Okunmamış 23.05.08, 12:37 PM   #821
tertil
Guest

tertil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Şeyh Muhammed Sıddık Minşavi Kayıtları(1920-1969)

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
mücevved hatminden müthiş bir bölüm zannımca en güzel yeri gaşiye sonu ve fecr
Okunmamış 12.06.08, 12:56 AM   #822
Jerusalem
Guest

Jerusalem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Maktalar:
Okunmamış 12.06.08, 02:05 PM   #823
Mücerred
Kardeş

Mücerred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5
Mücerred is on a distinguished road

Alıntı:
Jerusalem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Maktalar:
Allah!!!Allah!!! Arkadaşlar müthiş maktalar var bu pakette. Fatiha,Tarık özellikle Alak-Karia geçişleri varki akıllara ziyan hatta birinde cemaatten biri çıldırmış gibi bağırıyordu. Bu da Hüznün İhlaslı Sesi'nin farkı olsa gerek.
Okunmamış 12.06.08, 05:41 PM   #824
tantaoğlu
Erkek Üye

tantaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
3 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6
tantaoğlu is on a distinguished road

Alıntı:
Mücerred´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah!!!Allah!!! Arkadaşlar müthiş maktalar var bu pakette. Fatiha,Tarık özellikle Alak-Karia geçişleri varki akıllara ziyan hatta birinde cemaatten biri çıldırmış gibi bağırıyordu. Bu da Hüznün İhlaslı Sesi'nin farkı olsa gerek.
gerçekten müthiş keşke hepsi mp3 olsaydı
tantaoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 12.06.08, 08:14 PM   #825
ümitvar

ümitvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
ümitvar is on a distinguished road

Alıntı:
tantaoğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
inşaallah hepsini mp3 formatına çeviriceğim tantaoğlu abim.
ümitvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 20.06.08, 01:00 AM   #826
memin60

memin60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1
5 Mesajına 6 Teşekkür Aldı
memin60 is an unknown quantity at this point
memin60 - MSN üzeri Mesaj gönder

Allah razı olsun arkadaşlar hepinizden.çok hoş kayıtlar eklemişsiniz.minşevi hocanın sesinde de öyle bir ton varki süper.ne güzel yaratmış yaradan.

"Hak geldi, batıl zail oldu.muhakkak batıl yok olmaya mahkumdur." isra-81

memin60 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 21.06.08, 06:06 PM   #827
enesyildizhan

enesyildizhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
enesyildizhan

Üstad muhammed sıddık minşavinin vefatının 39 ncu yıldönümü nedeniyle, kendisine Allah tan rahmet diliyorum.üstadın takipçilerinde de bir fatiha okumasını istirham ediyorum.üstadım senin sesinde hüzün vardı,ilahi kelamı huşu içerisinde dinleme vardı.yıllar önce aramızdan ayrılsan dahi seni dinleyen ve takip eden milyon hayranların vardır.bıraktığın engüzel miras sana herzaman dua eden bir kitlenin var olmasıdır.mekanın cennet olsun.20 Haziran 1969
enesyildizhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 22.06.08, 10:28 AM   #828
ebuturab
Erkek Üye

ebuturab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7
ebuturab is on a distinguished road

Fatır suresi -Libya

Fatır suresi2-Libya

Rum-Fatiha-Bakara-Suriye

Konu Sipahi tarafından (19.08.09 Saat 09:32 AM ) değiştirilmiştir.
ebuturab isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 23.06.08, 09:21 AM   #829
elesteraci
Guest

elesteraci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Üstadı Ölüm yıldönümünde Vakit de Hatırladı

Vakit Gazetesinin son sayfasında çıkan haber,Üstad hakkında detaylı bilgiler var

Okunmamış 23.06.08, 09:49 AM   #830
Jerusalem
Guest

Standart Cevap: Üstadı Ölüm yıldönümünde Vakit de Hatırladı

Alıntı:
enesyildizhan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstad muhammed sıddık minşavinin vefatının 39 ncu yıldönümü nedeniyle, kendisine Allah tan rahmet diliyorum.üstadın takipçilerinde de bir fatiha okumasını istirham ediyorum.üstadım senin sesinde hüzün vardı,ilahi kelamı huşu içerisinde dinleme vardı.yıllar önce aramızdan ayrılsan dahi seni dinleyen ve takip eden milyon hayranların vardır.bıraktığın engüzel miras sana herzaman dua eden bir kitlenin var olmasıdır.mekanın cennet olsun.20 Haziran 1969
Amin...Rabbim cennetinde de dinlemeyi nasib etsin inşallah...

