| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1081 |
|
Erkek Üye
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Tesekkür: 92
29 Mesajına 83 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 4 ![]() |
muhterem kardeşlerim özellikle minşevi hayranlarına takdim etmekten onur duyarım....aksa mescidinde okunmuş....ender kayıtlarda olup infitar buruc beled surelerini okumuş.....arşivlerinizde var mı bilmiyorum...bana anne ve babama dua etmeniz temennisi ile... |
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Abi Allah razı olsun.Şeyh müthiş okumuş.(dk 9.20 )Rabbim sizin ve ailenizin yardımcısı olsun.Her işinizde kolaylıklar ihsan eylesin..
|
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 12
7 Mesajına 8 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 5 ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#1085 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Kardeş
Allah Razı olsun Alparslan kardes bende sizleri özledim.
Dünya meşgaleleri insani içine çekiyor işte. dua ediniz. Torrent kullanan arkadaslar için Şeyhin Mücevved Hatmi. yüksek besleme oranında torrent linki [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Dünya seyyar bir ticaretgâhtır. Öyle ise alış-verişini yap, gel...[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Mücerred tarafından (22.04.09 Saat 09:16 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Erkek Üye
|
الرقية الشرعية الشيخ محمد صديق المنشاوي بصيغة
mp3وبجودة عالية 128/kb [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ****Net'teki Kur'an Arşivim**** [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
|
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Kardeş
Tesekkür: 0
0 Mesajına 0 Teşekkür Aldı
Bir Minşavi hayranı olarak birkaç aydan beridir forumunuzu takib ediyorum.43 yaşındayım ve muhtemelen foruma iştirak eden birçok kardeşimden yaşça daha büyüğüm.Hoşgörülerinize sığınarak Şeyh'e hayranlığımın nasıl başladığından kısaca sözetmek istiyorum.1983 yılında üniversiteye hazırlık amacı ile İzmirde bir dershaneye gidiyordum.Genelde bütün kur'an aşıkları gibi bir Abdüssamed hayranı idim(ki halen çok beğenerek dinlerim.Mustafa İsmail ve Abdüssamed nazarımda ,Minşavi gibi zirvede olan üç kariden ikisidir.)Kaldığım evde sürekli Abdüssamed'i dinliyor,diğer hafızların kıraatlarını fazla dikkate almıyor,hatta hiç dinlemiyordum.Birgün bu önyargımı kırmak için evde bulunan Kur'an kasetlerinden rastgele birini seçip Teybe yerleştirdim.Üzerinde "Haşr süresi-Muhammad Sıddık Minşavi" yazıyordu.Dinlerken,kendi kendime Minşevi'nin Abdüssamedi taklid eden genç bir Kari olduğunu düşündüm.Ama okuyuşu yinede beni çok etkilemişti.Dinledikçe tarzının daha farklı olduğunu anladım.Daha sonra elime Şeyhin kısa süreleri geçti.Akşama kadar dinleyip gözyaşı döktüğümü hatırlıyorum.Özellikle Fecr süresinin ortasında yeralan ayetleri dinlerken. Arapçaya ( Mahalli Arapça)kısmen vakıf olduğum için manasını da anlayabiliyordum.Daha sonraları Minşavi hayranlığı bende bir tutkuya dönüştü.Şimdi hemen hemen bütün karileri dinliyorum.Allah Cümlesinden razı olsun.
Şahsımla alakalı bu bilgiyi sizlerle paylaştıktan sonra sizlerden bir ricam olacak.Aşağıda Linkini verdiğim kısa süreleri beğenerek dinliyorum.Fakat kayıt temiz değil çok fazla hışırtı ve gürültü var.Foruma iştirak eden değerli kardeşlerimden ,aynı kaydın daha kalitelisine sahip olanların paylaşımlarını bekliyorum.
Saygılarımla. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Guest
|
Hoşgeldiniz abi forumumuza...Sizi hep aramızda görmek isteriz inşallah...Bahsettiğiniz kayıt ile ilgili elinde olan arkadaş ekleyecektir inşallah...Allah'a emanet olunuz...
|
|
|
|
#1090 |
|
Özellikle Fecr süresinin ortasında yeralan ayetleri dinlerken. Arapçaya ( Mahalli Arapça)kısmen vakıf olduğum için manasını da anlayabiliyordum.Daha sonraları Minşavi hayranlığı bende bir tutkuya dönüştü.Şimdi hemen hemen bütün karileri dinliyorum.Allah Cümlesinden razı olsun.
