Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya...

Seçenekler
Okunmamış 05.01.06, 12:44 PM   #1
Anonymous
Guest

Anonymous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kamil Yusuf Behtimi Kayıtları(1922-1969)

Şeyhin verilerini buraya toplayalım.
forumankebut.net - Kamil Yusuf Behtimi Kayıtları(1922-1969)
Şeyh Mısır'dandır.

Şeyhin resmi:

Okunmamış 05.01.06, 12:50 PM   #2
Anonymous
Guest

Şeyh Kamil Yusuf'un bugün bir otorite olduğu hususunda kurra ittifak halindedir. Dinleyin ve müşahede edin. Gerçekten de ne kadar mükemmel olduğunu göreceksiniz. Özellikle de sesindeki samimiyet ve dua ayetlerini okurken sergilemiş olduğu yakarışın mükemmelliği karşısında tüyleriniz diken diken olacak ve duygu pınarınız göz kapaklarınızda tecessüm edecek.

1-) ابراهيم

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]

2-) الإسراء

3-) الفرقان والقدر

4-) مريم

Okunmamış 08.01.06, 02:00 AM   #3
AgiRi
Guest

AgiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

allah sizden razi olsun gercekten guzelmis likler
Okunmamış 13.02.06, 03:03 PM   #4
Anonymous
Guest

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Ensar ağabeyimiz sağolsun bu hediyeyi bizlere sundu sanırım gerekli açıklamayıda kendileri yapar.Artık şeyhin kendi sayfası var [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da en kısa zamanda bekliyoruz Allah razı olsun senden Ensar Abi
Okunmamış 19.04.06, 02:38 PM   #5
MİR
Guest

MİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALLAH (c.c) razı olsun abiler.
Okunmamış 18.05.06, 04:34 PM   #6
Anonymous
Guest

Şeyhten ezan kayıtları buyurunuz

Okunmamış 06.07.06, 09:26 AM   #7
ensar demirkan
Kardeş

ensar demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 428
201 Mesajına 458 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 8
ensar demirkan is on a distinguished road
ensar demirkan - MSN üzeri Mesaj gönder

SLM ALKM

[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] a 10 kadar yeni kayit eklendi.. Cogu daha once vardi fakat bunlar yeni elime gecen daha kaliteli kasetlerden yapilmis kayitlar.

Allah'a emanet olun

Ensar
Okunmamış 06.07.06, 10:16 PM   #8
enderun

enderun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7
enderun is on a distinguished road

Çabalarından dolayı teşekkür ederim.
Allah karşılığını fazlasıyla versin.
enderun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03.09.06, 06:37 PM   #9
ensar demirkan
Kardeş

Kamil Yusuf cok farkliydi..

LİNK ÖLMÜŞ KALDIRDIM(Alpparslan)

dinlemeye doyamadigim bazi alintilar...

Onu 47 yasinda zehirleyip gecicide olsa felc olmasina sebep olanlari (ve zehir neticesinde omrunun son iki senesinde hemen hemen hic okuyamaz hale getirip sebepler dairesinde 49 yasinda olumune vesile olanlari) Cenab-i Allaha havale ediyorum..

Zaten nadir bulunan kayitlarini 40 yil boyunca cinnet derecesinde bir kiskanclikla kimse ile paylasmayan, bize verdigi o kadar soze ve 80 kaset karsiligi verdigimiz 3000 USD ye yakin odemeye ragmen hicbirsey vermeden gecen sene vefat eden kolleksiyoncusunu da Yuceler Yucesine havale ediyorum.. Ogullarida babalarinin izinden gidiyorlar... Allah selamet versin... (Duydugum kadari ile zaten kayitlari da kendisi kaydetmemis idi.. bir astsubay dar butcesi ile bu kayitlari yapmis.. akli dengesini kaybetmeye baslayinca kayitlar icin endise etmis ve haci Huseyin Farac isimli meshur kolleksiyoncuya ulastirmak icin bu merhuma emanet etmis.. Emaneti yerine ulastiracagina el koymus.. Sayet bu rivayet dogru ise vay haline)

Tilaveti Kur'ana ve Kamil yusufa olan sevgimden dolayi icimdeki kini dayanamayip kustum.. hakkinizi helal edin

