| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1221 |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Ensar abi sizden ricam olsa...
Lukmanlardan sonra, Nemllere geçebilir miyiz? Birkaç haftadır alemimiz Süleyman a.s ile doldu da... Sizin için bir mahzuru yoksa.
|
|
|
#1222 |
|
Tesekkür: 10
15 Mesajına 19 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
karamolla abiciim senin verdiğin linkte nerede ve hangi tarihte hangi sureyi okuyor biliyormusun?
|
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Tesekkür: 55
8 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Guest
|
şeyhin forumu
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#1225 |
|
s.a ensar abi mustafaismail.org daki kayıtlardan Hud 1957 iskenderiye kaydında ses biraz kalın gibi geldi bana...Ben o kaydı uzun süredir kasetten dinlediğim için kulağıma biraz kalınlaşmış geldi...Onu biraz inceltebilirmisin abicim? ALLAH razı olsun...
|
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
3 Mesajına 5 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Guest
|
"ona da hörmetimiz vardır" dediği ve o grubun birinci saydıkları kari' kimdir.Bir kayd-ı ihtiraz:"türkiyede kıraat-ı aşereyi bilen yok" demesi hilaf-ı hakikat bir beyan değilmi?
|
|
|
|
#1228 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Yukarıda başka siteden alıntı yapılan yazıya cevab
1-Tecvid'i iyi bilmek iyi uygulamak ve taviz vermemek anlamına gelmez...tecvid kaidelerine uymayan ve bu konuda taviz verenler kim olursa olsun istinasız hata yapmıştır çünkü Kur'an bize peygamberimizden nasıl telakki olduysa öyle okunmalı kimsenin kendi kıraati için taviz vermeye hakkı yok ve hatta ehl-i eda'dan "Tecvid'i hafife almak küfürdür" ibaresine rastlamışımdır binaenaleyh tecvid ilminin ne kadar faziletli bir ilim dalı olduğu gözler önünde... 2-Ayrıca Türkiye'deTecvid İlmi ve Kıraat-ı Aşere'yi iyi bilen ustadlarımız mevcuttur yok denilemez...Haseki Eğitim Merkezi ana şube olmak üzere ve Anadolu'nun çok yerinde bu dalda meşhur ustadlarımızın olduğu örnekleri verilebilir... 3-Eğer araştırılırsa Tecvid ilmiyle alakalı ecdadımızın kaleme aldığı öyle eserler var ki değil bir küçük mecmua ciltler halinde bir eser meydana gelir sen araştırmazsan sormazsan ve talibi olmazsan ne bileceğin ancak aklın küçük bir mecmuada takılı kalacak ne diyem... 4-Kur'an kıraatını tek musiki yönüyle değerlendirmemek artı olarak ilmi yönüyle de ele almak lazım ikisi Kur'an kıraatını tamamlar öte yandan Kur'an ilimlerine vukuf olmayan birine sesi güzel olupta Kur'an'ı pare pare edip okuyan birisine vukuf olmayan kişi elbette sen ne kadar güzel okuyun veya okuyor der... 5-Kimse annesinin karnından doğarken tecvid öğrenmemiştir kaldı ki doğan her arab'ın annesinin karnından doğarken Tecvid bilmesi o zaman denilebilir ki bunun hocası kimdir acaba ? sizce...Mevlam'ın dilemesi istisna... 6-En son olarak herkes haddini bilmeli bir şahsı ve bir konuda eleştiri yapabilmesi için o seviyede olması gerek durum gösteriyor ki yazılanların işin ehillerince olmadığını aksine alaycı bir tavır kullanıldığıdır maalesef kaldı ki değerli eserlerin metin uslubu kullanılmış o müellifler gibi olmak kolay mı her babayiğit'in harcı olmasa gerek... Haddim olmayarak bunları yazdım çünkü bu iş büyüklerimize düşerdi lakin yazılanları görünce rahatsız oldum doğrusu.... Konu Muratçiçek tarafından (24.04.08 Saat 07:58 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