Şahsımla alakalı bu bilgiyi sizlerle paylaştıktan sonra sizlerden bir ricam olacak.Aşağıda Linkini verdiğim kısa süreleri beğenerek dinliyorum.Fakat kayıt temiz değil çok fazla hışırtı ve gürültü var.Foruma iştirak eden değerli kardeşlerimden ,aynı kaydın daha kalitelisine sahip olanların paylaşımlarını bekliyorum. Saygılarımla. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] muhterem kardeşim muhammed sıddık minşeviyeolan hayranlığınızı tebrik ederken...siteye de ve aramıza da hoşgeldini der ve bir-iki not yazayım... 1-bu kayıttan benim arşivimde iki tane var...link olarak değil...bu arşiv bana ait... 2-bu iki kayıtta mısır-aksar bölgesinde okunmuş... 3-birisi...58 dk 30 sn...diğeri de 54 dk'lık 4-58.30 süresi olan oldukça net....2.ise o da ses kısmen boğuk olmakla beraber rahatlıkla dinlenebilecek durumda.... 5-tavsiyem....yazdığınız linke tekrar girin...arapça bölümünü işaretleyip,kopyalayın ve arama motorunuza(google-yohoo-....) yapıştırın.....inşaallah önünüze çeşitli alternatifler çıkacaktır... 6-dil seçeneklerinden (google nin yanında) arapçayı işaretleyip okeylediğiniz zaman da önünüze çıkacak alternatifler daha da artacaktır.... 7-veya minşevi'ye ait sitelere de girdiğinizde bu kayıtlara rastlarsınız... 8-size acizane tavsiyem [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] gir...tescilat bölümüne (sağ tarafta) gir...açılan sayfa da alt tarafta muhammed sıddık minşevi sayfasına tıkla ...orada da mısır kayıtlarına giriniz(tescilat-nadirat)...orada oldukça çok geniş arşiv var.... 9-abone olmaya gerek yok...rahatlıkla indirebilirsiniz....yeterki indirmek istediğiniz kaydın üzerine gelin ve sağına soluna bir türlü tıklayıp farklı kaydet seçeneğini işaretleyin.... 10-kusura bakmayı amma da uzun oldu....dualarınızı beklerim...olmazsa tekrar yardımcı olmaya çalışırım... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da da iyi bir arşiv var...orada mısır kayıtlarında da olabilir...selam ve dualarda buluşalım..... Foruma iştirak eden değerli kardeşlerimden ,aynı kaydın daha kalitelisine sahip olanların paylaşımlarını bekliyorum. Saygılarımla. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] (bu sizin link)..... inşaallah aradağınız bunlardır.....inşaallah linkler çalışıyordur.... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] aksar(yüksek kalite) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] usvan(farklı kayıt) [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] usvan-farklı(yüksek kalite) bana anne ve babama hayrlı dualarınızı beklerim.... Konu Jerusalem tarafından (10.05.09 Saat 11:59 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Kardeş
Alıntı:
|
|
|
|
#1092 |
|
Erkek Üye
|
|
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Tesekkür: 0
1 Mesaja Tesekkür Edildi
s.a kardeş şeyhin videosundan haber yokmu
|
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Muhterem abicigim/kardesim.. Ben Mahmut Minsawi nin abisini taklit ettigine acizane hic katilmiyorum. Ses benzerliginden ve ayni babadan ders almalarindan, herseyden onemlisi kardes olmalarindan kaynaklanan bazi benzerlikler olabilir..Bence Mahmut Minsawi tamamen kendine has bir stile sahip, muhlis, ilim ve husnu ahlak sahibi, tabiri caiz ise "delikanli" bir okuyucudur. Surci lisan etti isek affola..
|
|
|
|
#1095 |
|
Guest
|
Daha sonraları Minşavi hayranlığı bende bir tutkuya dönüştü.