Alıntı:
elesteraci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vakit Gazetesinin son sayfasında çıkan haber,Üstad hakkında detaylı bilgiler var

Allah razı olsun elesteraci kardeşim...Buyrun o yazı:

Yarım asra yaklaşan bereketli ömrünün her ânı, Kur’ân-ı azimüşşâ’nın devamlı olarak kıraat ve tilâvetiyle geçen “Hüzün memleketinin sultanı, Andelib-i Kur’an” olan Muhammed Sıddîk El-Minşâvî, aramızdan ayrılışının 39. yılında dualarla anılıyor. Okuyuşundaki ihlâs, yüzündeki nur ve lisanındaki tatlılıkla akıllarda yer eden El-Minşâvî gelmiş geçmiş en büyük karî olarak nitelendiriliyor. “Bu Kur’an hüzünle inmiştir. Her kim Kur’an okursa hüzünlensin” hadis-i şerifinde ifade edildiği şekliyle her daim yüzünde bir hüzün hali mevcuttu.

“Hüzün memleketinin sultaını, Bedi’ülkurrâ (Asrın emsalsiz Kur’an okuyucusu)” olarak nitelendirilen Muhammed Sıddîk El-Minşâvî, Mısır’ın güney bölgesinde “Beyt’ül Kur’ân”, yani "Kur’an evi" diye tarif edilen bir ailenin bireyi olarak dünyaya gözlerini açar.
Babası Sıddik Seyyid Minşevi, 1898 yılında dünyaya gelmiş bir karidir. Şeyh Sıddik Seyyid, sabah namazından sonra 4 oğlunu okuturdu. Fakat kendisinin kıymeti oğlunun şöhretinin gölgesinde kalmıştır. Sıddik Seyyid Minşâvi, 1958 yılında mescid-i Haramda imamlık yapma şerefine eren ve Suud’lu olmayan ilk ve son kişi ünvanına sahiptir.

BİR CUMA GÜNÜ DOĞAN GÜNEŞ
Üstad Muhammed Sıddîk Seyyid El-Minşâvî, Mısır’ın başkenti Kahire’ye uzaklığı 500 km olan “Suhac" merkezine bağlı “El-Munşee” kasabasında, 29 Ocak 1920 senesi, Cuma gecesinde doğar. Üç kardeşi olan Şeyh Muhammed Sıddik Minşâvi, kari olan bütün ailede ön plana çıkar ve hüzün dolu okuyuşuyla kendisine münhasır, lakin hiçbir kârinin yetişemediği bir dereceye erişmekle, müstesna bir kıraat metodu takip ederek “Bedi’ulkurrâ” (Asrın emsalsiz okuyucusu) ünvanını hak eder.

4 YAŞINDA BAŞLAYAN ULVİ YOLCULUK
Şeyh Muhammed Sıddik, 4 yaşında Şeyh’i Ebu Müslim’in yanında ilk Kur’an ta’limini alır. Talebesindeki cevheri sezen Ebu Müslim ehemmiyetle üzerinde durur, onu cesaretlendirir ve gittiği her meclise götürerek tilavetini tüm Mısır’ın tanımasını sağlar ve şöhret yayışmaya başlar.
1928’de henüz 8 yaşına baliğ olmadan, Kur’ân hıfzını tamamlayan Şeyh Muhammed Sıddik Minşâvi, 1932’de yani,12 yaşında amcası Ahmed Seyyid ile birlikte başkent Kahire’ye giderek islâmi ve Kur’ani ilimleri Şeyh Muhammed Mes’ud’un yanında tedris eyler. Sadece Kıraat ilimleriyle yetinmeyip, diğer ilimleri de ders almak suretiyle, zamanın mühim alimlerinden biri olur. 15 yaşına gelince babası ve amcasından ayrılarak, müstakil olarak okumaya başlar.
Muhammed Sıddîk, 1938’de amcasının kızıyla evlenir. Bu hanımından 2 oğlu ve 2 kızı dünyaya gelir.

