| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1761 |
|
Erkek Üye
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Erkek Üye
|
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كما عودناكم علي النوادر ولا شيء غيرها نقدم لكم تلاوة رائعة جدا للشيخ الكبير مصطفي إسماعيل رحمه الله وما تيسر من سورتى المدثر والقيامة سجلها الشيخ لإذاعه دمشق في فترة الخمسينيات وطبعا من نافلة القول ان نقول ان هذه التلاوة النادرة لم ترسل من قبل علي اي منتدي آخر تفضلوا التلاوة ولا تنسوني ووالدي من صالح الدعاء [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] الرجاء ممن يريد نقل الموضوع لأي منتدي آخر ان يذكر انه مأخوذ من هذا المنتدي المبارك..وأن يدرج رابط لهذه الصفحة وبإمكانه أن يستخدم نفس روابطي من غير أن يتعب نفسه في تحميل التلاوات مرة آخرى على موقعه
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Tesekkür: 170
107 Mesajına 672 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
1957'de Suriye'de Yusuf okuduğu mescidin videosu:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Şeyh Mustafa İsmail
![]() Mustafa Muhammed El-Mursi 17 Haziran 1905 te Garbiye vilayetine bagli Mit gazal mintikasinda dogdu. Genc Mustafa 1911 "kuttab" denilen ilk okul seviyesinde Kur'an egitimi veren okulda Seyh Abdurrahman Ebulayneyn den Kur'an dersleri almaya basladi. 1913 yilinda Seyh Abdullah Sehata nin okuluna gecer. 1915 de henuz 10 yasinda olmasina ragmen sesinin guzelligi ile koyunun goz bebegi olmaya baslar. Seyh Mustafa Ismail 1917 yilinda Seyh Idris Fahir den tilavet ve tecvid derslerini tamamlar. Daha sonra bir El-ezher hocasinin kendisinin tilavetini Otaif camiinde dinlemesinin akabinde Islam Enstitusunde okumak icin Tanta sehrine gider. Genc Mustafa boylece Kari olarak hayata atilmis olur. 1920 de bir yas merasiminde uc gece Kur'an okumasina mukabil 70 Misir Paund'u alarak Karilikten ilk gelirini elde etmis olur. 1925 senesinde Tanta sehrinin en zengin insani olan Huseyin El Kasabi nin cenazesinde okur ve kisa sure icerisinde kirsal Misir'in en aranan kari is olur. 1927 de milli lider Saad Zaglul un cenaze merasimi dolayisiyla Dimyat ta okur. Burada 6 cocugunun annesi olacak esi ile tanisir ve butun onemli pasalara kendisini dinletmis olur. Programini organize edebilmek icin Tanta da bir ofis tutmak zorunda kalir. 1943 te Kahirede ilk defa okur. Diger karilerin kendisine yonelttikleri ciddi elestirilere ragmen kisa surede baskentte destanlasir ve radyonun yildizi olur. 1944 te kiral Faruk un en gozde karisi olur. Ramazan ayinda kiralin sarayinda yapmis oldugu meshur okuyuslar butun Arap dunyasindaki radyo dinleyicileri tarafindan begeni ile dinlenir. Butun Musluman ulkelerde taninmaya baslar ve ygelen davetler uzerine ogun olarak seyehat etmeye baslar. 1947 de cok prestijli bir makam olan El-Ezher camii kariligine atanir.. 1965 yilinda kendisini resmi kari olarak atayan Cemal Abdul Nasir dan ustun hizmet madalyasi alir. Ayni gece Ummu Gulsum ve Muahmmed Abdul Wahab da Mustafa Ismail ile birlikte madalyalarini alirlar. 1977 de cumhur baskani Enver Sedat ile birlikte Kudus'e gider. Bu ziyaret butun Arap ulkeleri tarafindan ciddi elestirilere hedef olmasina ragmen Mustafa Ismail buyuk bir ruyasini gerceklestirir ve Mescid-i Aksa'da Kur'an okur. 1978 yili 22 Aralik ayinda son defa Dimyat sehrinde Kur'an okur ve 26 Aralikta vefat eder. |
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Tesekkür: 17
7 Mesajına 12 Teşekkür Aldı
Mustafa İsmailim....Mustafam.....İsmailim
Allah Mekanın cennet eylesin ey ustadım ey şeyhim ey manevi hocam. Senin yerin bambaşka.. Gönlümde tahtsın,aysın güneşsin... Sen dinlediğim okuyucuların başısın... Sen bambaşkasın... Okuyuş babında senin taklitçilerin senin tozuna bile ulaşamıyorlar. USTADIM,CANIM MEKANIN CENNET OLAA. Ustad şeyh Mustafa İsmaili rahmetle anar bütün sevdiklerine de kucaklar dolusu sevgi ve saygılarımı yolluyorum... |
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Tesekkür: 0
16 Mesajına 18 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
bu okuyuşlar internette yok galiba
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Sipahi tarafından (07.04.09 Saat 05:58 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Guest
|
3-4 gün önce yazmıştım ama silinmiş...
