| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1481 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Ensar hocam Allah razı olsun.
Bende ki mustafa ismail tutkusunun teşkil etmesi hususunda katkınız çok büyük. tüm diğer dostlarında mutlaka bendenizde bu kaydı çok beğenenlerdenim. tasvirul mana konusu şahsımca kıraatin en can alıcı konusu. ilmi olarak asla böyle bir iddiam yok. tasvirul mana konusunda bazı arkadaşların çok hoşuma giden analizleri olmuşdu. burada durum şöyle. musikinin bir ruhu her nağmenin ve makamın taşıdığı bir kişilik ve psikoloji var. yani sesin duygusal bir gücü var. her dinleyici üzerinde ses ve nağme farklı duygu patlamaları ve hezeyanları oluşturur.bunun geçmiş ve yaşananlarlada ilgisi var. o yüzden bu maktada ben ancak kalbimde oluşturduğu duyguları paylaşacağım. ötesi diğer dinleyicilere Şeyhimiz sesin duygusal gücünü iyi keşfeden ve çok iyi uygulayan bir insan. eğer şeyhi dinlemenin yanında izleme fırsatı yakalar isek onun okurken yaşadığını da görebiliriz. o yüzden izleyerek dinlemek ve hatta canlı dinlemek tüm dinlemelerden üstün ve tesirli. şu an maktayı dinlemekteyim. en kısa zamanda paylaşmak üzere sevgi ve saygılar yağmurlu bir hava var bu sabah istanbulda yolda işe gelirken güne şeyhden bir kayıt dinleyerek başlamayı planlıyordum. malumunuz yağmur , bulutlar duyguları hissiyatı harekete geçiriyor. en iyi ifade edeceğim qaride mustafa ismail olduğuna göre. hasılı güne onunla başlamanın lezzeti başka belki bugün isra ile başlasak daha iyi olurdu. şunu eklemeden geçemeyeceğim. buradaki kuran dostlarında bir ayrıcalık görüyorum. ve çok takdire şayan. sadece kıraatin musikisine nağmesine takılmayan ayetlerin manasına ruhuna ve amaçladığına ve ahkamına doğru yol alan insanlar var burada. hadisde bahsedildiği gibi sadece kıraatini alıp ahkamını terkedenlerden değil. ses ve musikinin kuranı dinleme , okuma , düşünme , ezberleme ve hatta anlama üzerindeki müthiş tesirini kimse yadsıyamaz. Allah daim etsin. hayırlı kandiller.
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (02.08.08 Saat 07:25 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Ensar abi, Enderun abi Allah razı olsun, çok istifade ediyoruz.
Bu günlerde Mustafa İsmail'in Nahl 1954 Ebulala ile 1956 Emin Said kayıtlarını dinliyorum. Özellikle Nahl suresinin insanı tefekküre yönlendiren bir havası var. Mesela bu sabahki yağmurda iş yerine gelirken tevafuk eden ayetler: 10. O’dur ki gökten yağmur indirir. Hem içeceğiniz su ondan oluşur, hem de hayvanlarınızı içinde otlattığınız ot ve ağaçlar! 11. Allah o su sayesinde sizin için ekinler, zeytinlikler, hurmalıklar, üzüm bağları ve çeşit çeşit meyveler yetiştirir. Elbette bunda düşünen kimseler için alınacak bir ders var! Bir kaç gün önce denizden feribotla Bandırma'ya geçiyordum. Orada tevafuk eden ayet şu idi: 14. Yine O’dur ki denizi sizin hizmetinize verdi ki oradan taptaze et yiyesiniz ve takınıp kuşanacağınız zinet eşyası çıkarasınız. Denizde gemilerin suları yara yara akıp gittiklerini görürsün. Bütün bunlar Onun lutfedeceği nasibi aramanız ve nimetine şükretmeniz içindir. Bu şekilde ayetleri birebir şahit olarak dinlemenin tadı da bir başka oluyor. İnsan ayetlere muhatab olduğunu daha fazla hissediyor. Mesela Naziat suresinde "efelem yenzuruu ilessemaai" kısmına geldiğinde kafayı yukarı kaldırmak ayetlere konsantre olmak açısından da çok yararlı oluyor. Herkesin Miraç kandilini tebrik ederim.
