| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#341 |
|
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
kur'andan kıraattan anlayan kişiler lütfen söylesin bu karinin taklidi nasıl yapılabilir.Minşevinin okuduğu mü'minün suresi makamlı okuyuşu hangi sitede var bilginiz varsa haber verin lütfen.
Konu musa keçili tarafından (15.08.07 Saat 11:14 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Kardeş
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 387
133 Mesajına 201 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Alıntı:
Mücerred abi bu calısmanız cok guzeldı. bu tarz calısmaları arkasının gelmesını umıd ederız. tekrar Allah razı olsun..
|
|
|
|
|
#343 |
|
Tesekkür: 3
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Muhammed Sıddık Minsawi dinen uygun görmedigi icin video kayıdı aldırmamış. Bazi meşhur Kariler telaffuzda makamı bozmamak için ufak hatalar yapmalarına rağmen Şeyh Muhammed Sıddık Minsawi neredeyse hatasız okurmuş.Şeyhin kıraatinin video kaydida musade etmedigi icin alınmamış.Şeyhin (yaşarken) evinin karşısında bir arkadaşımın akrabası oturuyordu.Bu bilgileri arkadaşım bana böyle aktarmıştı.Genede en iyisini Allah bilir...Şöhrete meyilli biri değilmiş.Tarikat ehli ve ehli takva imiş.Okurken harflerin çıkarılışına ve kıraate pek dikkat edermiş.
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Kardeş
Tesekkür: 6
15 Mesajına 23 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Foruma hoş geldin Kardeş.
Malumat için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Hosbulduk.Bikac haftadir forumda verilen linklerden dosya indirip dinliyordum.Forumda dolaşirken Muhammed Siddık Minsawi nin görüntü kayitlarına ulasmak isteyen arkadaşlarin yazilarini okudum. Bildigim kadariyla sizide bilgilendirmek istedim.
Türkce klavye kullanmaya pek alışık degilim.Yazım hataları icin mazur görün.Şimdilik Allaha emanet olun... |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Erkek Üye
|
furkan ahmet kardeşime katılıyorum. ben de öyle biliyorum.takva ve tarikat ehli olmakla beraber ayrıca siyasi nedenlerlerden dolayı da pek kayıtlara alınmamıştır.ihvanı müsliminden sayılması olsa gerek..böyle bir kibarul mukriin nadir gelir dünyaya belki de gelmez..
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Selamun Aleykum arkadaşalar....
Şeyhimiz üstadımız muhamed sıddik minşavi rahimehulah ın müzakere ettiğimiz üzer ben video kaydının mutlaka olduğunu tahmin ediyorum bu konuda baktığım kaynaklar beni böyle düşündürüyor bu konuda fikrim şu: şeyhimiz 49 sene gibi kısa bir ömür sürmesine rağmen asya afrika ve avrupada birçok ülkeyi islami toplulukları ziyaret ederek K. KERİM kıraat etmiştir. dikkatinizi çekmek isterimki şeyhimizin belittiğim üzere kısa bir hayat sürmesine rağmen gerek mısır gerekse diğer ülkelerde internet ortamında hamdolsun sok sayıda sesli kaydı bulunduğu görülmektedir. gerek kendi ülkesinde 60 yıllarda başlayan tv yayını gerek yurt yurt dışındaki muhtelif toplulukları ziyareti sırasında mutlaka görüntülü kıraatını çekenler olmuş olmalıdır nitekim bir arkadaş daha önce 45 dk.lık videosundan bahsetmişti. bütün bunlar şeyhimizin görüntülü kayıdının kuvvetle muhtemel olduğunu gösterir inşaallah araştırmalara devam edersek ortaya çıkacaktırşeyhin video kaydını öğremek için şunlar çözüm olabilir..... 1.mısırdaki arkadaşlara mısır tv sinin70 öncesi kıraat arşivini sorarak araştırma yapmaları gerekiyor 2. şeyhin diğer yurtdışı gezilerini tariheleriyle iyi tesbit ederek tv arşivlerini ve özl koleksiyoncuları aynen araştırmak lazım 3. şeyhin kardeşi meşhur mahmud sıddik minşaviye veya ailesine ulaşmak suretiyle video kayıtları olup olmadığı onlardanda bilgi edinilebilmesi mümkün olacaktır.selametle herkese saygı ve sevgi ve....duaaa..... |
|
|
|
|
|
#348 |
|
Guest
|
Fatiha-Bakara(1-5)
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İnsan-Fecr-Fatiha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] (şuan upload ettiğim bazı Sureler daha var, birazdan ekleyeceğim inşallah...) Karia-Humeze-İhlas [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Mutaffifin-Tarık-Ala-Ğaşiye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Mutaffifin-İnşikak-Buruc [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Beled(Kuveyt) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] (Bendeki kayıtlar bitti arkadaşlar...eklenen kayıtlar dışında elinde kayıt olan arkadaşlarımız onları bizimle paylaşırlarsa seviniriz...) Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 01:05 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#349 |
|
Guest
|
Allah razı olsun linklerden ve değerli bilgilerden dolayı...
|
|
|
|
#350 | |
|
Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Guest
|
Selamun aleykum
Alpaslan kardeşim verdiğiniz yeni linkler için teşekkürler verdiğiniz bu linklerde / nadir sure dikkati çekiyor ALA VE Gaşiye Suresi c. hak raı olsun selam ve dualarla |
|
|
|
#352 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Alparslan abi alaka ve zahmetlerinizden dolayı Allah sizden razı olsun. bizi mutlu ettiniz Allah da sizi her iki dünya da mutlu etsin.
Salih29 kardeş maktalara devam edicem ancak bu sıralar vakit bulamıyorum ama yakında upload etmeye başlıycam inşaallah. forumda daha önce verilmişmiydi hatırlayamıyorum (sayfalara göz attım ama göremedim belkide gözümden kaçtı) indiremeyenler için upload ettim. Kıyamet suresi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#353 |
|
Guest
|
Allah sizden de razı olsun Mücerred abi...Kıyamet Suresi bende yoktu, teşekkürler...
Kamer-Rahman [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Duha [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Alak [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 01:06 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#354 | |
|
Alıntı:
Selamun Aleykum Alpaslan Kardeşim bizlere üstadın hazinelerinden sunduğunuz bu güzel ve nadir kıraatlerinden dolayı size hem teşekkür ve hemde dualar ediyoruz sağolun varolun..... sağlık ve selamet üzere olunn......selamlar ve dualrla Mücered abi siz üstadı çok seviyorsunuz galiba...... Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 01:09 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Kardeş
Ailecek severiz şeyhi. Hem bu içten, hüzünlü ruhuma işleyen sesiyle ihlas kahramanı olan şeyhi sevmemek mümkünmü?
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Mücerred tarafından (06.09.07 Saat 12:00 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Alıntı:
Üstadımız Minşavi Rahimehullahu aleyh... ile ilgili bir çocukluk hatıramı arzediyim... yıl 1980 ler.... elimde radyo dalgaları karıştırıyorum İrarn radyosuna gelmiştim dehşet bir ses Rahman Suresinin ilk ayetlerini okuyordu gerçekten çocukluk duygusu içinde içim titremişti... bu şeyhimizle ilk diyoloğumuzdu... ben Üstadlar içinde en çok üsdad minşaviyi dinliyorum ve onun tarzında kıraat ediyorum ve ailecede şeyhi dinleriz.. ..C. HAK rahmet eylesin.... selmlar ve dualarla............... Selamun aleykum muhteremler.... Şeyh Kari Üstad Muhammed Sıddik Minşavinin hayatı Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi Cilt 30 sahife :177 LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 01:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Guest
|
Alıntı:
muhabbetle ................... Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 01:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#358 |
|
Arkadaşlar Şeyhin Lala Mustafa Paşa Mescidinde Şamda okuduğu Yusuf Suresini bulamadım.
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
selamun aleykum
arkadaşlar şeyhin rahman suresine ait bütün kayıtlarının linklerini bir zahmet yazarmısınız selamlar.................. |
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Not: linke tıkladıktan sonra açılan sayfada biraz bekleyince Download butonu çıkıyor. Yusuf(1-27)-Lala Mustafa Paşa Camii-1958-Şam Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
![]() |
| Tags |
| kayıtları, minşavi, muhammed, sıddık, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|