Nahl(111-128)-İnfitar kaydı vardı mustafaismail.orgta canlı kayıtların ilk sayfasında...Sesi ince ve cemaat eklenmişti...Ensar abi bunun stüdyo olduğunu söylemişti... Aşağıdaki kayıt Nahl(111-128)-İsra(1)-son kesik...Bu her iki kaydın 119.ayetlerini kıyasladım bence aynı gibi...Ama bu durumda sonlarda yer alan İsra ve İnfitar hangisi ekleme hangisi gerçek bilmiyorum...Ama farklı kayıt ise problem yok...Aşağıdaki studyo ve ses normal... Nahl(111-128)-İsra(1)-son kesik-Studyo [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Bu da Hucurat-Kaf-Hakka-Neziat-Şems-Fatiha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#1768 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
aman allahım
ustazın tam 16 dakikalık tek segah makamında okuduğu kesiti sizle paylaşmak istiyorum 16 dakika muhteşem ve capcanlı bir segah okuyor işte link [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#1769 |
|
Dedenin bu kaydını kesin dinleyin.Cemaat sanki ölesine bağırıyorlar.Anlatılmazz bir kayıt.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Kardeş
Alıntı:
en meşhur tahrimlerinden birisi sağol kardeş.. |
|
|
|
|
|
|
#1771 |
|
|
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 4
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Alıntı:
selamün aleyküm, bu hutbe kaydı uzun süre önce aranmış (67. sayfalarda) ; verildi mi sonraki mesajlarda bilemiyorum ama ben ekleyeyim dedim: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ayrıca, mustafa ismail merhumun kayıtlarını büyük emeklerle ümmetin istifadesine sunan Ensar abimize ve diğer muhterem abilerimize tekrar tekrar dua ve teşekkürü borç biliyorum. son günlerde hazretin meftunu oldum iyice... Konu c.tahir tarafından (22.04.09 Saat 04:23 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#1773 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
internetet olmayan nadir bir zariat hakka kaydı
bunu kaset olrak ahmet mustafa kamilden almıştım hele sonundaki hakka süresi kaydını iyi dinleyin cezbeye gelip kendinden geçen cemaatleri hele çokta derunibir okuyuş yapmış mustafa ismail hele son kısımlarında hakkanın [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#1775 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#1777 |
|
Kardeş
Tesekkür: 4
1 Mesaja Tesekkür Edildi
abi, maalesef bende yok hutbenin tam kaydı. zaten bu kesintiyi de musvir abimiz vermiş. link onun hesabından. kusura bakmaz inşaallah.
yer olarak Mısır dışı olduğunu da sanmıyorum. Hocaefendi, hadiseyi canlı bir şahidinden rivayet etmiyor mu? Ama şeyhin kısa hayat hikayelerinden öğrendiğimiz kadarıyla Mısır dışına da beraber çıktıkları olmuş. (mescid-i aksa mesela). belki Suriye'de de gezmişlerdir. iki ülke de benzer rejimlerin gölgesinde çile doldurmakta. cahil halklarının aynı tıynete sahip despotlarına karşılıklı hayranlığı da mantık dışı değil fakat Suriye cemaatinin tantanacı olmadığını hatırlarsak bu alkışlama hadisesi, camiye daha önceden yerleştirilmiş "şakşakçılar"ın marifeti gibi. Şeyh hakkındaki hüsn-ü zannı kırmamışızdır inşaallah. merak ettiğim bir husus var, ehl-i vukuf abilerimize sormak istiyorum. Merhum Mustafa İsmail, malum, musıki makamlarını okuyuşunda başarıyla uygulamasıyla meşhur. Acaba Şeyh, özellikle makam eğitimi almış mıdır, yoksa tabii olarak yani fıtri yeteneğiyle mi bunu becermiştir? Konu Jerusalem tarafından (27.04.09 Saat 05:56 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Kardeş
Alıntı:
sayın abicim bnm konuylşa ilgili pek bilgim yok ama sunu söylemek istedim. onu anlatan belgesellerde şöyle geçiyoo onu dinleyenler; -şimdi hicaza geçti -bakın rasta cıkıyor -şimdi nıhavente geçti diyorlrmış yanlız şeyhin bundan haberi yokmuş.... |
|
|
|
|
|
|
#1779 |
|
--------------------------------------------------------------------------------
S.Aleyküm Ben sizlerle kaf suresinden nihavent bir kesit paylaşmak istiyorum.70 yaşında gerçekleştirdiği bu okuyuş tabiri caizse akıllara zarar..Diyebiliriz ki zaman üstadı yıpratmak şöyle dursun sesine ses,nefesine nefes,tecrübesine tecrübe katmış.Allah nur içinde yatırsın.... İşte muhteşem kesit: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu fffcg64 tarafından (24.04.09 Saat 09:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Tesekkür: 137
13 Mesajına 20 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı: