| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1641 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
bu resimler daha önce werildimi bilmiyorum ama ilk defa görüyorm..
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] şeyh ahmet mustafa kamil le beraber... Konu Sipahi tarafından (23.12.08 Saat 10:40 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
sayın kuran muhabbeti bol kardeşlerim.
bugun seyh mustafa ismail'ın ölüm yıldönümü. insanların kuran a yönelmesini sağlayan baslıca ismdir takdir edersinizki. güzel sesi ve mükemmel kıraatiyle tüm islam alemine kuran ı sevdiren seyh mustafa ismail; 1978 yılı 22 aralık ta son defa dimyatta kuran okur ve 26 ARALIK 1978DE hakkın rahmetine kavuşur. bu mesajı okuyan herkesten istirhamım bir fatiha seyhe. okuyuşu ve kıraatiyle insanın yüreğini yakan,insanın içinde fırtınalar koparan şeyhe bir fatiha cokmu... |
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Guest
|
Allah(c.c.) rahmet etsin...Bu dünyada dinlemeyi nasib etti...Cennette de dinlemeyi nasib etsin...
|
|
|
|
#1644 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
allah sana rahmet eylesin ey asrın en zirve kuran okuyucusu
ve ondan size muhteşem bir kesit hazırladım süriye hucurat kaf süresinden ama ne okumuş ilk başta hele ölümle ilgili okuğu ayeti kerimelrde ve ahiretteki azabla ilgili ayetlerde kendini manyaya öyle bir vermişki anlatılamaz o anı yaşartacısına okumuş işte makta [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] evet o öldü ama 30 sene oldu vefatı hizmeti halen devam ediyor vefat yıldönümünde kahire radyosunda yapılan programınıda kaydedebildik genelde konuşma var ama en sonlarında ahmet mustafdan sonra kaari faracellahu şazeli çok muhteşem konuşyor "o diyor kuran okurken kuranın mansıan göre hali değişir ve cemaainde halii değişrdi mesal cehennem ile ayeti hüzünlü okuğu zaman kendisi nerdeyse ağlar gibi okur ve cemaatte ağlardı" bizzat kendiside şahit olmuş ve kasas süresindeki muhteşem manasına göre yorumyla okudğu ayetten bahsediyor en sonunda kendi konuşmasını vermişler kuranı kerime bağlılığın önemiyle ilgili konuşuyor işte program [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...][Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu kahire tarafından (28.12.08 Saat 04:25 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Kardeş
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Büyük üstad Mustafa İsmâil için 21 Nisan 1998 'de Kütahya'da yazdığım bir mini kasidemi paylaşmak istedim...
Mustafâ İsmâil’im kim bülbül-i Kur’ân’dır o Yok onun tek kâri’-i nâdîde-i Furkân’dır o Rehber-i seyyâh-ı iklîm-i Kelâmullâhtır Çün vahiy inzâl olur tek Âyetullâh-hândır o Perde perde yükselen ses kuyudan mâ’nâ çeker Yûsuf-ı Mısr’ı kuyudan kurtaran kervândır o Hî telek der hey tulek der hi’ tulek şuh,Yûsuf’a Key ma’âzallah diyendir Mısrâ hep sultandır o Gark eder gönlümü hüzne Nûh’u orda yüzdürür Mağlûb oldum ağladım âh coştu kim tûfandır o Bir tilâvet ânı kendin kaybeder hem öyle kim Sanki İbrâhim ü Hûd’dan Âl-i ‘İmran’dandır o Ol kelâmullah hakkın tastamam îfâ eder Hasta kalblere şifâdır derdlere dermandır o Cennetin kâri’i olsun Mustafâ Dâvud gibi Ey ilâhî şol vücûdu taşıyan bir candır o Gül-nihâl oldu Ömer her dem gözü tesbih çeker Kim bu derler Mustafâ İsmâil’e hayrandır o Konu Sipahi tarafından (28.12.08 Saat 09:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Efendim, dedemizi ne güzel anlatmışsın. Çok belagatli ve çok harika bir şiir olmuş. Allah razı olsun. Rabbim cennette de dinlemek nasib etsin.
|
|
|
#1647 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Verdiğin maktayı dinleyince hemen kaydın bütününe bakayım dedim. Ama bendeki Hucurat Kaf Suriye dosyasının içinden Kehf suresi çıktı. Kaydın hepsini paylaşman mümkün mü?
|
|
|
|
#1648 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
|
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Kardeş
Öğrencilik yıllarımda yazmıştım bu kasideyi.Daha doğrusu bir kaside denemesiydi.Bana Kur'ân zevki aşılayan Merhum üstâdıma karşı birazcık olsun teşekkür edebilmek için 23 yaşımda iken yazmıştım.Onu anlatmak mı?Ne mümkün!Şu an,forumdan indirdiğim Kaf-Zâriyat'ı dinliyorum.Aman Allâh'ım!İnsanın dili bağlanıyor.Fuzûlî,Bâkî olsam da onu anlatabilsem diyorum kendi kendime...