ben kısasa şunu diyim
mustafa ismail ozamanki muhmmaed rıfat gibi muhammed ali dabba gibi bu işlerde titiz kurraların takkdirini kazanmıştır onlar bir şey demiyorda htta çok seviyorlar takdir ediyorllarda başkalarının lafı muhim değilidr mısırda bazı büyyük kurralar mustafa ismail kıraat okyuşlarında yani vecih üzere okuyuşlarında çok ince çokda muhim olmyana bazı kurallara dikkat etmiyor gibi gözküyor diyorlar ama ardındanda şunu ekliyorlar o mustafa ismail ona laf yok mustafa ismaili eleştiren ya cahilliğindendir yada hasedliğindendir esas şunu demek istiyorum her insanın hatası vardır asrın en iyi kuran okuyucusu mustafa ismailinde v olabilir ama iyi tarafalrı o hatalarını siler süpürür bazı kurralar vardır harflerin üstünde öyle abartarak dururlarki öyle okumayı marifet zannederler onu yaparkende çoğu şeyi yapmazlar dinleyicilerede birşey sunamazlar elhamdülillah şunu gördüm insanalr yavaş yavaş mustafa ismail gibi kaarileri tanıyorlar tanıynalrda bırakamıyor kuran dinlemekte bir tecrübe ve bilgi istiyor bazıları vardır türkiyede olduğu gibi sesi ve nefesi iyi olan kaarileri zirveye çıkarırlar kuran okuma sanki nefesten ibaret gibi
|
|
|
#1230 |
|
Guest
|
Bunu yazan adam da komiklik olsun diye yazmıştı, siliyorum...
|
|
|
|
#1231 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Biz Kur'an tilavetini Allah resulünden bizlere nasıl telakki olduysa aynen o itina ile okunması üzerinde durmak istiyoruz konumuz bu...hem Mustafa İsmail'in fanatik hayranlarından birisi olduğumu da unutmayasın ha...galiba unutmuşsunuz hocam 1987'den beridir şeyhi dinlerim ve dinlemeye de bir türlü doymuyorum... |
|
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Erkek Üye
|
|
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Ne mahzuru olsun kardesim. Fakat bayagidir Necm-Kamer ler ile ugrasiyordum.. Yaklasik 50 kasetin icinden mukerrerleri ayirip iyi ses kaliteli olanlari seciyorum.. Su ana kadar 17 adet oldu. Sanirim 20 yi bulacagiz. Necm den sonra insallah Neml e gecelim.. |
|
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Alıntı:
evet kahire abicim sana tamamen katılıyorum.... Mustafa İsmail gibi bir üstadı tecvid ve mahreç gibi noktalardan eleştirmeye kalkmak olsa olsa onu anlayamamanın bir tezahürüdür.... Nica kariler vardır ki öyle bir okur ki tecvid kurallarıını ve mahreçleri çıkarırken en ufak bir kulak tırmalaması olmaz...ama niceleri de vardır ki adeta ''kulakları tırmayala tırmalaya bak burda kalkale yapıyorum,bak ayını nasıl da çatlattım hele bir şu ha ya bak..nasıl da çıkardım diyerek insanı adeta bir tecvid dersine tabi tutar'' kaldı ki ben bizim türkler dışında hiç bir milletten de bu tür eleştirileri duymadım...halbuki arap olan onlar ama...bizimkisi biraz tereciye tere satmak nevinden oluyor.... ve yine kaldı ki bizim o meşhur tecvid ve mahreç hastası karilerimizin hiç biri bırakın asra damga vurmayı henüz gönüllerde bile mümtaz bir yer edinememişlerdir...ben şimdiye kadar gece gündüz o karileri dinleyenleri ve dinlerken cuş-u huruşa geçenleri pek görmedim ama Mustafa İsmail vb karileri dinlemeden edemeyenlere kendilerinden geçenlere defalarca şahit oldum.... neyse sanki ,işin kışrındamıyız ne.... |
