![]() |
| Seçenekler |
|
|
#21 | |
|
Kardeş
Tesekkür: 267
82 Mesajına 127 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 2 ![]() |
Böyle organizasyonlar Alem-i İslamın silkinip kendine gelmesi, uhuvvet bağlarını güçlendirmesi hasebiyle çok önem arzediyor..
Biraz şer görünse de belki şimdiye kadar birbirimize küsmemize veya birbirimizi ihmal etmemize binaen gelen şefkat tokatlarındandır. Ve inşallah geçmişteki unutulmuşluğa ihmale karşılıklı kefaret olur. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Tesekkür: 246
47 Mesajına 66 Teşekkür Aldı
kardesi için kişi hangi nispette fedakar olursa HAKK TEALA HAZRETLERİ DE O NİSPETTE KİŞİYE MUAMELE EDER.oyuzden HAKK rızası için kardeslerimizi bu zor gunlerinde unutmayalım kı yapalıbeceğimiz en iyi ve engüzel olan dua etmek ve maddi olarakda inşaALLAH gücümüzün nispetnde yardımcı olmamız lazım.vesselam
|
|
| hümeyra-pembecik- Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | foreign (29.08.10) |
|
|
#23 |
|
Kardeş
Tesekkür: 125
62 Mesajına 99 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
Karar Verdim Karar verdim bugün ayrılmaya, Ayrılıklara karar verdim bugün, Yalandan dost olmaz dedim Dostumu az sevmeye karar verdim; Gülmemeye karar verdim, Kahkaha atanlarla. Hatırdan geçtim bugün, Üç nokta koydum bitmeyen muhabbetlere… Parantez açtım samimi gönüllere() Soru işareti koydum yeni gelenlere? Ünlem koydum şaşırtanlara! Karar verdim, nokta koydum. Nihayet buldum, sonsuza karar verdim, Sonundan başladım 23’ün, Ağlamadım bu kez eve dönerken Kestirmeye girmedim bugün uzun yolda yürürken; Ayaklarıma kara sular inmedi Denizin gölgesinde yürürken, Gün uzadı akşama doğru Bitmesin istedim karar verirken ayrılmaya… Sormaya karar verdim, Cevaplar “O” olunca da her sefer, Şeddeli sevmeye karar verdim… foreign
|
|
| foreign Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 4 Kisi: |
|
|
#24 | |
|
Yetkili
![]() Üyelik tarihi: May 2006
Tesekkür: 1.761
696 Mesajına 997 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Alıntı:
kaleminize kuvvet!
|
|
| Kebudî Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | foreign (03.09.10) |
|
|
#25 |
|
Kardeş
Yüreğime sesleniyorum Gecenin soğuk yarısındayım, Sesler karanlığa gömülmüş yok sada, Yalnızlık konuşuyor sadece, sessiz heceler; Gözler birini bekliyor, görünmezlerden; Ah çekiyor ellerim, ağla diyorum, Yüreğime sesleniyorum. Korkudan dilim tutulmuş, ya gelirse Ne ederim ben O’nda? Kararsızlık var fersiz ayaklarımda, Bakmaya korkuyorum, doğrulamıyorum, Gelmesin istiyorum, geceye bürünüyorum; Karanlık örtümün altına saklanıyorum, Vuslat diyorum haykırıyorum, Yüreğime sesleniyorum. Aşkın ayak izleri var gecede, takip ediyorum; Secdeye götürüyor izler beni, Aşkın sesi var seccademin altında, kaldırmaya korkuyorum Ölmemekten korkuyorum, geride kalmaktan; Ağla diyorum, çatla! Yüreğime sesleniyorum Gurbet var gecede, bu kaçıncı kimsesiz kalıyorum, Fikrim buz gibi, anlayamıyorum, soramıyorum Kulaklarımda, hicran gölgeleri Gül kokusu var gecede, Gözyaşı götürüyorum, kurumasın diyorum Yüreğime sesleniyorum foreign
|
|
| foreign Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | hümeyra-pembecik- (07.09.10) |
|
|
#26 | |
|
Alıntı:
Şiir siz mi ait? maşa'ALLAH gercekten çok güzel. kaleminiz bayağı kuvvetli.bende acizane yazarım ama çok beğenmem kendiminkileri.hele böyle güzel şiirleri görünce kendiminkilerden iyice soğrum uzun süre kalem almam elime.maşa'Allah devamını bekleriz.selamunaleykum
|
|
|
| hümeyra-pembecik- Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | foreign (13.09.10) |
|
|
#27 |
|
Kardeş
Aleyküm selam. Evet bana ait. yAlnız bahsettiğiniz güzellik şiirlerden öte anlayan yüreklerde. Bi ara paylaşmıştınız kaleme aldıklarınızdan gayet güzeldi. Devamını bekleriz inşallah. İnsan güzel şeyler gördükçe güzel düşünmeye başlıyor ve arkasından kelimeler kendiliğinden güzel bir bütünlük halinde terennüm ediyor.
Rabbim bize O'NU anlatan haller ve diller nasip eylesin... Ramazanla Bayramlaşmak Bugün bayram, elveda ey Şehr i Ramazan! Sakın yanlış anlama, sen gittin diye bayram etmiyoruz, Rabbimden getirdiklerine, bir ayın bereketine seviniyoruz. İçim acıyor sana veda ederken, Gitmesen, bitmesen olmaz mı? En nazından teravihler bizimle kalsa, Birkaç gece daha sahur yapsak ve Gündüz hiç haram yemesek, duymasak, görmesek. Davul sesleri birkaç gece daha devam etse de, Davulcuya iki kat bahşiş versek. Kuranı Kerimler hemen düşmese ellerden; Hatimlere Bismillah deyip tekrar başa dönsek. Camiler ramazandaki gibi Sevgili koksa hep, Sakalı Şeriflere bir kere daha yüz sürsek, İmamlar ağlamaklı kıraatlerine devam etseler, İlahiler bir süre daha kalsa müezzinlerin dilinde, Televizyonlar birkaç gün daha Sevgiliyi anlatsalar; Birkaç gün daha… Bir aylık mıydı bu aşk? Ne kadar kısaymış meğer Sadece Ramazanda mı güzel insanlar, Güzellik sadece Ramazanda mı? Bitirmek için gelmedi ki Ramazan bize, Öyleyse halisane devam etmek gerekir Rabbime ibadete… foreign
Konu foreign tarafından (13.09.10 Saat 10:58 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| foreign Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | hümeyra-pembecik- (30.09.10) |
|
|
#28 |
|
amin ecmain.
ALLAH CELLE CELALUHU RAZI OLSUN. vesselam
|
|
|
|
#29 |
|
.... vesselam
Konu hümeyra-pembecik- tarafından (20.11.10 Saat 06:43 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| hümeyra-pembecik- Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | foreign (01.10.10) |
|
|
#30 |
|
Kardeş
Tebrik ederim hakikaten çok güzel. O'na aşık olmak en zoru, en dertlisi ve en güzeli; nitekim O güzeller güzeli.
Sır olmak Sırlarla başladı kâinat, En evvel sadece O vardı; O da sırdı. Bilinmek istendim dedi ve yarattı: Âdemi, eşyayı, zamanı ve mekânı, Zatım hariç dedi, sır kaldı bir yanı. Sır olmalıydı çünkü, sırlar olmalıydı, İnsan vardı ve adıyla sırra kadem bastı. “sırlar dünyası” dendi adına; senaryolar yazıldı, Çizildi ve oynandı ama söylenmedi hâlâ; Dostuna, canına, cananına. Herkesin bir sırrı olmalıydı demek, Söylenmemeliydi ölene dek, Taşıması zordu, yaşaması; çatladı bundan bazısı İmanın zirvesiydi burası, en hası Şahadet makamı oldu Kimyalara, Şems’in aşkından çatlayanlara. Lakin anlayamadı kimisi; Varsa, yoksa sevgilisi Kaybetti mi, anlamaz ki bunu beşerin zihni. Neydi acaba sırrın mahiyeti Soruldu mu acep yanık neyin sesi Bilir mi insanoğlu kuyuya haykırılan nefesi Sazlık taşıyamadı da ondan böyle idi Ney söyledi, sır deyip inledi Söylesem mi verilir mi icazeti Dilim tutulur, yok olur ellerimin feri Sorun hadi nefsinize, verilir hemen ismi Sırr ı adem, sırr ı hayat, sırr ı ölüm… foreign
Konu foreign tarafından (02.10.10 Saat 10:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| foreign Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi: |
|
|
#31 |
|
estağfirullah.sizin yazdıklarınız daha bir manidar,daha anlamlı ve daha çok içerik taşıyor.tabi beğenmeniz beni memnut etti fakat yazana değil de yazdırana bakmak lazım kardeşim.
vesselam
|
|
|
|
#32 |
|
Kardeş
Sensizlik var gündüzde... Hüzünlü gurbet diyor teyibim, Ellerim gurbete yazıyor bu sefer, Dilim bir garip dönüyor bugün, Heceler gurbete çalıyor, Gözler gurbete ağlıyor sessiz sessiz; Ve Sana hasret her nefes bir şiir oluyor bugün. Yoksun Sultanım, canandan yoksun bu hal, Gözler rüyada kaldı, uykuyu anlatır bu kal, Eller semada, duaya yürür ayaklar, Köyünün kokusu sardı, gül kokar her yan, Medine’nin yolları var aklımda, mırıldanır her an, Dilimdesin Sultanım, gurbetin içindesin, Sesler yola koyuldu, duyulur mu salat ü selamım? Sen yoksun ki Sultanım Sen yoksun Sultanım,
Sensiz biz nasıl varız bilmem ki; Bu karanlıklar ondan mı, bu soğuk yağmurlar, Uzun süren titremeler im Sana mı Sultanım? Ritimsiz atıyor kalbim, dermanımın adı Sultanım; Hayalin kaldı elimizde, kalmadı hiç takatim, Sen yoksun Sultanım... foreign
|
|
| foreign Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | iraz (15.10.10) |
|
|
#33 |
|
Ve Sana hasret her nefes bir şiir oluyor bugün.
maşaALLAH her bir kelimesi değerli ve güzel ama beni en çok etkileyen cümle oldu bu vesselam ----------
Konu hümeyra-pembecik- tarafından (20.11.10 Saat 06:42 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| hümeyra-pembecik- Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | foreign (26.10.10) |
|
|
#34 |
|
Kardeş
Allah razı olsun şiiriniz hakikaten çok manidar. İNSANIN ruhunu pâk ediyor. İKİ defa okudum iki kere daha okumayı düşünüyorum.
Size mi ait? Ağlatacaklar… Hocam ne güzel söylermiş meğer Ağlatacaklar… Nefes alırken ağlamayanı ağlatacaklar, Kabirde ağlatacaklar, mahşerde, Cehennem yollarında ağlatacaklar, Ümmet i Muhammed’e ağlamayanı Ağlatacaklar… Ağlarız, gözyaşından çatlarız ama; Ya ağlatırsak nice olur halimiz Sevgili ağlarsa bizim için; dayanabilir miyiz? Şefaat için ağlarsa bize Gözyaşı Sultanı, Bakabilir miyiz Gözlerin en Güzeline Girmek ister miyiz yine de mis kokulu Cennetine Kulak verin şimdi Üstadımın sözüne: “Milletimin imanını selamette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya hazırım” Biraz daha yan Üstadım bizim için, biraz daha Vefasız çıktı sonradan gelenler Biri, Binlere ağlayamıyor artık Belli ki vefasızlar var; dostun vefasızlığı var, hatırsızların Ümmetin vefasızlığı var Efendiler Efendisine, Ağlayayım diyen yok artık hemen her derdime Sen yine de ağlama Sultanım Sonra nasıl vuslat deriz adına Yokluk hâsıl olur dermanıma Ne olur ağlama bana… Düşmek vardı çoktan yollara Kayıplara karışmak Seni anlatırken Köle olmak garipler kervanında Bir damla su olmak susuz gönüllerde Ve Sana varmak Sultanım, şefaat yüzüyle Yüzüne bakmak Utanmadan, sıkılmadan saatlerce Senin yanında Ağlamak vardı Sultanım ağlamak Hocam ne güzel demiş meğer: Ağlatacaklar …. foreign
Konu foreign tarafından (26.10.10 Saat 05:27 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| foreign Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | hümeyra-pembecik- (27.10.10), iraz (26.10.10) |
|
|
#35 |
|
acizane yazdım fakat ben sizinkiler kadar beğenmiyorum kendiminkileri yine dökmüşsünüz incileri...maşaALLAH
Kulak verin şimdi Üstadımın sözüne: “Milletimin imanını selamette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya hazırım” ÜSTAD GÜZEL SÖYLEMİŞ DE BİR DE TANISAK İZNİNİZLE? BU GÜZEL SÖZ HANGİ GÜZELE AİTTİR???
Konu hümeyra-pembecik- tarafından (27.10.10 Saat 06:45 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Kardeş
Estağfurullah, sizin ifadelerinizle yazdırana bakmak lazım.
Hz. Ebubekir timsalidir o. Aynı ifadelerin ızdırabını çekmiş ve sözlerin en güzeliyle kaleme almıştır... İstibdadın Garibüzzamanı,Meşrutiyetin Bediüzzamanı,Şimdikinin de Bid’atüzzamanı; Bediüzzaman ı Said Nursi.
|
|
|
|
#37 |
|
maşa'ALLAH,başka kim olabilirdi değil mi;aynı şekilde peygamberimizin ve en önemlisi ALLAH CELLE CELALUHU NUN İLTİFATINA MAZHAR OLMUŞ MÜBAREK,O'NUN İMANININ TUM İNSANLARIN İMANINDAN DAHA ÜSTÜN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ EFENDİMİZ RASULALLAH!!!KALDI KI PEYGAMBERİMIZDEN SONRA İNSANLARIN EN ÜSTÜNÜDÜR HZ.EBU BEKR R.ANH.
VE YINE KENDİSİNİN OLARAK BİLDİĞİM BİR DUASI VAR; ''ALLAH'IM BENIM BEDENIMI ÖYLE BUYUT ÖYLE BUYUT KI BENIM VUCUDUMUN BUYUKLUĞUNDEN KIMSE GIREMESIN CEHENNEME!!!'' VESSELAM
|
|
|
|
#38 |
|
Kardeş
Hz. Ebubekir ruhlu derken o duasını ima etmiştim. Bediüzzaman Hazretlerini tanıyorsunuz yani. Dolayısıyla Risale i Nur külliyatından da haberiniz vardır değil mi?
|
|
|
|
#39 |
|
hımm yanlış anlamışım.kusura bakmayın.tabi ki biliyorum gercek hak mürşid-i kamildir.
|
|
|
|
#40 |
|
Kardeş
1
Konu foreign tarafından (06.11.10 Saat 10:22 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Çaresİz, foreign, foreİgn, from foreign, istiyorum, kaldim, sultanım, vuslat |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|