![]() |
![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#41 | |||||||||
|
Üye No: 6858
Tesekkür: 11 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 11 [ ![]() ]Aktiflik: 0 / 250 Tesekkür: 11
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Değerli kardeşlerim üstad muhammed sıddık minşavinin hayatıyla ilgili belgeseli yayına sunarsanız memnun oluruz.
[quote=emuhfaruk;80039]Şeyh M.Sıddık Minşevi hocamdan İbrahim 31-41 cemaatli LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) /quote] üstad m.sıddık minşavinin ibrahim süresini , üstadın hayranı olan tüm kardeşlerimin dinlemesini istirham ederim. Değerli kardeşlerim , kuran kursuna 1977 yılında başladığımda henüz 12 yaşındaydım.o zaman kahire radyosundan merhum abdulbasıt abdussamedi dinleme ile başladı.taki hafızlık yaparken bir kardeşimiz bana kaset getirip bunu dinlememi söyledi dinleyince adeta beni o davudi ses büyüledi.arkadaşıma bu kasetin kime ait olduğunu sordum.oda üstad muhammed sıddık minşavinin olduğunu söyledi.1981 buyanı hep üstadı dinliyorum.camide k.kerimi okuduğum zaman ,kulağı üstada aşina olan hemen üstadı rahmetle anıyorlar.inanın üstad sağ olmuş olsaydı mısıra gidip onun feyz ve bereketinden istifade ederdim. üstadın arapça belgeselinin olduğunu bir kardeşimiz ifade etmişti .O belgeselin siteye konulmasını istirham ederim.emeği geçen tüm kardeşlerime şukranlarımı sunarım.Allaha emanet olunuz. Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:07 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#42 | |||||||||
|
Üye No: 8211
Tesekkür: 7 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 16 [ ]Aktiflik: 0 / 396 Tesekkür: 7
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
![]() |
Şeyh M.Sıddık Minşevi hocamdan farklı bir enfal suresi
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:08 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#43 |
|
Erkek Üye
|
emuhfaruk kardeşim Allah sizdende razı olsun audio bölümüne katkılarından dolayı teşekkür ederim eklediğin mutaffifiin çok güzel
|
|
|
|
|
|
#44 | |||||||||
|
Tesekkür: 7 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 16 [ ]Aktiflik: 0 / 396 Tesekkür: 7
![]() |
Allah sizden Razı olsun abi.Sizler inşeAllah dinledikçe Hep beraber(Şeyh,Aracı olan kardeşler ve de dinleyen için) belkide Rabbimizin Rahmetine mazhar oluruz inşeALLAh.Saygılarımla...
Faruk |
|||||||||
|
|
|
|
|
#45 | |||||||||
|
YETKİLİ
Üye No: 932
Tesekkür: 10 27 Mesajina 43 Tesekkür Aldi Seviye: 60 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 743 / 1486 Tesekkür: 10
27 Mesajina 43 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() |
İbrahim suresi
M.Sıddıktan ankebuta hediye LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)
Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:09 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#46 | |||||||||
|
![]() |
Şeyh Minşevi acaba Kıyame veya Kehf suresini okumuş mudur acaba?Bileniniz var mı kardeşler?
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#47 | |||||||||
|
Tesekkür: 11 1 Mesajina 1 Tesekkür Aldi Seviye: 11 [ ![]() ]Aktiflik: 0 / 250 Tesekkür: 11
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Değerli kardeşlerim, üstad 1969 vefat ettiğine göre neden görüntülü kaydı bulunmamaktadır.mısırla irtibatı olan kardeşlerimizin araştırıp net bir cevabın biz üstad m.sıddık minşavinin hayranlarına bahşederlerse inanın bizleri çok sevindirmiş olurlar.
Değerli kardeşim üstad m.sıddık minşavinin kıyameh ,kehf, sürelerini okup okumadığını sormuşsunuz [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mujavvat kuran bölümünde dinleye bilirsiniz.selamlar Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:10 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#48 | |||||||||
|
Üye No: 7840
Tesekkür: 0 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 17 [ ![]() ]Aktiflik: 0 / 415 Tesekkür: 0
![]() |
Minşevinin özel site adresi:[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#49 | |||||||||
|
Üye No: 1146
Tesekkür: 2 5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi Seviye: 20 [ ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 496 Tesekkür: 2
5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi
![]() |
![]() Abi bu fotoğraftan anlıyorum ki minşavinin videosu var... Allah kısmet eder birgün buluruz..
|
|
|
|
|
#50 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
üstada ait fotoğraflarına baktığımızda ,fotoğrafın birinde mısır radyo televizyonun logosu bulunmaktadır.bu demektir ki görüntülü okuyuşları vardır.Ezherde okuyan bir kardeşimize sormuştum.görüntülü okuyuşunun var olduuğunu ifade etmişti.İnşaallah izine gelince getireceğine söz vermişti.
