| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#541 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Minshawi ve Abdussamed gibi okuyucular okuyuslarini cok buyuk bir disiplin ile yapiyorlar.. cok fazla suprize yer vermiyorlar.. kullandiklari sabit makam ve stilleri var.. Cok asiri bir musiki kabiliyetine de gerek duyulmayan bu stil insani hemen etkisine aliyor... (Mustakim mucevved).. Bu yuzden bence de taklidi ve icraasi daha kolay bir stil.. Agirlikla ses guzelligine ve uzun nefese dayali bir okuyus. Bu stilin bir dezavantaji ise -bence- insani hemen etkisine alsa da 35-40 dakikadan fazla okuyucunun dinleyiciyi konsantrede tutmasi zor oluyor. Cunku pek bir suprizle karsilasmiyorsunuz.. Bu yuzden mustakim mucevvedcilerin okuyuslari cok nadir 40 dakikanin uzerinde iken muzahraf mucevvedcilerin okuyuslari ise cok nadiren 40 dakika altinda oluyor.. Muzahraf mucevvedciler (Mustafa Ismail, Abdulaziz hassan, Muhammed imran, hamdi zamil) genelde insani yavas yavas icine cekiyor ve okuyus boyunca musiki cambazligi ile (tabiiki manayi tefsire hizmet yonunda) cesitli suprizler ile insani sonuna kadar diken ustunde ve vecd icinde tutuyorlar.. Muzahraf mucevvedde ses guzelligi ve uzun nefesten ziyade musiki kabiliyeti cok daha on plana cikiyor. Mustakim mucevved de husu ve huzun on planda iken muzahraf mucevvedde vecd ve zevk on planda. (gizli zikri seven ehli tarik ile acik ve cemaatle zikri seven ehli tarikin mukayesesi gibi.. ikiside hos ikisi de doyumsuz) Bence bunlardan ikincisi icraat olarak daha zor.. Bazi okuyucular var ki bence ikisi arasinda icraat yapiyorlar.. Mesela Kamil yusuf ve Mahmud siddiq minshawi aslinda mustakim mucevvedciler.. fakat okuyuslarinda pek cok zaman karsi tarafa da gecip ufak guller ile geri donuyorlar.. Ahmet naina ise aslinda bir Muzahraf mucevvedci.. fakat o da sik sik mustakim mucevved saflarina gecip dinleyicilere oradan sekerlemeler getiriyor.. Bu arada Muhammed Rifati hicbir yere koyamiyorum ben. O iki kelime ile "Muhammed Rifat" tir ve tek basina bir ekoldur. |
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Erkek Üye
|
ensar demirkan kardeşim Allah razı olsun güzel açıklmışsınız.tam yorum.işte ben bunu demek istemiştim.firitçi kardeşime cevap meremedim beni affetsin siz aydınlatmış oldunuz.ama ben m.sıddk minşaviyi dinlediğimde bana coşkudan ziyade manevi bir muhabbet bir hüzün sergiler.ondan daha üzüntülü daha etkileyici bir muhabbet alırım.vede kasetin her iki yanını dinlerim ve bende hiç bir gevşeme hiçbir dikkatsizlik meydana getirmez.artı bir kasetten sonra ona doyamadığımdan dolayı ikinci kseti hemen takarım.bence onu iyi dinlemek lazım..yorumların için teşekkürler kardeş.selam..
|
|
|
|
|
|
#544 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Şeyhin Rum suresi kayıtlarından kestiğm 4 adet makta
Rum suresi maktaları [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#545 |
|
Erkek Üye
|
MAŞAALLAH YA ÜSTEED.NE GÜZEL.
|
|
|
|
|
|
#546 |
|
Guest
|
Bu daha önce verilmişmiydi? Bende olan bir Suriye radyo kaydı vardı Enam(12-38) olan...Bu ise yine Suriye kaydı fakat Enam(160-165)...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#547 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
#548 |
|
Tesekkür: 0
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Gerçekten kardeşler.....
çok müthiş BİR TİLAVET....... ağlamaktan kendimi zor tuttum......... C. Hak razi olsun |
|
|
|
|
|
#549 |
|
Erkek Üye
|
HAYRANLAR GERÇEKTEN GÜZEL OKUMUŞ ŞEYHİM.ETKLENMEMEK ELDEN DEĞİL.
|
|
|
|
|
|
#550 |
|
Guest
|
Abi bu hatimden değil herhalde...Çünkü bunu kayıt kolleksiyoncusu Abdullah Salim vermiş ve Suriye Radyosundan diye yazmış...Ama gerçekten çok harika bir kıraat...
|
|
|
|
#551 |
|
Kardeş
Evet haklısınız mücevvet hatimden değil, aynı yerleri bir daha karşılaştırdım. bu kayıt farklı. beni Mücevvet hatimden olduğu kanısına iten kayıda biraz yüksek perdede başlaması sanki kesilmiş hissi verdi. bence bu kaydın daha öncesi de vardır çünkü şeyhin okuyuşuna daha önce böyle bir giriş yaptığına rastlamamıştım. Allah razı olsun abi sayenizde arşivimiz değerli bir kayıt daha kazandı. hemde ne kayıt.
|
|
|
#552 |
|
Tesekkür: 0
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Mücerred kardeş
ifade ettiğiniz gibi bu kayıtta kesintiler var keşke tamamını bulabilsek selamlar..................... |
|
|
|
|
|
#553 |
|
Kardeş
Saf(4-14)-Alak(1-5)-İskenderiye-Mısır
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Saf(4-14)-Hüseyin Camii-Mısır [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Saf-Alak-Karia-Nasr-Emevi Camii-Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#554 |
|
Guest
|
kasas-68-84-1966-kuveyt-ulu cami
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 06:09 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#555 | ||
|
Kardeş
Alıntı:
Kasas(68-84)-Camiul Kebir-Kuveyt-1966 ![]() Direk indirme Farklı kaydet deyiniz. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Arkadaşallar aşağıdaki linklerde şeyhle ilgili yapılan bazı röportajlar var. özellikle oğullarıyla yapılan röpartajları cevirilirse çok müteşekkir oluruz Şeyhin oğullarıyla yapılan röportajlar [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Suudi tv sinde yapılan röportaj [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Alıntı:
Secde[1-19]-Alak Merzuk Ahmedi Camii Kahire [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şeyhin olay olan Karia-Hümeze-İhlas maktası (bu makamı bilen arkadaşlar varsa bizimle paylaşsınlar lütfen) Karia-Humeze-İhlas-Emevi Camii- makta [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kaydın Tamamı Şuara(72-89)-Fecr-Alak-Karia-Humeze-İhlas-Emevi Camii-Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 06:11 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#556 |
|
Guest
|
Şuara 88. ayette "Yevme le yenfau meeluv vele benun" derken koyu yaptığım yeri okurken kullandığı makam beni hasta ediyor...Bu kadar mı hüzünlü okunur...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şuara 88 - "O gün ki ne mal fayda verir ne oğullar!" |
|
|
|
#557 | |
|
Kardeş
Alıntı:
zaten bu ailenin sesnde fıtri bir hüzün var:
|
|
|
|
#558 |
|
Guest
|
sad
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] şuara-nette ilk defa-ramazanda izaat-ül-kuranda yayınlanmış-kimsenin haberi olmamış [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu mecnunurifat tarafından (10.12.07 Saat 01:39 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#559 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Nil-i mübarekeden Şeyh Minşavi esintileri Şuara stüdyo makta1 ![]() [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şuara stüdyo makta2 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kaydın tamamı Şuara 1-68 Stüdyo [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Daha önce Alparsslan abi ile yaptığımız arşiv çalışmasında gözden kaçırdığımız ve bugün farkettiğim bir Yunus kaydına rastladım arşivinde olmayanlar indirsin Yunus 9-26 Libya (nedense çok hışırtılı) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (19.12.07 Saat 06:12 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Guest
|
Alıntı:
|