| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1021 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Guest
|
Makta arşivi yapanlar bilhassa ,koleksyona eklenecek hazırladığım 4 makta.Bir de ricam ,makta ekleyenler sure ve ayet numaralarını da araştırıp eklerse daha faydalı olur .
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] içindekiler: Minşevi Rad8-9.mp3 Mşv Hadid17-19.mp3 Mşv Kaf27-29.mp3 Mşv Rum31-36.mp3 Konu elesteraci tarafından (22.01.09 Saat 07:01 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#1023 |
|
Minşâvî Âşığı
Kardeş
Tesekkür: 19
24 Mesajına 41 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
Buyrun ...Bediülkurra'dan kendim acizane hazırladığım şimdilik 7 harika makta
devamı gelecek inşaallah ![]() مقطع من سورة يوسف (( اروع الرواااائع )) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من سورة الصف_ ((سورية)) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من سورة يوسف _ (( مصطفي لا لا باشا )) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من سورة يوسف _ (( مسجد الحسين )) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من سورة إبراهيم _ (( الأقصي )) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من أواخر آل عمران [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ![]() مقطع من سورة الأنفال [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
#1024 |
|
Kardeş
Surah Al-Inshiqaaq
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Raad [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] kayitlarinizda belki yoktur diye [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Çünkü youtube linkini ([YT /YT] ) bunun arasına kopyalıyorsun oyuzden... Youtube lınkını dırek yapıstır buraya bak duzelcektır (SİPAHİ) Konu Sipahi tarafından (09.02.09 Saat 01:34 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Kardeş
Tesekkür: 28
17 Mesajına 32 Teşekkür Aldı
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Guest
|
Acaba bir tane Minşevi aşığı kardeşim benim eklediğim kayıtları kendi kayıtları ile kıyaslıyormu çok merak ediyorum...Eklemediğim Rum-Tur-Vakıa-Yusuf sureleri kaldı...
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Alıntı:
Checking ... Konu Jerusalem tarafından (11.05.09 Saat 12:15 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#1027 |
|
Tesekkür: 92
29 Mesajına 83 Teşekkür Aldı
evet aziz jarusalem kardeşim...kisai adlı olarak inceliyorum bende var olan kayıtlar ile kıyaslıyorum...hepsi var hatta fazlası da var...bazı ayet ve tarih numaralarında eksiklik var...iyi bir arşivim var diyebilirim...gerçi siz daha yüklemeye devam ediyorsunuz..allah razı olsun...iyi bir minşevi dinleyicisiyim...acizane 10 kıraat ve takrib okudum ve tamamını da yazdım...abdussamed minşevi ve mustafa ismaili dinlemeyi tercih ediyorum...diyanet görevlisi olarak kazakistan-kostanay'da görev yapıyorum....kisai (10 kıraatta 7.imam ve arap dil alimi) imam yusuf ile aynı günde rey şehrinde halife harun reşit zamanında vefat eden kişidir...onunlakabını bana arkadaşlar-hocalarım verdiler..alanım arap dili değil,kıraatle ve tecviddir.
|
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Guest
|
kisai hocam elinizdeki fazla kayıtları bizimle paylaşmak isterseniz bekleriz inşallah...Amacımız zaten elimizdekileri yazıp kıyaslamak...Hem mükerrer kayıtların önüne geçmek...Kazakistan'a ve tüm muhacirlere selamlar...
