| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1321 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Merakla bekliyoruz kardesim.. Sanirim en uzunlari 40sn civari olacaktir. Abdussamed gibi 50-55 sn lere cikacak ornek bulabilecegini sanmiyorum.. Hangi kayit hatirlamiyorum fakat MI in 43 sn lik bir okuyusu dikkatimi cekmisti.. Bu noktada arkadaslarin bir noktaya dikkatini cekmek isterim. Mustakim mucevvedcilerin tek nefes ile uzun okuyuslar yapmalari cok daha kolay. Cunku ani cikislar, inisler, durmalar olmuyor okuyuslarinda.. Stabil, fitri bir akis ile okuyor lar.. Ruzaygi, Minshawi buna cok guzel orneklerdir.. Fakat Muzahraf mucevvedcilerde-ki pirleri Mustafa Ismail dir- bu ani cikis inisler, duruslar insanin nefesini cabuk bitiriyor. |
|
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
Çok değişken bir okuyuşu olmasına rağmen gerçekten fevkalade bir nefesi olan Ahmed Nainayı da unutmamak lazım. Tabi bunda Naina'nın diyafram sesine verdiği önemin de çok büyük etkisi var. Mustafa İsmail ağzı ve genizi çok iyi kullanıyor. Bu da okuyuşa ayrı bir tat katıyor bence. Bir de Mustafa İsmail ayet sonlarındaki meddi arızları ve meddi liyn leri çok uzatmayı sevmiyor. Naina'nın okuyuşunu Mustafa İsmail'den ayıran diğer yön de bu.
|
|
|
|
#1324 |
|
Guest
|
İşte Üstaddan uzun nefes 51 sn
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bana göre üstadın 51 saniyesi 90 saniyeye bedel çünki ses çok kapsamlı etkileyici bir ses tiz değil
Konu ASIM_SADIK tarafından (22.05.08 Saat 04:29 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#1325 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Tesekkür: 0
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
Bu da Yunus-Ahzab olmasın abi?
|
|
|
|
#1327 |
|
Guest
|
yanlışlıkla hud ahzab demişim yunus hud ahzab kaydı bülbül sesli o kadar hoş ki çocukluğumuz bu kaydı dinleyerek geçti bu netlikte bir cd yıllar sonra elimize geçti 20 senedir beklerdik bu anı hemen şimdi yüklüyorum cumadan sonra biter herhalde 500 mb yi 10 mb ye indirmek zaman alıyor
isteyene kliplisinide verebilirim |
|
|
|
#1328 |
|
Guest
|
Muhterem, kıraat alimleri mustafa ismailin derin kıraat ilminden ve onu uygulamadaki titizliğinden övgüyle bahsederler mustafa ismailin tilavet esnasında nefes aldığına hiç şahit olmadım (Yani duymadım
hiledir. |
|
|
|
#1329 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Guest
|
iŞTE BÜLBÜLLÜ YUNUS AHZAB
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ARKADAŞLAR BU BÜLBÜLLÜ YUNUSUN SONU MALESEF KESİK YANİ HUD KISMINI KESMİŞLER AMA ÜZÜLMEYİN ONUN ORJİNALİDE VAR BENDE YANİ KESİLMEMİŞ MODİFİYE EDİLMEMİŞ ORJİNAL HALİ YALNIZ ONDA BÜLBÜL SESİ YOK İNŞALLAH ORJİNALİNİ PAZARTESİ YÜKLERİM |
|
|
|
#1331 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
yaklaşık bundan 11 sene önce hafızlık yıllarımdayken mısırlı kaari olrak abdussamed ve minşeviyi biliyordum babam bana olum bu mustafa ismaili dinle bir dedi oda bu kasetti bülbüller içinde bülbül mustafa ismailin sesi ilk dinlediğim kaydı buydu mustafa ismailin hatta 11 sene önce ilk dinlediğimde şunu demiştim yav bu kaari çok muhteşem okuyor çok etkileci ve makmaları manaya göre çok ustaca kullanıyor şimdiya dinledekleirimden en ustası bu niye meşhur değilki dedim sonradan baktımki asrın en iyi kuran okuyucusuymuş
|
|
|
|
#1334 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Guest
|
Daha önce başka başlığa eklemiştim, gözden kaçmış olabilir...Şeyhin nadir ve en kısa kayıtlarından....
Hac(75-78)-Kraliyet Sarayı-1947 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#1336 |
|
Tesekkür: 55
8 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
dikkatli ce dinleyin.bukayıtta m.ismail tam 50 yaşında olan sesi ile kimlerin sesine ulaşıyor .bide 30 yaşındaki halini düşünün nefes arayanlarda bu kayıda baksın ben çok etkilendim.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Guest
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
çok güzel bir stüdyo taha kaydı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mearic 1-31 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kısa bir kayıt beled sonu ve mutaffifin 22-26 Konu Jerusalem tarafından (15.10.09 Saat 08:30 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#1338 |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 14
6 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Evet kari tıkandımıydı başvuruyor nefes almaya ve çalmaya tabi bu da başka bir sanat her karinin işi olmasa gerek çünkü dinleyiciye belli ettirmemek lazım ama bazen kendini belli ettiriyor...çoğu kari kanaatimce zorlandığı an alıyor buna Muhammed ve Mahmud Sıddık Minşavilerde ve Naina'da dahi şahit olmuşum...ama Mustafa İsmail bu ayet-i kerime'de yani "Ve maaaa" derken orada İmam Hamza kıraatına göre sekte yapıyor tabi bu arada ister istemez şeyh için fırsat bu fırsat yani...
|
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı