bu tip agir okuyuslarini "SIKICI" buluyorlar ve Suriye okuyuslari gibi hep yuksek perdeler ariyorlar. Bu insanlar Kur'an mi dinliyorlar yoksa bir rock parcasimi... anlamakta zorlaniyorum.. Hedef Kur'ani anlamak ve faydalanmakmi yoksa muzige alternatif bir dinleti mi? (Hos, oda hic yoktan iyi ya..) Sayet bu kayit (ve bir ustteki nahl-zariat) sizi yerden yere vurmuyor ise... ne diyeyim... daha yiyecek 40 firin ekmeginiz var

Selamun Aleykum

Bayram dolayısıyla 10 gündür ankebuta giremedim. Maşallah gerek müştakı nur gerek Ensar hocam yine döktürmüşler.

öncelikle güzel bilgiler ve kayıtlar için teşekkür etmek isterim. Allah razı olsun.

Ensar Hocam yukarıdaki tespitlerin hoşuma gittiği için alıntılama gereği duydum.

Kuran tilavetinde aslolan hüzündür.
Bununla birlikte Allah a şükür kıraatler musiki ihtiyacımızı da gideriyor. Kulağımda ve dilimde şarkı türkü olacağına Allah ın ayetleri dolanıyor.
Bu esnada ayetteki mana ve maksadı düşünmeden de duramıyorsun. ve maksat haiz oluyor.

Güzel ses ve güzel tilavet insanı kurana yaklaştırıyor. vesselam

Allah a emanet olun.

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:44 PM ) değiştirilmiştir.
enderun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09.01.07, 02:50 PM   #73
müştak-ı nur

Abi başka bir yerde demiştim de...

Çoğu insan için kari'in coştuğu yerler daha güzeldir. Oraları çoğu insanın daha çok hoşuna gidiyor. Ancak şöyle bir bakıyorum da...

Evet, coştuğu yerlerde biz de coşuyoruz, hissiyatımız cuş u huruşa geliyor. Ama sanırım bende hüzün manası daha ağır basıyor. Tekrar tekrar dinlemek istiyorum, doyamıyorum. Zaten Kur'an'ı hüzünle tilavet etmek hakkında hadis de vardı. Ağlamaya çalışmayla alakalı bile hadis var...

Bir de musikiden bahsetmişsiniz. Aynen katılıyorum fikirlerinize. Ağzımızda şarkı-türkü mırıldanacağımıza, Allah'ın kelamını okuyoruz. Hem vird makamına da geçiyordur inşaallah...

Musiki deyince; [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sitesindeki Hicr kaydını dinlemenizi tavsiye ederim acizane. Oradaki acemler 2 gündür tabir-i caizse bitirdi beni... Özellikle 22. dakikadan başlayıp da 45. dakikaya kadar süren kısmı. Hiç bu kadar acem üzerine devam ettiğine rastlamamıştım. Rahman'ın büyük kısmını bile acem ile okuyor. Tabii ki arada adet olduğu üzere sabaya geçişler ayrı güzellik katıyor kıraate. Yine kudsî bir hüznü ihsas ediyor insana... "Mükemmel" diyeyim uzatmayayım...

MUHAMMED
Okunmamış 10.01.07, 01:17 AM   #74
miharbiy

miharbiy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 7
3 Mesajına 3 Teşekkür Aldı
miharbiy is an unknown quantity at this point
miharbiy - MSN üzeri Mesaj gönder

selamün.. aleykümm.. bende biseyler yazdim yazdim yazdim sonra geri sildim. duygularimi tam olarak anlatamiyorum.. yalniz sunu söylemek istiyorum.. hatta söyle yazzam daha da anlasilir olur (ilk zamanlar böyle bisey olmamistir abartmislardir diyordum, ama coktan vazgectim ve tövbe ettim) simdi anliyorum o 6 saat mustafa ismaili hic fire vermeden dinleyen cematin yasadiklarini ve aldiklari kur an zevklerini.. ben tam olarak anlamadan bukadar zevk alirken anlayarak canli canli o insani ve okunan kurani dinlemek,dinlemek, yine dinlemek. gerisini siz düsünün.. simdi burakin 6 saatide 16 saat deseler.. yahu okadar cokda degilmis diyecek kadar oldum... ALLAH RAHMET EYLESIN... sizlerdende Alah razi olsun.. ALLAHA EMANET OLUN. selamlar.
miharbiy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
miharbiy Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
kenan186 (10.01.12)
Okunmamış 10.01.07, 02:44 AM   #75
müştak-ı nur