|
|
|
|
#1029 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Guest
|
وَُكلًّا نقَّصُُّ علیَْكَ مِنْ أنَباَء الرُّسُلِ مَا ن ثَُبتُِّ بھِ فُؤَادَكَ وَجَاءكَ فيِ ھَذِهِ الْحَقُّ وَمَوْعِظةَ وَذِكَْرى للِْمُؤِْمنِینَ VE KÜLLEN NAKUSSU ALEYKE M İN ENBÂİRRUSÜLİ O resullerin haberlerinden hepsini sana kıssa ediyoruz anlatıyoruz MÂ NÜSEBBİTÜ BİHÎ FÜÂDEK Onunla gönlünü tesbit edip sağlamlaştıracağımız (kıssaları sana anlatıyoruz) VE CÂEKE FİY HÂZİHİLHAKKU Bunda <bu sure ile> sana hak gelmiştir VE MEV’İZATÜN VE ZİKRÂ LİLMÜMİNİYN Ve müminler için bir öğüt ve uyarı (gelmiştir) [121] وَقلُ للِّذَِّینَ لا یؤُْمِنوُنَ اعْمَلوُاْ عَل ىَ مَكَانتَكُِْم إِناَّ عَامِلوُنَ VE KUL De ki L İLLEZİYNE LÂ YÜ’MİNÛNA’MELÜ ALÂ MEKÂNETİKÜM İnanmayan o kimselere gücünüz neye yetiyorsa yapınız İNNÂ Şüphesiz ben de ÂMİLÛN Yapıcıyım [122] وَانتظَِرُوا إنِاَّ مُنتظَِرُونَ VENTAZIRÛ Gözetleyin İNNÂ Şüphesiz biz de <sizi>MUNTAZIRÛN Gözetleyiciyiz [123] وَِ غَیْ بُ السَّمَاوَاتِ وَالَأرْضِ وَإِلَیْھِ یرَُْجُع الأَمْرُ كُلُّھ فَاعْبدُْهُ وَتوََكَّلْ عَلیَْھِ وَمَا رَبُّكَ بغَِافلٍِ عَمَّا تعَْمَلوُنَ VE L İLLÂHİ GAYBÜSSEMÂVATİ VEL’ARDI Göklerin ve yerin gaybı <bizce> bilinmeyeni Allah’a aittir VE İLEYHİ YÜRCE’UL’EMRÜ KÜLLÜHÜ İşlerin tamamının döndürülüşü O’nadır FA’BÜDHÜ O’na kulluk et VE TEVEKKEL ALEYH Ve O’na tevekkül et dayan VE MÂ RABBÜKE BİGAÂFİLİN AMMÂ TA’MELÛN Rabbin yaptıklarınızdan gafil değildir Makta Rum39-40 [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [39] ومَا آتَیْتُم مِّن ربًا لیَِّرْبُوَ فِي أمَْوَالِ النَّاسِ فَلَا یَرْبُو عِندَ لَّله ومَا آتَیْتُم مِّن زَكَاةٍ تُرِیدُونَ وجَْھ لَِّله فَأوُْلئَِكَ ھُمُ الْمُضْعِفُونَ VE MÂ ÂTEYTÜM M İN RİBEN Ribadan faizden verdiğiniz şey LİYERBÜVE FİY EMVÂLİNNÂSİ İnsanların mallarının artması için (faizden verdiğiniz şey) FELÂ YERBÛ İ NDALLAH Allah katında artmaz VE MÂ ÂTEYTÜM MİN ZEKÂTİN TÜRİYDÛNE VECHALLAHİ Allah’ın rızasını isteyerek zekâttan verdiğiniz şey FEÜLÂİKE HÜMÜLMUD’IFÛN İşte onlar <sevaplarını>kat kat arttıranların ta kendileridir [40] لَّله الذَِّ ي خَلقََكُمْ ثُمَّ رَزَقَكُمْ ثُمَّ یُمِیتُكُمْ ثُمَّ یُحْییِكُمْ ھَلْ مِن شُرَكَائكُِم مَّن یْفَعلُ مِن ذَلكُِم مِّن شَْيٍء سبْحَانَھُ وَتَعالىَ عَمَّا یُشْرُِكونَ ALLAHÜLLEZ İY Allah ki HALAGAKÜM Sizi yarattı SÜMME Sonra RAZAGAKÜM Sizi rızıklandırdı SÜMME Sonra YÜMİYTÜKÜM Sizi öldürecek SÜMME Sonra da YUHYİYKÜM Sizi diriltecek HEL MİN ŞÜREKÂİKÜM MEN YEF’ALÜ MİN ZÂLİKÜM MİN Ş EY’ Ortaklarınızdan bunlardan bir şeyi yapabilecek kimse var mı SUBHANEHU VE TEÂLA ÂMME YUŞRİKÛN Allah onların ortak koştuklarından münezzehtir ve yücedir. Konu Jerusalem tarafından (11.05.09 Saat 12:17 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#1031 |
|
kazakistandan selam ve hürmetler...şeyh minşevi'nin şuan internet adreslerinde kısa bir videosu var (stüdyoda okumuş)...saffat suresinden...fakat saffat suresi olan o kaydın ses ortamı kaydı da var saffat:133-166. ayetler...bu kaydın görüntülü olarak tamamı var da...araplarda... onlarda ne zaman ortaya çıkarırlar bilmiyorum, ama kesinlikle tamamı var...bendeki kayıtları ancak liste olarak nerede ne zaman okumuş bilahare inşaallah yazarım...özellikle minşevi'nin bakara:189-210. ayetleri ve cemaat ortamında okumuş bir kaydı var....bunu hiçbir arap-türk sitelerinde görmedim...acaba ben mi yanılıyorum?...elimden geldiği kadarıyla mükerrersiz olarak (bazı ses zayıf olanları ayrıca kuvvetli ses ile 2. defa yedekledim) oluşturdum...1965 ırak kaydı zengin ıraklı bir müslümanın daveti ile evinde okunmuş...kasideyı okuyanı da ismini biliyordum fakat bir kenara not etmedim...kasideyi okuyan ırak'ın kasidecilerinden....mısırlı değil...işte o zengin kişi de m sıddık minşevi'nin kesinlikle videoları var...sadece antikalığının artmasını bekliyor...bu benim zannım...