|
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Guest
|
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
#1651 | |
|
Kardeş
Alıntı:
allah razı olsun bu kayıt daha netmiş lakin çok hafif kalınlaşmış gibi sesi çünkü dedenin 1957 sesi bundan biraz ince süriye yusuftaki ses gibi mesala sesi çok kalınlaştımı ve tam aksi aşırı incetilmi hiç güzel olmuyor ve ilk dinleynler için tam sesi şu diye ayırt edilmiyor çünkü mubareğin 1945 den 1978 e kadar 33 sene arasında kayıtları var yani 40 yaşından 73 yaş arası tabi insanlık hali sesindede büyük değişme var gerçi şunu diyim hepsi birbirinden güzel
|
|
|
|
#1652 | |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Maşaallah çok hoş olmuş abi...
|
|
|
|
#1653 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Kardeş
|
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Kardeş
üstadımızdan muhteşem bir kesit
capcanlı bir okuyuş [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#1656 |
|
Erkek Üye
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Konu Sipahi tarafından (04.01.09 Saat 03:22 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Tesekkür: 17
7 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Allahı Rahmeti Ve Bereketi Sizlerin Ve Bizlerin Üzerinde olsun
Alıntı:
Dede Efendi ağabeyimiz herhalde forumumuza yenisiniz hoşgeldiniz.BÜYÜK KURAN OKUYUCUMUZ OLAN MUSTAFA İSMAİLİMİZE çok mükemmel bir ezgi ile yazmışsınız ellerinize sağlık.. Saygıdeğer Hocalarım Ve kıymetli Ağabeylerim Mükemmel bir kayıt dinledim,Qarinin sesi bana hiç yabancı gelmedi fakat kim olduğunu da anlıyamadım.Kari 2 saate yakın okuduğu kayıtı sizlerle paylaşmak istiyorum.Eğer bu kariyi tanıyanınız varsa adını da söylese çok sevinirim.(mustafa ismailin kısmına atmamın sebebi de malumunuz ustadın kısmına çok kişi girmektedir ve de ustada duyduğum aşktan dolayı) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Mustafa İsmailin çok mükemmel bir maktası bayılıyom bu maktasına hele ki "ENE ETİ KE" kısmı beni yakıyo... birde ustadın bu kayıttaki cemaati çoşmuş nerdeyse ustadı yiyecekler gibi bağırıyorlar(gerçi yiyilmiyecek kişi de değilde [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Sipahi tarafından (04.01.09 Saat 01:00 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Kardeş
Alıntı:
çok kaliteli muhteşem bir kaari muhammed rıfattan muahmmed ramazandan hele hakka süresinde mustafa ismail esintiler var çok fennan yanlız yeni kaariler şahhatgil gibi şu beledi tarzına uymasa kuranın tavrına uygun olmayan bazen çığrından çıkacak namler yapıyorlar makam uğrana eski kaarilerimizde bu yok gerçi bu kaarimizde çok az bu buna dikkat ederse geleceğin yasir şarkavi gibi yıldız kaarielrinden inşallah ben bu kaariyi araştyorum kim olduğunu sesi banada yabancı gelmedi hele hakka süresinde tam mustafa ismail olmuş seside benzemiş
|
|
|
|
#1659 |
|
Tesekkür: 54
87 Mesajına 144 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Allah razı olsun ahiler.Mustafa İsmaili(r.h) sizin sayenizde ve yüklediğiniz kayıtlar sayesinde tanıdık,Cenab-ı Hak Kur'ana ve hakikatlerine olan iştiyakınızı daim eylesin,ve Mustafa İsmaili(r.h) Cennette dinlemeyi nasip eylesin.
Ey alem-i islam! Uyan,Kur'an'a sarıl,İslamiyete maddi ve manevi bütün varlığınla müteveccih ol... Lisanın, Kur'an'ın ayetlerini aleme duyururken ,hal ve etvar ve ahlakında onun manasını neşretsin; Lisan-ı halinle de Kur'an'ı oku.O zaman sen, dünyanın efendisi, alemin reisi ve insaniyetin vasıta-i saadeti olursun. |
|
|
|
|
|
#1660 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Hosbulduk abi...
Biz hep buralardayiz ama yine de hosbulduk. Özlüyoruz biz de, lakin takib edemiyoruz elde olmayan sebeblerden dolayi... Ama biz hep buralardayiz merak etmeyin abi. Yeter ki siz özleyin
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, mustafa, İsmail, Şeyh |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|