| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#241 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Bu sureyi islamweb sitesinden indirmiştim daha doğrusu yarısını indirebilmiştim bu siteden indirme sorunu yaşıyorum mozilla,explorer ve opera gibi çoğu sayfa görüntüleyicileri ile denedim kısa sureler iniyor fakat diğerlerini tam olarak indirmeye muaffak olamadım problem bendemi yoksa sitedemi bilemiyorum vereceğim adresten sizde deneyin indirebilirseniz bizimle paylaşın. aşagıdaki adreste indirme butonu mozilla ile aktif olmuyor o yüzden explorer yada opera ile açın daha sonra sayfanın en altındaki Mujawwad (Whole Qur'aan) yazan kısımdaki sureleri indirmeye çalışın. surelerin yanında üç simge var birincisi indirme ikincisi realplayerle dinleme üçüncüsüde media playerle dinleme. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
#242 |
|
Tesekkür: 47
17 Mesajına 146 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Konu Alshalan tarafından (15.06.07 Saat 01:43 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: link |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Tesekkür: 47
11 Mesajına 38 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
SA. Alparslan abi Allah razı olsun. Uygun bir vakitte bakacam inşallah.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Guest
|
Thank you very much...
Arkadaşlar Alshalan arkadaşımız Muhammed Minşevi'nin 62 adet suresi eklemiş: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#245 |
|
Tesekkür: 0
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
selamun aleykum muhterem kardeşlerim muhammed sıddik minşavi
hocanın 45 dakikalık video görüntüsü konuşulmuştu onunhakkında yeni bilgisi olan varsa bir zahmet bilgi versinler selam ve dualarla................... |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Guest
|
Hud(6-32) Arabistan radyosu-60lar-NADİR
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şeyhin 50lerde Mısır'da okuduğu Fussilet suresinden 3,5 dakikalık makta: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:07 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#247 |
|
Guest
|
Daha önce Saffat olarak verdiğim sure Saf suresi imiş indiren kardeşler düzeltsin, kusura bakılmasın bendede saffat olarak kayıtlıydı geçen dinlerken farkettim
|
|
|
|
#248 |
|
Guest
|
hud-6-32-stüdyo:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sad: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] tarık-beled: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:08 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#249 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Arkadaslar benim anlamadigim birsey var,Minsavi'nin okudugu yerler sanki boyle kucuk oda yada mescit gibi ve cemaat kucuk gibi genellikle ama Abdussamed'in okudugu yerler buyuk camiler yanki yapiyor ve cemaat daha cok,sizce?
Acaba bu Abdussamed'in daha cok tutuldugunu mu gosterir Minsavi'ye karsi? Ben sahsen Minsavi'den daha cok hoslaniyorum. |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Guest
|
Minşevinin 1936 yılında 16 yaşında bir matemde okuduğu, ilk okuyuşu olan ahzab suresini biri quran-voice sitesinde görmüş, fakat link ölmüş.Bu okuyuş bulunursa çok güzel bir okuyuş olduğu söyleniyor.
Şeyhil-celil vel-haşi' savt-ül-büka Minşevi'nin 1920 de Minşat Karyesinde doğup ,20-haziran-1969 da 49 yaşında kahire'de vefatı üzerinden 38 yıl geçti.Allah Şeyhimize rahmet etsin ve cennetinin genişliklerinde iskan etsin. Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:09 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#251 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Hüzün insanının ruhuna en azından bir fatiha okuyalım bugün Kardeşler benim gibi Minşevi arşivini yapanlara ve düzenleyenlere kolaylık olması bakımından ve elimizde bulunan kayıtları tekrar indirilmesini (geçen düzenlerken bazı linklerden indirdiğim bazı sureler aynı yer ve mekana ait çıktı. malum kotalıyız) mükerreri engellemek için bir fikrim olacak şöyleki şeyhin kayıtlarının toplam kaç tane olduğunu bir süreden kaç kaydının olduğu, nerelerde (mescidi Aksa, emeviye cami gibi) okumuştur,ayet numaraları, biliniyorsa senesi hakkında bilgisi ve arşivi ve linki olanlar burada paylaşırlarsa çok makbule geçer. ayrıca kayıtların hepsi bir arada olmasada olur hergün bir kaydı hakkında araştırma yapılırsa daha sağlıklı olur. tek tek karşılaştırma imkanımızda olur Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:10 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#252 | |
|
Tesekkür: 1
1 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Guest
|
Libyadan şuaranın evveli:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#254 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
bence böyle bir ayrım yapmak iyi bir düşünce değil.hem Minşevi hem de Abdussamed (r.a) ikisi de kur'anı içten okuyan mübarek zatlardır.Kıraat olarak birbirlerine nazaran yakın okuyorlar.Abdussamedin en önemli özelliği uzun nefesi ve ses tonunun ince olması zira bu özellik cemaati çok coşturmasına neden olmuştur + gençliğinde baya dış ülkeleri dolaşmış.M.Sıddık minşevi de dış ülkeleri dolaşmıştır ama bazı yaşamış olduğu sıkıntılar yüzüznden fazlaca dışa açılamamış.malum bi de genç denilecek yaşta vefat etmiş.sonuç olarak ikiside kur'anı biz mü'minlere tebliğ etmiştir inşaALLAh.Rabbimden mahşer yerinde eğer izin verilirse şefatini dileyeceğim.Ayrıca M.rıfat (r.a) içinde geçerli.o da Şeyhlerin Şeyhi.Rabbim hepsinden razı olsun....
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Tesekkür: 0
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
selamun aleykum muhteremler şeyh muhammed sıddik minşavi üstadın
tevbe suresinin sonunun mucavvad kaydını bilen varmı bilenler varsa bir zahmet yazsınlar selam ve dualarla.................. |
|
|
|
|
|
#257 | ||
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Tevbe-mücevved LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Alıntı:
Bakara suresinden başlayalım mesela bende 2 kaydı var şeyhin 1. Bakara stüdyo okuyuşu. ve iz gale musa ile başlıyor 2. Bakara cemaatli ya eyyühellezine amenü kutube ile başlıyor Not: bir de islamweb sitesinde Bakaranın sonunu (Ameneresülü) buldum indiremedim ancak dinlenebiliyor. eğer elinde bu kayıt ve bendekilerin harici olan varsa upload eder yada link verirlerse müteşekkir kalırım Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:17 AM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#258 |
|
Guest
|
Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 11:18 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#259 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
firitici kardeşim
selemün aleyküm cümleten ben münşeviyi daha çok beğeniyorum diyosun haklı olabilirsin. Ama burda hepsi ayrı bir cevher önemli olan cevherlerden yararlanmak. Yoksa o mu üstün okuyor, bu mu üstün okuyor sakın böyle şeye girmeyelim. Ben münşevi, abdussamed, şatiri, tuhi, gamidi vs hepsini çok seviyorum. Hepsinden Allah razı olsun Bunlar bizim canlarımız. Biz şarkıcılara bakar gibi top 10 oluşturamayız. Allah burdaki herkesten razı olsun vesselam |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, minşavi, muhammed, sıddık, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|