|
|
|
#1483 | |
|
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Erkek Üye
619 Mesajına 923 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
Biz İsra ile başladık abi hamdolsun Rabbimize... İlk ayette O'nun (a.s.m) İsra'sını... Akabinde bizi Rabbimize yakınlaştıran, Bizim Mi'racımıza vesile ayetleri dinledik. Hemen ikinci ayette 'Benden başkasını vekil edinmeyin!' ikazını mesela... Bozguncu Beni İsrail'i... Rabbimizin gece-gündüz ayetlerini... Sadece O'na ibadet edeceğimizi... Ve anne-babaya iyi davranma emrini... Nuh'tan (a.s) sonra helak edilen nesilleri... Elimize verilip de Oku! denecek kitabı... Şimdiden okumaya çalıştık. En son da dedik ki bütün kalbimizle: İnne haza'l Kur'ane yehdi lilleti hiye akvam... Gerçekten bu Kur'an en doğru yola götürür... Amma ve lakin; O'nun (a.s.m) Miracını da dinlemek isterdim ben, İsrasından sonra... Keşke Necm suresinin ilk sayfasını okuduğu bir kayıt olsaydı elimizde, bir de onu dinleseydik diyorum hasılı...
|
|
|
|
#1486 |
|
Guest
|
Burası abelerin mekanı olmuş. Sevgi nedeni belli bir durumdur bir duruştur. Sevginin kaynığı ise kişinin kendisidir. Transfer edilmiş sevgiler hedefini bulamaz. Benim ne demek istediğimi abeler anlar. Özellikle h. abeler. (mesaj sayısı 1494+1)
|
|
|
|
#1487 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Siteye elimde olan son iki Nahl daha eklendi.. Studyodan montaj olan kaydi saymaz isek 22 adet canli Nahl suresi olmus oldu. Allaha hamd olsun... Bu hafta sonu insallah Hac suresine basliyalim.. Konu ensar demirkan tarafından (02.08.08 Saat 08:13 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Bir turlu indiremedim kardesim... bir kontrol edebilirmisin sana zahmet bakabilirmisin.. en son indirme linkini veriyor [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] fakat calismiyor.. |
|
|
|
|
|
|
#1489 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Ensar abi,
Lokman-1961-Suriye kaydında tekrar edilen bir yere rastladım. 20.dakikadan 25. dakikaya kadar olan bölümü dinlerseniz farkedersiniz inşaallah. Daha önceden bu hatayı farkedip de düzelttiyseniz kusuruma bakmayın.
|
|
|
#1490 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Allah razi olsun kardesim.. Simdi duzeltip sitedeki kaydi yeniledim.. |
|
|
|
|
|
|
#1492 |
|
3 Mesajına 5 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
bu maktanın tamamı elinde olan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Muhterem Mustafa İsmail severler
İran radyosunda 34 adet yeni kayıt girdiler, elimizdekilerle bir fark varmı karşılaştırma imkanım yok...İnşaallah farklı kayıtlar vardır... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Allah razi olsun hocam... Insallah en kisa zamanda karsilastirma yapar yeni veya daha iyi ses kalitesinde birsey var ise siteye ekleriz... Siz ve sizin gibi interneti radar gibi tariyan kardeslerimize mutesekkiriz. |
|
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Tesekkür: 17
7 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
şeyhin oğlunun kaydı var mı ???
|
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Bir zamanlar şöyle bir kayıt indirmiştim:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Gayet güzel okuyor. Şeyhin tavrını iyi kapmış.
|
|
|
#1497 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
yani mustafa ismail bunun gerçek dedesi bizde dede diyoruzya ismi ali husni 45 yaşlarında Misir hava yollarinda kabin gorevlisi (erkek hostes).. ama ustadı iyi kavramış burdada mustafa ismailin meşhur ibrahim dusuk 1959 kaydını taklit etmiş bildiğim kadarıyla oğlundan okuyucu yok ama akrabalrında var ama mustafa ismailin oğullarıda iyi bir dinleyici
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...][Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu kahire tarafından (13.08.08 Saat 10:35 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Tesekkür: 17
7 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Şeyhin kaç çocuğu var bilen var mı? hepsi kurra mı? babaları gibi miler?
|
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı