| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#41 |
|
Kardeş
|
Arsiv DVD lere bir bakmam lazim.. (Daha gecen ay kasetten dijitallestirmistim fakat ileride edit etmek icin arsive atmistim) Yogunluktan hafta sonuna sarkabilir. Insallah burada post ederim..
Guzel dualariniz icin Allah razi olsun.. Selametle..
|
|
|
#42 |
|
Guest
|
ensar demirkan beyefendi! öncelikle gerek burada gerek herkul de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizi tebrik ederim.bu çalışmalarınızın boşa gitmediğinden kesinlikle eminim.benim kamilyusuf.org da bir problemim var:indirdiğim dosyalar rar uzantılı ve bunları açarken hep hata veriyor ve açamıyorum.(rar programı yüklü).sorun nerede acaba.yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
#43 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
kardeşim buna benzer problemleri bazı surelerde bende yaşadım.
galiba rar dosyasını tam indiremiyor. son arşiv eksik kalıyor. tekrar indirmeyi denedim açtı. sende açılmayan bir dosyayı tekrar indir ve açmayı dene.
|
|
|
#44 | |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Mukemmel bir Ibrahim suresi gecti elime.. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] den indirebilirsiniz.. Alıntı:
yeni Ibrahim suresini mutlaka dinleyin.. cok guzel..
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:58 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Guest
|
enderun ve ensar abi! ilginizden dolayı teşekkürler.tekrar deneyeceğim.Allah'a emanet olun.
değerli abilerim problemimi hallettim.Aynı problem ile karşılaşanlar için:ilk indirmeden sonra rarlı dosya hata verirse hemen tekrar indirin..zaten tekrar beklemiyorsunuz,indi gösteriyor.ve açılıyor.tabi şunu da ekleyeyim ben firefox kullanıyorum, o yüzden download ederken indirdiğiniz öğeleri download yöneticisinden silmeyin yoksa tekrar indirme işlemi sıfırdan başlar ve beklemek zorunda kalırsınız.tabi bu dediklerim firefox için. herkese selamlar... Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:59 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#46 |
|
vallahi şeyhin bu ibrahim suresi okuyuşunun tutkunuyum. tüm okuyuş olağanüstü ama özellikle 35 . ayete bayılıyorum.
Hatırla ki İbrahim şöyle demişti: "Rabbim! Bu şehri (Mekke'yi) emniyetli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!"
|
|
|
#47 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Kamil yusufun en meshur yonlerinden birisi de BakaaUsSauwt denilen, hickiriklarla aglamayi andiran okuyusu idi. (zannedersem Arapcadan tercumesi de sesin aglamasi gibi birsey) Ozellikle saba makaminda ve diger makamlarin cevap ve cevabul cevaplarinda sikca yapiyordu.. Asagidaki okuyus yukarida enderun hocamin bahsettigi yer. "aaaaaaaamenaw wajnobnee Wa Baniyya" Koyu ile belirttigim yerlerde bahsettigim seyi anlayacaksiniz. [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:59 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
Ağabey... Bu akşam size "Artık ara sıra da olsa Mustafa İsmail'den başka birini; Kamil Yusuf'u dinliyorum" dememin en büyük nedeni de bu idi...
Hatta "Acaba şu ayet sonlarında sesini bu kadar hüzünlü hale getirmesinin bir ismi var mı?" diye de burada soracaktım. Sormadan cevabı gelmiş elhamdulillah... :wink: Evet! Kamil Yusuf dinlerken insan en coşkun, en neşeli halette olsa bile onu ister istemez bir hüzün sarıyor. Bu da bu büyük kari'in hususiyeti olsa gerek... Bir de Fath3(27-29)_Tariq(1-17)_Balad(1-20)_Shams(1-9)2ndVrs kaydının acaba daha kaliteli sesi olan dosyası var mı elinizde? Bu okuyuşa da tabir-i caiz ise bitiyorum. Ayetleri bitirişi, sureler arası geçişi, besmelelerden sonra surelere başlayışı mükemmel. Hem malum hüznünü hem de maruf sesinin kuvvetini gösteriyor burada... Allah bu şehid kari'den razı olsun... Cennette dinlemeyi de nasib etsin... MUHAMMED
|
|
|
#49 |
|
Guest
|
şeyhin muhammed selame'nin mi veya muhammed sayfi'nin mi evlatlığı olduğunda ihtilaf var.bu hususta kesin bilgisi olan varmı?
|
|
|
|
#50 |
|
Kamil Yusuf dan Ankebut suresi
LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan) 26 - 45 arası ayetleri yine muhteşem okumuş. ve okuyuşu bitirdiği ayetler خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لِّلْمُؤْمِنِينَ Allah, gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Hiç şüphe yok, bunda iman etmekte olanlar için bir ayet vardır. اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. bu kıraatin makam tahlili de ayet ayet şu şekilde 26.bayati 27.bayati+bayati huseyni 28.bayati 29.bayati 30.saba 31.saba sonu bestenkar 32.saba 33 .saba bu ayetteki tahzene dikkat. 34. bayati 35 hicaz 36.hicaz 37.nihavend 38.nihavend 39.rast 40.rast 41.rast 42.sikah 43.sikah 44sikah 45sikah selam ve dua ile...