Kamil yusufun hayatini merak edenlere

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:47 PM ) değiştirilmiştir.
ensar demirkan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 03.09.06, 07:00 PM   #10
enderun

hakikaten çok ilginç ve bir o kadar üzücü.

yinede eldeki Kamil yusuf kayıtlarına hassasiyetle sahip çıkmak lazım.

istanbuldan selam ve sevgiler
Okunmamış 04.09.06, 03:08 PM   #11
surkentli

surkentli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 532
32 Mesajına 70 Teşekkür Aldı
surkentli is on a distinguished road
surkentli - MSN üzeri Mesaj gönder

Allahu ekber... Kamil yusuftan şems suresini ilk defa dinledim aman allahım şimdiye kadar neden dinleyememişim... fesübhanallah... Allah rahmet eylesin... vesile olan ensar kardeşim de sağolsun...

surkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 28.09.06, 03:39 PM   #12
enderun

En doğrusunu Allah bilir .
Kamil Yusuf u dinlerken şehit edilmiş bir kaari dinliyoruz diyebilirmiyiz.
Eğer öyleyse ne büyük bir şeref.

"Kamil Yusuf Kimseden izin almaksizin ikindi namazindan once Ibrahim Belhin nezaretinde Kur’an okumak icin camiye gidermiş. Kendine buyuk guveni olan Kamil Yusuf birgun muezzinden ezan okumak icin izin istedi. Muezzin de reddedince yuksek sesle ikindi namazindan once Kur’an okumaya devam etti. . Sesinin tatliligi ve cezbediciligi oradakileri etrafinda toplamaya yetti. Gun gectikce cemaati daha da cogaliyordu. Cemaatle tanisip kaynastilar. Sonunda muezzin de onu tesvik icin ezan okumasina izin verip surekli okumasini temin etti."

Kamil Yusuf daki bu azmi ve aşki görebiliyormusunuz. Kamil Yusuf ve Ebul Ayneyn kadar Kuranı yürekten okuyan bir kari işitmedim.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'nin : "Kur'ân okuduğu zaman sesini işittiğinizde Allah'dan korktuğuna, Allâh'ın lûtfuna ereceğine kanâat getireceğiniz kimseler, Kur'ân'ı güzel sesle okuyanlardır. hadisi bana Kamil Yusufu hatırlatıyor sanki.

Onun derin ve mütessir , harika okuyuşlarından biri. buyrun.

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:50 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 08.11.06, 09:47 PM   #13
ensar demirkan
Kardeş

SLM ALKM

Enderun kardesim...agzina saglik...

Kamil yusuf pek cok noktada erisilmesi cok zor bir kari idi..

1- Evvelen ve bizzat hayatindaki zuhd ve takva, yani ruh yapisi okuyusuna yansiyor ve sizi ezen bir huzun, husu ve ihlas hissediyorsunuz.
Fethullah Gulen Hocaefendinin 1990 larin basinda onun hakkinda "sanki mezardan okuyor mubarek.." ve "kainatin yaradilisi ile ilgili okudugu su ayeti belki 100 defa cevirip cevirip dinlemisimdir" dedigini cok iyi hatirliyorum..
2-Gerek ust perdelerde gerekse alt perdelerde cok rahatti. Ust perdelerde (cevabul cevap) hemen hemen hicbir karinin cikamayacagi noktalara cikiyor ve hemen ardindan da inanilmaz bir karar'a (alt ton) iniyorki sanki apartmandan dusmus gibi oluyorsunuz.. Muhammed Rifattan baska onun kadar hem ust hemde alt perdelerde basarili kimse bilmiyorum. Ozellikle alt tonlardaki o huzunlu, kivrak ve dalgali okuyusu yokmu...beni bitiriyor..
Alt tonlarda o kadar zengin makamat kullaniyorki sadece Muhammed Imran ona biraz yaklasabiliyor.. islamophile sayfasinin sahibi misirli arkadasim sunlari iletmisti bana... O kadar yuksek ve guclu okuyordu ki birkac defasinda mikrofonu yakmisti... Yine genclik yillarinda inanilmaz bir okuyus yaparken o zamanlarin unlu karilerinden Abdul-hakem (dun bir arkadas guzel bir Hujurat videosunu burada yayinlamisti) "bu delikanli bu okuyusu ile cok yasamaz" demis.. Zannedersem uzerine cok haset ve goz cekecegini ima etmis.
3- Pek cok kari ya kisa (15-25 dakika) okuyuslarda basarilidir yada orta (30-50 dakika).. Kamil yusuf ise 8 dakika okudugunda da ayni basariyi gosteriyor 80 dakika okudugunda da.. Mustafa ismail ise uzun okuyuslarin ustadi.. fakat cok kisa okuyuslarda sesi isinamadigi icin o kadar basarili degil.. Kamil yusuf gerek kisada gerekse uzun okuyusta cok basarilidir.