HZ. YUSUF'UN HÜZNÜ SESİNDE SAKLI

Şeyh, hayatında en ziyade Yusuf suresini tilavet eder. Zira bu sure onun için apayrı bir mana içerir. Onu dinleyen herkesin ortak kanaati; "Yusuf Aleyhisselam'ın hüznünü sinesinde saklıyor" olmasıydı. Muhammed Sıddik Minşâvi, "bir radyonun, sesini çekmek için ikamet ettiği beldeye gidip, sesini kaydettiği dünyada tek karidir.”

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YANKILANAN SES
Muhammed Sıddîk Seyyid El-Minşâvî sadece Mısır'da değil, hayatı müddetince Endonezya, Suriye, Pakistan, Ürdün, Libya, Cezayir, Kuveyt, Irak, Suud-i Arabistan ve Malezya’ya giderek Kur’an okumuş ve çok kişinin Kur’anı sevmesinde vesilelik yapmıştır. Onu yakinen tanıyanlar tarafından nakledildiğine göre, Şeyh’in tilaveti ekser insanları ağlatmış, bu vesileyle ona karşı tarif edilmez bir muhabbet beslemişlerdir.
Hüzünlü sesi ve mütevazı kimliği ile sesinin ulaştığı her yürekte ayrı bir yer edinen El-Minşâvî, zaman zaman meşhur kari’lerden biri olan Abdulbasit Abdüssamed ile İslam ülkelerine seyahatler düzenler, beraberce muhtelif yerlerde kıraatlarda bulunur. Hatta Abdüssamed ile Endonezya’da Yusuf suresini beraber devirli okurlar.

“eşi ve benzeri daha dünyaya gelmemiştir”
Muhammed Sıddik, evde olduğu zamanlar radyonun başında bulunur, Kur’an yayınlayan radyoları dinler, çoğu zaman ağlardı. Merhum ve meşhur kârilerden olan Muhammed Rıfat da onun için, “O, öyle bir karidir ki,onun eşi ve benzeri daha dünyaya gelmemiştir” der.
Şeyh Muhammed Sıddik, 1960’lı yılların başında takriben 40 yaşında ikinci evliliğini yapar. 2.hanımı “Suhac” iline bağlı “Ahmim” beldesindendir. Bu hanımından da 5 erkek ve 4 kız olmak üzere toplam 9 çocuğu dünyaya gelir.
Muhammed Sıddik’ın en büyük çocuğu Muhammed Saudi, meşhur kârilerden Muhammed Abdülhakem’in kızıyla evlenir. İkinci oğlu Muhammed Şafii, üçüncüsü Muhammed Nur, Msısır'da silahlı kuvvetlerde zabit olarak çalışmakta Ömer ise, Ezher Üniversitesinde öğretim görevlisi. Salah muhasebeci ve Tarık ise mühendis olarak çalışmaktadırlar. Oğullarının hepsi de Kur’anı hıfz eylemişlerdir.

MUSİKÎ EĞİTİMİ ALMADAN...
Hayatı müddetince hiçbir musiki eğitimi almamasına rağmen bu derece ölçülü ve düzgün okuyuş, Allah'ın bir olduğunun belirtisidir. Şeyh Muhammed Sıddik, Mısır Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Zemalik mescidine kehf suresi okuması için tayin edilir ve ömrünün sonuna kadar bu camide Kur’an okumaya devam eder.

ŞÖHRETE RAĞMEN MUTEVAZI DURUŞ
Onca şöhrete rağmen çok mütevazı bir hayatı olan Şeyh Muhammed Sıddik, beyaz bir entari ve beyaz bir takke giyip evinin önüne oturur, lakin çok kimse onu tanımazdı. Oturduğu civardaki insanlarla ve yakın akrabalarıyla çok iyi geçinir, çok meşhur olmasına rağmen halktan biri gibi dururdu. Fakirlere karşı çok merhametli olması da önemli bir özelliğiydi.
Şeyh-i Minşâvi 1966 yılında verem hastalığına yakalanır. Doktor okumamasını tenbih eder, fakat Kur’an aşığı olan Şeyh canı pahasına da olsa bu aşkından vazgeçmeyerek, aksine yüksek sesle okumaya devam eder. Tabii bu arada hastalığı günbegün artar.
1968 yılında ikinci hanımı, hac vazifesini eda ederken mukaddes beldelerde daha genç yaşta iken vefat eder.