Müminler ancak kardeştir.- إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 11:14 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Kardeş
|
SLM ALKM
Enderun hocam.. Allah razi olsun... Bu calisma yer olarak Makamat analiz bolumu altinda daha uygun gibi..
|
|
|
#52 |
|
Guest
|
Enderun Abimizin gonderdigi Ankebut suresini dinledim... Cekim de kaliteli olunca tadinden yenmiyor resmen... Kamil Yusufun sesindeki duruluk bambaska gercekten.
Bu nesil (M. Ismail, K.Yusuf) ayarinda Kuran okuyan bi nesil daha gelir mi acep? Hep boyle kasetlerden mi dinleyecegiz biz bu mubarekleri. Icim gidiyor dogrusu, soyle canli dinleseydim bu okuyuslari diye... |
|
|
|
#53 |
|
canlı dinlemek bambaşka o mübareklerin seviyesinde değil belki ama mısırlı , iranlı ve diğer memleketlerden çok değerli kaarileri canlı dinleme fırsatı buldum.
bir şeyi tattıkdan sonra daha azı seni memnun etmez ya işte öyle. bir bekleyiş içerisindeyim birileri gelsede dinlesek diye. Türk hafızlarda çok değerli tabii. ama camilerde amenerrasulu,haşr yada mukabelelerden başka okuyuşlar yok. mısır gibi sürekli mücevved formunda bir okuyuş geleneği yok ki gün be gün gidip dinleyesin. buna da şükür diyelim çünkü eski halimize göre çok çok iyi noktadayız. hem kayıt olarak hem de organizasyonlar anlamında . selam ve dua ile...
|
|
|
#54 |
|
4 Mesajına 4 Teşekkür Aldı
Enderun abi bu kaydın devamı da var galiba...
Bir de şuna baksan... [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Devamının analizini de isteriz haberin olsun Sizin verdiğiniz dosyanın ses kalitesi daha iyi gibi...
|
|
|
#55 |
|
ankebut suresi devamı
46 rast 47 rast 48 rast 49 rast sonu bayati 50 bayati huseyni ve bayati 49. ayeti okurken ayet sonunda karar veriyor ve okuyuşu bitirdi sanıyorsunuz. Halbuki 50. ayeti değişik şekilde okuyarak kırati bitiriyor. maalesef kayıdın kalitesi çok düşük bunların orjinalleri bir yerlerde olmalı
|
|
|
#56 |
|
Guest
|
quran-voice.com/forum'da Şeyhin 50 cemaat, 127 stüdyo, 10 ibtihal, 4 resim,1 adet tenvir TV kanalının hayatıyla ilgili bir programı vardır.
Konu aşık-ı rifat tarafından (17.01.07 Saat 03:23 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#57 |
|
Kardeş
|
Ahmet ergenekon hocam.. bir link verebilirmisin.. seyhin video ve resimlerinin oldugunu zannetmiyorum.. fakat dedigin dogru ise hemen indirmem lazim.,,
|
|
|
#58 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
İnşaallah videosunu bulabiliriz...
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Guest
|
Enderun kardeş:Özür dilerim.O verdiğim sayılar Ebül-ayneyn Şüeyşa'ya ait iken zühulen buraya girmiş.Tashih ettim.Ensar kardeş: 4 resmi var.Video'sunun olmadığını biliyorum.Fakat sehven yazılması bile ne kadar heyecana getirdi hepimizi.
Ensar kardeş:Kamil yusuf hakkında verdiğin bilgilerden dolayı Allah razı olsun.Muhammed selame'nin ihlasını duyunca Sıddık minşevi'nin ihlasta ve takvada zamanında tek olduğu aklıma geldi.M. Rifat Minşevi'nin arkadaşı ve M. Selamenin akranı olduğuna göre ilk devir kari'lerinin ihlası zahir.Hatta M. rifat Ali Mahmud'a ticari kaset yaptırıp sattığından kızarmış.Hatta ona makamlar arasında maharetli geçiş yaptığından ve ses tabakalarında ustaca iniş-çıkış yaptığından dolayı "pehlivan" dermiş.Muhammed Sıddık minşevi babasından okuduğuna göre, manevi olarak M. Selame ekolüne bağlı oldukları, kendisinden bizzat okumadıkları akla yatıyor.Şüeyşa da Kamil yusuf'u takdir ediyor.Kamil Yusuf ve Şüeyşa aynı denklikte kariler olunca, karıştırmamı mazur görün.Kamilyusuf.org ile ve diğer maddi ve manevi fedakarlıklanızdan dolayı Allah razı olsun Ensar kardeş.Kamil Yusuf'un değerinin anlaşılması beni hadsiz sürura garketti.Allah mükafatınızı versin.Çok minnattarım ve nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.Cezakellahü hayran kesira. Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 11:17 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#60 |
|
Tesekkür: 63
17 Mesajına 28 Teşekkür Aldı
üstad kamil yusuf el behtimi ilk defa dinledim.mustafa ismail ile aynı sitilde okuyor.merhumun okuyuşlarını dijitalleştirildikten sonra bizlerin istifadesine sunarsanız daha iyi olacağının kanaatindeyim.bunuda ifade edeyim ki üstad m.sıddık minşavinin hüzünlü okuyuşu bir başkadır.Allah cc.hepsine rahmet eylesin.
Konu enesyildizhan tarafından (17.01.07 Saat 10:15 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| behtimi, kamil, kayıtları, yusuf, Şeyh |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|