![]() |
| Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Kardeş
Tesekkür: 2
5 Mesajına 7 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 2 ![]() |
Gözlerine bakarken güneşli
forumankebut.net - Nazım Hikmet Ran bir toprak kokusu vuruyor başıma, bir buğday tarlasında, ekinlerin içinde kayboluyorum... ...Yeşil pırıltılarla uçsuz bucaksız bir uçurum, durup dinlenmeden değişen ebedî madde gibi gözlerin : sırrını ... her gün bir parça veren fakat hiçbir zaman büsbütün teslim olmayacak olan... Nazım Hikmet Ran--10 ekim 1945
Koşup duvara çarpıyorsun. Geri dönüp tekrar koşuyor, tekrar çarpıyorsun. Her yerin kan revan içinde. Hislerin beynini ele geçirmiş, başına bir silah dayayıp vücudunu felç etmiş. Ve neden hala hiçbirşeyin değişmediğini merak ediyorsun.Duvar değişmez. Değişebilecek olan sensin. Hislerini sustur, fikrini değiştir ve eğer duvarı yıkamıyorsan etrafından dolaş.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kardeş
Tesekkür: 2
5 Mesajına 7 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 2 ![]() |
durup dururken içimde birşeyler kopup tıkıyor boğazımı,
durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıyorum yazımı, durup dururken rüya görüyorum bir otelde,holde,ayakta durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki apaç, durup dururken bir kurt oluyor aya karşı bahtsız,öfkeli.aç... devamını gör durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede,salıncakta durup dururken mezardaki halim geçiyor aklımdan, durup dururken kafamda güneşli bir duman, durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım güne, ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne
Koşup duvara çarpıyorsun. Geri dönüp tekrar koşuyor, tekrar çarpıyorsun. Her yerin kan revan içinde. Hislerin beynini ele geçirmiş, başına bir silah dayayıp vücudunu felç etmiş. Ve neden hala hiçbirşeyin değişmediğini merak ediyorsun.Duvar değişmez. Değişebilecek olan sensin. Hislerini sustur, fikrini değiştir ve eğer duvarı yıkamıyorsan etrafından dolaş.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| hikmet, nazım, ran |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|