Demişsiniz, ben de ;bazı cemaatli kıraatlerinde Sallallahu'n-Nebiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye haykıran dinleyiciler gibi Minşeviiiiiiiiiiiiiiiiii diye muhabbet ve takdirlerimi ilan ediyorum ve birkez daha sağlığına yetişip göremediğim için üzülüyorum. |
|
|
|
#1096 |
|
Kardeş
Tesekkür: 11
139 Mesajına 236 Teşekkür Aldı
|
|
|
|
|
|
#1097 |
|
SLM ALKM
Muhterem abicigim/kardesim.. Ben Mahmut Minsawi nin abisini taklit ettigine acizane hic katilmiyorum. Ses benzerliginden ve ayni babadan ders almalarindan, herseyden onemlisi kardes olmalarindan kaynaklanan bazi benzerlikler olabilir..Bence Mahmut Minsawi tamamen kendine has bir stile sahip, muhlis, ilim ve husnu ahlak sahibi, tabiri caiz ise "delikanli" bir okuyucudur. Surci lisan etti isek affola.. muhterem ensar bey....siz de görüşlerinizi sardederken dikkat ettim de (bence) diyerek şahsi görüşlerinizi açıklamışsınız...haliyle bende şahsi görüşlerimi sardettim...evet aynı babadan ders alamaları sonucu benzerlikler olabilir...allah babalarına (sıddık minşevi) ye rahmet etsin...mahmud sıddık minşeviyi...bir de muhammed sıddık minşevi'nin oğullarından (özellikle büyük 2 oğlundan) ama -samimi bir ortam olmak-kaydıyla dinleyeceksiniz o zaman gereken malumatı alırsınız...he keza biz de sürçü lisan etti isek affola... Mahmud Sıddık Minşeavi veya diğer kıraat üzerinde alim derecesinde olan kişileri eleştirmek bize yakışmaz. Eleştirmek isteyen mısırlı olmayıpta bu başlıklarda yerini almış türk okuyucuları eleştirsin ki, belki birşey öğreniriz. muhterem espas kardeşim -allah ve rasulu hariç- herkes eleştiriye açıktır ancak eleştiri dozunda olmalı ve düzeyli,ilmi,ahlaki olmalıdır...şahsım yaklaşık 25 yıldır abdussamed, muhammed sıddık minşevi, muhammed rıfat, yusuf kamil, mustafa ismail ve diğerlerini dinliyorum...allah onlardan razı olsun...bu ilim üzerinde(kıraat-(aşera - takrib)-tecvid- ses kullanımı, makamat, ayetlerin manasına göre okuma) vs...hususlarında dirsek çürüttüm kafa yordum iyi bir arşiv oluşturdum(ses kaydı olarak), kitaplar oluşturdum....diye düşünüyorum...bunların yanısıra da diğer bilgi ve malumatlarda edindim...bunları yazmayı da kendime bir ayıp olarak eddediyorum...ama bir kere yazmış olduk... 1-kari olmak ayrı bişey---- 2-kurra olmak ayrı bişey---- 3-dinleyici olmak ayrı bişey--- 4-bu hususlarda etraflı malumat sahibi olmak ayrı bişey-- şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum... mevlana ne güzel söylemiş...kişi kur'an-a ne kadar hizmet etmişse okadar anlamıştır.. (MÜCERRED KARDEŞİME) en üsteki link haric digerleri calismiyor. birde nedemek istediginizi tam anlayamadim. 1. link bir arkadas kısar kaydın net olanı sormustu onun icindi analdımda digerleri hangi kayıtlar icindi aciklarsanız iyi olur....DEMİŞSİNİZ... 1-linkin sonunda yazılan (aksar) mısırın bir eyaletinin adı olup (muhafazat-i aksar) merhum şeyh bu kısa sure kayıtlarını orada okumuş...arkadaşın aradığı kaydın kaliteli olanı diye linkini vermiştim... 2-diğer 2.ve3. linklerde arkadaşa yeni bir ikram olması hasebiyle (aşağı-yukarı aynı yerleri okumakla beraber) muhafazat-ı usvan (eyalet gibi bir yerleşim yeri) denilen yerde okumuş...fakat farklı bir kayıt oldugunu ayrıca belirtmek için FARKLI yazdım...2. link normal...3.link aynı kayıt ama kaliteli bir kayıt olduğu için böyle bir not yazdım... 3-linkleri yazıp gönderdikten sonra linklerin çalışmadığının farkına vardım...bundan dolayı özür dilerim...liklerin düzeltilmesi hususundan da anlamıyorum... selam ve hürmetlerimi sunarım... Konu Jerusalem tarafından (11.05.09 Saat 12:01 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 16
31 Mesajına 58 Teşekkür Aldı
Alıntı:
mısırlı sabit başlığında türkiyede olan okuyucu yokki bu sözle ne kastetdiğini anlayamadım eğer hafız rıza gunay abiyle ilgiliyse çok yanlış çünkü şuan o diğer gittiği ülkere mısırı temsilen kuran okuyor ve mısırda ikame eden ve orda eğiitm alan ve son derece mısır ekolunda kaliteli bir okuyucu mıısrda radyolarda kanallarda durmadan davet edilen bir okuyucu en kısaca mısırdaki büyük ustadlrdan icazet almış bir okuyucu o bunun bu sabit başlıkta olması için kafi
|
|
|
|
#1099 |
|
Erkek Üye
|
Photo Shop yuklu degıldı Paıntte amatorce bukadar temızlendı buyrun.. ![]()
Konu Sipahi tarafından (05.05.09 Saat 03:31 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Allah razı olsun, bahtiyar olunuz. |