| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#661 |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Tevafuk oldu Emufaruk kardeş bugün arşivin ekran görüntüsünün alınıp siteye eklenmesi mecnunurıfat abiye yazmıştım.
Öncelikle bu arşivin oluşturulmasında tüm emeği geçen başta Alpparslan ve mecnunurıfat abiye teşekkürlerimi sunarım. Cenab-ı Allah emeği geçenlerden ebeden razı olsun. Uzun zamandır Alpparslan abi ve diğer abilerle yaptığımız Şeyhin kayıtlarının düzenli hale getirilmesi çalışması 2-3 ay önce bitmişti. ve bu kayıtların karşılaştırılması ve mükerratın giderilmesi için tamamının dikkatlice dinlenmesi işleminide bitirdim Elhamdülillah. Toplam kayıt Cemaatli ve Studyo olmak üzere 299 adet içerilerinde yinede 5-10 adet mükerrer kayıt çıkabilir [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Mücerred tarafından (25.02.08 Saat 05:18 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#662 |
|
Guest
|
libyadan yunus-internetin bütün forumlarında benzeri yok
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#663 | ||
|
Kardeş
Alıntı:
Alıntı:
ancak sizin verdiğiniz daha net bizdeki çok hışırtılıydı.
|
|
|
|
#664 | |
|
Guest
|
Alıntı:
cezekallahu hayr...... burdaki sureler nasıl indiriliyor...................bilgi verirseniz......selametle kalın............. |
|
|
|
|
#665 |
|
Kardeş
Abi bu bendeki arşivin resmi sadece resimdeki kayıtlardan elinde olmayanlar belirtirse bulabilirsek linkini, bulamaz isek nete yükler linkini veririz. (link hususunda Alpparslan ve mecnunurıfat abide istek kayıtları takip edip link bulmaya çalışırlarsa daha çabuk paylaşım olur kanısındayım)
|
|
|
#666 |
|
Kardeş
Tesekkür: 268
50 Mesajına 85 Teşekkür Aldı
..........
Konu asiqminshawi tarafından (30.05.10 Saat 02:11 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#667 |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
mücerred abi bende 1-2 gün içinde resmini çekip buraya aktarcam.resmi nasıl eklicez.izah edersen memnun olurum.birde sanırım bende senden farklı olarak kaf-16-45 rahman 1-11 cemaatli var.farklı olanları eklicem inşeALLAH.
|
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Kardeş
Alıntı:
Aslında bu kayıt sayısı arap forumlarında bile bu kadar değil bildiğim kadarıyla, elbette Şeyhin gün yüzüne çıkmamış kayıtları vardır bu da biraz koleksiyoncu tabir edilen şahısların insafına kalıyor biraz. Ensar abi iyi bilir onları. hatta bir ara gözünü karartıp bu adamların evine misafir olmayı bile düşünmüştü bir de tabi sizin gibi gayretli ve bağlantısı olan abilere kardeşlere bağlı. bu yüzden bahsettiğiniz kayıtları sabırsızlıkla bekliyoruz. Allah kolaylıklar versin. Klavyeden print screen tuşuna baıyoruz sonra donatılardan paint i açıyoruz yapıştır diyoruz. sonra jpeg olarak kaydediyoruz. sonra bir resim düzenleme programı (photoshop vb) vasıtasıyla sadece arşivimizi gösteren kısımı kesiyoruz bu şekilde tüm arşivi gösterene kadar yapıyoruz. daha sonra aynnı program vasıtasıyla yeni bir arkaplan açıp mevcut resimleri üzerine sürükleyip düenleyip jpegh olarak kaydediyoruz. benim tavsiyem benimkin de olduğu gibi kayıtları Alfabetik sıralamaya koymanız daha iyi olur karşılaştırma açısından
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Mücerred tarafından (26.02.08 Saat 08:07 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#669 |
|
Bu Kuran Bülbülünün kayıtlarının gün yüzüne çıkması için uğraşan tüm abilerden Allah razı olsun....Ama hepimizin içine dert oldu,adeta kızıl elmaya dönüştü bu mübareğin videosunu bulmak....Sadece Onun mu..?Kamil Yusuf'un videosu...Şaişa'nın gençlik okuyuşları...M.İsmail'in gün yüzüne çıkmamış videoları,Ahmed Nada,Mansur Baddar gibi geçen asrın ilk dönem Karilerinin varsa ses kayıtları...Kaç gündür aklımı meşgul eden bir fikri sizlerle paylaşmak istiyorum...Hepimiz biliyoruz ki bu dünyada yalnız değiliz.Bizim gibi mükellef ve farklı yaratılışları olan bazı varlıklarla beraber yaşıyoruz..(Anladığınız gibi üç harfliler)..Kuran-ı Kerim de Efendimiz(SAV) den Kuran dinleyen bu varlıkların nasıl kendilerinden geçerek müslüman oldukları ve kavimlerini hidayete çağırdıkları anlatılır..Ben zannetmiyorum ki günümüzde de Kuran Aşıkı üç harfliler olmasın,bir camiye Kuran dinlemek üzere gelen cemaatin arasına bunlar da karışmasın...Hatta az buçuk okuduklarımla,içlerinde bir M.ismail,bir Minşevi hayranı olanlarının bulunacağını tahmin ediyorum..Gerçi Süleyman A.S ın vefat ettiğini anlayamayacak kadar gayba aşina değiller fakat gözlerini önünde cereyan eden olayları da tabiki bilebilirler..Bu yüzden özellikle bu iki Karimizin okuyuşları sırasaında orada hazır bulunan üç harflilerin video kayıtlarının alınıp alınmadığını ve şayet alındıysa bunların kimlerde olduklarını bildiklerini düşünüyorum..Eğer bu işin erbabınca onlarla bağlantı kurulursa Minşevi ve Kamil Yusuf videoları başta olmak üzere merak ettiğimiz daha nice şeylere ulaşabileceğimizi zannediyorum..