VUSLAT YAKLAŞINCA TEBESSÜM ETTİ
1969, onun için sevinç ve kavuşma yılıydı adeta. O öyle hissediyordu.1968’e kadar hep hazin duran Şeyh Minşevi, bu yıl çok mutlu ve mesrur idi. Etrafına daima mutluluk tebessümleri saçıyor, bu tarifi kabil olmayan mutluluğunu Kur’an okurken yüksek sesle bağırarak ifade ediyordu. Vuslat anının yaklaşmasının hisseden bir maşukun tebessüm haliydi bu.
1969 yılının ortalarına doğru Yüce Makam’dan gelen çağrıyı hisseden Şeyh, bir gün, devamlı bir surette ayakkabısını boyattığı ve çok para verdiği için her zaman yanına gelen dilenciyi çağırır ve ona ‘bu son verdiğim’ der.
Ve çok geçmez, hastalığı şiddetli bir şekilde artınca hastaneye kaldırılır. Zamanın devlet başkanı Cemal Abdünnasır, tedavi için Londra’ya göndermek ister. Fakat Londra’ya tedaviye gitmek yerine Cenâb-ı Mevlâ onu, hakiki şifa ve saadet yurdu olan âhirete gönderir. Böylece 20 Haziran 1969 yılı, o hazin ses susar ve Şeyh Muhammed Sıddik Minşevi ruhunu yine doğduğu Cuma gecesinde, henüz 49 yaşında iken teslim eder.

SESİ HALA İSLAM TOPRAKLARINA YANKILANIYOR
Babası Sıddik, oğlunun ölümüyle ilgili duyduğu teessürü soranlara şöyle cevapta bulunur: “Her gün yaşadığımız bir hakikate nasıl razı olmayalım ki.. İnnâ Lillâhi va innâ ileyhi râciûn”
Muhammed Sıddik Minşâvi’nin hayatında tescil ve kaydedilmiş şu an itibarıyle 150 kıraatı ve Mısır Kur’an radyosunda ayda bir, tertil üzere okunan bir hatm-i şerifi bulunuyor. Minşâvî'nin vefâtından sonra adına Mısır'da "Muhammed Sıddîk el-Minşâvî Camii" yaptırılmış, Ve keza Mekke’de kendi adına inşa edilmiş bir cami bulunmaktadır. Yine Mekke’de band kaydına çekilen kendi sesiyle ezan-ı Muhammedi okunmaktadır.
Okunmamış 23.06.08, 02:27 PM   #831
elesteraci
Guest

Daha önce eklendi mi bilmiyorum Şam Radyosu Mülk ve Kalem Sureleri Stüdyo kaydı

Sayesinde arşiv oluşturduğum bu foruma katkıda bulunmak ne de zevkliymiş
Okunmamış 23.06.08, 02:32 PM   #832
tertil
Guest

tertil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CANIM BABAM SENİ ÇOK ÖZLEDİM......HAKKAN SENİN BEDİÜLKURRASIN

Konu tertil tarafından (23.06.08 Saat 02:36 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 23.06.08, 02:39 PM   #833
elesteraci
Guest

Bu da Seyyide Zeyneb Cami Alak kıraati

Daha önce verilmişse kusura bakmayın

Vakia-Hadid-Alak-Fatiha-Bakara (Halep-Suriye)

Nahl 1-32 Mısır

Maide[15-38] Libya

Şuara[1-89] Libya

Konu Jerusalem tarafından (12.07.08 Saat 12:55 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 26.06.08, 11:07 PM   #834
Jerusalem
Guest

Şeyh Fethi Melici, Muhammed Minşevi hakkında konuşuyor...Video olması lazım ama ben indiremedim...Bir arkadaş rapidshare ye yükleyebilir mi?

Okunmamış 27.06.08, 12:11 AM   #835
kahire
Kardeş

kahire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
kahire is on a distinguished road

Alıntı:
Şeyh Fethi Melici, Muhammed Minşevi hakkında konuşuyor...Video olması lazım ama ben indiremedim...Bir arkadaş rapidshare ye yükleyebilir mi?

allah razı olsun

çok muthiş anlatmış mustafa ismaildende bahsediyor

ben indirdim ama rapidshare den anlamıyom

Konu kahire tarafından (27.06.08 Saat 12:58 AM ) değiştirilmiştir.
kahire isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 28.06.08, 10:20 AM   #836
Mücerred
Kardeş

Alıntı:

Linktekini indirmedim ama bende vardı zannedersem aynı olsa gerek onu yükledim
Fethi Melici ile Minşavi dair röportaj

Alıntı:
elesteraci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha önce verilmişse kusura bakmayın

Maide[15-38] Libya
Bende bu kayıtı tekrardan dinlerken sizlerin dikkatinize sunmak istiyordum sagolsun kardeş yakin zamanda eklemiş.
Bu kayıt belkide şeyhin en hüzünlü okudugu bir iki kayıttan birisi, bence şeyh bu kayıt boyunca ağlıyor.Hüzün memleketinin Sultanı,Bediülkurra,Hüznün ihlaslı Sesi(boyle demek geldi içimden) boşuna denmemiş elbet. bir de benim merak ettigim husus Şeyh nedense her yerden daha faklı olarak Libya kayıtlarını .cemaattenmidir, küçük bir mescid yada oda gibi bir yerde okudugundanmıdır,atmosferindenmidir bilinmez Çok daha huzunlu nerdeyse aglamaklı okuyor.
bugun ben goz yaşı dokmek istiyorum diyenler Şeyhe kulak versin.

Konu Jerusalem tarafından (12.07.08 Saat 12:55 PM ) değiştirilmiştir.
Mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 29.06.08, 04:07 PM   #837
enesyildizhan

enesyildizhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
enesyildizhan

Üstad muhammed sıddık MİNŞAVİNİN hayatını okuyucularına teferruatlı bir şekilde sunan ve ondan istifade eden biz okuyucular olarak Anadoluda VAKİT gazetesine şükranlarımı arz ederim.

Konu enesyildizhan tarafından (29.06.08 Saat 04:09 PM ) değiştirilmiştir.
enesyildizhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 30.06.08, 12:51 PM   #838
elesteraci
Guest

Mücerred´isimli üyeden Alıntı [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]

Dosyanın içinde yer alan mpg ,rm,asf formatlarından oluşan en güzel 15 makta'yı mp3'e çevirip birleştirdim.Buyurunuz

Eş'e dost'a ölüm'ü,kıyameti hatırlatma babında Hac suresi'nin ilk iki ayetini kesip sesli mealiyle birleştirdim

Konu Jerusalem tarafından (12.07.08 Saat 12:56 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 30.06.08, 08:56 PM   #839
Mücerred
Kardeş

Asagıdaki çok güzel maktayı önceleri indirmişim maktanın adı arapça karakterlerle yazılmıştı anlaşılmıyordu nerden oldugunu ben çıkaramadım. ayrıca makamıda degişik geldi bilenler bize bildirsin.
Makta-Nerden?Makam?
Okunmamış 01.07.08, 02:04 AM   #840
ensar demirkan
Kardeş

ensar demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 432
207 Mesajına 476 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8
ensar demirkan is on a distinguished road
ensar demirkan - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Mücerred´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Asagıdaki çok güzel maktayı önceleri indirmişim maktanın adı arapça karakterlerle yazılmıştı anlaşılmıyordu nerden oldugunu ben çıkaramadım. ayrıca makamıda degişik geldi bilenler bize bildirsin.
Makta-Nerden?Makam?
SLM ALKM

Hucurat suresi.. makam ise bana hicaz gibi geldi.
ensar demirkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Tags
kayıtları, minşavi, muhammed, sıddık, Şeyh

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler