| Mısırlı Hafızların Kayıtları(Qaries from Egypt) Kuran-ı Kerim Aşıkları buraya... |
![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Guest
|
Şeyhin verilerini bu başlık altına kaydedelim lütfen.
forumankebut.net - Ahmed Ruzeyki Kayıtları(1938-2005) Şeyh Mısır'dandır. Şeyhin resmi:
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
allah razi olsun. ben o gun gidememistim, duymama ragmen. biletler tukenmis. tabi bu goruntu oraya ait ise.
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
1938 de ruzeykat'da doğdu.1950 de Abdüssamedi dinledi.Okulu terkedip hafız olmak için hocaya gitti.Hava soğuk idi.Baktı ki insanlar eşrafdan birinin evinin önünde toplanmışlar.Haber aymak istedi.Birine durumu sordu.Dediler ki :"Abdüssamed radyodan kuran okuyacak" Abdüssamed okumaya başladı.Herkesin kalbini fethetti.Ruzeykı dediki:"niye aAbdüssamed gibi olmayayım." Okulu terkedip hafız olmaya karar verdi.Hafız oldu.Babası bu kararına çok sevindi ve tebrik etti.36 ayda mahmud ibrahimin elinde hafız oldu.10. ayını doldurmadan babası ona bir radyo aldı.Hocası ona hayatta lazım olacak herşeyi öğretti.Sonra usfun karyesindeki kıraat okuluna gitti.Muhammed selim minşeviden tecvid okudu.1975 de kahire'ye gelerek radyo imtihanını kazandı.İmtihanda Şeyh Gazali ona teğabün suresini mücevved olarak okumasını istedi.Ruzeykı "mücevved olarak okuyamayacağım.Tertil üzere okuyayım" dedi.Gazali israr etti.Ruzeykı daha fazla israr etti.Gazalinin arkadaşı abdullah mazi Dediki:"ruzeykı doğru söylüyor"Gazali tertil üzere oku dedi.Gazali okuyuşunu çok beğendi.günler geçti.1985 de Katar devleti ramazan ayını ihya için Ruzeykıyı çağırdı.
"şeyh Gazali bana kuran tilaveti için ihtifal yapmamı söyledi.Benden aliimran suresinin 123. ayetinden itibaren okumamı söyledi.Bende teğabün suresini okuyacağım deyince kahkahayla güldü."Aliimrandan 2 ayet oku.Sonra tağabün suresini oku" dedi.Ben imtihan heyetinde olan hadiseyi hatırlatmak istedim. Ruzeykı musıkı okulunda musıkar mahmud kamil'den musıkı dersi aldı.Dış devletlere gitti.Londraya gitti.Avustralyaya gitti.Günde 150 kişi müslüman oluyordu.Oranın kültür bakanı ezher şeyhine bir mektub gönderdi.Ezher şeyhi avustralyaya kuran öğretmek için 8 alim gönderdi.Ruzeykı Abdüssamed ile Paris'e musıkı günleri merasimine gittiler.Ruzeykı Seyyide nefise camiinde kuran okudu.1990 da şeyhül- kurra vekili oldu.Hüsnü Mübarek kadir gecesinde ruzeykıye cumhuriyet nişanı verdi.2005 de vefat etti. lokman [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] siteye yeni lokman eklendi [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mezamir-i al-i davud'dan abese-tekvir [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] nahl [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Sipahi tarafından (25.09.08 Saat 07:35 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#4 |
|
Tesekkür: 0
18 Mesajına 24 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 7 ![]() |
Ahmet Ruzeyki nin ne denli büyük bir kari olduğunu maalesef biraz geç farketmişim.Kendisi geçenlerde vefat etmişti Allah rahmet etsin.
Surkentli kardeşime kayıtlardan dolayı çok teşekkür ederim. Abdussamed , Mustafa İsmail , munsewi , Ahmet Naina çok meşhur kariler.Ancak çok çok değerli ve mutlaka dinlenilmesi gereken bir çok meşayih var. Tarutiyi ve ruzeykiyi hassasiyetle dinlemenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 97
49 Mesajına 80 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 6 ![]() |
selamun aleykum
sevgili enderun kardeşime ve bütün kur'an dostlerına hediye al-i imran 30-43 al-i imran 189-193 al-i imran 123-152 ibrahim 23-41 haşir 18-23 şems_leyl nebe 31 hud yunus sureleri'ni bu link ten indirebilirsiniz [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] allah'a emanet olun |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Merhumun çok iyi bir ud üstadı olduğunu ve çok güzel şarkı söylediğini de hatırlatalım :?
|
|
|
|
#7 |
|
bunu neden hatırlattığını anlayamadım.
Ahmet Ruzeyki Allah ona rahmet etsin dinlediğim okuyuşları itibariyle çok itidalli bir kaaridir. Bir çok meşhur kaariden çok daha az makam yapar. çok da huşulu okur.
|
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Bu benim muhteremler hususunda göstermiş olduğum hasssasiyeten kaynaklanıyor.. O mübarek kelamın haamilerine en ufak bir hatayı konduramıyorum.. Onların temizliğinden dolayı en ufak bir nokta dikkat çekiyor... Tamamen şahsi kannat ve hassasiyet.... Mayınlı alanlardan kaçmak en büyük şiarım bu hususta. Allah c.c sizden razı olsun.. Vesselam.. |
|
|
|
|
#9 |
|
Hassasiyetini anlıyorum. Allah cümlemizden razı olsun.
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
leysi ve ruzeykinin sene-i devriyeleri için bir hatim yapılsa hoş olur aslında
|
|
|
|
#11 |
|
Guest
|
vakıa-alak
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] haşr [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] saffat [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] mazameer.com'da ahmed ruzeykının sayfası tamamlanıp 5 stüdyo eklendi.Hariciler eklenecek: [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] ahzab-kısar-harici-nadir [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Konu Jerusalem tarafından (25.01.08 Saat 11:10 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
#12 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kardeş
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 387
133 Mesajına 201 Teşekkür Aldı
Ahmet Ruzeyki ve Abdulbasit Abdussamed
|
|
|
|
#14 |
|
Kardeş
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Tesekkür: 387
133 Mesajına 201 Teşekkür Aldı
|
|
|
|
#15 |
|
Guest
|
1979-hüseyin cammi-nisa
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|
|
|
#16 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Nahl
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Ensar hocam hakkınızı helal edin, düzelttim Konu ebuturab tarafından (13.03.08 Saat 01:17 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Kardeş
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Erkek Üye
Tesekkür: 56
29 Mesajına 54 Teşekkür Aldı
Alparslan kardeş tam tercüme edebilecek kadar Arapçamız yok ama takıldığım yerlerde uyguladığım usulü anlatayım. (Çendan teknik bilgiler kısmına almak lazım ama önemli değil)
Tercümesi gereken kısmı copy yapıp [Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] sayfasında paste yapıyoruz. Arabic to english işaretlenince arapça metin %80-90 ingilizceye çevriliyor. Veya doğrudan sayfayı ingilizce de açabiliyoruz... Yani sadece ingiliz diline tercümede biraz yardımcı olabildik... Allah kolaylık versin.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Guest
|
aliimran
[Linki sadece üyelerimiz Görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] |
|