Hatta daha aykırı bişey söyleyeyim..Belkıs'ın tahtını getirmeye güçleri yeten bu varlıklarla bunları getirtmemiz bile mümkün(böyle bir olaya şahit olmasam bunu söylemezdim..ben üç harfliler tarafından gömüldüğü yerden bulunup getirilmiş bir büyü gördüm..kağıt üzerine yazılmış tılsımlardan oluşuyordu) İşin şer'i boyutu hakkında malumat verilirse-yani mahzurludur veya değildir diye-ben bildiğim ,güvendiğim ve onlarla bağlantısı olan hocalarla bir konuşmayı düşünüyorum..Sizler ne dersiniz...? (Şunu da söyleyeyim..Bu fikir gece namaz kılarken aklıma birden bire geldi...o gece rüyamda Minşevi'yi gördüm ve videosunun olduğuna dair kuvvetli bir kanaat geldi bana) |
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Guest
|
Abi hayali olmasın çünkü ben de detaylı araştıramadım ama bu dediğiniz 3 harflilerin ömürlerinin 1000-1500 yıl olabileceği...Bu ne demek? Şu demek ta asr-ı saadette okunan Kur'an'a tanıklık etmiş olabilirler...Mesela şu da sorulabilir: Efendimiz(s.a.v.)'in kıraatı bu kayıtlardakilerden en çok kime benzerdi? Hz.Osman(r.a.) kim gibi okurdu? vs. vs.
|
|
|
|
#671 |
|
Kardeş
Şeyhin en iyi kayıtlarından 6 tanesi (bana göre)
Yusuf (1-27) Lala Mustafa Paşa Camii 1958 Şam Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Tevbe(38-44)-Suriye-1958 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Secde[1-19]-Alak Merzuk Ahmedi Camii Kahire [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İsra(70-87)-Emevi Camii-Suriye-1958 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] İnfitar-Tarık-Fecr-Fatiha-Ahiri Bakara (Amenerresulü) -Emevi Camii-Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Haşr-Tarık-Fecr-Beled-Alak-Karia-Fatiha-Bakara-Seyyide Zeyneb Camii-Suriye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
#672 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
dikkat edilirse muhammed sıddık minşevide güzel kıraatları suriyede okmuş genelde bu suriyede birşey var ama anlamadım kaariler burda başka okumuş kaariler iyikide suriyeye gitmiş diyorum bazen
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...][Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu kahire tarafından (27.02.08 Saat 12:11 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
Guest
|
Orada Resulullah'ın(s.a.v.) müezzini bülbül sesli Bilal-i Habişi(r.a.) medfun hocam, belki ondandır...
|
|
|
|
#674 | |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 1
3 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#675 |
|
Kardeş
Birde 1957-58 senesinin ayrı bir güzellği, özelliği var. bu sene özel bir seneymiş bence bu senede kim okumuşsa dehşet olmuş. ben bile okusaymışım bile güzel olurmuş herhalde (Allah a şükür hiç yeteneğim yok bu hususda)
|
|
|
#676 |
|
Erkek Üye
keşke bi deneseydin yeteneği olmayanın yeteneğide açılıyomuş o yıllar
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Guest
|
bakara
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] yusuf-1 ve 2 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu mecnunurifat tarafından (27.02.08 Saat 02:03 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#678 |
|
Erkek Üye
rica etsem şeyhin buruclarını eklermisiniz
|
|