Ensar ağabeyin bahsettiği türden bir "Hakka sevinci" ile Ghashiyah_Qisar_1964_Alexandria kaydını dinlerken karşılaşmıştım.(42. dakikanın başında)

Ayrıca son eklenen Hud kaydını da dinlemek nasib oldu...

Okuyanın 70 in üstünde biri olduğuna inanmak gelmiyor insanın içinden. Haydi ona inandık da; bu yüksek performansın 2 saate yakın sürmesi...

En çok hoşuma giden kısmı ise 35. dakikadan sonra (takriben 38. dakika civarında) Nuh tufanının kıssası ve Nuh a.s 'ın oğluyla olan muhaveresi ile başlayan, sonrasında oğlu hakkında Cenab-ı Hakk ile olan muhaveresi, sonrasında Hud a.s ın kavmi ile olan muhaveresi... Bu muhavereleri resmen yaşıyor gibi okuyor maşaallah. Coşuyor da coşuyor... Ensar ağabeyin dediği gibi gümbür gümbür okuyor. Fakat Enderun ağabeyin de dediği gibi insana bir hüzün veriyor. Vermeli de zaten...

Bir babanın şefkatten gelen hisle oğlunu kurtarmak istemesi, onun kendine güvenip isyan etmesi, sonrasında yine şefkatten gelen bir hisle Cenab-ı Hakk'a yakarışı... Diğer bir peygamberi kavminin dinlememesi. dahası onunla alay edişleri, onun ise Rabbine yönelmesi... Hepsi mahzuniyete sebeb...

Çok uzattık yine, kusura bakılmasın... Ne yapalım elimizde ekleyebileceğimiz kayıt yok; hiç olmazsa biz de hissiyatımızı anlatarak katkıda bulunalım diyoruz...

Yaptıklarım başlığın formatına uygun değil ise ağabeylerimden biri ikaz edebilir...

MUHAMMED
kenan186 (10.01.12)
Okunmamış 10.01.07, 04:06 PM   #76
surkentli

surkentli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 535
32 Mesajına 70 Teşekkür Aldı
surkentli is on a distinguished road
surkentli - MSN üzeri Mesaj gönder

Maşallah muhammed kardeşim...kendi hissiyatını yazarken bize de tercüman oluyor ve kayıt eklemiş kadar hizmet ediyorsun... allah razı olsun....

ensar abi maşallah hakkaten de mustafa ismaili kuran eskitmemiş... yani allah için işleyeni allah işletiyor,parlatıyor... dikkat ettim de mustafa ismailin ve abdussamedin vefatlarına yakın videolarda yüzlerinde kırışık yok... yani normalin altında... allah için çalışanı allah azze ve celle ihtiyarlatmıyor....

surkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 10.01.07, 05:27 PM   #77
Sinan

Sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesaja Tesekkür Edildi
Sinan is on a distinguished road