|
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
aslında türkiyedeki kendi alanında iyi sanılan üstadlar bile mustsfa ismaili takdir ederdi
hatta kuranın taliminde tecvidinde titiz bir hocaefendi vardı türk tarzı okumuya çalışanlara şunu derdi evladım arab ağzı dinlemeyin ama mustafa isamille mahammed rıfat hariç derdi onalrı dinleyin derdi genelde mustafa ismail muhammed rıfatı muahmmed sıddık minşeviyi takdir etmeyen yok zaten çünkü herkes haddini bilir bu üç kaari allahın izniyle asra damgasını vurmuş unutulmayacak kaarilerdir hele hele mustafa ismail türkiyde istanbulağzı diye bir okyuş vardır birde anadolu tarzı vardır aynen msırdada kahire tavrıyla beledi tarz dediğimiz köy tavrı bazen makamata kahire tavrı olanlar çok büyük titiz bir eğitimden ve sınavlardan geçiyor her kaarinin harcı olmuyor yani mustafa ismailde bunların başında o yere gelesiye kadar ciddi eğitim ve takdirlerden geçmiştir öyle asrın kaarisi olmuştur
|
|
|
#1236 |
|
Guest
|
Tekbir Giyim'in sahibinin adı Mustafa Karaduman....Acaba bu aileden olabilir mi?
|
|
|
|
#1237 |
|
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
sağol
|
|
|
|
|
|
#1238 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Ensar abi;
Geçen gün Yusuf kayıtlarına göz gezdirdim ve 2 nokta gözüme çarptı. 1)1971-Ebu'l Ala kaydı önceden beri elimizde bulunan Herkül'deki 1963-Ebu'l Ala2 kaydıyla aynı. Sadece eskisinde en son çok kısa bir yeri hatalı okuyup bitiriyordu orası yeni kayıtta kesilmiş. Bu güzel. Lakin yenisinde ses incelmiş biraz. Eskisindeki ses daha gerçekçi. İncelik-kalınlık konusunda bir ayar yapılabilir mi? 2)Keza 1975-SalamahurRadi kaydı da öyle. Yenisi çok fazla incelmiş. Eskisi daha gerçekçi.
|
|
|
#1239 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
1975 ile ilgili katiliyorum.. ses ince. Mukerrer kayitlarda ses kalitesi ve sesin kalinlik-inceliginin optimum olarak en iyisi hangisi ise onu koyuyorum siteye. 1971 ise bence gercegine cok yakin.. Herkulde bazi kayitlar dijitallestirilen kayitlardan %10 yavas ve kalin sesli olarak yapilmis. (Benden kaynaklanan bir teknik hata) Bunun sebebini kayitlar Herkule konduktan sonra anladim.. Mustafaismail.org u acinca herkuldekileri duzelttirme ihtiyaci hissetmedim.. 1975 kaydini ve bir baska arkadasin istedigi Hud kaydini musait vakitte istekler dogrultusunda halledip 4shared den vereyim insallah. (ses inceltme ve kalinlastirma kaydin kalitesini ciddi olarak bozdugu ve robotik bir ses verdigi icin mecbur kalmadikca kullanmiyorum) Allaha emanet olunuz Ensar |
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Muhterem kardesim.. bence sitedeki hali gercek sesine bayagi yakin. Unutmaki 1957 de ustad 52 yasinda idi.. 50 li yillardaki kayitlarda sesinin inceligi ya kayittan elde olmayan sebeplerden dolayi yada bilerek (cogunda bence boyle) inceltilmislerdir. Yoksa ustadin sesi ellili yaslarida inceydi de 60 indan sonra kalinlasmis degil.. Tabi ince sesten zevk aliniyor ise o baska. Buyurun inceltilmis hali... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Mustaki nur hocam.. buda sizin icin 1975 Yusuf [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sesi kalinlastirdiktan sonra gercekten cok daha hos oldu.. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| ensar demirkan |
| Seçenekler | |
|
|