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#51 | |||||||||
|
Tesekkür: 0 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 17 [ ![]() ]Aktiflik: 0 / 415 Tesekkür: 0
![]() |
Sıddık Minşevi zamanının en meşhur karii idi.sabah namazından sonra 4 oğlunu okuturdu.Oğlu Muhammed (Sıddık Minşevi) amcası ile birlikte Mısır'ı dolaştı.İki defa köyünden çıkmıştır.Birincisi M. Rifatın vefatında 3 gün Kahire'de kuran okumuştur.İkincisi İzaat-ül- Kur'an radyo müdürü ses çekimi için çağırmıştır.Yapılan denemelerde sesi mikrofona uygun gelmemiştir.Radyoya girmeyi reddetmiştir.Oğlunun radyoya intisabına izin vermiş ve "bir aileden bir kurban yeter." demiştir.Radyo ekibi köyüne gelerek kayıt yapmışlardır.sesleri asli yerinden çıkarmada mahirdir.Bende infitar suresinin sonunda nikriz makamında okuduğu kesit var.6 civarında suresi kayıtlıdır.Mücadele ve hadid surelerini dinlerseniz cemaatin coşkusunu duyabilirsiniz.Maal-esef oğlunun şöhretinden dolayı Şeyhin değerinin anlaşılmadığı ve üzerinde durulmadığı görülüyor.Harfleri asli yerinden çıkarmada M. rifat, M. İsmail ve Mahmud halil Husari (mescid-i Haramda imamlık yapma şerefine eren suudlu olmayan ilk ve son kişi.1958 de) ile beraber anılır.M. rifat bu hususta kendisini takdir ederdi.M. Rifat gibi Kuran için para almamıştır.Bir gün bir evde okuyuştan sonra ev sahibi cebine para koymuş.Eve gelince haberi olmuş.Ve gidip o cüz'i parayı sahibine geri vermiştir.İhlas, ibadet ve takvada zamanının feridi 'teki) idi.Allah şefaatına nail eylesin.(şeyhin kayıtlı başka suresi olduğunu bilen varmı?)
Şeyh Muhammed suresinde ağlıyor.Birinci dakika 10. saniyede "innellezine keferu ve saddü an sebilillahi sümme matü" ayetini okurken "matü" de ağlamasını gizliyor.1. dakika 37. saniyede ve saddü an sebilillahi sümme matü ve hüm küffarun felen yeğfirallahü lehüm" ayetini okurken "felen" kelimesinde ağlıyor.Fetih suresine geçiyor."halidine fiha ve yükeffira anhüm seyyiatihim ve kane zalike ındellahi fevzen azime" ayetini okurken "veyükeffira" kelimesinde kendini tutuyor."zalike" kelimesinde ağlıyor. link:[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Şeyhin Şamda Emevi Camiinde okuduğu kısa surelerin içinde Karia Suresi'nin başının olduğu bir makta vardı ki çok rai (güzel) idi.Zaman geçtiği için linkini bulamam veya link çalışmayabilir.Bu makta'yı bulan olursa sayfaya yazsın.Fakat makamını bilemedim.Bu nasıl güzel bir makam ve nasıl güzellikte bir okuyuştur.?Bu makta' bende var.Surenin tamamını bulabilirseniz de olur. Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:11 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#52 | |||||||||
|
Guest
Üye No:
Seviye: -INF [ ]Aktiflik: NAN / -INF |
nasıl download olur bu
|
|||||||||
|
|
|
#53 | |||||||||
|
![]() |
MİNŞEVİ VİDEO ve hüzzam makta'nın olduğu sayfanın linki:[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Minşevi videosu montajmı, gerçekmi? bilemedim.Bakarmısınız? Mahmud minşevi video'sunun olmadığını, Libyada olabileceğini söylüyor. Konu Jerusalem tarafından (18.12.07 Saat 08:12 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#54 | |||||||||
|
Üye No: 6348
Tesekkür: 0 0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Seviye: 17 [ ]Aktiflik: 0 / 404 Tesekkür: 0
![]() |
Allah razı olsun Ahmed ağabey...
Sanırım link verirken problemler çıkıyor o yüzden sayfanın linkini veriyorsunuz. Şöyle yapmanızı tavsiye etsem: Download linki verirken forumdan direk olarak kopyalamak yerine o linke tıklayıp açılan sayfadan adres çubuğundaki linki vermeniz halinde bu problemin izale olacağını düşünüyorum. Çünkü forumlarda uzun linkler (...) şeklinde kısaltılıp gösteriliyor da... Bunu da kopyalama durumunda hatalı link oluyor.
|
|
|
|
#55 | |||||||||
|
![]() |
Müştak-ı nur ve ebu türab kardeşler:Musvir kardeş de hatırlattı.Bilgilendirdiğiniz için Allah razı olsun.
Konu aşık-ı rifat tarafından (19.01.07 Saat 06:22 PM ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#56 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Muhammed sıddık minşevi 1920'de doğmuş ve 11 yaşında kur'anı kerim'i ezberlemiştir.öğrenimini el-münşat köyünde şeyh muhammed el-nimek'in yanında görmüştür.şeyh muhammed sıddık babası ve amcasıyla kahireye gelmiş ve kahirede de dersler almıştır.şeyh muhammed ebul-alla ve şeyh muhammed suudi gibi meşhur hafızlardan kıraat öğrenmiştir.birçok arap ve islam ülkelerine kur'an okumak için ziyaretlerde bulunmuştur.kendisine 1950 yıllarında Endonezye hükümeti tarafından büyük nişan verilmiştir.1956'da suriye'den de bir nişan almıştır.şeyh muhammed sıddık'ın 150 den fazla kaseti vardır.üstad 1969 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur.Allah cc kendisine rahmet eylesin...
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#57 |
|
kardeşler minşevinin videosu zaten var ..
|
|
|
|
|
|
|
#58 | |||||||||
|
Erkek Üye
Üye No: 3243
Tesekkür: 1 2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi Seviye: 19 [ ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 469 Tesekkür: 1
2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
![]() |
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
|
#60 | |||||||||
|
1 Mesaja Tesekkür Edildi
![]() |
Değerli kardeşim Ebuturab, isminizin logosundaki fotoğraf kanaatım odur ki üstad muhammed sıddık değil, babası sıddık minşevi'ye aittir.üstada ait yeni haberler temennisiyle,Allah'a emanet olunuz.
|
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|