Selamun Aleykum

cok haklisin surkentli kardesim!
Seyh Mustafanin 1978 Hüseyin Mesciden'de okudugu Qamar, Tin, Alaq, Qadr videosunu izledigimde tüglerim tiken tiken oluyor.
Ayni yilda okudugu Naziat suresi icin aynisi gecerlidir.
Vallahi insan zannediyor ki her an Ses telleri kopacak. Ama sadece ilk dinledigimde öyle zannetmedim, gercekten her sefer o belli basli yerlere gelince zannediyormki aha koptu kopacak.
Vallahi sesi öyle acayip ki, ayni Seyh Naina'nin dedigi gibi bütün Mescid sanki sallaniyor. Insan bunu hissediyor.
Ve bu videolar 1978 yilinda kayit edildi, yani Seyh Mustafa 72 yaslarinda iken!!!!
O videolari dikkat ile izleyin. Ilk videodaki Alaq suresine cok dikkat edin, öbür videoda Naziat suresindeki "akhrace minhe maaaaa" ayetini dikkatli dinleyin.
Vallahi insanin tügleri tiken tiken oluyor.
Bu anca Kur'an'in mucizesi olarak yorumlanabilinir, baska bir cevap yok buna!
Hicbir 70 yaslarindaki insan sesi ile bukadar tizlere cikamaz, ciksa bile böyle insan'i etkileyemez!
Ahhhh Seyh Mustafa, Mekanin Cennet-i-a'la olsun, Hz.Muhammed (s.a.v.) komsu olmak nasip olsun sana!
Insallah Cenet'te onu hepberaber dinleriz
AMIIIINNN

Selamlar,

Sinan
Sinan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 11.01.07, 01:43 PM   #78
fffcg64

fffcg64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 12
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
fffcg64 is an unknown quantity at this point
fffcg64 - MSN üzeri Mesaj gönder

S.Aleyküm...
"Zaman ihtiyarladıkça Kuran gençleşiyor" sözünün bir nevi isbatçısıdır herhalde M.İsmail...Zaman vücudunu yıpratsada sesini asla yıpratamamış hatta-bu benim fikrim-gençlik ve orta yaşlarına göre daha da güzelleşmiş daha etkileyici okuyuşlar yapmıştır.
Mesela bir Fatır Suresini dinleyin 1974 iskenderiyede okuduğu(özellikle 11. ila 13. ayetler...hele "lehül-mülk" deyişleri)
Birde Hucurat-Kaf-Hakka ve Kısa Sureler 1975 Ebu El Ela Camiinde gerçekleştirdiği 1 saat 50 dk süren o muhteşem okuyuşu(özellikle Kaf Suresinin 10.ayetinden itibaren....) İkiside Herkülde var..
Benim aklım havsalam almıyor..Bir insan 70 yaşında 2 saat boyunca konser verebilir buna inanırım ama Kuran okumak şarkı türkü okumaya benzemez..Daha çok efor ve güç harcanır,daha çok tiz ve pes seslerde dolaşılır,ses daha fazla yorulur...Bütün bunlara rağmen M.ismail'in o yaşında o kadar uzun ve etkili okuyuşları peynir ekmek yeme rahatlığında okumasına ben akıl sır erdiremiyorum.
Nazarınıza verdiğim okuyuşlar hakkında yorum yapmıyacağım.Sadece şunu diyeyimİNLEYİN DE GÖRÜN GÜNÜNÜZÜ....
fffcg64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 11.01.07, 03:11 PM   #79
müştak-ı nur

Abi bahsi geçen Hucurat-Kaf-1975 kıraatini daha dün dinledim Hatta buraya bugün tavsiye yazmayı düşünüyordum. Tevafuk olmuş...

Ben de hayret ve hayranlıkla dinlemiştim...
Okunmamış 11.01.07, 03:20 PM   #80
adil

adil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 101
39 Mesajına 102 Teşekkür Aldı
adil is on a distinguished road
adil - MSN üzeri Mesaj gönder

SLM ALKM

Ensar Hocam koydugunuz nadir cekimler icin size tesekkürü bir borc biliyorum.Gercektende cok nadir kayitlar,ama bana biraz hizlandirilmis geldi,yine de buna da raziyiz.Diger taraftan acaba bu okuyuslar nerede gerceklesmis,bir malumatiniz var mi acaba? Ben de daha evvel bir tanesini buraya koymustum,herhalde gözden kacti(büyük ihtimalle ayni yerlerde,ayni zamanda okumus oldugu kayitlar)buyurun:
1.Sure-i Vakia-Hadid-Insikak

2.Sure-I Enbiya-Hakka

Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 08:45 PM ) değiştirilmiştir.
adil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
ensar demirkan
Seçenekler