| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#21 |
|
Ensar abicim linki kaldırdım...Bizimki muhabbetten ve hasretten geliyor...Delinin kusuruna bakılmaz....
|
|
|
|
|
#22 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
olur böyle şeyler paşam üzme kendini, düşmez kalkmaz bir Allah (c.c) ayrıca iyi emek vermişsin maşaallah...
|
|
|
#23 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Gerek ust perdelerde gerekse alt perdelerde cok rahatti. Ust perdelerde (cevabul cevap) hemen hemen hicbir karinin cikamayacagi noktalara cikiyor ve hemen ardindan da inanilmaz bir karar'a (alt ton) iniyorki sanki apartmandan dusmus gibi oluyorsunuz.. Muhammed Rifattan baska onun kadar hem ust hemde alt perdelerde basarili kimse bilmiyorum. Ozellikle alt tonlardaki o huzunlu, kivrak ve dalgali okuyusu yokmu...beni bitiriyor..
ensar kardeşin bu yazısından sonra şu Fetih suresini dinlemenizi tavsiye edeceğim. Fetih suresinin son ayetlerini bir çok kaari okumuşdur. Ancak Kamil Yusuf gibi okuyanı çok nadir. Buyrun [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:54 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Guest
|
kahraman sesli diye meşhurdur.Kuranı üvey babası Muhammed selame veya bir rivayette Muhammed sayfiden ve Muhammed rifat gibi kari'lerden dinleyerek Kari' oldu.Bir taziye esnasında Kari'lerle kuran okuma esnasında verilen molada kahve içerlerken kahvesinin içine zehir konulmuş, okurken boğazı tıkanmış ve hastaneye kaldırılmış, bundan sonra tedavi görsede eski sesine ve sıhhatine kavuşamamıştır.Ve 2 sene sonra bu hastalığın tesiriyle vefat etmiştir.Kralın kendisini sevmesini ve saraya davet edip kuran okutmasını çekemeyen ve kendisini kralın dostu olarak gören Kral düşmanları tarafından zehirlenmiştir.
|
|
|
|
#25 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Misir da krallik 1954 te cemal Abdul Nasir in askeri darbe sonucu kral Faruk u devirmesi ile sona erdi.. Bildigim kadari ile Cemal Abdul nasir Kamil yusuf u severmis ve kollarmis. Cemal abdul nasiri sevmeyenlerden (ki tabiiki pek coktu) bazilari cekemedikleri icin mubaregi zehirlemisler Allahualem.. Ne kadar buyuk bir hedef sapmasi ya Rab... bu durum suna benziyor.. ufak bir temsili hikayecikle anlatmaya calistim.. Eskiya bir koyu istila eder... butun koy halkina kan kustururlar, pek cok masumun canina kiyarlar.. Fakat ne hikmetse koyun mubarek imamina dokunmaz, ve hatta hurmette kusur etmezler.... Eskiyalarin reisi ona ihtimam gosterir ve yemeklerde bas koseye oturtur.. Koyu eskiyadan kurtarmak isteyen, lakin ayaklanma erkekligini gosteremeyen bir iki bedbaht hinclarini imamdan almaya karar verirler... O kadar avrat yureklidirler ki imamin dahi karsisina cikmaya cesaret edemezler.. Imami yemege davet ederler ve yemekte zehirlerler.. Boylelikle guya eskiyadan hinclarini almis olurlar ve ona bir mesaj verirler.. Derken kiyamet kopar...hesap kitap gorulur... Eskiya basi ve avaneleri kehf suresindeki "inna a'tadna lizzalimine naran..." fehvasinca alevlere atilir. imami sehit eden beyinsizler de o zalimlerin komsusu olurlar.. Imam da onlari cennetin bahcelerinden izler ve hallerine uzulur... Ne diyeyim... "zalimler icin yasasin cehennem"
|
|
|
#26 |
|
Allah büyük qaari Kamil Yusuf a rahmet etsin.
Ahmet Ergenekon kardeşim meşhur kurra hakkında kısa kısa bilgiler veriyorsun. çok hoş ama bu bilgiler biraz daha tafsilatlı olsa daha faydalı olur. anladığım kadarı ile arapça siteleri takip edebilecek yeterlilikte bir arapçan var. meshur kurranın hayat hikayeleri seninde malumun qquran , quran-voice gibi sitelerde mevcut. ancak arapça olarak yazılı. eskiden qquranın ingilizcesi vardı .oradan takip ediyordum.ama şimdi o kapandı kıymetini bilemedik. velhasılı kelam eğer böyle bir imkanın varsa meşayihin biyografilerini tercüme edip kendi başlıkları altına koyabilirsen çok güzel bir hizmet etmiş olursun. böylece severek dinlediğimiz okuyucular hakkında daha geniş bilgiye sahip olabiliriz. selam ve sevgiler
|
|
|
#27 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Bildigim kadari ile hafizlarin hayatlarini anlatan 3-4 tane kitap satiliyor Kahirede. Sadece mustafa Ismaile ait bir kitap bile varmis. Su anda bu kitaplari edinmeye calisiyorum. Elime gecer ise scanner de tarayip arapca bilen arkadaslara tercume edilmesi icin e-mail etme yolu ile umuma kazandirmaamacimiz var fakat ne zaman olur Allah bilir.. (Bu yazin USA gelirken getirecegine dair Kristina Nelson hnm soz vermisti fakat nasil oldu ise unutmus..) Muhabbetlerimle
|
|
|
|
#28 |
|
![]() yattığın yer nur olsun . senin zamanına yetişmeyi çok isterdim. seyhin nadir bulunan resimlerinden birini edit etmeye gayret ettim.
|
|
|
#29 |
|
Guest
|
İstanbulda alışveriş yaptığımız Arapça kitap satıcılarına bu kitapları soracağım inşallah...
|
|
|
|
#30 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Dun (Cuma) gunu bayagi bereketli idi. Bu sitenin muadimlerinden bir arkadas Mustafa Ismailin istanbulda okudugu 2 kaydi yolladi bana.. Zannedersem kendisi burada yayinlayacaktir. Emuhfaruk kardeimiz de Kamil yusufun huseyin camiinde okudugu Ibrahim suresini yolladi. Elimizde olandan cok daha iyi bir kalitede.. LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Bir Arap arkastan da su ana kadar hic elimizde olmayan bir Isra suresi geldi.. LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) Allah ucunden de razi olsun.. Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:55 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#31 |
|
SLM ALKM
Mustafa Ismailin Türkiye Okuyuslari tabiiki Ender-i Nadirattan,simdilik meragimizi bir nebzecik dindirmek icin acaba hangi sureleri okuyor,bize bildirirseniz memnun oluruz...selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Ali imran 189-195 ve Duha ve kisar Muhabbetlerimle ensar
|
|
|
#33 |
|
Tesekkür: 168
6 Mesajına 11 Teşekkür Aldı
Ensar kardeşim küçücük bir yardımım dokundu ise ne mutlu bana.Allah Senden de razı olsun.Ben Şeyh Kamil Yusuf hocamın İbrahim suresini 31-48 audio şeklinde bir imam abimimizden aldım.ki o zaman Kamil Yusuf hocayı pek bilmiyordum.Sadece adını duymuştum.Dinledim çok muazzam okuyordu.Özellikle Meddi muttasılları çok iyi uzatarak okuyodu.bu tür okuyuşlar beni çok alıyor.Özellikle Abdussamed hocamı çok dinlerim.En çok sevdiğim makam rast makamıdır.Mesala Kamil Yusuf hocam necm-Kamaer tilavetinde rast makamı baya kullanıyor.Allah Onların hepsinden razı olsun.Sen Kmail hocamı rüyanda görmüşsün maşaAllah.Bende Şeyh Abdussamed(3) ve Mustafa İsmail(2veya3),Şeyh Muhammed Rıfat(1 yüzünü göremedim ama sesini dinledim.fatiha suresini okuyordu.) Hocamı gördüm.Rabbim onlarla bizi ve tüm sevdiklerimizi Cennete buluşturmayı nasip etsin.Allah'a emanet olun...
Faruk |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Kardeş
|
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] e yeni bir makamat analizi eklendi.. ilgilenenlere duyurulur
|
|
|
#35 |
|
Ensar hocam , faruk kardeş ve diğer dostlardan Allah razı olsun.
Kamil Yusuf tutkusu bende öylesine yoğunlaşdı ki onla ilgili en ufak bir kayıt ve haber beni tüm uğraşlardan alıkoyuyor ve ona yöneltiyor. Nihayetinde Kuran a yöneliyorum İbrahim suresi Şeyhin haikaten en güzel okuyuşlarından bir tanesi yeni kayıtına ulaşdığıma çok sevindim.Fakat kayıtta atlamalar oluyor. yeniden gönderirseniz daha iyi olacak. Herşeye rağmen Şeyhin kayıtlarının ses kalitesi diğer karilerle kıyaslandığında arada çok büyük farklar var. bu da onu daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.Mesela Muhammed Rıfat ın kayılarında oldukça sıkıntı çekiyorum. Dolayısıyla ne sesini nede lafzı hakkıyla yakalayabiliyorsun. Kamil Yusuf her yönüyle tam bir denge adamı. Dinledikçe onu daha iyi anlıyorum ve özümsüyorum. anladıkça da muhabbetim daha çok artıyor. Şeyhin okuyuşlarında ne musiki lafzın ,kelamın önüne çıkıyor. ne de lafız musiki ve sesin. ne pesti tize galip ne tizi peste . okuyuşu ne bazı kariler gibi çok dalgalı , inişli çıkışlı nede çok düz . makam icrasını mükemmel yapmasına rağmen asla bunu dinleyenin gözüne sokmuyor. okuyuşlarında bir bütünlük var. başında sonuna kadar bir denge ve bir bütünlük . bunu nasıl yapmış bilmiyorum .kanatimce bu spontone olan bir şey olamaz. okuyuşlarından önce yapacağı kısma ayrıntılı çalıştığı düşüncesindeyim. Şeyhin aynı sureleri farklı yerlerde okuduğu bir çok kayıt var. yada ardarda aynı ayeti bir kaç kez okuduğu durumlar. sanki birbirinin kopyası gibi büyük bir başarı ile gerçekleştirmiş. Bu hadise daha düz okuyuşlarda kolaydır. Ama Kamil Yusuf un okuduğu şekilde bunu bu kadar kusursuz yapması şeyhin harika bir gırtlağın yanında çok hassas bir kulağa sahip olduğunu gösteriyor. Onu tam olarak anlatmak ne mümkün. herkese selamlar
|
|
|
#36 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
Enderun abimizin bana bir e-mailde ve Tantawi bolumunde yoneltmis oldugu soruya dilimin dondugu aklimin erdigince cevap vereyim.. 1- Sizin elinizde bulunan kamil yusuflar sayet [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] dan alinmis ise hepsi elimizden geldigince dijital olarak temizlenmis tir. belki kalite farki size bu sebepten geliyordur. Ben tam aksi kanaate sahibim.. Gercekten CD kalitesinde diyebilecegimiz merhumun 4-5 canli kaydindan baska iyi ses kalitesinde canli kaydi malesef yok.. insallah buluruz.. 2- Kamil yusuf basli basina bir derya, ulasilmasi cok guc bir ufuk. Fakat bir ekol olusturmasi bence bayagi zor. Cunku okuyus tarzi ekseriyat ile kendisinin inanilmaz kalite ve gucteki sesine dayaniyor. Buna ilave olarak cok derin ruh dunyasini da okuyusuna getiriyor. Musiki olarak da cok iyi olsa bile bence ilk iki kalem onun stilinin dominant ozellikleri. Onu ancak yuksek maneviyata sahip mukemmel sesli bir kari taklit edebilirki, benim sahsi kaatime gore onun ses kalitesinde ben baska bir kari dinlemedim. Cok guclu, hazin ve olabildigince kivrak bir ses.. cenabi Allahin 20. yy a hediyesi idi.. cok erken kaybettik.. Muhammed Selame ye gelince.. O bir takva ve zuht insani idi. Fethi Melici ye onu sordugumda ilk cumlesi onun Veli oldugu yonunde oldu. Hatta bir anisini anlatmis idi. Kamer suresinde yerden suyun fiskirmasi gokten yagmurun bosalmasi ile ilgili ayetleri ([054.011 ve 12]) okur iken hic yok yere, hicbir yagmur amaresi yokken ansizin yagmur baslamis. Bu olay Kahirede bayagi meshur imis ve Selame ye olan hurmeti bir kat daha arttirmis. Selame nin Ali Mahmud ekolunden etkilendigi soyleniyor. Okuyus tarzinda da bunu gorebiliyorsunuz. Fakat bendeki en eski kaydi 1965 yilina ait (o zamanlar zaten 60 -65 yasinda idi). Yani genclik yillarinda cok ciddi bir kari oldugu soylense de yaslilik kayitlarinda bunu pek goremiyoruz. Cok sade, fakat ihlas ve huzur dolu bir okuyusu var. Kamil yusuf un ust perdelerde Muhammed Selame den ve alt perdelerde Muhammed rifattan etkilendigi genel bir kanidir. Bence her ikisinde cok ustun bir kari. Genelde bir kari ya ust perdelerin yada alt perdelerin insanidir. Ikisinde de cok iyi ve rahat olmak nadirattandir. Kamil yusuf ve Minshawi nin Selameden ders aldigi biliniyor. Benim merak ettigim ve bilmedigim sey bu olayin Kamil Yusuf Kahireye gelmeden once mi yoksa sonrami oldugudur. Sayet once ise anlarim, fakat sonra ise Kamil yusuf kahireye geldiginde zaten meshur idi ve tabiri caiz ise bir yildiz olarak geldi Kahireye. (Bahtim nahiyesi kahireye sadece 10 km mesafede.. bu yuzden Kamil Yusuf Kahireye tamamen tasinmadan evvel kaldigi yerden kolaylikla gidip gelip ders almis olabilir). Benim sahsi kanaatime gore her ikiside onun Karilik yonunden daha ziyade ilim ve velayet yonunden istifade ettiler. Allahualem... Bu yuzden Muhammed Selame ekolu gibi bir ekol bence Kariligin musiki yonunden yoktur.. Fakat kariligin hemen hemen her zaman goz ardi edilen ve bence daha onemli olan boyutu maneviyattir ki Selame nin manevi yonden bir ekolu vardir... ve Minshawi ile Kamil yusufta cok ciddi bir sekilde etkisi gorulmektedir.. Allahualem Ruzayqi merhum da bu ekolun son temsilcilerinden idi. (Okuyus tarzi olarak ta Minshawi ye yakin idi) Bu cevabi bir haftadir beklettigim icin ozur dilerim.. Gecenlerde yazmistim.. fakat nasil oldu ise burada yayinlayamadan silindi.. Dogruyu ancak Allah bilir... Alel acele ve daginik bir mesaj oldu...Surcu lisan etti isek affola
|
|
| ensar demirkan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (17.12.11) |
|
|
#37 |
|
Bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim.
Ayrıca her türlü bilgi ve kaydı tüm samimiyetinle Kuran seven dostlar ile paylaştığın için de Allah razı olsun.
|
| enderun Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | kenan186 (17.12.11) |
|
|
#38 |
|
Tesekkür: 4
2 Mesajına 5 Teşekkür Aldı
allah razı olsun ensar abım allah razı olsun sukran
|
|
|
#39 |
|
2 Mesajına 2 Teşekkür Aldı
Yahu Ensar abi, ne diyeyim. Allah-u teala gayretinizi baki meyvelere çevirmekle sizi serfiraz eylesin.
Bu kariyi hiç dinlemedimdi önceden. Ama hakikatten güzel okuyor. O bahsettiğiniz Hocaefendinin " Tekrar tekrar dinlediği ayet " in suresi ahngisi, yayınladınız mı?
|
|
|
#40 | |
|
Guest
|
[quote="ensar demirkan"]
Alıntı:
Allah Razi olsun |
|
|