çünkü onun evinde video çekimleri olmuş diye düşünüyorum...yıl:1965 video kayıtlarının olduğu devirdir..benim bir talebim var??? o da minşevi naziat var baş kısım yok...acaba tamamı var mı...merhum minşevi bildiğim kadarıyla faranjıt ameliyatından dolayı ameliyat olmak için suud da ameliyat masasında vefat etti. biliyorum...doğru mu? 2. husus o vefat ettiği gün kardeşi mahmut sıddık onun evine gelip ağabeyinin en azından birçok kaydını alıp gitti...bu bilgi doğrudur...ona duyulan sevgi de muhammed sıddık'tan ileri gelmektedir...o mahmut sıddık ancak abisinin mukallididir...onu dinlemiyorum...okuması yavan ve samimi değil...şeyh muhammed sıddık minşevi nerde! kardeşi mahmud sıddık nerde! onun için muhammed sıddık minşevi'nin oğulları amca mahmut sıddık'tan pek hoşlanmazlar...bu bilgiler muhammed sıddık minşevi hayranı olan gaziantep'te oturan minşevi ilesi ile görüşen onun kayıtlarını arayıp bulan bir kardeşten...vaktim olmadı onda ne kayıtlar var bilmiyorum....3. bilgi istanbul fatihte muh. sıddık minşevi arşivi oluşturan hem de 20 yıldan beri, işi berber olan fatih camii imam-hatibi de onu tanıyor...esas en iyi arşiv ondadır...onu ne yapıp edip bulun ve ondan faydalanın... dualarınızı esirgemeyin...
|
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Abi verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun.Bende bahsettiğiniz Naziat ve bakara 189-210 tilavetleri yoktur.Ama inşaallah bulursam yayınlarım.Rabbim size dünya ve ahiret saadeti ihsan eylesin..
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Kardeş
beyler bana da tesekkur edin, cunku soruyu ben sormustum
Konu Sipahi tarafından (13.02.09 Saat 12:02 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 4
1 Mesaja Tesekkür Edildi
Alıntı:
hocam, bu kayıttan mı bahsediyorsunuz acaba? [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
|
#1035 |
|
esselamu aleyk...c.tahir kardeşim naziat mutaffifin kevser..bu kayıt bende var...fakat bende var olan cemaat ortamında okunmuş....ki bu kaydın baş kısmı yok. ihtimal 1955-56-57-58 yıllarında (cemaatli) okunmuş. bu aşrın son kısmında da besmeleyi (eentum eşeddu halkan emissema) ayetine vaslederek okumuş...işte bu kaydın baş kısmı yok..buraya tamamını ekleyen olursa elbetteki ona minnettar kalırız...selam ve hürmetler...
|
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
selamun aleyküm kardeşler.mişavi nin mü'minun,yusuf ve necm surelerinin kayıtları olan varsa lütfen eklesin.Eklenmişse linkini versin lütfen.Mü'minün eklenmişti ama çok bozuktu kayıt.yusuf ve necm okuyuşlarının tamamını bulabileceğim bir yer varmı .yardımcı olursanız sevinirim.Geçmişte eklenen linklerin çoğu ölmüş.
|
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Guest
|
Cümle açıklamalı latinize edilmiş okunaklı hatlı Kur'an-ı Kerim ,inşallah istifadeye medar olur
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#1038 |
|
musa keçili kardeşim....google'ye (limewire) yaz....o programı indır..(java) proğramı ile destekleniyor,java proğramında olması lazım....sonra limewire'yi kur...sol tarafta ingilizce menuleri var,oraya minşevi lokman.minşevi yusuf.minşevi ..........yaz o arar bulur indirme(download) ye de tıkla....sana amı daha iyice indirir....zamanla proğramı (lmewire) daha iyi anlarsın....tembellik gösterme hemen indir....memnun kalacaksın....
|
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı: