| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#481 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Tesekkür: 0
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı:
Tamam kıymetli ahi anladım .. ifade ettiğiniz şekilde olabilir, dediğiniz gibi üstad Minşavi 49 yıl yaşamıştır.... Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 05:21 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#483 |
|
Guest
|
zümer:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] fürkan: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ibrahim: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mesid-i emevi-isra: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 05:16 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#484 | |
|
Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Guest
|
Dediğiniz doğru ama bu işi yaptık zaten...Mücerred abimizle başladık Fatiha'dan sona kadar gittik ve tüm kayıtları paylaştık...Sure sure ilerledik ve dedik ki herkes elindeki kayıtları yazsın ama Mücerred abimizden başka kimse elindeki kayıtları bizimkilerle kıyaslamadı...Şu an Şeyh Şaişa kayıtlarına başladık yine Fatiha'dan ama maalesef yine aynı...Rakım abimizden başka ilgilenen yok...Elindeki kayıtları paylaşan yok...Yine şuan Ensar abimizin liderliğinde Mustafa İsmail kayıtlarını tamamlamaya çalışıyoruz ama yine maalesef 3-4 kişiden başka ilgilenen yok...Ne yapalım hayırlısı...
|
|
|
|
#486 | |
|
Alıntı:
Alpaslan kardeşim dediğiniz tarzda burda başlangıç yapıldığını hatırlamakla birlikte sonuna kadar gidildiğini bilmiyorum....eğer nas suresine kadar gidildiyse muhtemel olarak hangi sayfalardadır onu bir zahmet yazın....ancak son kayıtlarıda dikkate alarak yeniden fatifhadan başlayıp nasta bitirmek lazım diyorum kanaatimce inşaalah..... başalyalım ..............ilgili arkadaşlarada duyurulur.......selamete inş...... |
|
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Alıntı:
Alpaslan kardeşim sizin ifade ettiğiniz şekilde bir başlangıç yapıldığını ama sonuna kadar yani nas suresine kadar gidildiğini hatırlamıyorum. bu durumda eğer aklınızda ise yapılan o çalışmalar hangi nolu sayfalarda idi onu bir zahmet yazın...ama yinede ben son ve yeni kayıtları dikkate alarak fatihadan başlayıp nasa kadar bir proje tam tamına bitirmek lazım diyorum .....ve başlayalım inş... Alpaslan kardeşim daha önceki mevcut yaptığımız çalışmamıza kimse ilgi göstermedi dediniz.... muhterem kardeşim o zamanki çalışmalardan hatırlıyorum sizin yazdığınız linklere bakıyordum bende olan kayıtlar sizlerde ve sitelerde olan kayıtlarla aynı....bazı nadir kayıtlar vardı 1-2 onlarıda yazdım ...ALLAH'u alam ama durumlar genelde böyle olabilir.... Buradaki her arkadaşta bilmiyorum ama zengin ve nadir kayıtlar varmıdır acaba soralım Şeyh Minşavi Hoca Dostlarına....................... selamlar............................ |
|
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Alıntı:
Mesela sizin dediğiniz Nas suresi Kısa sureler olarak verilen İnşirah-Tin-Alak-KAdir-Beyyine-Zilzal-Adiyat-Karia-Tekasür-Asr-Hümeze-Fil-Kureyş-Maun-Kevser-Kafirun-Nasr-Tebbet-İhlas-Felak-Nas-Studyo kaydında verilmişti. Biz arşive başladığımızda bir amacımızda nadiratı bulmak mükereri önlemekti. mesela forumda önceden (gerçi hala veriliyorda) örneğin Rum suresi denip hiç bir açıklama yer mekan ayet no su yazılmadan linki veriliyordu bizde bizde hangi Rum suresi olduğunu bilmeden indirmek zorunda kalıyor elimizdekiyle aynı olduğunu görünce kota ve zaman kaybı yaşıyorduk. Hem bu arşiv işine başlarken büyük katılım beklerken maalesef 1-2 kişi den (özellikle Alparslan abinin büyük gayretleri oldu Bir Alparslan belki on Arslana bedel oldu hizmetiyle Allah razı olsun) fazla katılım olmadı.
|
|
|
|
#489 |
|
Kardeş
bende bayagi kayit var,isteyene postayla gondere bilirim
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Kardeş
Arkadaşlar İsra(70-87)-Emevi Camii-Suriye-1958 kaydından kesilen şu maktaya bakarmısınız.
İsra makta [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#491 |
|
Selamun Aleykum..............
Firitçi Kardeşim 'bende var' dediğiniz kayıtları gerek bu forumda gerekse diğer islami Kuranı-Kerim Sitelerindeki mevcut kayıtlarla bir bir gözden geçirerek karşılaştırdınızmı? Burası çok önemli......... çünkü bazı sitelerden Sureleri farklı gibi görüp indiriyorsunuz aynı çıkıyor.....bu hem zaman hende MB tutarı yönünden israf olmuş oluyor..... Eğer sizdeki kayıtlar internetteki mevcut kayıtlardan çok farklı ise hepsini özellikle almak isterim yeriniz istanbulda ise müsait bir zaman tayin ederiz sizi ziyaret eder hem tanışırız hemde kayıtları vermiş olursunuz inşaaalah.............. Tabiki gönül isterki internetteki mevcut sitelerin hiçbirinde bulunmayan kayıtların şahsen bütün forum üyelerince ve internet kullanıcıları tarafından paylaşılması en güzeli olur öyle yapılması lazım diyorum...........bende böyler kayıtlar olsa bir an önce herkesin paylaşımına açık linke dönüştürürüm... çünkü sevabı çok büyük hayırlı işlerde acele etmek lazım..... selametle kalın.... saygılarımla...................... Konu mutioglu tarafından (20.10.07 Saat 05:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Alıntı:
şeyhin kayıtlarının belli bir arşiv disiplini içinde oluşturulması mükerrerlerin önlenerek nadiratın orjin olarak tesbit edilmesi.....bu görüşlerinizi çok yerinde ve güzel ifade etmişsiniz....gerçektende öyle olması gerekiyor.... peki öncedenki çalışmada sure sure mevcut linklerin hepsini vermişmi idiniz ? Kısa surelerin ayrı ayrı kesilmemesi doğru... o zaman işin içinden zaten zor çıkılır ve anlamlıda olmaz... şimdi gelinen nokta itibariyle ben diyorumki elinde nadir kayıt olduğunu ve sitelerde henüz yer almadığını söyleyen kardeşlerimiz bizlere bilgi versinler bir şekilde ulaşalım ve bu kayıtlarıda içine almak, internet sitelerinnide yeniden tepeden tırnağa taramak ve linklerinide yazmak suretiyle.....bu çalışmayı yapalım inş.... gerekirse burada bir iş bölümünede gidebiliriz en çok kayıt olan kardeşlerimizlede istişare edip çalışmaları herhangi birimize fazla yük olmadan hep birlikte bitiririz inş....... selametle kalın saygılarımla.............. |
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
Tesekkür: 47
11 Mesajına 38 Teşekkür Aldı
SA. Kardeşler muhabbetinize daldım kusura bakmayın ama şeyhe ait bir site mevcut mu? Hani mükerreratı önlemek için.
|
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Fetih 18-29 studyo ve Yasin eskide bir hollanda menşeili bir siteden indirmiştim daha sonra o siteyi kaydetmediğim için adresini hatırlıyamıyorum verilmemişti upload etmiştim. Fetih 18-29 studyo [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Yasin (tamamı) studyo [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Hadid (nadirat) daha önceleri verilmişti hadid suresine geldiğimizde kimse link vermedi bendekini upload etmiştim Hadid (nadirat) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Lokman 07-29 Salamah Radi Camii 1959 quran-e-majid diye bir siteden eskiden indirmiştim lokman suresine geldiğimizde verilmedi upload etmiştim Lokman 07-29 Salamah Radi Camii 1959 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
#495 |
|
Tesekkür: 47
11 Mesajına 38 Teşekkür Aldı
Sa. bu arade şeyhin kayıtlarını bulabileceğiniz güzel bir site.
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Alıntı:
o zaman dediğini üzere posta ile gönderme imkanınız varsa bize gönderin inş....biz inceler ve sitelere yükleyip linklerini veririz ............ selametle kalın..................... Konu mutioglu tarafından (21.10.07 Saat 07:47 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Kardeş
Kaf(27-33) makta (Bir Minşavi klasiği
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] 27. Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi. 28. O esnada (Allah) buyurur: Huzurumda çekişmeyin! Ben size daha önce uyarı göndermiştim! 29. Benim huzurumda söz değiştirilmez ve ben kullara asla zulmedici değilim. 30. O gün cehenneme "Doldun mu?" deriz. O da "Daha var mı?" der. 31. Cennet de takvâ sahiplerine yaklaştırılır; (onlardan) uzakta olmayacaktır. 32. İşte size vâdedilen cennet! Ki o, daima Allah'a yönelen,(O'nun buyruklarını)koruyan, 33. Görmeden Rahmân'a saygı gösteren ve(Allah'a) dönük bir kalp getiren herkesin (mükâfatı budur). 34. Oraya selâmetle girin. İşte bu, ebedî yaşamanın başladığı gündür.
|
|
|
#499 | |
|
Kardeş
Alıntı:
ha gayret beyler,mesaj sayisinda abdussamed grubunu yakalamak uzereyiz Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 05:24 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
|