4- Kur'anda gecen dua ve kainatin yaradilisi ile ilgili ayetleri onun gibi okuyan kimseye rastlamadim.. Sizi huseyin camiinde okudugu IBRAHIM suresine havale ediyorum

5- Studyo kayitlari canli kayitlari kadar etkili olan iki kari biliyorum.. biri Kamil Yusuf, digeri ise minshawi... Abdussamedi de buraya ekleyebiliriz. Yani Kamil yusuf gerek studyoda gerekse canli okuyusta cok basarili idi. Ornegim Mustafa Ismail canli okuyusta yeri yerinden oynatsa da studyoda o kadar iyi degildi.. Cunku o dinleyici ile karsilikli etkilesimi seven, onlarla birlikte cosan bir kari idi..

O her zaman gozume ihlasli, pervasiz, guclu bir anadolu delikanlisi, bir ege zeybegi gibi geliyor.. Kendisi ruyalarima girmis olan tek karidir.. Iki yil kadar once idi.. Kamil yusufun kolleksiyoncusundan birseyler alabilmek icin cedellestigimiz gunler idi.. (Malesef basarisizlikla sonuclandi) Kendisini abtest alirken gordum.. Tam abdest almayi bitirmistiki arkadan yaklasip selam verdim.. Cok mutebessim sekilde selamimi aldi.. Ardindan kendisinin kasetlerine ulasamadigimizi, bize kasetlerini verip veremeyecegini sorunca birden bire cok huzunlendi.. Kendisinde de hic olmadigini, fakat hatira olarak takunyalarini hediye ettigini soyleyip bana takunyalarini hediye etmis idi.. (Arapca SIP-SIP deniyormus)

Yukaridaki yorumlar sahsima aittir... Paylasmamak en dogal hakkinizdir.

Artik benim 1 numarali karim sudur demiyorum hicbir zaman.. (gerci su an icin genel olarak Mustafa Ismail agir basiyor)... cunku her birinin yeri farkli.. fakat Kamil Yusufun benim ruh dunyamdaki yerini hicbir kari dolduramiyor.. Cenabi Allah sefaatine nail etsin.. Ruhu icin el-fatiha..

SLM ALKM

Bu arada guzel bir haberim daha var.. yaklasik 20 kadar daha Kamil yusuf kasedi gecti elime.. Su anda Mustafa Ismaillere yogunlastigim icin tam olarak ne olduklarina henuz bakamadim. Buyuk ihtimal hemen hemen hepsi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] da vardir.. fakat en azindan webde topladigimiz kotu kaliteli kayitlarin biraz daha iyi kaliteli olacaklarini tahmin ediyorum.

son 5 ayda hamdolsun 1200 kasetin dijitallestirmesini hanimla bitirdik.. 1200 usn yaklasik 900 kadarinin dijital editing&mastering i de tamam...yavas yavas arsivleme calismalari ilerliyor. daha 2000 e yakin kaset var dijitallestirmemiz gereken.. Bu kayitlarin hepsini sizinle paylasacagim.. Sabriniza ve duaniza ihtiyacim var.. Allaha emanet olun..

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:50 PM ) değiştirilmiştir.
ensar demirkan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
kenan186 (17.12.11)
Okunmamış 09.11.06, 02:32 PM   #14
enderun

Ensar kardeşim bu güzel ve dolu bilgiler için evvela teşekkür ederim.
Kamil Yusuf un tanınmasına ve bilinmesine katkın kanaatimce büyüktür.
Gerçi bilinip bilinmemesi Kamil Yusuf un o deruni ve insanı sarsan okuyuşuna bir zeval getirmez.
Üzücü olan böylesine değerli bir kaarinin Kuran seven ve dinleyen dostlar tarafından tam olarak keşfedilememiş olmasıdır.

İbrahim suresini hakikaten çok güzel okumuş.
Ahzab suresini ise kaç defa dinlediğimi unuttum artık.

Ensar hocam nette KamilYusuf.org da bulunmayan kayıtlara rastladım. bunlarıda siteye koyarsan iyi olur.

bir soru Şeyhe ait resimler neden bu kadar az .

47 yaşı gibi genç bir yaşda ahirete göçen( maalesef Abdulhakem doğru söylemiş) bu büyük kaariye Allah (C.C) dan rahmet diliyorum.
Okunmamış 09.11.06, 04:48 PM   #15
RAKIM
Erkek Üye

RAKIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6
RAKIM is on a distinguished road

selamun aleykum

kamil yusuf'u dinleyip te hayran kalmamak mümkün değil. bahsedildiği gibi alt perdelerde çok güzel okuyuşlar yapıyor ve yukarılara çıkınca insanı mahvediyor.

bu kadar güzel nağmeler yapmasına rağmen kur'an-ı bu kadar duru okuması muteşem birşey. şöyle bir şey söylenir güzel bir pasta yapmak için yumurta katmalı fakat pasta yumurta kokmamalı. gerçekten de öyle okuyucular varki aman Allah'ım süslüyorlarda süslüyorlar, beziyorlarda beziyorlar, kırk türlü makam yapıyorlar. işte bu tür okuyucuları dinleyemiyorum.

okuduğumuz kadarıyla çok hazin bir hayat'ı olmuş. Allah gani gani rahmet eylesin.
Okunmamış 09.11.06, 05:45 PM   #16
ensar demirkan
Kardeş

Alıntı:
enderun´isimli üyeden Alıntı
Ensar hocam nette KamilYusuf.org da bulunmayan kayıtlara rastladım. bunlarıda siteye koyarsan iyi olur.

bir soru Şeyhe ait resimler neden bu kadar az .

.
SLM ALKM

Kamilyusuf.org da olmayip nette rastladiginiz butun kayitlari lutfen bana link vererek ulastiriniz. Inanin artik siteleri gezemiyorum..vaktim olmuyor. Bu sadece kamil yusuf icin gecerli degil Tum kariler icin gecerli. abihayat.org hayata gecince bir hafiz icin elimde olan butun kayitlari koydugumda siz lutfen arsiviniz ile karsilastiriniz. Bende olmayanlari da koyalim. Sonra daha iyi kalitelisi bir sekilde elimize gecerse insallah onu koyar dusuk kalitelisini cikaririz web sitesinden.

Malesef ailesinin arsivine henuz ulasamadim. Insallah Misira bir yolum dusunce mutlaka kizini ziyaret edip elini opmek istiyorum. Tabii o arada ellerinde olan resimleri de rica edecegim..

Allaha emanet olun

Ensar

Alıntı:
RAKIM´isimli üyeden Alıntı
şöyle bir şey söylenir güzel bir pasta yapmak için yumurta katmalı fakat pasta yumurta kokmamalı. gerçekten de öyle okuyucular varki aman Allah'ım süslüyorlarda süslüyorlar, beziyorlarda beziyorlar, kırk türlü makam yapıyorlar. işte bu tür okuyucuları dinleyemiyorum..
SLM ALKM

Malesef, ne zaman musiki on plana cikar ise Kur'anin ruhundan ister istemez uzaklasma basliyor. Cunku ene on plana cikiyor ve is bir sova donusuyor. Bu yuzden yeni nesil karileri dinleyemiyorum. Buna cok uzulen merhum Husari murattal okumayi on plana cikartmaya calismis, mucevved okudugunda da kullandigi makamlari cok azaltmistir. Basit fakat cok guzel bir stili var bu yuzden. Hoca efendi onun icin "Allahualem peygamber efendimizin okuyusuna en yakin stil budur" demis idi. Musikiyi cok fazla kullanmasina ragmen tadi kacirmayan ve hatta tadina doyulmaz olan tek kisi Mustafa Ismaildir diyebiliriz.. Cunku o musikiyi Kur'ana hizmet ettiriyordu. Kur'ani musikiye degil.. Minsawi ve Kamil Yusuf'ta ise musikiden ziyade huzun ve husu on planda idi. Allah hepsine rahmet etsin

Allaha emanet olun

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:51 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 09.11.06, 06:03 PM   #17
enderun

Alıntı:
RAKIM´isimli üyeden Alıntı
şöyle bir şey söylenir güzel bir pasta yapmak için yumurta katmalı fakat pasta yumurta kokmamalı.
Rakım kardeş gerçekten çok güzel bir teşbihte bulunmuşsun. çok hoşuma gitti. olayı ne de güzel açıklıyor bu örnek

ensar kardeş inşaallah ulaştığım linkleri sana bildireceğim.tüm kayıtların bir çatı altında olması çok iyi gerçekten.

Alıntı:
surkentli´isimli üyeden Alıntı
İşte Kamil Yusuf Videosu izlemedim diyenlere.. Kıyame suresi video..(Montaj tarafımdan yapılmıştır)
Surkentli kardeş kendi elcağızlarınla hazırladığın Kamil Yusuf videosunu tekrar paylaştırmısın.

Selamun Aleykum Kuran dostları

Böyle mükemmel bir beled suresi dinlediniz mi hiç.

Dinlemeyenler için Kamil Yusuf un olağanüstü kıraatiyle Beled Suresi buyrun...

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:52 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 10.11.06, 05:45 PM   #18
surkentli

surkentli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 532
32 Mesajına 70 Teşekkür Aldı
surkentli is on a distinguished road
surkentli - MSN üzeri Mesaj gönder

Enderun kardeşim montaj video güzel ama hafıza saygısızlık olur mu diye çok korkmuştum fakat sonra kanaatim gelince yayınladım ama muhammed rifata yaptığım video gözümden geldi...bir sürü eleştiri...Ama sizin için bu videoyu tekrar ekleyeceğim kısa sürede...
Ensar abi bende nereden aldığımı hatırlamadığım çok güzel bir kasas suresi var kamil yusuftan fakat ses kalitesi çok kötü...siz bir elekten geçirseniz de tekrar yükleseniz buraya....bu arada adobe ses programının anlatımını merakla bekliyorum sizden...selametle...

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:53 PM ) değiştirilmiştir.
surkentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 10.11.06, 08:52 PM   #19
ensar demirkan
Kardeş

Alıntı:
surkentli´isimli üyeden Alıntı
Ensar abi bende nereden aldığımı hatırlamadığım çok güzel bir kasas suresi var kamil yusuftan fakat ses kalitesi çok kötü...siz bir elekten geçirseniz de tekrar yükleseniz buraya....bu arada adobe ses programının anlatımını merakla bekliyorum sizden...selametle...
Elimden geldigince duzelttim. Biraz daha temizlenebilir fakat ses tamamen robotik hale geliyor.. bu sekilde biraktim

Ayni kayit zannedersem Kamilyusuf.org da var ve ahmed bedevi camiinde okudugu Kasas suresi. oarada ses kalitesi daha iyi..

Adobe egitim isi icin biraz dah muhlete ihtiyacim var.. bayagi zaman alacak birsey.. sozumuz soz..

Allaha emanet olun

Konu Jerusalem tarafından (24.12.07 Saat 10:54 PM ) değiştirilmiştir.
Okunmamış 14.11.06, 11:17 AM   #20
enderun

Surkentli Hocam ben bu videoyu resimlerden oluşturulmuş daha önce seyrettiğim İsmail Biçer videosu gibi zannediyordum.

Gerçekten ilginç bir iş yapmışsın. Kuran tilaveti için belki kabul edilebilir değil ama resmi başarılı bir şeklide canlandırmışsın.
Özellikle göz ve baş hareketleri hoş . bunu hangi programda yaptın gözler flash gibi

Kalın sağlıcakla

Tags
behtimi, kamil, kayıtları, yusuf, Şeyh

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler